به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از ایرنا، امیر حبیب الله سیاری با اشاره به توانمندیهای نیروی دریایی ارتش در تعمیر و نگهداری و بویژه طراحی و ساخت انواع شناورهای مورد نیاز این نیرو افزود: با این وجود، سفر ناوگروه ایرانی به اقیانوس اطلس و یا هر نقطه ای در آب های آزاد و بین المللی بر اساس تصمیم سلسله مراتب انجام می شود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش خاطرنشان كرد: ماموریت 18 ناوگروه نیروی دریایی ارتش جمهوری در آبهای آزاد و بین المللی و دهها مورد مقابله با دزدان دریایی و نجات انواع شناورهای نفتكش و تجاری ایرانی و خارجی و از جمله عبور ناوگروه دوازدهم از دریای سرخ و كانال سوئز و ورود آن به دریای مدیترانه دلیلی بر وجود این توانمندیها است.
ناوگروه دوازدهم نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران پیش از این با حضور در آب های بینالمللی و عبور از دریای عمان، تنگه باب المندب، دریای سرخ و كانال سوئز ، نخستین حضور خود را در دریای مدیترانه تجربه كرد.
این ناوگروه با ماموریت آموزشی و آشنایی دانشجویان و كاركنان دریادل نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران (نداجا) با آب های آزاد و با هدف تحكیم روابط و اعلام پیام صلح و دوستی به كشورهای منطقه و مسلمان، پنجم بهمن ماه سال گذشته (1390) حركت خود را آغاز و پس از طی دو هزار و 570 مایل وارد دریای مدیترانه شد.
ناو گروه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در این ماموریت و در چارچوب دیدارهای دوستانه در بندر لاذقیه واقع در غرب سوریه پهلو گرفت.
دیدار ناوهای ایرانی از كشورهای دوست از جمله سوریه و همچنین جده عربستان سعودی كه هم اینك در جریان است، امری متداول و با هدف آموزشی صورت می گیرد و در دیگر نیروهای دریایی ارتش های جهان نیز چنین برنامه هایی وجود دارد.
از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، در سال 1357 كه به قطع رابطه میان تهران و قاهره انجامید، هیچ كشتی جنگی ایرانی از كانال سوئز عبور نكرده بود.
اعلام تمایل كشورهای منطقه برای میزبانی ناوگروه های ایران
فرمانده نیروی دریایی ارتش در خصوص مسیر بعدی ناوگروه هجدهم كه هم اینك در بندر جده عربستان سعودی پهلو گرفته است نیز گفت: هر بازدید و ادامه حركت ناوگروه هجدهم نیز منوطقه تصمیم سلسله مراتب است اما پیش بینی شده كه این ناوگروه از چند بندر كشورهای دوست و همسایه از جمله سلاله عمان بازدید كند.
امیر دریادار سیاری یادآور شد: نیروی دریایی ارتش برخی كشورهای دوست و همسایه تمایل جدی خود را برای اعزام ناوگروه های این كشورها برای حضور در بنادر ایران را اعلام كرده اند.
وی خاطرنشان كرد: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز آماده پذیرایی از ناوگروه های سایر كشورها از جمله نیروی دریایی ارتش عمان است كه پیش از این برای پهلوگیری در بنادر كشورمان اعلام آمادگی كرده است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: تبادل ناوگروه ها میان ایران و سایر كشورها می تواند زمینه ای بسیار مثبت در راستای افزایش تعاملات و همكاری های فی مابین طرفین در عرصه دریاها ، انتقال دستاوردها و تجارب یكدیگر و درك متقابل شود.
نیروی دریایی ارتش و سپاه لازم و ملزوم یكدیگر هستند
امیر دریادار سیاری در ادامه تاكید كرد: تعامل میان نیروی دریایی ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سطح بسیار خوبی قرار دارد.
وی خاطرنشان كرد: با تعاملاتی كه نیروی دریایی ارتش با سپاه با هم دارند و با همكاری های مشترك و تمریناتی كه داریم به عنوان دو نیروی لازم و ملزوم یكدیگر در صحنه عملیات حضوری فعال داریم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش اضافه كرد: وظایف و تعاملات هر دو نیرو به طور كامل مشخص است و با همكاری های بسیار نزدیك در منطقه حضور داریم.
کد خبر 98694
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۱:۲۰
- ۰ نظر
- چاپ
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت كه این نیرو توانمندی حضور در هر نقطه ای از آب های آزاد و بین المللی از جمله اقیانوس اطلس را دارد.