احمد شیرزاد فعال اصلاح‌طلب گفت: «درست است که درون جریان اصلاحات هم رقابت‌هایی وجود دارد اما سیاست بر این است که علنی نشود. درحال‌حاضر جریان‌های دیگری در مجلس هستند و برنامه‌ها و گزینه‌های دیگری دارند.»

گروه سیاسی مشرق - رسانه‌های مکتوب همواره نقش عمده‌ای در هدایت افکار عمومی و جریان‌سازی رسانه‌ای به عهده دارند که در این بین جایگاه روزنامه‌ها، جایگاه ویژه‌ای است. به همین منظور گروه سیاسی مشرق به تحلیل و بررسی محتوای روزنامه‌های متعلق به جریان اصلاح‌طلب می‌پردازد.

*******

گاف روزنامه اصلاح‌طلب درباره پرونده دست‌های آلوده و روحانی/ دولت آرامش خود را حفظ کندروزنامه‌های زنجیره‌ای جریان اصلاحات، روز سه‌شنبه را با تمرکز بر انتشار اسناد پولشویی چهره‌های مشهور جهان و تاکید بر بازگشایی سوئیفت پس از روند اجرایی برجام آغاز کردند.

مهم‌ترین محورهای که امروز روزنامه‌های زنجیره‌ای اصلاحات به آن پرداختند، عبارت‌اند از:

1. روزنامه شرق در صفحه اول با تیتر «دست‌های آلوده» پیرامون پولشویی برخی روسا و چهره‌های مشهور جهان و تصویر حجت‌الاسلام روحانی با سخنانی نسبت به فواید برجام؛ تصویرسازی متفاوتی را درج کرد که بسیاری از کاربران شبکه‌های مجازی آن را گاف رسانه‌ای این روزنامه اصلاح‌طلب نسبت به دولت دانستند.

2. بازتاب عقب‌نشینی حجت‌الاسلام هاشمی رفسنجانی از توییت جنجالی خود؛ پس از انتشار توییت جنجالی هاشمی‌رفسنجانی نسبت به فعالیت‌های موشکی جمهوری اسلامی ایران، رسانه‌های نزدیک به ایشان در خلاف واقع‌گویی حساب توییتر را برخلاف اعلام سایت دفتر هاشمی رفسنجانی متعلق به وی ندانستند؛ که این رفتار با واکنش شدید افکارعمومی همراه شد و شرایط به نحوی شکل گرفت که هاشمی رفسنجانی مجبور به پاسخگویی و عقب‌نشینی از توییت قبلی خود شد.

3گاف روزنامه اصلاح‌طلب درباره پرونده دست‌های آلوده و روحانی/ دولت آرامش خود را حفظ کند. خیز اصلاح طلبان برای کسب 40 کرسی مجلس در دور دوم؛ اصلاح‌طلبان یارگیری از نامزدهای مستقل آغاز کردند تا از این طریق به 40 کرسی پیش‌بینی شده دست یابند؛ الهام فخاری، مسئول روابط عمومی شورای سیاستگذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان در گفت‌وگو با «ابتکار» اظهار داشت: « مذاکرات خوبی با کاندیداهای مستقل برای ایجاد فضای تخصصی و اعتدالی انجام می‌شود و این مساله تدبیر سنجیده شده‌ای است.»

4. حفظ آرامش؛ پیشنهاد اصلاح‌طلبان به پاسخ‌های جنجالی دولت در قبال منتقدان؛ عبدالله ناصری از اعضای سازمان منحله مجاهدین نوشت: «دولت نباید وارد بازی رقیب شده و باید آرامش خود را کماکان حفظ کند. مخصوصا بعد از پیروزی نسبی در انتخابات مجلس که در مرحله دوم هم تکمیل می‌شود و مجلسی متفاوت شکل می‌گیرد و بسیار هم‌سوتر با دولت کار را پیش می‌برد، دولت می‌تواند با آرامش بیشتری و با استفاده از تریبون مجلس، حرکت کند.»

5. انتقاد از نسبت‌دادن تعبیر «جمعه سیاه»؛ رضا باقری نماینده «حامی دولت» در مجلس نهم، در تعبیر ناروا انتخابات مجلس شورای اسلامی را «جمعه سیاه» دانست؛ که با اعتراض نمایندگان همراه شد. حجت‌الاسلام مصباحی مقدم اظهار داشت: «نماینده حامی دولت یک نماینده، انتخابات يك شهرستان را به جمعه سیاه تعبیر می‌کند که به مصلحت نبود.»

6گاف روزنامه اصلاح‌طلب درباره پرونده دست‌های آلوده و روحانی/ دولت آرامش خود را حفظ کند. آغاز گمانه‌زنی‌های یاران هاشمی رفسنجانی پیرامون نامزدهای خبرگان رهبری؛ مسعود ادیب در روزنامه آرمان‌امروز نوشت: «با يك جمع‌بندي به صورت اجمالي فضاي خبرگان به لحاظ صلاحيت و شرايط پيش‌بیني می‌شود كه درانتها حتي اگر افراد مختلفي هم براي رياست مجلس ازجمله آيت‌ا... هاشمي مطرح خواهند شد اما آيت‌ا... ابراهيم اميني به لحاظ وجود زمينه‌هاي كافي ازجمله سكونت ايشان در قم و ارتباط با حوزه پايگاه معتدل، محبوبيت عام و مقام علمي گزينه خوبي دركنار ساير گزينه‌ها ازجمله آيت‌ا... هاشمي هستند. احتمال اينكه عده‌اي با توجه به جايگاه اخلاقي آيت‌ا... امامي كاشاني از ايشان دعوت خواهند كنند دور از ذهن نيست البته ايشان بپذيرند كه در سمت رياست خبرگان قرارگيرند و در نهايت در ميدان رقابت قرار نخواهند گرفت. اما اگر آیت‌ا...هاشمی قصد کاندیداتوری ریاست خبرگان را داشته باشد از شانس بالایی برخوردار خواهد بود.»

7. تلاش برای حذف علی لاریجانی از بدنه اصولگرایی با روایت واگرایانه از مناسبات اصولگرایان مجلس دهم با وی ؛ روزنامه اعتماد در همین راستا نوشت: «بازگشت به دوقطبي اصلاح‌طلب اصولگرا هم مي‌تواند بحران «عدد» جريان منتقد دولت را با احتمال پيوستن برخي اصولگرايان ميانه حل كند و هم احتمالا مشكل رهبري سياسي آنها را با حضور علي لاريجاني بر طرف گرداند. اين البته بيشتر چيزي است كه به نظر مي‌رسد در ذهن اصولگرايان منتقد دولت مي‌گذرد و تا مرحله عمل فاصله زيادي دارد. چرا كه نه اصولگرايان ميانه‌رو و متمايل به علي لاريجاني سيگنالي براي پيوستن به اين بازي صادر كرده‌اند و نه تصميم شخص علي لاريجاني براي پذيرفتن احتمالي چنين نقشي، قطعي به نظر مي‌رسد. در اين ميان تازه ارجاع به برخي موضع‌گيري‌‌هاي جريان معتدل اصولگرا نشان مي‌دهد كه كار براي منتقدين دولت بسيار سخت خواهد بود.»

8. روایت تاکیدآمیز احمد شیرزاد از اختلافات درون جناحی اصلاحات؛ عضو حزب منحله مشارکت در گفت‌وگو خود با روزنامه شرق اظهار داشت: « رای حفظ این اتحاد باید ابتدا به ریاست مجلس شورای اسلامی دقت کرد. من به هیچ‌وجه رقابت علنی آقایان لاریجانی و عارف را به مصلحت اصلاح‌طلبان نمی‌دانم. درست است که درون جریان اصلاحات هم رقابت‌هایی وجود دارد اما سیاست بر این است که علنی نشود. درحال‌حاضر جریان‌های دیگری در مجلس هستند و برنامه‌ها و گزینه‌های دیگری دارند.»

گاف روزنامه اصلاح‌طلب درباره پرونده دست‌های آلوده و روحانی/ دولت آرامش خود را حفظ کند· تردید اصلاح‌طلبان نسبت به تحقق وعده‌های روحانی

«سال 95 سال سختی برای دولت حسن روحانی است» روایت روزهای آغازین اصلاح‌طلبان برای ترسیم وضعیت دولت یازدهم هست؛ آنان معتقدند که «امسال سال چندان آسانی برای روحانی نخواهد بود، سالی که نه از مذاکرات 1+5 خبری است و نه از تحریم‌ها.» بنابراین حجت‌الاسلام روحانی برای به فکر تحقق وعده‌های انتخاباتی خرداد 1392 باشد زیرا به روایت اصلاح‌طلبان دیگر بهانه‌ی از «مذاکرات» خبری نیست.

در همین راستا در ماه های گذشته روزنامه قانون نوشت: « ولي با اين حال سال 95، سال شعار نخواهد بود. چراكه از يك سو سال آتي آخرين سال دولت اول آقاي روحاني خواهد بود. به همين دليل براي اينكه باز هم براي دور دوم اعتماد مردم را جلب كند چاره‌اي ندارد كه اين بار به وعده‌هاي اقتصادي‌اش عمل كند.چون مردم نشان داده اند كه ديگر بي تفاوت به شعارها ووعده‌ها نخواهند ماند.» و پس از آن روزنامه اصلاح‌طلب همدلی در شماره امروز خود هشدار اصلاح‌طلبان را صریح‌تر به گوش حامیان دولت رساند و در همین راستا نوشت: «برجام تنها وعده دولت روحانی نبوده است. شیخ دیپلمات در سال 92 اعلام کرده بود «من با آگاهی از همه مشکلات به صحنه آمده‌ام.» لذا هرگونه سستی در پیشبرد دیگر برنامه‌های دولت می‌تواند ضمن آنکه بخشی از بدنه اجتماعی روحانی را به سوی ناامیدی سوق دهد، باعث رویگردانی قشر خاکستری از روحانی به سوی دلواپسان ‌شود.»

جریان اصلاحات پیشنهادی حداقلی برای برون‌رفت از معضل عدم تحقق وعده‌های دولت یازدهم دارند و آن را این‌گونه بیان می‌کنند که «روحانی باید نسبت به تیم رسانه‌ای خود تجدید نظر کند.» حالا باید منتظر بمانیم آیا پیشنهادهای حداکثری آنان در چند ماه آینده به چه نحوی بیان خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس