به گزارش مشرق، مهدی چمران در تذکرات پیش از دستور یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران، درباره ساخت و سازهای غیرمجاز، اظهار داشت: باید در شورای شهر طرحی را به تصویب برسانیم که ساخت و سازهای غیرمجاز جرم محسوب شود تا قوه قضائیه راحتتر بتواند با آنها برخورد کند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران، گفت: اگر این طرح در شورای شهر به تصویب برسد، آن را به مجلس ارائه میدهیم تا قانونی شود.
چمران افزود: ساخت و سازهای غیرمجاز باید کاهش یابد و برای محقق شدن آن نیز قوانین خاص خود را داشته باشیم.
رحمتالله حافظی در آغاز یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه شورای شهر تهران و در نطق پیش از دستور، اظهار داشت: در آستانه سومین سال از عمر شورا و مهیای انتخاب سومین رئیس از چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران هستیم و بهانه خوبی است برای مروری سطحی در آنچه که طی دو سال گذشته پشت سر گذاشتیم و آنچه که در نیمه دوم عمر شورا بر عهده داریم.
وی تصریح کرد: در دو سال گذشته دو عضو عزیز و دوستداشتنی و محترم شورا تقبل مسئولیت نمودند و اداره امور را به عهده گرفتند که در اینجا از زحمات آنان تشکر مینمایم، در زمان سیاست هر دو بزرگوار، نامگذاری خیابانها و معابر انجام شد، موارد ارجاعی توسط کمیسیون باغات به صورت محرمانه به تصویب رسید.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، بیان داشت: در مورد خریدن یا نخریدن خانه فلان عالم یا انتخابات شورایاریها، چندین جلسه و دهها ساعت از وقت صحن را صرف کردیم موارد مربوط به برنامه پنجساله دوم، گزارش حسابرس، تلفیق، تفریق و بودجه سنواتی با تمام نقاط قوت و ضعف به تصویب صحن رسید و مصوبات دیگری نیز از صحن عبور کرد ولی سوال مهم و قابل تعامل این است که این اقدامات تا چه حد از مشکلات مردمی که ما به نمایندگان خود انتخاب نمودند و در این کلانشهر بیدر و پیکر زندگی میکنند، کاسته است؟ دغدغه آنان چیست و آیا دغدغههای آنان در اولویت قرار داشته است؟ بیشترین خسارتی که مردم متحمل میشوند ناشی از چیست و ما چه اقدام موثر و به دور شعارزدگی برای کاهش و حذف این خسارات داشتهایم.
حافظی پرسشهای خود را اینگونه، ادامه داد: که آیا قصد داریم دو سال آینده را نیز به همین منوال پشت سر بگذاریم؟ آیا فکر نمیکنید که هنوز هم فرصت باقی است و میتوان زمان از دست رفته را جبران نمود و تحولی عظیم در زیرساختها به وجود آورد که منشا خیر و برکت و افزایش رضایت شهروندان شود؟
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، گفت: آقای رئیس سال سوم، این سال، سالی مهم تلقی میشود اگر این سال را از دست بدهیم جبران آن بسیار مشکل خواهد شد و پاسخ قانعکنندهای در پیشگاه خداوند و در برابر موکلین خود نخواهیم داشت، پس اگر قصد ورود به این عرصه را دارد با نیت دگرگونی اساسی و زیرساختهای سنتی، ناکارآمد و پوسیده فعلی شورا و شهرداری که مورد پسند و حمایت عدهای قرار دارد، به نحوی گام بردارید که منافع مردم و اجرای قانون در اولویت قرار گرفته و از پرداختن به دستورات از قبل تعیین شده برای شورا بر حذر باشید.
نقش نظارتی شورا را جدی بگیریم
وی اضافه کرد: نقش نظارتی شورا و لزوم تجهیز آن به همراه فناوریهای در دسترس همه اعضا، انعکاس علنی عملکرد شورا و شهرداری در دورههای سه ماهه و افکار عمومی و ایجاد امکان حضور برای اصحاب رسانه در تمامی جلسات علنی شورا که دلیلی برای عدم حضور آنها متصور نیست را جدی بگیریم.
عضو شورای اسلامی شهر تهران خاطر نشان کرد: در حال حاضر و با وجود حضور عدهای قابل توجهی از پرسنل خدوم و متعهد در لایحههای مختلف مدیریتی و کارشناسی در شهرداری متاسفانه یکی از اصلیترین علل نارضایتی مردم، فساد اداری و مالی حاکم بر این سازمان و زیرمجموعههای آن است که طی سنوات گذشته نه تنها ریشهکن نشده، بلکه دامنه آن وسعت نیز داشته و انجام سریع برخی امور از دو مسیر، داشتن رابطه یا پرداخت رشوه قابل وصول است.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران ادامه داد: وجود خطوطی گاه روشن و گاه پیچیده و مبهم از برخی موارد فساد مالی حاکم بر این دستگاه که نتیجه بیکفایتی و فقدان ساز و کارهای مناسب نظارتی توسط شورا است، قابل انکار نیست. این تهدیدات در اثر نبود نظارت موثر و قوی توسط شورا و سایر نهادهای نظارتی، ضعف و نقایص موجود در قوانین، مقررات، رویهها، گردش کار، نوع طراحی فرآیندها و نبود سامانههای کنترل داخلی از یک سو و محرمانه تلقی کردن بودجه و گزارشهای مالی و عملکرد شهرداری از سوی دیگر، در حال تشدید است.
حافظی در ادامه این جلسه گفت: به کسانی که از مطالب اخیر برآشفتهاند توصیه میکنم پیام مقام معظم رهبری و همایش مقابله با فساد اداری را یک بار دیگر مرور نموده و راه را برای اصلاح امور باز نمایند، زیرا طی سال سوم این اقدامات و اصلاحات یک ضرورت است، نه یک انتخاب.
وی تصریح کرد: میتوان طی دو سال آینده با مدیریت مبتنی بر علوم روز که به حمدالله در سفرهای متعدد شاهد آن بودهاید و ایجاد زیرساختهایی که ارتباط مستقیم و چهره به چهره مردم با مبادی متعدد شهرداری را حذف نماید، بخش عظیمی از این مشکلات را مرتفع نمود.
حافظی بیان داشت: حال که تمامی ما مدعی پیروی از رهبری هستیم، باید تعامل نماییم که از زمان پیام مذکور تا این لحظه چه اقدام عملی برای مقابله با فساد اداری حاکم بر شهرداری، شرکتها و سازمانهای تابعه آن انجام دادهایم؟ چه کسی و چه زمانی قرار است مرحمی بر این زخم رو به رشد بگذارد؟ معتقدم این موارد از مطالبات رهبری است که هنوز پاسخی به آن داده نشده است.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران اضافه کرد: طی دو سال گذشته و در هر دو دوره ریاست روسای اصلاحطلب و اصولگرای شورا، سوال از شهردار تهران کلید خورد و لذا احتمال میرود عدهای از حضور مجدد هر کدام از این دو بزرگوار بر کرسی ریاست سال سوم شورا دلخور و ناراحت بوده و عبور از چمران و مسجد جامعی را کلید زده و بخواهند با قاضیهای سیاسی بیارزش تلاش نمایند از خارج شورا، ساز و کارهای مدیریتی این نهاد را عهدهدار شوند و برای شورا تصمیمسازی نمایند، قطعا صاحبان زر و زور و تزویر نیز که منافع خود را در تهدید ببینند با استفاده از تمام ظرفیتهای سهگانه خود وارد عرصه خواهند شد، لذا ضروری است که هوشیار بوده ضمن توجه به اهمیت و ظرفیت بسیار بالای سال سوم و فرصت باقیمانده برای ایجاد تحولات زیربنایی، به سوگندی که در آغاز نمایندگی یاد کردهایم پایبند بوده و مصالح و صرفه و صلاح مردم را فدای روابط دوستانه، حزبی و جناحی و سایر مواد شبهناک نکنید.
وجود سنگچین برای ساخت و ساز در ارتفاعات ۱۸۰۰ متر
اقبال شاکری در یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در تذکرات پیش از دستور، اظهار داشت: اخیراً مشاهده شده است در مناطق بالای 1800 متر در منطقه یک سنگچینهایی وجود دارد که این اقدامات طی یک هفته گذشته صورت گرفته است و قطعاً از ساخت و ساز غیرمجاز در این منطقه خبر میدهد.
وی افزود: نباید اجازه داد در ریههای تنفسی شهر ساخت و سازهای غیرمجاز صورت بگیرد.
شاکری افزود: به شهردار منطقه یک تذکر میدهم که اگر این سنگچینیها در ارتفاعات 1800متر مورد بررسی قرار نگیرد، شاهد ساخت و سازهای غیرمجازی خواهیم بود.
وی به رود درههای شهر تهران نیز اشاره کرد و گفت: متأسفانه اجازه داده شده است تا حریم رودخانهها ساخت و ساز صورت بگیرد و نخالههای ساختمانی نیز به داخل این رودخانهها میرود و متأسفانه این رود درهها در شهر تهران مغفول ماندهاند.
وی افزود: طرح جامع رود درهها در کمیسیون عمران درحال بررسی است و به زودی به صحن علنی شورای شهر ارائه خواهد شد.
درختان و فضای سبز ورزشگاه آزادی خشک شده است
شاکری در ادامه به خشک شدن درختان ورزشگاه آزادی اشاره کرد و گفت: متأسفانه براساس گزارشات واصله تعدادی از درختان و فضای سبز ورزشگاه آزادی خشک شده است و به وزارت ورزش و جوانان توصیه میشود که نسبت به ساماندهی فضای سبز این ورزشگاه اقدام کنند.
احمد دنیامالی در تذکرات پیش از دستور یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در خصوص نطق پیش از دستور رحمتالله حافظی عضو شورای شهر اظهار داشت: مباحثی که آقای حافظی عنوان کردند به کلیات آن اعتقاد دارم ولی ای کاش با ادبیات لطیفتری عنوان میشد و خیلی از مسائل را میتوان بدون تهمت و افترا عنوان کرد.
دنیامالی افزود: نقد به تمامی نهادها و سازمانها در سراسر کشور وارد است، در دو سال گذشته نیز شورای اسلامی شهر تهران و مدیریت شهری اقداماتی انجام دادهاند که هم مثمر ثمر بوده است و هم نقدهایی به آن وارد است.
وی با اشاره به اینکه اقداماتی در سطح شهر تهران بر کسی پوشیده نیست، گفت: مدیریت شهری توانسته است با تمامی مشکلات و تکالیفی که دولت عمل نکرده است در 10 سال گذشته 131 کیلومتر مترو بسازد.
این که فساد سرتاسر شهرداری را فرا گرفته درست نیست
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران، افزود: قطعاً شهرداری اشکالاتی از جمله فساد اداری نیز دارد و در این خصوص نیز مدیریت شهری نگرانیهایی را دارد ولی اینکه بگوییم فساد سرتاسر شهرداری را فرا گرفته است درست نیست.
دنیامالی افزود: در دو سال گذشته نیز طرحهایی که در صحن شورا ارائه شد توسط اعضای شورا نظرات کارشناسی به آن طرحها وارد بود و موضعگیریهای سیاسی در خصوص طرحها وجود نداشت و امید است در دو سال آینده رفتارهای ما منطبق بر دوستی باشد.
ادامه مدیریت جهادی در شهرداری
وی خاطر نشان کرد: شاید یکی از دستگاههایی که مدیریت جهادی در آن ادامه دارد شهرداری تهران باشد.
سرقت اموال خودروهای متوقف شده در پارکینگهای خصوصی
محسن سرخو در یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در تذکرات پیش از دستور درباره وضعیت نابسامان پارکینگهای خصوصی در شهر تهران، اظهار داشت: پلیس راهور خودروهایی که بنا به احکام قضایی باید موقتا متوقف شود به پارکینگهایی منتقل میکند که در آنجا دقت کافی برای نگهداری آن ماشینها انجام نمیشود.
وی ادامه داد: در بعضی از این پارکینگها اموال خودروها به سرقت رفته و مسئول یکی از این پارکینگها که در منطقه 17 یا 18 بوده است به مراجع قضایی احضار شده است.
سرخو افزود: تمامی اموال و تجهیزات بعضی از خودروها در بعضی از پارکینگهای خصوصی شهر تهران به سرقت رفته و مال باختگان هنگامی که به پلیس مراجعه میکنند به جای آنکه مالباختگان را راهنمایی کنند آنها را تشویق به شکایت مسئول پارکینگ میکنند و یک صورتحساب تا 4 میلیون تومان نیز باید به صاحب پارکینگ که خیانت در امانت کرده است بپردازد تا بتواند خودروی خود را بگیرد.
سرخو در ادامه پیشنهاد داد: باید پارکینگهای شهر در اختیار شهرداری باشد تا نظارتی در این خصوص انجام شود و شاهد به سرقت رفتن اموال مردم در پارکینگها نباشیم.
جلسات شورایاریها از ماهی یکبار به 45 روز یکبار افزایش یافته است
اسماعیل دوستی در تذکرات پیش از دستور یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران به تکریم شورایاریها اشاره کرد و گفت: بعضی از دوستان در تماس با ما از شهرداری مناطق گلهمند هستند و باید توجه خاصی به این افراد شود.
وی گفت: بعضی از مدیران شهرداری توجهی به شورایاریها ندارند و جلسات آنها که ماهی یکبار بوده است در حال حاضر به 45 روز یکبار تبدیل شده است.
دوستی افزود: تکریم شورایاریها احترام و تکریم به شهرداری و شورای شهر است.
سالاری در تذکرات پیش از دستور یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: زلزله جودآباد ورامین با توجه به فرآیند وقوع زلزله که به یکباره اتفاق میافتد و تدریجی نیست و با ریشترهای ضعیف هشدار میدهد باید مورد توجه قرار بگیرد.
اقدام اساسی برای مقابله با زلزله احتمالی شهر تهران صورت نگرفته است
وی ادامه داد: تا کنون اقدام ویژهای در خصوص مقابله و پیشگیری از خسارات و تلفات زلزله احتمالی در شهر تهران صورت نگرفته است باید به سمت و سویی برویم که اطمینانبخشی به وجود بیاید.
سالاری افزود: از شورای اسلامی شهر تهران توقع میرفت با توجه به حساسیت موضوع جلسهای را در شورا با حضور سازمانهای مرتبط تشکیل و موضوع را پیگیری کنند.
وی درباره اظهارات یکی از مدیران شهرداری مبنی بر ساخت ساختمان شورای شهر در بوستان ولایت، اظهار داشت: کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر از چنین تصمیمی کاملاً بیاطلاع است و در این خصوص هیچگونه مشورتی با شورای شهر صورت نگرفته است و در جلسه اخیر این شورا مطرح شد کمیسیون معماری و شهرسازی نسبت به بررسی و جانمایی ساختمان جدید شورای شهر تصمیمگیری کنند.
در ادامه چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران در این خصوص گفت: چنین طرحی وجود ندارد و آن مدیر آرزویش را بیان کرده است.
سالاری درباره محدوده تردد "ال ای زد" که جایگزین طرح زوج و فرد نیز است، اظهار داشت: چنین خبری در رسانهها درباره این طرح منتشر شده است که خبر خوبی است ولی باید ساز و کار آن مورد بررسی قرار بگیرد و با حضور کمیسیونهای مرتبط در شورای شهر نیز بررسی شود.
ادعا نداریم که در شهرداری فساد ریشهکن شده است
ناصر امانی در جریان یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه شورای شهر تهران ضمن انتقاد از برخی از مطالب عنوان شده در نطق پیش از دستور رحمتالله حافظی رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران، اظهار داشت: بنده به دلیل دفاع از حقوق شهرداری و پرسنل خدوم و زحمتکش آنها، پشت تریبون قرار گرفتهام.
وی تصریح کرد: در نطق پیش از دستور حافظی عنوان شده که در شهرداری متأسفانه یکی از اصلیترین علل نارضایتی مردم، فساد اداری و مالی حاکم بر این سازمان و زیرمجموعههای آن است که باید اذعان کنم که در نزدیک چهار سالی که مسئولیت ستاد مبارزه با مفاسد اداری را در شهرداری داشتهام، هیچگونه مشکلی دیده نشده است.
امانی گفت: وزرای دادگستری دولت نهم و دهم و همچنین سازمان بازرسی در دولت گذشته کتباً و رسماً از شهرداری تهران در خصوص مبارزه با مفاسد اداری تقدیر کردند که این نشاندهنده این است که شهرداری تهران در این زمینه گامهای مؤثری را برداشته است.
معاون توسعه منابع انسانی شهرداری تهران، تصریح کرد: ما اعتقاد داریم که در شهرداری تهران فساد ریشهکن شده است ولی فساد حاکم بر روابط شهرداری نیست و در شهرداری شاهد رسیدگی به کار مردم طبق روال عادی و اداری هستیم.
وی گفت: شهرداری تهران از جمله سازمانها و نهادهایی بوده که بیشترین توسعه الکترونیکی را داشته است و این با صحبتهای حافظی که عنوان کرده است که زیرساختهای شهرداری سنتی ناکارآمد و پوسیده است، متناقض است.
وی ادامه داد: در دو سال گذشته پرحجمترین نظارتها بر شهرداری تهران و سازمانهای وابسته صورت گرفته است که بالغ بر 1700 نظارت و بازرسی از شرکتها و سازمانها صورت گرفته است.
به گزارش فارس، در ادامه این جلسه مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه در شهرداری شاهد حضور پرسنل و کارکنان دلسوز و کارآمدی هستیم، اظهار داشت: این پرسنل وقت خود را صرف خدمت به مردم داشتهاند و در این مسیر تلاش میکنند.
وی تصریح کرد: اگر چه نواقص و مشکلاتی در شهرداری وجود دارد، اما بایستی تلاش شود این مشکلات برطرف شود.
چمران گفت: در مقایسه فعالیت شهرداری با 12 سال گذشته، قطعاً درمییابیم که روند رو به رشدی در ارائه خدمات در این مجموعه شکل گرفته است، ولی ایدهآل هم نیست و مشکلاتی را نیز به همراه دارد و نباید چشم بر این مشکلات ببیندیم و بایستی تلاش کنیم این مشکلات برطرف شوند.
به گزارش فارس، ولیالله شجاعپوریان دیگر عضو شورای شهر تهران در ادامه جلسه و با اشاره به نطق پیش از دستور حافظی و انتقاد صورتگرفته از سوی نماینده شهردار در جلسه خاطرنشان کرد: ما در دوره نخست شورای شهر سوگند یاد کردیم که براساس آییننامه شورا، از حق و حقوق مردم در پارلمان محلی دفاع کنیم.
وی تصریح کرد: قطعاً نطق و صحبتهای امروز حافظی در راستای حمایت از شهروندان بوده است.
شجاعپوریان با اشاره به انتقاد نماینده شهرداری از حافظی در جلسه امروز خاطرنشان کرد: طبیعی است که اگر یک نماینده دیدگاه خود را بگوید، نبایستی دستگاه مخاطب اعتراض کند و در این زمینه نیز نماینده شهرداری میتوانست رسماً نامهای را به هیأت رئیسه نوشته و اعتراض خود را به صورت مکتوب به هیأت رئیسه تقدیم کند و در صورت صلاحدید هیأت رئیسه، در جلسه بعدی به اعتراض وی رسیدگی شود.
وی اظهار امیدواری کرد: اینگونه بدعتها در شورای چهارم جا نگیرد و همه تذکرات و نطقها براساس آییننامه شورا باشد.
به گزارش فارس، الهه راستگو عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران در انتقاد از برخورد نماینده شهرداری تهران در جلسه امروز خاطرنشان کرد: بنده به نوبه خود همه صحبتهای حافظی را قبول ندارم اما به عنوان نماینده مردم اعتقاد دارم که کسی که قسم خورده است بایستی براساس وظایفش عمل کند که قطعاً آقای حافظی نیز چنین نیتی را داشته است.
وی ضمن واکنش به صحبتهای امانی نماینده شهرداری در جلسه خاطرنشان کرد: اینکه نماینده شورا نطقی را مطرح میکند و نماینده شهرداری ناراحت میشود و پاسخ وی را عنوان میکند، کار درستی نیست و ظاهراً آقای امانی انسانی حاضر به جواب و توانمند هستند!
راستگو تصریح کرد: اینگونه رفتارها با نماینده مردم در شورا هر چند که تمام حرفهایش صحیح نباشد، درست نیست، چرا که وی از حق قانونی خود استفاده کرده است.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد: از این پس با نمایندگان مردم در شورای شهر چنین برخوردهایی صورت نگیرد.
رد یک فوریت طرح تفکیک مأموریتهای فرهنگی، هنری، اجتماعی و ورزشی شهرداری تهران
در جریان یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه شورای شهر تهران بررسی یک فوریت طرح «الزام شهرداری تهران به تهیه و ارائه لایحه تفکیک مأموریتهای فرهنگی، هنری، اجتماعی، ورزشی و تفریحی در شهرداری تهران» در دستور کار اعضا قرار گرفت که در ادامه، مخالفین و موافقین نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص یک فوریت طرح مطرح نمودند.
مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران در توضیح یک فوریت طرح اظهار داشت: موضوع، ایجاد یک سازمان و تشکیلات جدید نیست بلکه این است که سازمان فرهنگی و هنری و معاونت فرهنگی ـ اجتماعی شهرداری تهران در بسیاری از موارد فعالیتهای مشترکی را دارند.
وی گفت: بایستی فعالیتهای فرهنگی ـ اجتماعی در معاونت فرهنگی ـ اجتماعی شهرداری و فعالیتهای فرهنگی ـ هنری در سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران صورت پذیرد و این تفکیک باید انجام شود.
رئیس شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه ما هیچ برنامهای برای ایجاد سازمان جدیدی در شهرداری نداریم، گفت: تنها هدف ما تفکیک وظایف در دو سازمان فرهنگی و هنری و معاونت فرهنگی ـ اجتماعی شهرداری است.
عباس جلیلی دیگر عضو شورای شهر تهران نیز در مخالفت یک فوریت طرح اشاره شده تأکید کرد: به دلیل اینکه در ماده 113 برنامه پنج ساله شهرداری تهران این موضوع آمده است دیگر نیازی به یک فوریت طرح نداریم و بنده از اعضای شورای شهر میخواهم که به یک فوریت این طرح رأی ندهند.
مجتبی شاکری دیگر عضو شورای شهر تهران نیز در موافقت طرح اشاره شده خاطرنشان کرد: اهمیت دستور کاملاً ملموس است، این مسئله یکی از مسائل مهم و ستون فقرات کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران است.
وی تصریح کرد: این موضوع در تبصره دوم بودجه شهرداری تهران نیز آمده است و شهرداری ملزم است که این موضوع را رعایت کند.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از مدیران سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در سالهای اخیر به دلیل کمبود اعتبارات و عدم کسب درآمد در این سازمان زمین خوردهاند، بیان داشت: امیدواریم با تصویب این طرح، شرایط بهتری برای دو سازمان فرهنگی ـ هنری و معاونت فرهنگی ـ هنری تهران ایجاد شود.
در ادامه جلسه، الهه راستگو به عنوان مخالف و رضا تقیپور به عنوان موافق نظرات و پیشنهادات خود را مطرح نمودند که درنهایت و پس از رأیگیری، طرح اشاره شده رأی نیاورد و قرار شد به صورت عادی پیگیری شود.
گازهای متصاعد در هنگام سوختگیری سرطانزاست
در یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران، بررسی طرح الزام شهرداری تهران به ایجاد و تسهیل جایگاههای کوچک سوخت رسانی در تهران (بنزین و گاز) مورد بررسی قرار گرفت و اعضای شورای شهر نظرات خود را در این خصوص ارائه دادند و نهایتاً این طرح با یک هفته مهلت برای اصلاح مورد موافقت قرار گرفت.
از دلایل بررسی این طرح، تسهیل در شرایط سوختگیری خودروها و جلوگیری از اتلاف زمان، انرژی و صرفهجویی در هزینههای متوسطه و رفع کمبود جایگاههای سوخت در کلان شهر تهران و توسعه متوازن جایگاههای سوخت مورد نیاز در سطح کلانشهر تهران و حریم آن است.
در بررسی این طرح، رحمتالله حافظی رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر اظهار داشت: گازهای متصاعد در هنگام سوختگیری سرطانزاست و باید در هنگام راهاندازی و نصب ایستگاههای سوختگیری، تمامی نکات ایمنی و استانداردها لحاظ شود.
وی ادامه داد: با احداث ایستگاههای سوختگیری در بوستانها به شدت مخالف هستیم.
در ادامه بررسی این طرح، مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران اظهارداشت: شهرداری مکلف به ساخت جایگاههای سوخت در شهر تهران نیست و باید آن را به بخش خصوصی بسپارد و نباید دیگر شهرداری را پمپبنزیندار بکنیم.
یک فوریت طرح لغو مصوبه مجوز تشکیل شورای بازنگری
در یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران یک فوریت طرح لغو مصوبه مجوز تشکیل شورای بازنگری/ اصلاح و هماهنگی نظامات برنامهریزی و اجرایی شهرداری تهران مورد بررسی قرار گرفت که در نهایتا یک فوریت آن توسط اعضا شورای شهر به تصویب رسید.
از دلایل یک فوریت این طرح نبود ساز و کار لازم به منظور اعمال وظایف نظارتی شورا، مداخله در کار اجرایی شهرداری تهران و شهرداری تهران میبایست هر چه سریعتر لایحه تامینکننده اهداف مصوبه را به شورا ارسال نماید.
شهرداری تهران بر اساس مصوبه مجوز تشکیل شورای بازنگری اصلاح و هماهنگی نظامات برنامهریزی و اجرایی شهرداری تهران موظف است ظرف مدت سه ماه نسبت به ارائه این لایحه اقدام نماید.
رحمتالله حافظی رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری در بیان دلایل یک فوریت این طرح گفت : مصوبه مزبور فاقد ساز و کار به منظور اعمال وظایف نظارتی شورا است و همچنین این مصوبه مداخله در کار اجرایی شهرداری تهران تلقی میشود. لذا به منظور نیل به اهداف مصوبه می بایست شهرداری تهران هر چه سریعتر لایحه تامین کننده اهداف مصوبه را به شورا ارسال نمایند.
وی ادامه داد : در ماده واحده طرح لغو مصوبه مجوز تشکیل شورای بازنگری ، اصلاح و هماهنگی نظامات برنامه ریزی و اجرایی شهرداری تهران آمده که شهرداری تهران موظف است ظرف مدت سه ماه نسبت به ارائه لایحه نظامات برنامه ریزی و اجرایی شهرداری تهران اقدام نماید.
طرح ایجاد جایگاههای سوخت در دو دوره قبل مطرح شده است
معصومه آباد در یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه علنی شورای شهر اظهار کرد: در حال حاضر تعداد جایگاههای عرضه بنزین در تهران حدود 170 تا 180جایگاه است که نسبت به آمار سالانه شماره گذاری 500 هزار دستگاه خودرو در تهران دلیل روشنی برای توسعه آن است.
وی با اشاره به اینکه 40 دقیقه این طرح مورد بحث قرار گرفته است، گفت: سال 84 این طرح با همین متن و بندهایی که در حال حاضر عنوان شده است همانند جانمایی، اولویت بندی شهرسازی، ایمنی و زیست محیطی، مشارکت سرمایه گذار، مدل های سوخت گیری، تک تلمبه، بخش خصوصی، مشارکت سرمایه گذار و غیره با همین مضامین و البته بسیار مفصل تر و با موارد اصلاحی مطرح شده است.
رییس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورا با بیان این مطلب که این طرح چند بار در دو دوره گذشته عنوان و بررسی و تصویب شده است، خاطرنشان کرد: این موضوع تحت عنوان ستاد توسعه و ساماندهی جایگاههای سوخت رسانی در شهر سال 88 جامع تر از سال 84 و حتی با یک صفحه اضافه تر مطرح شده است.
آباد اضافه کرد: جالب این است که در شورای دوم، شهرداری موظف میشود که ظرف مدت 6 ماه از تاریخ ابلاغ این مصوبه جهت بررسی و تصویب برنامههای مطالعاتی و آیین نامه ضوابط خود را ارائه دهد.
وی با تاکید بر اینکه طرح این موضوع برای بار سوم متعجبم کرد، ادامه داد: این طرح را برای بار سوم مطرح می کنیم تا موارد زیست محیطی و غیره را اصلاح کنیم در صورتی که در دو دوره گذشته به این موضوع به طور مفصل پرداخته شده است.
آباد در پایان افزود: خواهش می کنم که این طرح را از دستور خارج کرده و به همان مصوبه سال 84 یا 88 که شورا تصویب کرد که شهرداری برنامه های مطالعاتی و آیین نامه ضوابط خود را ارائه دهد، پرداخته شود.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران، گفت: اگر این طرح در شورای شهر به تصویب برسد، آن را به مجلس ارائه میدهیم تا قانونی شود.
چمران افزود: ساخت و سازهای غیرمجاز باید کاهش یابد و برای محقق شدن آن نیز قوانین خاص خود را داشته باشیم.
رحمتالله حافظی در آغاز یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه شورای شهر تهران و در نطق پیش از دستور، اظهار داشت: در آستانه سومین سال از عمر شورا و مهیای انتخاب سومین رئیس از چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران هستیم و بهانه خوبی است برای مروری سطحی در آنچه که طی دو سال گذشته پشت سر گذاشتیم و آنچه که در نیمه دوم عمر شورا بر عهده داریم.
وی تصریح کرد: در دو سال گذشته دو عضو عزیز و دوستداشتنی و محترم شورا تقبل مسئولیت نمودند و اداره امور را به عهده گرفتند که در اینجا از زحمات آنان تشکر مینمایم، در زمان سیاست هر دو بزرگوار، نامگذاری خیابانها و معابر انجام شد، موارد ارجاعی توسط کمیسیون باغات به صورت محرمانه به تصویب رسید.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، بیان داشت: در مورد خریدن یا نخریدن خانه فلان عالم یا انتخابات شورایاریها، چندین جلسه و دهها ساعت از وقت صحن را صرف کردیم موارد مربوط به برنامه پنجساله دوم، گزارش حسابرس، تلفیق، تفریق و بودجه سنواتی با تمام نقاط قوت و ضعف به تصویب صحن رسید و مصوبات دیگری نیز از صحن عبور کرد ولی سوال مهم و قابل تعامل این است که این اقدامات تا چه حد از مشکلات مردمی که ما به نمایندگان خود انتخاب نمودند و در این کلانشهر بیدر و پیکر زندگی میکنند، کاسته است؟ دغدغه آنان چیست و آیا دغدغههای آنان در اولویت قرار داشته است؟ بیشترین خسارتی که مردم متحمل میشوند ناشی از چیست و ما چه اقدام موثر و به دور شعارزدگی برای کاهش و حذف این خسارات داشتهایم.
حافظی پرسشهای خود را اینگونه، ادامه داد: که آیا قصد داریم دو سال آینده را نیز به همین منوال پشت سر بگذاریم؟ آیا فکر نمیکنید که هنوز هم فرصت باقی است و میتوان زمان از دست رفته را جبران نمود و تحولی عظیم در زیرساختها به وجود آورد که منشا خیر و برکت و افزایش رضایت شهروندان شود؟
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، گفت: آقای رئیس سال سوم، این سال، سالی مهم تلقی میشود اگر این سال را از دست بدهیم جبران آن بسیار مشکل خواهد شد و پاسخ قانعکنندهای در پیشگاه خداوند و در برابر موکلین خود نخواهیم داشت، پس اگر قصد ورود به این عرصه را دارد با نیت دگرگونی اساسی و زیرساختهای سنتی، ناکارآمد و پوسیده فعلی شورا و شهرداری که مورد پسند و حمایت عدهای قرار دارد، به نحوی گام بردارید که منافع مردم و اجرای قانون در اولویت قرار گرفته و از پرداختن به دستورات از قبل تعیین شده برای شورا بر حذر باشید.
نقش نظارتی شورا را جدی بگیریم
وی اضافه کرد: نقش نظارتی شورا و لزوم تجهیز آن به همراه فناوریهای در دسترس همه اعضا، انعکاس علنی عملکرد شورا و شهرداری در دورههای سه ماهه و افکار عمومی و ایجاد امکان حضور برای اصحاب رسانه در تمامی جلسات علنی شورا که دلیلی برای عدم حضور آنها متصور نیست را جدی بگیریم.
عضو شورای اسلامی شهر تهران خاطر نشان کرد: در حال حاضر و با وجود حضور عدهای قابل توجهی از پرسنل خدوم و متعهد در لایحههای مختلف مدیریتی و کارشناسی در شهرداری متاسفانه یکی از اصلیترین علل نارضایتی مردم، فساد اداری و مالی حاکم بر این سازمان و زیرمجموعههای آن است که طی سنوات گذشته نه تنها ریشهکن نشده، بلکه دامنه آن وسعت نیز داشته و انجام سریع برخی امور از دو مسیر، داشتن رابطه یا پرداخت رشوه قابل وصول است.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران ادامه داد: وجود خطوطی گاه روشن و گاه پیچیده و مبهم از برخی موارد فساد مالی حاکم بر این دستگاه که نتیجه بیکفایتی و فقدان ساز و کارهای مناسب نظارتی توسط شورا است، قابل انکار نیست. این تهدیدات در اثر نبود نظارت موثر و قوی توسط شورا و سایر نهادهای نظارتی، ضعف و نقایص موجود در قوانین، مقررات، رویهها، گردش کار، نوع طراحی فرآیندها و نبود سامانههای کنترل داخلی از یک سو و محرمانه تلقی کردن بودجه و گزارشهای مالی و عملکرد شهرداری از سوی دیگر، در حال تشدید است.
حافظی در ادامه این جلسه گفت: به کسانی که از مطالب اخیر برآشفتهاند توصیه میکنم پیام مقام معظم رهبری و همایش مقابله با فساد اداری را یک بار دیگر مرور نموده و راه را برای اصلاح امور باز نمایند، زیرا طی سال سوم این اقدامات و اصلاحات یک ضرورت است، نه یک انتخاب.
وی تصریح کرد: میتوان طی دو سال آینده با مدیریت مبتنی بر علوم روز که به حمدالله در سفرهای متعدد شاهد آن بودهاید و ایجاد زیرساختهایی که ارتباط مستقیم و چهره به چهره مردم با مبادی متعدد شهرداری را حذف نماید، بخش عظیمی از این مشکلات را مرتفع نمود.
حافظی بیان داشت: حال که تمامی ما مدعی پیروی از رهبری هستیم، باید تعامل نماییم که از زمان پیام مذکور تا این لحظه چه اقدام عملی برای مقابله با فساد اداری حاکم بر شهرداری، شرکتها و سازمانهای تابعه آن انجام دادهایم؟ چه کسی و چه زمانی قرار است مرحمی بر این زخم رو به رشد بگذارد؟ معتقدم این موارد از مطالبات رهبری است که هنوز پاسخی به آن داده نشده است.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران اضافه کرد: طی دو سال گذشته و در هر دو دوره ریاست روسای اصلاحطلب و اصولگرای شورا، سوال از شهردار تهران کلید خورد و لذا احتمال میرود عدهای از حضور مجدد هر کدام از این دو بزرگوار بر کرسی ریاست سال سوم شورا دلخور و ناراحت بوده و عبور از چمران و مسجد جامعی را کلید زده و بخواهند با قاضیهای سیاسی بیارزش تلاش نمایند از خارج شورا، ساز و کارهای مدیریتی این نهاد را عهدهدار شوند و برای شورا تصمیمسازی نمایند، قطعا صاحبان زر و زور و تزویر نیز که منافع خود را در تهدید ببینند با استفاده از تمام ظرفیتهای سهگانه خود وارد عرصه خواهند شد، لذا ضروری است که هوشیار بوده ضمن توجه به اهمیت و ظرفیت بسیار بالای سال سوم و فرصت باقیمانده برای ایجاد تحولات زیربنایی، به سوگندی که در آغاز نمایندگی یاد کردهایم پایبند بوده و مصالح و صرفه و صلاح مردم را فدای روابط دوستانه، حزبی و جناحی و سایر مواد شبهناک نکنید.
وجود سنگچین برای ساخت و ساز در ارتفاعات ۱۸۰۰ متر
اقبال شاکری در یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در تذکرات پیش از دستور، اظهار داشت: اخیراً مشاهده شده است در مناطق بالای 1800 متر در منطقه یک سنگچینهایی وجود دارد که این اقدامات طی یک هفته گذشته صورت گرفته است و قطعاً از ساخت و ساز غیرمجاز در این منطقه خبر میدهد.
وی افزود: نباید اجازه داد در ریههای تنفسی شهر ساخت و سازهای غیرمجاز صورت بگیرد.
شاکری افزود: به شهردار منطقه یک تذکر میدهم که اگر این سنگچینیها در ارتفاعات 1800متر مورد بررسی قرار نگیرد، شاهد ساخت و سازهای غیرمجازی خواهیم بود.
وی به رود درههای شهر تهران نیز اشاره کرد و گفت: متأسفانه اجازه داده شده است تا حریم رودخانهها ساخت و ساز صورت بگیرد و نخالههای ساختمانی نیز به داخل این رودخانهها میرود و متأسفانه این رود درهها در شهر تهران مغفول ماندهاند.
وی افزود: طرح جامع رود درهها در کمیسیون عمران درحال بررسی است و به زودی به صحن علنی شورای شهر ارائه خواهد شد.
درختان و فضای سبز ورزشگاه آزادی خشک شده است
شاکری در ادامه به خشک شدن درختان ورزشگاه آزادی اشاره کرد و گفت: متأسفانه براساس گزارشات واصله تعدادی از درختان و فضای سبز ورزشگاه آزادی خشک شده است و به وزارت ورزش و جوانان توصیه میشود که نسبت به ساماندهی فضای سبز این ورزشگاه اقدام کنند.
احمد دنیامالی در تذکرات پیش از دستور یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در خصوص نطق پیش از دستور رحمتالله حافظی عضو شورای شهر اظهار داشت: مباحثی که آقای حافظی عنوان کردند به کلیات آن اعتقاد دارم ولی ای کاش با ادبیات لطیفتری عنوان میشد و خیلی از مسائل را میتوان بدون تهمت و افترا عنوان کرد.
دنیامالی افزود: نقد به تمامی نهادها و سازمانها در سراسر کشور وارد است، در دو سال گذشته نیز شورای اسلامی شهر تهران و مدیریت شهری اقداماتی انجام دادهاند که هم مثمر ثمر بوده است و هم نقدهایی به آن وارد است.
وی با اشاره به اینکه اقداماتی در سطح شهر تهران بر کسی پوشیده نیست، گفت: مدیریت شهری توانسته است با تمامی مشکلات و تکالیفی که دولت عمل نکرده است در 10 سال گذشته 131 کیلومتر مترو بسازد.
این که فساد سرتاسر شهرداری را فرا گرفته درست نیست
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران، افزود: قطعاً شهرداری اشکالاتی از جمله فساد اداری نیز دارد و در این خصوص نیز مدیریت شهری نگرانیهایی را دارد ولی اینکه بگوییم فساد سرتاسر شهرداری را فرا گرفته است درست نیست.
دنیامالی افزود: در دو سال گذشته نیز طرحهایی که در صحن شورا ارائه شد توسط اعضای شورا نظرات کارشناسی به آن طرحها وارد بود و موضعگیریهای سیاسی در خصوص طرحها وجود نداشت و امید است در دو سال آینده رفتارهای ما منطبق بر دوستی باشد.
ادامه مدیریت جهادی در شهرداری
وی خاطر نشان کرد: شاید یکی از دستگاههایی که مدیریت جهادی در آن ادامه دارد شهرداری تهران باشد.
سرقت اموال خودروهای متوقف شده در پارکینگهای خصوصی
محسن سرخو در یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در تذکرات پیش از دستور درباره وضعیت نابسامان پارکینگهای خصوصی در شهر تهران، اظهار داشت: پلیس راهور خودروهایی که بنا به احکام قضایی باید موقتا متوقف شود به پارکینگهایی منتقل میکند که در آنجا دقت کافی برای نگهداری آن ماشینها انجام نمیشود.
وی ادامه داد: در بعضی از این پارکینگها اموال خودروها به سرقت رفته و مسئول یکی از این پارکینگها که در منطقه 17 یا 18 بوده است به مراجع قضایی احضار شده است.
سرخو افزود: تمامی اموال و تجهیزات بعضی از خودروها در بعضی از پارکینگهای خصوصی شهر تهران به سرقت رفته و مال باختگان هنگامی که به پلیس مراجعه میکنند به جای آنکه مالباختگان را راهنمایی کنند آنها را تشویق به شکایت مسئول پارکینگ میکنند و یک صورتحساب تا 4 میلیون تومان نیز باید به صاحب پارکینگ که خیانت در امانت کرده است بپردازد تا بتواند خودروی خود را بگیرد.
سرخو در ادامه پیشنهاد داد: باید پارکینگهای شهر در اختیار شهرداری باشد تا نظارتی در این خصوص انجام شود و شاهد به سرقت رفتن اموال مردم در پارکینگها نباشیم.
جلسات شورایاریها از ماهی یکبار به 45 روز یکبار افزایش یافته است
اسماعیل دوستی در تذکرات پیش از دستور یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران به تکریم شورایاریها اشاره کرد و گفت: بعضی از دوستان در تماس با ما از شهرداری مناطق گلهمند هستند و باید توجه خاصی به این افراد شود.
وی گفت: بعضی از مدیران شهرداری توجهی به شورایاریها ندارند و جلسات آنها که ماهی یکبار بوده است در حال حاضر به 45 روز یکبار تبدیل شده است.
دوستی افزود: تکریم شورایاریها احترام و تکریم به شهرداری و شورای شهر است.
سالاری در تذکرات پیش از دستور یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: زلزله جودآباد ورامین با توجه به فرآیند وقوع زلزله که به یکباره اتفاق میافتد و تدریجی نیست و با ریشترهای ضعیف هشدار میدهد باید مورد توجه قرار بگیرد.
اقدام اساسی برای مقابله با زلزله احتمالی شهر تهران صورت نگرفته است
وی ادامه داد: تا کنون اقدام ویژهای در خصوص مقابله و پیشگیری از خسارات و تلفات زلزله احتمالی در شهر تهران صورت نگرفته است باید به سمت و سویی برویم که اطمینانبخشی به وجود بیاید.
سالاری افزود: از شورای اسلامی شهر تهران توقع میرفت با توجه به حساسیت موضوع جلسهای را در شورا با حضور سازمانهای مرتبط تشکیل و موضوع را پیگیری کنند.
وی درباره اظهارات یکی از مدیران شهرداری مبنی بر ساخت ساختمان شورای شهر در بوستان ولایت، اظهار داشت: کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر از چنین تصمیمی کاملاً بیاطلاع است و در این خصوص هیچگونه مشورتی با شورای شهر صورت نگرفته است و در جلسه اخیر این شورا مطرح شد کمیسیون معماری و شهرسازی نسبت به بررسی و جانمایی ساختمان جدید شورای شهر تصمیمگیری کنند.
در ادامه چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران در این خصوص گفت: چنین طرحی وجود ندارد و آن مدیر آرزویش را بیان کرده است.
سالاری درباره محدوده تردد "ال ای زد" که جایگزین طرح زوج و فرد نیز است، اظهار داشت: چنین خبری در رسانهها درباره این طرح منتشر شده است که خبر خوبی است ولی باید ساز و کار آن مورد بررسی قرار بگیرد و با حضور کمیسیونهای مرتبط در شورای شهر نیز بررسی شود.
ادعا نداریم که در شهرداری فساد ریشهکن شده است
ناصر امانی در جریان یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه شورای شهر تهران ضمن انتقاد از برخی از مطالب عنوان شده در نطق پیش از دستور رحمتالله حافظی رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران، اظهار داشت: بنده به دلیل دفاع از حقوق شهرداری و پرسنل خدوم و زحمتکش آنها، پشت تریبون قرار گرفتهام.
وی تصریح کرد: در نطق پیش از دستور حافظی عنوان شده که در شهرداری متأسفانه یکی از اصلیترین علل نارضایتی مردم، فساد اداری و مالی حاکم بر این سازمان و زیرمجموعههای آن است که باید اذعان کنم که در نزدیک چهار سالی که مسئولیت ستاد مبارزه با مفاسد اداری را در شهرداری داشتهام، هیچگونه مشکلی دیده نشده است.
امانی گفت: وزرای دادگستری دولت نهم و دهم و همچنین سازمان بازرسی در دولت گذشته کتباً و رسماً از شهرداری تهران در خصوص مبارزه با مفاسد اداری تقدیر کردند که این نشاندهنده این است که شهرداری تهران در این زمینه گامهای مؤثری را برداشته است.
معاون توسعه منابع انسانی شهرداری تهران، تصریح کرد: ما اعتقاد داریم که در شهرداری تهران فساد ریشهکن شده است ولی فساد حاکم بر روابط شهرداری نیست و در شهرداری شاهد رسیدگی به کار مردم طبق روال عادی و اداری هستیم.
وی گفت: شهرداری تهران از جمله سازمانها و نهادهایی بوده که بیشترین توسعه الکترونیکی را داشته است و این با صحبتهای حافظی که عنوان کرده است که زیرساختهای شهرداری سنتی ناکارآمد و پوسیده است، متناقض است.
وی ادامه داد: در دو سال گذشته پرحجمترین نظارتها بر شهرداری تهران و سازمانهای وابسته صورت گرفته است که بالغ بر 1700 نظارت و بازرسی از شرکتها و سازمانها صورت گرفته است.
به گزارش فارس، در ادامه این جلسه مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه در شهرداری شاهد حضور پرسنل و کارکنان دلسوز و کارآمدی هستیم، اظهار داشت: این پرسنل وقت خود را صرف خدمت به مردم داشتهاند و در این مسیر تلاش میکنند.
وی تصریح کرد: اگر چه نواقص و مشکلاتی در شهرداری وجود دارد، اما بایستی تلاش شود این مشکلات برطرف شود.
چمران گفت: در مقایسه فعالیت شهرداری با 12 سال گذشته، قطعاً درمییابیم که روند رو به رشدی در ارائه خدمات در این مجموعه شکل گرفته است، ولی ایدهآل هم نیست و مشکلاتی را نیز به همراه دارد و نباید چشم بر این مشکلات ببیندیم و بایستی تلاش کنیم این مشکلات برطرف شوند.
به گزارش فارس، ولیالله شجاعپوریان دیگر عضو شورای شهر تهران در ادامه جلسه و با اشاره به نطق پیش از دستور حافظی و انتقاد صورتگرفته از سوی نماینده شهردار در جلسه خاطرنشان کرد: ما در دوره نخست شورای شهر سوگند یاد کردیم که براساس آییننامه شورا، از حق و حقوق مردم در پارلمان محلی دفاع کنیم.
وی تصریح کرد: قطعاً نطق و صحبتهای امروز حافظی در راستای حمایت از شهروندان بوده است.
شجاعپوریان با اشاره به انتقاد نماینده شهرداری از حافظی در جلسه امروز خاطرنشان کرد: طبیعی است که اگر یک نماینده دیدگاه خود را بگوید، نبایستی دستگاه مخاطب اعتراض کند و در این زمینه نیز نماینده شهرداری میتوانست رسماً نامهای را به هیأت رئیسه نوشته و اعتراض خود را به صورت مکتوب به هیأت رئیسه تقدیم کند و در صورت صلاحدید هیأت رئیسه، در جلسه بعدی به اعتراض وی رسیدگی شود.
وی اظهار امیدواری کرد: اینگونه بدعتها در شورای چهارم جا نگیرد و همه تذکرات و نطقها براساس آییننامه شورا باشد.
به گزارش فارس، الهه راستگو عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران در انتقاد از برخورد نماینده شهرداری تهران در جلسه امروز خاطرنشان کرد: بنده به نوبه خود همه صحبتهای حافظی را قبول ندارم اما به عنوان نماینده مردم اعتقاد دارم که کسی که قسم خورده است بایستی براساس وظایفش عمل کند که قطعاً آقای حافظی نیز چنین نیتی را داشته است.
وی ضمن واکنش به صحبتهای امانی نماینده شهرداری در جلسه خاطرنشان کرد: اینکه نماینده شورا نطقی را مطرح میکند و نماینده شهرداری ناراحت میشود و پاسخ وی را عنوان میکند، کار درستی نیست و ظاهراً آقای امانی انسانی حاضر به جواب و توانمند هستند!
راستگو تصریح کرد: اینگونه رفتارها با نماینده مردم در شورا هر چند که تمام حرفهایش صحیح نباشد، درست نیست، چرا که وی از حق قانونی خود استفاده کرده است.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد: از این پس با نمایندگان مردم در شورای شهر چنین برخوردهایی صورت نگیرد.
رد یک فوریت طرح تفکیک مأموریتهای فرهنگی، هنری، اجتماعی و ورزشی شهرداری تهران
در جریان یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه شورای شهر تهران بررسی یک فوریت طرح «الزام شهرداری تهران به تهیه و ارائه لایحه تفکیک مأموریتهای فرهنگی، هنری، اجتماعی، ورزشی و تفریحی در شهرداری تهران» در دستور کار اعضا قرار گرفت که در ادامه، مخالفین و موافقین نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص یک فوریت طرح مطرح نمودند.
مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران در توضیح یک فوریت طرح اظهار داشت: موضوع، ایجاد یک سازمان و تشکیلات جدید نیست بلکه این است که سازمان فرهنگی و هنری و معاونت فرهنگی ـ اجتماعی شهرداری تهران در بسیاری از موارد فعالیتهای مشترکی را دارند.
وی گفت: بایستی فعالیتهای فرهنگی ـ اجتماعی در معاونت فرهنگی ـ اجتماعی شهرداری و فعالیتهای فرهنگی ـ هنری در سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران صورت پذیرد و این تفکیک باید انجام شود.
رئیس شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه ما هیچ برنامهای برای ایجاد سازمان جدیدی در شهرداری نداریم، گفت: تنها هدف ما تفکیک وظایف در دو سازمان فرهنگی و هنری و معاونت فرهنگی ـ اجتماعی شهرداری است.
عباس جلیلی دیگر عضو شورای شهر تهران نیز در مخالفت یک فوریت طرح اشاره شده تأکید کرد: به دلیل اینکه در ماده 113 برنامه پنج ساله شهرداری تهران این موضوع آمده است دیگر نیازی به یک فوریت طرح نداریم و بنده از اعضای شورای شهر میخواهم که به یک فوریت این طرح رأی ندهند.
مجتبی شاکری دیگر عضو شورای شهر تهران نیز در موافقت طرح اشاره شده خاطرنشان کرد: اهمیت دستور کاملاً ملموس است، این مسئله یکی از مسائل مهم و ستون فقرات کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران است.
وی تصریح کرد: این موضوع در تبصره دوم بودجه شهرداری تهران نیز آمده است و شهرداری ملزم است که این موضوع را رعایت کند.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از مدیران سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در سالهای اخیر به دلیل کمبود اعتبارات و عدم کسب درآمد در این سازمان زمین خوردهاند، بیان داشت: امیدواریم با تصویب این طرح، شرایط بهتری برای دو سازمان فرهنگی ـ هنری و معاونت فرهنگی ـ هنری تهران ایجاد شود.
در ادامه جلسه، الهه راستگو به عنوان مخالف و رضا تقیپور به عنوان موافق نظرات و پیشنهادات خود را مطرح نمودند که درنهایت و پس از رأیگیری، طرح اشاره شده رأی نیاورد و قرار شد به صورت عادی پیگیری شود.
گازهای متصاعد در هنگام سوختگیری سرطانزاست
در یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران، بررسی طرح الزام شهرداری تهران به ایجاد و تسهیل جایگاههای کوچک سوخت رسانی در تهران (بنزین و گاز) مورد بررسی قرار گرفت و اعضای شورای شهر نظرات خود را در این خصوص ارائه دادند و نهایتاً این طرح با یک هفته مهلت برای اصلاح مورد موافقت قرار گرفت.
از دلایل بررسی این طرح، تسهیل در شرایط سوختگیری خودروها و جلوگیری از اتلاف زمان، انرژی و صرفهجویی در هزینههای متوسطه و رفع کمبود جایگاههای سوخت در کلان شهر تهران و توسعه متوازن جایگاههای سوخت مورد نیاز در سطح کلانشهر تهران و حریم آن است.
در بررسی این طرح، رحمتالله حافظی رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر اظهار داشت: گازهای متصاعد در هنگام سوختگیری سرطانزاست و باید در هنگام راهاندازی و نصب ایستگاههای سوختگیری، تمامی نکات ایمنی و استانداردها لحاظ شود.
وی ادامه داد: با احداث ایستگاههای سوختگیری در بوستانها به شدت مخالف هستیم.
در ادامه بررسی این طرح، مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران اظهارداشت: شهرداری مکلف به ساخت جایگاههای سوخت در شهر تهران نیست و باید آن را به بخش خصوصی بسپارد و نباید دیگر شهرداری را پمپبنزیندار بکنیم.
یک فوریت طرح لغو مصوبه مجوز تشکیل شورای بازنگری
در یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران یک فوریت طرح لغو مصوبه مجوز تشکیل شورای بازنگری/ اصلاح و هماهنگی نظامات برنامهریزی و اجرایی شهرداری تهران مورد بررسی قرار گرفت که در نهایتا یک فوریت آن توسط اعضا شورای شهر به تصویب رسید.
از دلایل یک فوریت این طرح نبود ساز و کار لازم به منظور اعمال وظایف نظارتی شورا، مداخله در کار اجرایی شهرداری تهران و شهرداری تهران میبایست هر چه سریعتر لایحه تامینکننده اهداف مصوبه را به شورا ارسال نماید.
شهرداری تهران بر اساس مصوبه مجوز تشکیل شورای بازنگری اصلاح و هماهنگی نظامات برنامهریزی و اجرایی شهرداری تهران موظف است ظرف مدت سه ماه نسبت به ارائه این لایحه اقدام نماید.
رحمتالله حافظی رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری در بیان دلایل یک فوریت این طرح گفت : مصوبه مزبور فاقد ساز و کار به منظور اعمال وظایف نظارتی شورا است و همچنین این مصوبه مداخله در کار اجرایی شهرداری تهران تلقی میشود. لذا به منظور نیل به اهداف مصوبه می بایست شهرداری تهران هر چه سریعتر لایحه تامین کننده اهداف مصوبه را به شورا ارسال نمایند.
وی ادامه داد : در ماده واحده طرح لغو مصوبه مجوز تشکیل شورای بازنگری ، اصلاح و هماهنگی نظامات برنامه ریزی و اجرایی شهرداری تهران آمده که شهرداری تهران موظف است ظرف مدت سه ماه نسبت به ارائه لایحه نظامات برنامه ریزی و اجرایی شهرداری تهران اقدام نماید.
طرح ایجاد جایگاههای سوخت در دو دوره قبل مطرح شده است
معصومه آباد در یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه علنی شورای شهر اظهار کرد: در حال حاضر تعداد جایگاههای عرضه بنزین در تهران حدود 170 تا 180جایگاه است که نسبت به آمار سالانه شماره گذاری 500 هزار دستگاه خودرو در تهران دلیل روشنی برای توسعه آن است.
وی با اشاره به اینکه 40 دقیقه این طرح مورد بحث قرار گرفته است، گفت: سال 84 این طرح با همین متن و بندهایی که در حال حاضر عنوان شده است همانند جانمایی، اولویت بندی شهرسازی، ایمنی و زیست محیطی، مشارکت سرمایه گذار، مدل های سوخت گیری، تک تلمبه، بخش خصوصی، مشارکت سرمایه گذار و غیره با همین مضامین و البته بسیار مفصل تر و با موارد اصلاحی مطرح شده است.
رییس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورا با بیان این مطلب که این طرح چند بار در دو دوره گذشته عنوان و بررسی و تصویب شده است، خاطرنشان کرد: این موضوع تحت عنوان ستاد توسعه و ساماندهی جایگاههای سوخت رسانی در شهر سال 88 جامع تر از سال 84 و حتی با یک صفحه اضافه تر مطرح شده است.
آباد اضافه کرد: جالب این است که در شورای دوم، شهرداری موظف میشود که ظرف مدت 6 ماه از تاریخ ابلاغ این مصوبه جهت بررسی و تصویب برنامههای مطالعاتی و آیین نامه ضوابط خود را ارائه دهد.
وی با تاکید بر اینکه طرح این موضوع برای بار سوم متعجبم کرد، ادامه داد: این طرح را برای بار سوم مطرح می کنیم تا موارد زیست محیطی و غیره را اصلاح کنیم در صورتی که در دو دوره گذشته به این موضوع به طور مفصل پرداخته شده است.
آباد در پایان افزود: خواهش می کنم که این طرح را از دستور خارج کرده و به همان مصوبه سال 84 یا 88 که شورا تصویب کرد که شهرداری برنامه های مطالعاتی و آیین نامه ضوابط خود را ارائه دهد، پرداخته شود.