کد خبر 1813177
تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۱:۱۵
چرا برخی از کالاهای اساسی گران شده‌اند؟

سخنگوی صمت گفت: افزایش قیمت در جنگ همیشه نشانه احتکار نیست، بلکه مجموع عوامل از جمله هزینه حمل هم تأثیر دارد؛ ولی گران‌فروشی و احتکار غیرقانونی است و تعزیرات برخورد می‌کند.

به گزارش مشرق، عزت‌الله زارعی، سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت درمورد قرارگاه رصد و پایش بازار گفت: قرارگاه رصد و پایش از قبل تشکیل شده بود و جلسه‌های مستمری داشت و در حال حاضر، این قرارگاه زیر نظر ستاد تنظیم بازار است و نقش نظارتی و کنترلی بازار کالاهای پتروشیمی و صنایع پتروشیمی را بر عهده دارد و تصمیم‌های لازم را می‌گیرد و ممکن است که نیاز باشد برخی از تصمیم‌های آن در ستاد تنظیم بازار گرفته شود که در آن‌جا، این تصمیم‌ گرفته می‌شود و رصدها در خصوص کمبود و قیمت و نحوه توزیع کالاها و همه امور مربوط به عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالاست و شامل پایش موارد مرتبط با تولید و توزیع است و تصمیمات لازم برعهده خودش است و همین‌طور، آن دسته از تصمیماتی که ستاد تنظیم بازار باید بگیرد و گزارشش را به آن ارائه می‌دهد.

زارعی در مصاحبه رادیویی درمورد وضعیت تأمین کالاهای اساسی در این شرایط جنگی ادامه داد: الان در شرایط جنگی هستیم. یعنی آتش‌بسی که معین نیست و رفتار طرف مقابل خیلی قابل اعتماد نیست. به همین دلیل، هم در حوزه تأمین از منظر تولید در داخل کشور و هم از منظر واردات که در قفسه‌های داخل فروشگاه‌ها دچار کسری کالایی نباشیم به تأمین مواد اولیه واحدهای تولیدی می‌پردازیم و ارز مورد نیاز در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد و آن‌ها را کنترل می‌کنیم که افت تولید نداشته باشند و میزان کسری که ممکن است نیاز باشد تا جامعه و بازار داشته باشند از طریق تأمین وارداتی انجام داده و اطمینان می‌دهیم همان گونه که در طول جنگ تحمیلی سوم در فروشگاه‌ها و عرضه کالاهای اساسی دچار کمبود نبوده‌ایم در آینده نیز، با کمبود کالاهای اساسی روبه‌رو نخواهیم بود.

سخنگوی وزارت صمت درمورد وضعیت تولید داخل گفت: در برخی از حوزه‌ها شرایط تولید داخل خوب است و در بعضی دیگر، شرایط متوسط است و حوزه‌هایی هم وجود دارند که شرایط عالی داریم و این موضوع را در مغازه‌ها می‌توان مشاهده کرد. ما اعلام کرده‌ایم که ۲ هزار و ۵۷۰ مورد تعرفه‌؛ محصول یا مواد اولیه از هر طریق ممکن وارد کشور شوند تا جامعه با مشکل روبه‌رو نشوند.

زارعی درمورد واردات ادامه داد: بلافاصله بعد از این که در حوزه مرزهای آبی کشور مشکلاتی به وجود آمدند کریدورهای جدیدی را با کشورهای همسایه درنظر گرفتیم و از طریق استفاده از آن کریدورها به تأمین کالا می‌پردازیم و مشکلی در خصوص تأمین کالای اساسی نداریم.

علت گرانی کالاهای اساسی

سخنگوی وزارت صمت درمورد گرانی کالاهای اساسی گفت: جنگ با پیامدهایی همراه است که یکی از آن‌ها، افزایش قیمت است و این افزایش قیمت به معنای احتکار کردن بعضی از افراد و سودجویی آن‌ها نیست بلکه وقتی کالاها وارد می‌شوند قیمت حمل دارند که بر قیمت تمام‌شده کالا تأثیر می‌گذارند و مجموع عواملی وجود دارند که قیمت‌ها را تحت تأثیر خود قرار می‌دهند و همیشه گفته‌ایم تا میزان منطقی افزایش قیمت کالا موردی ندارد، امّا اگر افزایش قیمت‌ها ناشی از سودجویی، احتکار و گران‌فروشی باشد سازمان تعزیرات و سازمان حمایت حتماً با آن‌ها برخورد خواهند کرد و میزان پرونده‌هایی که بر اساس اعلام سازمان تعزیرات به منظور گران‌فروشی وجود داشته است نشان می‌دهد که نظارت‌هایی در حال انجام است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 0
  • IR ۱۱:۲۱ - ۱۴۰۵/۰۳/۰۲
    1 2
    چون اسمش روشه کالای اساسی هستن و مهمن بنابراین در زمان جنگ مهمتر میشن و البته حدف ارز ترجیحی هم بی تاثیر نبوده خدا قوت به همه دست اندرکاران
  • زمانی IR ۱۱:۳۱ - ۱۴۰۵/۰۳/۰۲
    6 0
    قیمتها افزایش سر سام اور پیدا کرده . اصلا افزایش منطقی در کار نیست
  • IR ۱۱:۳۳ - ۱۴۰۵/۰۳/۰۲
    2 0
    همه اینها که گفتند درست......چه کنیم که حقوق ها با جنگ رشد نمیکنند.....کالاهای اساسی هم به کنار ...خدمات از درمان تا تعمیرات و....هم چندبرابر شده اند
  • IR ۱۱:۳۳ - ۱۴۰۵/۰۳/۰۲
    2 0
    همه اینها که گفتند درست......چه کنیم که حقوق ها با جنگ رشد نمیکنند.....کالاهای اساسی هم به کنار ...خدمات از درمان تا تعمیرات و....هم چندبرابر شده اند
  • IR ۱۱:۵۲ - ۱۴۰۵/۰۳/۰۲
    4 0
    علت اصلی هیچکدام از این اراجیف نیست، علت اصلی گرانی دلار و مافیای دلار است، و باعث این گرانی نیز دولت خدمتگزار به مافیا است والسلام
  • IR ۱۱:۵۶ - ۱۴۰۵/۰۳/۰۲
    1 0
    همه چی آرومه من چقدر خوشحالم
  • IR ۱۲:۰۲ - ۱۴۰۵/۰۳/۰۲
    1 0
    فقط کالایاساسی نیست منطور از کالای اساسی چیه مردم درمان نمیخوان ؟؟؟ خدمات تعمیر نمیخوان موبایل لپ تاب نمیخوان ؟؟؟ لواز خانگی همنخوان همون قدیمی نمیتوننتعمیر کنن
  • IR ۲۲:۲۱ - ۱۴۰۵/۰۳/۰۲
    0 0
    نیست در بازار شده هر که هم داره قایم کرده قیمت دلخواه بفروشه
  • IR ۲۲:۲۱ - ۱۴۰۵/۰۳/۰۲
    0 0
    به چی مگن کالا اساسی
  • IR ۲۲:۲۳ - ۱۴۰۵/۰۳/۰۲
    1 0
    اگر چین نبود چه میشد یه دو تا خط ریلی مرتب و قوی هم تا چین نداریم جور ‌کالاهای اساسی ما رو چینی ها بکشن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس