منطقه عملیاتی بیت المقدس 4
سد دربندیخان در استان سلیمانیه عراق در طول جنگ ایران و عراق همواره به عنوان یک هدف مهم نظامی و سیاسی در جبهههای شمالی محسوب میشد. در طراحی عملیات والفجر10، تصرف ارتفاعات شاخ سورمر و شاخ شمیران از سلسله ارتفاعات منتهی به سد، به دلیل حفظ جناح عملیات و تسلط دید و تیر بر عقبه دشمن منظور گردیده بود.
عملیات در این ارتفاعات که با بهرهگیری از لشکر11 امیرالمؤمنین(ع)، تیپ بقیهالله(عج) و تیپ44 قمربنی هاشم (مجموعاً با 6 گردان) انجام شد اما به دلیل هوشیاری و مقاومت دشمن و ضعف توان خودی، موفقیت چندانی به جز تصرف تپههای شرقی ارتفاع سورمر در بر نداشت.
حضور دشمن در محور سورمر و شمیران که باعث تسلط بر قسمتهای جنوبی منطقه حلبچه و عقبه یگانهای خودی در این منطقه شده بود، به عنوان نقص محور چپ عملیات والفجر10 محسوب گردید و برای ترمیم این نقیصه عملیات مجددی با استفاده از یگانهای دستنخورده در نظر گرفته شد.
علیرغم محدودیت نیرو باتوجه به این نکته که از دست دادن زمان موجب تقویت خطوط دشمن و احداث مواضع و موانع جدید میگردید، لذا تصمیم بر آن شد تا با بهرهگیری از توان موجود عملیات را حداکثر ظرف یک هفته آغاز شود. بر این اساس لشکرهای 27 حضرت رسول(ص)، 10 سیدالشهدا(ع) و تیپ18 الغدیر تحت امر قرارگاه فتح قرار گرفته و این قرارگاه با فرماندهی جدید مأموریت انجام عملیات را عهدهدار شد.
منطقه عملیاتی بیت المقدس 4