کد خبر 1792515
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۷

به گزارش مشرق، امیرعباس نوری فعال رسانه در تلگرام نوشت:

انتخاب حضرت‌ آیت‌الله سیدمجتبی حسینی‌خامنه‌ای، به عنوان سومین رهبر انقلاب اسلامی توسط اکثریت قاطع نمایندگان مجلس خبرگان رهبری، پیام‌های زیادی به همراه دارد.

۱: همه محاسبات آمریکا درباره جنگ و تبعات آن تاکنون با شکست مواجه شده است. تاکید بر محاسبات آمریکا و نه رژیم صهیونسیتی از این جهت است که به اعتقاد کارشناسان، رژیم صهیونیستی تا حدودی از تبعات فاجعه‌بار جنگ برای آمریکا مطلع بوده است. ولی با داده‌های غلط، تلاش کرد ترامپ را فریب داده، وارد کارزار نظامی علیه ایران کند. به هر حال، اکنون در حالی که ۱۰ روز از جنگ گذشته؛ ترامپ به مرور با ابعاد شکست محاسبات خود مواجه شده است.

در حوزه نظامی، با وجود ابراز نگرانی برخی مقامات پنتاگون مانند ژنرال جان کین، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا نسبت به تبعات جنگ، اما ترامپ تصور می‌کرد حمله به ایران و ترور رهبر شهید انقلاب، با واکنش بزرگی از سوی ایران همراه نخواهد شد. ترامپ پیش‌بینی می‌کرد پس از ترور رهبر انقلاب و حملات سنگین آمریکا و رژیم صهیونیستی در روزهای اول و دوم جنگ، نیروهای مسلح ایران یا واکنش چندانی نشان نمی‌دهند یا پاسخ ایران، در سطحی کنترل‌شده و مطابق برآوردهای پنتاگون و سیا خواهد بود. مجله فارن‌ پالیسی در همین‌ باره گزارش داد ارتش آمریکا در ۳۶ ساعت ابتدایی جنگ، ۳۰۰۰ مورد تسلیحات استراتژیک خود را علیه ایران استفاده کرد.

بر اساس گزارش فارن‌ پالیسی، این میزان حمله، بخش قابل توجهی از ذخایر استراتژیک ارتش آمریکا برای جنگ علیه ایران را شامل می‌شود.‌ مشخص است این حجم انبوه شلیک، در راستای راهبرد حمله سنگین اولیه،‌ زمینگیر کردن نیروهای مسلح ایران و عامل کلیدی در عدم‌ واکنش سنگین ایران صورت گرفته است. با این حال اما در ۱۰ روز گذشته نیروهای مسلح ایران به گونه‌ای عمل کرده است که ترامپ و پنتاگون کاملا غافلگیر شده‌اند. واشنگتن‌پست در روز سوم جنگ گزارش داد آمریکا نسبت به واکنش ایران غافلگیر شده است. اکونومیست نیز گزارش داد عمق زرادخانه موشکی ایران و دقت و قدرت آن، مقامات واشنگتن و تل‌آویو را غافلگیر کرده است. فرماندهان نظامی ایران، جنگ‌ را به‌گونه‌ای مدیریت کردند که آمریکا و رژیم بسیار زودتر از آنچه پیش‌بینی می‌کردند با بحران کاهش ذخایر موشکی روبرو شدند.

نرخ شلیک و اصابت موشک‌ها و پهپادهای ایران در جبهه رویارویی با رژیم صهیونیستی، فراتر از زمان مشابه در جنگ ۱۲ روزه بوده است. در کنار این موضوع، نیروهای مسلح ایران همه پایگاه‌های نظامی آمریکا را در ۹ کشور منطقه مورد هدف قرار دادند. تاکنون پایگاه‌های نظامی، تاسیسات راداری و پدافندی و اجتماع نیروهای سنتکام و سیا در کشورهای عراق،‌ کویت، قطر، بحرین، امارات، عمان، عربستان، اردن و قبرس مورد اصابت موشک‌ها و پهپادهای ایرانی قرار گرفته‌اند. طبق گزارشات، بر اثر حملات ایران، ۳ سامانه پدافندی آمریکا (تاد) و بخش وسیعی از رادارهای پیشرفته این کشور منهدم شده است. ضمن اینکه منابع مطلع می‌گویند تعداد زیادی از نظامیان و افسران اطلاعاتی آمریکا نیز به هلاکت رسیده‌اند. اکنون با گذشت ۱۰ روز از جنگ؛ تقریبا همه کارشناسان و صاحب‌نظران‌ روی این موضوع متفق‌القول هستند که روند جنگ برخلاف پیش‌بینی‌های ترامپ بوده است. اکنون بزرگترین نگرانی آمریکا، طولانی شدن جنگ است.‌ یعنی همان چیزی که قبل از آغاز جنگ، ژنرال‌های ارشد پنتاگون، مانند رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا درباره تبعات و پیامدهای سنگین آن هشدار داده بودند. به هر حال، در حوزه میدانی، تصورات و پیش‌بینی‌های ترامپ درباره جنگ کاملا شکست خورده است.

