کد خبر 1804668
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۴۰۵ - ۰۳:۳۰
استرس و غم باعث ابتلا به سرطان نمی‌شوند

سال‌هاست که این باور در جوامع سلامت و بین پزشکان رواج دارد که استرس روانی شدید، غم یا منفی‌بافی می‌تواند باعث سرطان شود اما تحقیقات جدید، نظر دیگری دارد.

به گزارش مشرق به نقل از مدیسن نت، یک مطالعه بین‌المللی گسترده، نظریه ابتلا به بیماری سرطان بر اساس غم و استرس را رد کرده و نشان داده است که وضعیت روحی فرد، ارتباط بسیار کمی با ابتلا به این بیماری دارد.

این تحقیق، داده‌های یک کنسرسیوم تحقیقاتی بین‌المللی را که توسط انجمن سرطان هلند تأمین مالی شده بود، تجزیه و تحلیل کرد. این تجزیه و تحلیل شامل داده‌های ۴۲۱,۷۹۹ نفر در هلند، بریتانیا، نروژ و کانادا بود.

دانشمندان بررسی کردند که آیا عواملی مانند روان‌رنجوری، حمایت اجتماعی، پریشانی عمومی و وضعیت رابطه یا از دست دادن شریک زندگی، که در یک نقطه واحد از زندگی شرکت‌کنندگان اندازه‌گیری شده بود، بر ابتلای نهایی آنها به سرطان تأثیر می‌گذارد یا خیر.

پس از یک پیگیری ۱۵ ساله، نتایج واضح بود: هیچ مدرکی مبنی بر افزایش خطر کلی سرطان توسط عوامل روانی-اجتماعی وجود نداشت.

به طور خاص، این مطالعه هیچ ارتباط مستقیمی بین وضعیت روحی فرد و احتمال ابتلا به سرطان سینه، پروستات یا روده بزرگ پیدا نکرد.

«لونکه ون توئیل»، نویسنده اصلی این مقاله از مرکز پزشکی دانشگاه گرونینگن در هلند، گفت: «کنسرسیوم عوامل روانی-اجتماعی و سرطان (PSY-CA) سال‌های گذشته را صرف تحقیق در مورد یک باور رایج کرده است مبنی بر اینکه سلامت روان ضعیف یا سایر عوامل استرس‌زای روانی-اجتماعی بالقوه می‌توانند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند.»

او در یک بیانیه خبری افزود: «یافته‌های ما از این تصور پشتیبانی نمی‌کند.»

این مطالعه در ابتدا افزایش اندکی در خطر ابتلا به سرطان ریه را در بین افرادی که احساس تنهایی می‌کردند یا اخیراً دچار فقدان شده بودند، نشان داد.

اما وقتی محققان عوامل خطر شناخته شده- مانند اینکه آیا فرد سیگار می‌کشید یا سابقه خانوادگی سرطان داشت- را در نظر گرفتند، این ارتباط تقریباً به طور کامل ناپدید شد.

محققان نتیجه گرفتند که اگرچه خود استرس باعث سرطانی شدن سلول‌ها نمی‌شود، اما نحوه واکنش افراد به استرس می‌تواند موجب شود.

افرادی که دوران سختی را پشت سر می‌گذارند، ممکن است بیشتر احتمال داشته باشد که سیگار بکشند یا بد غذا بخورند، که محرک‌های واقعی خطر ابتلا به سرطان هستند.

اگرچه حفظ سلامت روان برای کیفیت زندگی و بهبودی از بیماری حیاتی است، اما این مطالعه نشان داد که در وهله اول، سپر اصلی در برابر ابتلا به سرطان نیست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • IR ۰۶:۳۸ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۸
    0 1
    خبر و تحقیق مستند فوق، درواقع یک صِحه و مهرتایید بر حکمت و عدالت الهی است.اینکه شخص یاجمعیتی بواسطه ظلم شخص یا گروهی به تنگناها و فشارها و معذبیت ها برسند و پشت بندش هم بیماری مخوف جسمانی با دست طبیعت برآنها حادث شود!!! این با حکمت و عدالت خدا منافات دارد.خبرخوش و خوب بالا، بازهم عدالت خدای مهربان را ثابت میکند.و بلکه آن مظلوم و رنجور و غمدیده میتواند با پناه بردن به آسمان واسعه معرفت و قرب الهی، از آن غم ها و رنج هایش، عالی ترین و پرثمرترین بار رشد روحی و اخلاقی را کسب و دشت سعادت باقی عمرخود و آخرت جاوید خود کند.خدا در غایت امور، قویاً حکیم و عادل است.
  • ...... IR ۰۷:۰۶ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۸
    3 0
    اصلا نیاز به تحقیق نداره،آدم های زیادی را دیده ام که زندگی شان پراز غم وناراحتی بوده وعمر بسیار طولانی داشته اندودرمقابلش،کسانی که زندگی شاد وراحت وبدون استرسی داشته اند وباسرطان مرده اند. به نظر بنده،تنها عاملش،فقط ژن است وبس!
  • طب هاریسونی IR ۱۰:۰۸ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۸
    1 2
    بدن رو تضعیف میکنه و زمینه رو مهیا میکنه. به چرندیات طب یهودی امروزی با نام طب مدرن و تحقیقات دروغش توجه نکنید
  • IR ۱۰:۰۹ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۸
    2 0
    غم و استرس سبب تضعیف اندام و سیستم ایمنی و تیرویید و غیره میشه
  • IR ۱۳:۱۰ - ۱۴۰۵/۰۱/۲۸
    0 1
    قفل از ابتلا به سرطان ادم رو می‌کشند
    • IR ۱۰:۱۴ - ۱۴۰۵/۰۱/۳۱
      1 0
      میشه ترجمه بفرمایید چی گفتی؟!
  • IR ۱۰:۱۳ - ۱۴۰۵/۰۱/۳۱
    1 0
    دربین افراد سرطانی اکثرشون از خونواده هایی بودن وهستند که نه غم داشتن و نه استرس واصلا نمیدونستن اینا چی هس؟!!!خداوندبه همه بیماران بخصوص بیماران سرطانی شفای عاجل عنایت فرماید!
  • IR ۱۰:۲۱ - ۱۴۰۵/۰۱/۳۱
    2 0
    استرس و غم زاییده بی پولی است و این خودش از سرطان هم بدتراست!!!
  • IR ۱۳:۴۳ - ۱۴۰۵/۰۱/۳۱
    1 0
    چیکارکنیم تا زودتر سرطان بگیریم و راحت شویم؟؟؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس