به گزارش مشرق، خبرگزاری رویترز در گزارشی درباره جزئیات و حقیقت این توافق احتمالی گزارش داد: شواهد متفاوتی وجود دارد که نشان میدهد توافق در دسترس است. مذاکره کنندگان اسرائیلی روز جمعه با میانجیهای قطری، مصری و آمریکایی در پاریس دیدار کردند. یک منبع آگاه از روند این گفتوگوها گفت که آنها به چارچوب کلی برای برقراری آتشبس دست یافتهاند که ممکن است در نهایت به آتشبس منجر شود.
به گفته یک منبع ارشد نزدیک به مذاکرات امروز، سه شنبه به رویترز گفت حماس پیشنویسی از مذاکرات پاریس درباره آتشبس در غزه دریافت کرده است که شامل توقف ۴۰ روزه عملیات نظامی و تبادل اسرای فلسطینی با اسرای صهیونیستی به نسبت ۱۰ به یک است.
در این پیشنهاد، تمامی اسرای صهیونیست از جمله زنان و کودکان زیر ۱۹ سال و افراد مسن در ازای آزادی تعدادی از اسرای فلسطینی آزاد میشوند.
این منبع افزود که بر اساس آتشبس پیشنهادی، بیمارستانها و نانواییها در غزه بازسازی خواهند شد و روزانه ۵۰۰ کامیون کمک رسانی به نوار غزه وارد میشود.
این پیشنهاد همچنین امکان بازگشت تدریجی غیرنظامیان آواره به شمال غزه را فراهم میکند، به استثنای مردانی که در سن خدمت سربازی هستند.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا نیز در این باره گفته است که رژیم صهیونیستی و میانجیها درباره چارچوب کلی توافق به تفاهم رسیدهاند.
این در حالی است که «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی میگوید که حملات زمینی باید به رفح به عنوان آخرین مکان نسبتا امن در نوار غزه کشیده شود.
در مقابل سازمانهای امدادرسان و متحدان غربی رژیم صهیونیستی نگران هستند که هرگونه حمله در غزه باعث تشدید بحران انسانی ناشی از جنگ شود.
همچنین همزمان با نزدیک شدن ماه مبارک رمضان کشورهای عربی ابراز نگرانی کردند که ادامه جنگ در این ماه تنشهای منطقهای را تشدید کند.
رویترز قبلا گزارش داده بود بزرگترین موضوع اختلاف میان ۲ طرف مربوط به شرایط آتشبس است. رژیم صهیونیستی اعلام کرد که آماده پذیرش توقف موقت درگیری در جریان فرآیند تبادل اسرا است و رسانههای صهیونیستی نیز به احتمال برقراری آتشبس شش هفتهای در ماه رمضان اشاره کردند، اما نتانیاهو مصمم است قبل از دستیابی به «پیروزی کامل» به زعم خود حملات را متوقف نکند.
نتانیاهو توهم کنترل امنیتی نامحدود رژیم صهیونیستی بر غزه را پیشبینی میکند طوری که به نظامیان آن اجازه میدهد در هر زمانی که بخواهند وارد این باریکه شوند.
ابین درحالی است که حماس گفته بود تنها توافق مبتنی بر آتشبس پایدار را میپذیرد که به جنگ پایان میدهد و شامل خروج نیروهای رژیم صهیونیستی از غزه میشود.
نتانیاهو و وزرای ارشد کابینه وی معتقدند هر گونه توافقی باید منجر به بازگشت تمامی حدود ۱۳۰ اسیر باقی مانده صهیونیست در غزه شود و در مقابل حماس خواهان آزادی گسترده اسرای فلسطینی در زندانهای این رژیم است.
حماس میخواهد کمکهای بیشتری وارد شود و برنامهای برای بازسازی این باریکه وضع شود و این درحالی است که در طرح نتانیاهو برای مرحله «پساجنگ» در غزه بازسازی این باریکه در گرو خلع سلاح نوار غزه در نظر گرفته شده است و طبق این طرح حماس باید سلاحش را زمین بگذارد، اما قطعا این جنبش چنین چیزی را نخواهد پذیرفت.