۲: ترامپ قبل از حمله به ایران و حتی پس از آن، در اظهارنظرهای متعددی گفت این حمله مبتنی بر الگوی حمله به ونزوئلاست. الگوی ونزوئلا، اگرچه در شروع بر یک حمله نظامی متکی است؛ اما ستون آن بر حوزه سیاسی و عقب‌نشینی و تسلیم در برابر خواسته‌های آمریکا استوار است. بر همین اساس، ترامپ تصور می‌کرد پس از یک حمله گسترده نظامی و ضربه به رهبری نظام، جمهوری اسلامی، بلافاصله تسلیم خواهد شد. البته با توجه به تفاوت‌های آشکار و ملموس ایران با ونزوئلا و قدرت دفاعی و پیچیدگی نظام سیاسی، کاملا مشخص بود الگوی ونزوئلا قابل تطبیق با ایران نیست. با این وجود ترامپ تصور می‌کرد با اعمال برخی تغییرات، می‌تواند بر اساس الگوی ونزوئلا، ایران را وادار به تسلیم کند. با این وجود اما همانگونه که توضیح داده شد، در بعد نظامی، پیش‌بینی و تصورات ترامپ با شکست مواجه شد. اما می‌توان گفت بزرگترین شکست ترامپ تاکنون، در بعد سیاسی بوقوع پیوسته است. ساعاتی پس از حمله به ایران و شهادت رهبر معظم انقلاب، ترامپ از طریق برخی واسطه‌ها، خواستار آتش‌بس و تسلیم ایران شد...

درخواستی که با نه بزرگ ایران مواجه شد. آمریکا در ادامه تلاش کرد با تشدید حملات، ایران را متقاعد به پذیرش آتش‌بس و شروط ترامپ کند. به عبارت دیگر، پلن A آمریکا با پاسخ منفی ایران به آتش‌بس، شکست خورد و ترامپ پلن B خود را کلید زد. در این مرحله، تشدید حملات به ایران برای پذیرش آتش‌بس و شروط ترامپ در دستور کار قرار گرفت. گزارش فارن‌ پالیسی درباره استفاده آمریکا از بخش مهمی از ذخایر تسلیحاتی در ۳۶ ساعت ابتدایی جنگ نیز در همین راستاست. واکنش ایران به تشدید حملات مشخص‌ بود. ایران هم در مواضع اعلامی و هم در مواضع اعمالی، نشان داد طبق دکترین دفاعی خود پس از جنگ ۱۲ روزه، تلاش می‌کند از دل جنگ، یک امنیت پایدار برای کشور ایجاد کند. جمهوری اسلامی ایران هم در پاسخ به درخواست واسطه‌ها برای پذیرش آتش‌بس و هم در عمل، نشان داده است این جنگ تا تغییر معادلات میان ایران/ آمریکا و رژیم صهیونیستی و اخذ تضمین امنیتی برای ایران ادامه خواهد یافت. جنگ منطقه‌ای که یکی از پیامدهای طبیعی حمله به ایران بود؛ در همین راستا رخ داد. منطق ایران نیز کاملا منطقی و مستدل است. روند فعلی که آمریکا و رژیم هر چند ماه یک بار به ایران حمله کنند، قابل تحمل نیست. به همین خاطر آمریکا باید در این جنگ متحمل خسارات هنگفتی شود تا گزینه نظامی از روی میز کاخ سفید برداشته شود.

ایران این استراتژی را هم در مواضع مقامات جمهوری اسلامی اعلام و هم در میدان جنگ اعمال کرد. این سیاست تهران، باعث شد پیش‌بینی‌ها و محاسبات ترامپ درباره بعد سیاسی حمله به ایران نیز با شکست مواجه شود.

۳: انتخاب آیت‌الله سیدمجتبی خامنه ای به عنوان رهبر جدید انقلاب اسلامی از سوی مجلس خبرگان رهبری، نشان‌دهنده استحکام و قوام نظام جمهوری اسلامی ایران است. رئیس‌جمهور آمریکا تصور می‌کرد حمله به ایران و ترور رهبر شهید انقلاب، منجر به فروپاشی ساختار تصمیم‌گیری در ایران می‌شود. با این وجود اما هم فرماندهان نظامی در نبود رهبری و فرماندهان ارشد، طرح‌های دفاعی را به صورت دقیق و منسجم اجرا کردند و هم ساختار سیاسی طبق قانون، وظیفه مهمی مانند انتخاب رهبر را انجام داد. آن هم در شرایطی که کشور درگیر یک جنگ گسترده است و احتمال ترور اعضای مجلس خبرگان نیز کاملا مطرح بود. این واقعیات، نشان داد تصورات ترامپ درباره فروپاشی ساختار سیاسی پس از حمله نظامی و ترور رهبری، برساخته مشتی توهمات و داده‌های غلط بوده است. اما اوج شکست ترامپ و نتانیاهو، گزینه انتخابی مجلس خبرگان رهبری است. پس از انتخاب آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای به عنوان رهبر انقلاب اسلامی، کارشناس سی‌ان‌ان کنایه قابل تاملی به ترامپ زد و نوشت: «باور کردنی نیست. تمام کاری که ترامپ کرد؛ تعویض آیت‌الله خامنه‌ای با ورژن جوانش بود.»

عمده رسانه‌ها و تحلیلگران غربی نیز برآوردی مشابه داشتند. آنها اذعان کردند انتخاب آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای به عنوان رهبر سوم انقلاب، به معنای تداوم سیاست‌ محوری استقلال سیاسی در جمهوری اسلامی و مقابله با سلطه غرب و تسلیم‌ناپذیری در برابر فشارها و زیاده‌خواهی‌های ترامپ است.

واکنش ترامپ به این انتخاب نیز قابل تامل است. او درباره رهبری آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای گفت از این انتخاب خوشحال نیست. این در حالی است‌ که طی روزهای اخیر ترامپ در چند نوبت تاکید کرده بود رهبر جدید ایران باید مورد تایید او باشد. در واقع هدف ترامپ از این گنده‌گویی، یک عملیات روانی فیک برای مشابهت‌سازی میان حمله به ایران با حمله به ونزوئلا بود.

با این وجود پیام انتخاب آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای به عنوان رهبر جدید انقلاب، به قدری واضح بود که ترامپ ناگزیر شد اقرار کند این انتخاب، مغایر منافع آمریکا و اهداف تعیین‌شده واشنگتن در جنگ است.

انتخاب آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای به عنوان رهبر انقلاب اسلامی، به مثابه کوبیده شدن آخرین میخ به تابوت پروژه ونزوئلاسازی حمله به ایران بود.

۴: انتخاب رهبر جدید در موقعیت فعلی کشور، می‌تواند یک فرصت بزرگ و مغتنم برای ایران و نسل‌های آینده کشور باشد. این انتخاب که با همراهی کم‌نظیر مردم همراه شده، یک ظرفیت و سرمایه عظیم اجتماعی در میانه جنگ آفریده است. در حالیکه آمریکا و رژیم صهیونیستی تلاش کردند از طریق جنگ و ترور حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر شهید انقلاب اسلامی، موجی از ترس و ناامیدی را در جامعه ایران ایجاد کنند، اکنون انتخاب رهبر جدید، موجی از امیدواری و غرور را در جامعه ایرانی ایجاد کرده است؛ آن هم در میانه جنگ. بنابراین اکنون این سرمایه اجتماعی معنادار، می‌تواند پشتوانه سیاست دفاعی کشور در برابر متجاوزان باشد. انتخاب آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای قطعا مهم‌ترین مولفه در عبور ایران از گردنه جنگ و تامین امنیت پایدار ایران است. حالا در میانه جنگ، روحی تازه در کالبد جامعه ایرانی دمیده شده است.

جنگ‌ را ترامپ شروع کرد. اما حالا همه می‌دانند این خامنه‌ای است که پایان آن را تعیین می‌کند؛ همان خامنه‌ای که ترامپ تصور می‌کرد در دقایق اولیه جنگ، او را از ایران گرفته است.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • IR ۱۷:۵۲ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۹
    1 0
    یه وزیر ک میخان انتخاب کنن زنده جلسه تشکیل م نه با ایتا
  • IR ۱۸:۲۸ - ۱۴۰۴/۱۲/۱۹
    3 0
    مجتبی هم باطل شد چی ؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس