کد خبر 1763729
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۶
رسانه رسمی چین: ژاپن با اقدامات تجزیه‌طلبانه علیه چین، تاوان سنگینی خواهد پرداخت

در پی اظهارات اخیر نخست‌وزیر ژاپن، رسانه دولتی سی‌سی‌تی‌وی چین در سرمقاله‌ای ضمن انتقاد از این اظهارات، هشدار داد که ژاپن با بستن خود به «ارابه تجزیه‌طلبی» علیه چین، تاوان سنگینی خواهد پرداخت.

به گزارش مشرق، اظهارات ضد چینی اخیر سانائه تاکایچی، نخست وزیر جدید ژاپن همچنان در صدر مباحث مربوط به شرق آسیا در چین است.

تاکایچی، در نشست اخیر کمیته بودجه مجلس نمایندگان این کشور از مواضع دولت خود درباره مسئله تایوان سخن گفت.

به گفته وی، اگر در منطقه تایوان رویدادی غیرمنتظره رخ دهد و این رویداد با حضور ناوهای جنگی و استفاده از نیروی نظامی همراه باشد، ممکن است بقای ملی ژاپن را به خطر بیندازد؛ ازاین‌رو توکیو می‌تواند طبق قانون امنیت ملی، علیه طرفی که مستقیماً به ژاپن حمله نکرده است، از حق دفاع جمعی استفاده کند.

حال در تازه ترین واکنش رسمی پکن، رسانه دولتی چین، رادیو و تلویزیون مرکزی چین (CCTV)، در سرمقاله‌ای با عنوان «یادداشت تفسیر تنگه تایوان» در روز چهارشنبه (۲۱ آبان) نوشت: ژاپن که در تلاش است در مسئله تایوان مداخله کرده و خود را به ارابه تجزیه چین ببندد، ناگزیر از چشیدن ثمرات تلخ این رفتار خواهد بود.

در این مقاله با لحنی تند آمده است که سران ژاپن با عبور از خطوط قرمز چین و انجام تحریکات در مسئله تایوان، مرتکب اقدامی بسیار خطرناک و زیان‌بار شده‌اند. از دید پکن، موضوع تایوان بخش اساسی بنیان سیاسی روابط چین و ژاپن و آزمون پایبندی ژاپن به اصول اعتماد متقابل است.

نویسنده این مقاله می‌افزاید: نخست‌وزیر ژاپن در موقعیتی رسمی چون پاسخ به سؤالات پارلمانی، آشکارا اظهاراتی نادرست درباره تایوان مطرح کرد. این اقدامی است گستاخانه در مداخله در امور داخلی چین، چالشی علیه منافع حیاتی پکن، و ضربه‌ای جدی به بنیان روابط و اعتماد سیاسی میان دو کشور.

این مقاله همچنین هشدار می‌دهد که جنبش تجزیه‌طلبانه «استقلال تایوان» بزرگ‌ترین تهدید برای ثبات منطقه است، و حال سخنان نخست‌وزیر ژاپن درباره احتمال مداخله نظامی در تنگه تایوان، نیروهای «استقلال‌طلب تایوان» را به توهم داشتن پشتوانه خارجی و تحریک بیشتر وامی‌دارد؛ موضوعی که وضعیت تنگه تایوان را پیچیده‌تر و خطرناک‌تر می‌کند.

در ادامه این یادداشت آمده است: کسی که آتش می‌افروزد، خود در آتش خواهد سوخت. سران ژاپن اگر بخواهند در وضعیت تنگه تایوان و منطقه آشوب ایجاد کنند، خود گور خود را خواهند کند.

این رسانه چینی با یادآوری تاریخ جنگ جهانی دوم نوشت: ژاپن باید مسئولیت‌های تاریخی خود را عمیقاً بازنگری کند و از گذشته درس بگیرد. توکیو در آستانه هشتادمین سالگرد پیروزی در جنگ مقاومت علیه ژاپن، با طرح مفاهیمی مانند شرایط بحران بقا می‌کوشد بار دیگر از مسئله تایوان برای مداخله در روند اتحاد چین بهره‌برداری کند.

در پایان مقاله تأکید شده است: چین نهایتاً متحد خواهد شد؛ و این سرنوشت اجتناب‌ناپذیر تاریخ است. هشتاد سال پیش، مردم چین با خون خود پیروزی بزرگی در جنگ مقاومت علیه تجاوز ژاپن به دست آوردند؛ و امروز، ملت بزرگ چین اجازه نخواهد داد هیچ‌کس در روند وحدت چین دخالت یا آن را متوقف کند.

«سران ژاپن باید به تعهدات سیاسی خود در خصوص مسئله تایوان پایبند باشند و فوراً هرگونه مداخله در امور داخلی چین را متوقف کنند. هرگونه تلاش ژاپن برای مداخله در مسئله تایوان، جز به زیان خود ژاپن نخواهد انجامید.»

پیش از این، شوئه جین، سرکنسول چین در اوزاکا، در واکنش به اظهارات تاکایچی، در شبکه اجتماعی X نوشته بود: چنین سر ناپاکی را باید بدون تردید از تن جدا کرد. این اظهارات خشم گسترده افکار عمومی ژاپن را برانگیخت.

تاکایچی روز دوشنبه (۱۹ آبان) در واکنش به اظهارات مقامات چینی گفت که اظهاراتش در چارچوب موضع رسمی دولت ژاپن بوده و قصدی برای پس‌گرفتن یا اصلاح آن ندارد، اما در آینده از بیان سناریوهای خاص در پاسخ به پرسش‌های رسانه‌ها پرهیز خواهد کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 29
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • DE ۱۱:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۱
    10 11
    چین خیلی طولش داده و با این سیاست محتاطانه عاقبت تایوان رو از دست میده .
    • شاکی IR ۱۳:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۱
      15 7
      این مثلا همان به ظاهر نخست وزیر زاپن ولی در باطن با اون سبک لباس پوشیدن . پیشخدمت مخصوص ترامپ نبود . با اون عکس چه دمی همان تکان میداد .
    • IR ۱۴:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۱
      2 8
      چین منتظر روشن شدن تکلیف اوکراین و جمهوری اسلامی است.
    • IR ۲۰:۱۴ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۱
      1 3
      البته آمریکا چین رو آزاد کرد تو جنگ جهانی نه مقاومت چینی ها در غیر اینصورت چین ژاپن شرقی میموند.
  • IR ۱۲:۰۰ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۱
    17 11
    ژاپن نوکر سر سپرده آمریکا و غرب است
    • IR ۱۵:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۱
      5 8
      چین خودش نوکر و برده ژاپن بود قبلا خخ
    • IR ۱۵:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۱
      7 5
      نخست وزیر جدید ژاپن که یه کلفت خاکبرسر آمریکاس. با اون لباس خدمتکاری رفته بود پیش ارباب ترامپ ش. البته خیلی از آمریکالیس های وطنی هم با نوکر و کلفت آمریکا شدن مشکلی ندارن. فقط بشرطی که بتونن مرغ ارزون کوفت کنن!
  • IR ۱۲:۱۰ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۱
    3 4
    بله خروس جنگی وارد میشود
  • IR ۱۲:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۱
    13 10
    ژاپن عروسک خیمه شب بازی امریکاست وکنترلش دست اوست وازخودش هیچ اختیاری ندارد.
    • IR ۱۲:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۱
      5 5
      دقیقا
  • IR ۱۲:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۱
    10 12
    ژاپن احتمالا دلش برای بمب اتم تنگ شده،اونم ازنوع چینی اش!
    • IR ۱۲:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۱
      8 11
      احتملا چین دلش برای روزهایی که ژاپنی ها در کشورشان جولان می‌دادند تنگ شده واسه همینه اینقدر از ژاپن وحشت دارند
    • IR ۱۲:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۱
      6 12
      چین فعلا شکم یک میلیارد گرسنه اش رو سیر کنه تا بعد!
  • سیف IR ۱۳:۰۵ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۱
    5 8
    ژاپن مستعمرۀ اتوکشیدۀ آمریکاست و هرچی بگه دیکتۀ آمریکاست نه از خودش! خیلی زرنگ تشریف دارن سربازان آمریکایی موجود در ژاپن رو که حقوق‌شون‌رو هم ژاپن میپردازه رو اخراج کنند! و اینقدر خفت تعرض به دختران و زنان ژاپنی‌رو تحمل نکنند!!!!!!!
  • ساسان IR ۱۳:۱۴ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۱
    5 3
    چرا غربی ها کشورهای آسیایی بزرگی مانند چین هند ژاپن پاکستان را به جان هم انداخته اند شرقی ها کی می خاهند بیدار شوند
  • IR ۱۴:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۱
    8 7
    ژاپن باید یه بار دیگه چینو گوشمالی بده
    • رفسنجانی IR ۱۵:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۱
      4 3
      ژاپن ارتش نداره بودجۀ نظامیش رو اختصاص داره برای توسعه... خخخخخخخخخخخخخخخخ
    • IR ۱۷:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۱
      2 3
      شما دم از قدرت نزنید که آسمان ایران را در اختیار اسرائیل و امریکا قرار دادید راستی خلبان زن اف ۳۵ ها چی شد خخخ
    • حسن IR ۱۸:۰۵ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۱
      2 0
      زهی خیال باطل چین آرام آرام پیش می رود باش تا ببینی
  • سهراب US ۱۵:۰۵ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۱
    7 10
    به نام خدا از چین و امسال ان بی زارم چون از امریکا هم کثیفترن @@@@@@@@ به امید روزی که چینی وجود نداشته باشد
  • IR ۱۵:۲۳ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۱
    4 6
    درود بر تایوان ، مرگ بر نوکران بی اختیار کمونیست
  • DE ۱۶:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۱
    4 2
    ژاپنی های باید گذشته تروریستی و شرمناک خودشون در جنگ جهانی رو فراموش نکنن. وگرنه باز هم مثل جنگ جهانی دوار سرافکندگی شدید میشن
  • Good IR ۱۶:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۱
    2 5
    چینیهای کثیف خوار خیلی غلط کردن،،،،هنوز قدرت ژاپن کبیر رو درک نکرده ،چین با اجناس بی کیفیتش چقدرهم ادعاش میشه😆
  • IR ۱۶:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۱
    3 0
    به فکر آینده ی خود باشید. خشکسالی، تورم و غیره
  • سالار IR ۱۶:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۱
    2 6
    چین و روسیهو ونزوئلا و کره شمالی و متحدان آنها همگی...خوردند و ان شااله همشون به درک واصل شوند
  • IR ۱۷:۲۳ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۱
    2 4
    ژاپن باید شر چین کم کنه ما ایرانیا ازین کالاهای بنجل چینی و این بازرگان طماع خلاص شیم یاد خیلی از کالاهای ایرانی بخیر که بعضی ازین چینیا رو میذاشت تو جیبش
  • سعید IR ۱۸:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۱
    2 1
    ژاپن یکبار بدست آمریکا نابود شده باردوم با موشک های مرموز چین از صفحه روزگار محو خواهد شد
  • IR ۱۹:۱۴ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۱
    0 3
    ژاپن کارش درسته و درست ترین روش رو در اداره کشورش در پیش گرفته و چینی های بی همه چیز غلط کردن که بخوان اونا رو تهدید کنن
  • IR ۰۲:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۸/۲۲
    1 0
    زمانی چین غرق در اعتیاد سوغات انگلیس و بعد هم اسیر ژاپن رود. ژاپن هم زمانی مستقل از آمریکا بود. چین نمونه مدیریت عالی، فرهنگ تولیدی و نابودی فساد است که کشور را ظرف چند دهه از ژرفنای فلاکت به قدرت اول اقتصادی، تکنولوژی، نظامی، نو آوری و تولیدی جهان تبدیل کرد. آن هم بدون نفت و گاز. جنگ آینده تایوان عیارها را نمایان کرده و پایان ابرقدرتی آمریکا و نوچگانش خواهد بود.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس