سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
علت تأکید برخی اصلاحطلبان بر وقوع اغتشاش در دولت رئیسی چیست؟
جریان خاص در تمنّای "زمستان داغ"
معصومه آقاپورعلیشاهی، از نمایندگان اصلاحطلب مجلس دهم در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا با بیان اینکه قیمت ارز به راحتی بالا میرود اما به سختی پایین میآید، اظهار داشت: باید دقت کنیم افزایش قیمت ارز باعث تشدید تورم میشود و حتی اگر قیمت ارز پایین بیاید، نرخ تورم کالا کاهش پیدا نمیکند.
او میافزاید: متاسفانه از زمان تشکیل دولت سیزدهم تا به امروز ما با یک رشد هنگفت در زمینه قیمت ارز روبرو هستیم؛ امروز جامعه واقعاً تحمل افزایش قیمت ارز را ندارد. ما باید کاری کنیم که قیمت آن را به ۲۲ الی ۲۳ هزار تومان برسانیم در غیر اینصورت تورمی که امروز در قیمت ارز به وجود آمده در آبان ماه در قیمت کالاها و نهادهای تولیدی خودش را نشان خواهد داد و شرایط سختی را خواهیم داشت چراکه این تورم باعث میشود سفره خانوادهها کوچک شود.
آقاپورعلیشاهی همچنین اظهار کرده است:
"اگر خدای ناکرده این برنامههای اقتصادی در ۲ الی۳ ماه آینده اصلاح نشود، در زمستان ۱۴۰۰ با بحران روبرو خواهیم شد که اولینش بحران بیکاری و بعد از آن بحرانهای امنیتی و اجتماعی خواهد بود".[۱]
*پیش از این، احمد شیرزاد هم از احتمال وقوع اغتشاش در دولت رئیسجمهور رئیسی حرف زده بود. [۲]
معالوصف همه باید بدانند که توطئه ایجاد "فتنه اقتصادی" و به خیابان کشاندن مردم به بهانه مشکلات اقتصادی در ایران، حرف دیروز و امروز نیست و ستاد هسته سخت اصلاحات بیش از ۱۰ سال است که به دنبال جمعآوری هیزم برای این فتنه بزرگ و جرقهرسانی به آن است.
این پروژه به حدی وسیع و دهشتناک طراحی شده که حتی سابق بر این شاهد برخی شیطنتها درباره فتنه اقتصادی حتی از درون ستاد دولت اعتدال بودیم!
شیطنتهای رؤیت شدهای مثل تأکید سخنگوی وقت دولت بر ادامهدار بودن حکایت اغتشاشات آبان ۹۸! که سؤالات بزرگ بیپاسخی را درباره دولت اعتدال در دامن تاریخ گذاشت...
در اشاره به دولت آقای رئیسی هم باید دانست که اگرچه برخی راه حلهای ضروری جلوگیری از بروز فتنه اقتصادی (مثل مبارزه با گرانی موجود که از هیچ قاعده دلاری، تورمی، تحریمی و بازاری پیروی نمیکند) از وظایف دولت است اما راه حلهای مهمتری مثل راه ندادن سیاهنمایان به درون مناصب دولتی، اشراف دستگاههای امنیتی کشور علیه تریبونهای پمپاژ سیاهنمایی، رصد مشوّقان اعتراض خیابانی و ترسیم دقیق شرایط کشور در هر دو بعد نقاط مثبت و منفی نیز لازم به پیگیری است.
لازم به ذکر آنکه القای بحث وجود بحران بیکاری در ایران نیز یا از سر بیاطلاعی است و یا از سر دشمنی!
زیرا به گواه آمار رسمی، نرخ بیکاری در ایران وارد کانال تک رقمی (زیر ۱۰ درصد) شده و این مسئله در نقطه مقابل کلمه بحران قرار دارد. [۳] شاهد مثال اینکه ندانستن همین حقیقت ساده درباره یکی از مثبتات اقتصادی کشور؛ میتواند موجب "اعتراض ظالمانه" شود!
***
تهدید تازه علیه انقلاب اسلامی
محمدرضا تابش، فعال چپ و از حامیان رئیسجمهور روحانی در بخشی از یک مصاحبه با شماره یکشنبه گذشته روزنامه آرمان ملی با تأکید بر اینکه مردم ایران ناراضی و بیاعتمادند، اظهار کرده است:
"مردم میگویند قرار بود با برقراری انقلاب اسلامی عدالت، قسط و مساوات برقرار شود و تبعیض، رشوه، دزدی و فساد رخت از جامعه بر کند و مردم از مواهب زندگی مادی خود لذت ببرند. انتظار هم همین بود که با منابع غنی کشور باید امروز مردم کشورمان بهرهمندترین مردم از منابع باشند. اما مردم میبینند که آنچه فکر میکردند محقق نشد"! [۴]
*با خوانش این اظهارات؛ نخستین سؤالی که به ذهن متبادر میشود اینست که اکثریت مردم از کجا و با چه فرایندی نظرات خود را اینچنین دقیق به آقای تابش منتقل کردهاند!؟
جواب این سؤال واضح است و به سادگی مشخص میشود که تابش نظرات خود را به مردم ایران نسبت داده است.
مسئله دیگر سخن نامعقول و غیر منطقی "مطالبه ریشهکن شدن فساد و رشوه در جامعه است"!
زیرا فساد و رشوه از آنجا که یک امر نفسانی است در حکومت امام معصوم(ع) هم ریشهکن نمیشود.
پس شاهد یکسری القائات ناجوانمردانه با اهداف خاص هم در کلام تابش هستیم.
میماند تأکید او بر اینکه آنچه مردم از انقلاب میخواستند محقق نشد!
حکما آقای تابش میدانند که مقولاتی مثل جدا کردن بخشی از خاک کشور، شکنجه و زندان به سبک ساواک، کمیسیون گرفتن رئیس مملکت از قراردادهای خارجی، اعطای سکههای طلا در نعلبکی تریاک پیشکار شاه، میگساری و فسق در طبقه حاکم کشور، فقر مطلق شیوع یافته بین مردم، قدرت خرید پایین مردم، حلبیآبادها و... که مقولات روز در زمان رژیم ستمشاهی بودند اکنون دیگر به تاریخ پیوستهاند و وقوع آنها در جمهوری اسلامی نه تنها مستوجب برخورد شدید، پیگیری قضایی و اشدّ مجازات است بلکه اساسا کسی جرأت ندارد پیرامون حکومت پیشرفته جمهوری اسلامی ایران تصور چنین رفتارهای ظالمانهای را داشته باشد!
پس مردم ایران به هدفشان از انقلاب اسلامی رسیدهاند.
از سوی دیگر چرا تابش به مردم نمیگوید که فقر مطلق ۶ درصدی سال ۵۷ امروز به کمتر از یکدهم درصد رسیده، ضریب جینی یا همان تفاوت درآمدی بین فقیر و غنی در ایران از آمریکا هم بهتر شده، استقلال و آزادی به معنی کامل کلمه در ایران وقوع یافته، امنیت کشور تثبیت شده، عدالت بصورت جدی مورد اهتمام قرار دارد و هیچکس جرأت ظلم و فساد علنی ندارد.
بله! ما در جمهوری اسلامی هم شاهد مشکلاتی هستیم اما اولا این مشکلات از جنس مشکلات رژیم ستمشاهی نیستند، ثانیا راهکار دارند و ثالثا حاکمیت کشور و مردم به دنبال رفع این مشکلات هستند و کسی سدی برای آنها متصور نیست.
و این مشکلات را بایستی در کنار آنهمه مثبتاتی که در پی وقوع انقلاب اسلامی تقدیم مردم شد، نظاره کرد و سیر منطقی فرایند طی شده را در نظر گرفت.
مسئله مهمتری که در این یادداشت باید به عنوان یک تهدید تازه در دهه پنجم عمر مقدس نظام اسلامی به آن اشاره شود؛ تفکرات و القائات غلط تابش و امثال تابش است!
مردم باید بدانند مادام که افرادی اینچنین سیاهنما، کتمانگر و القاگر ناشادی در جامعه باشند؛ حتی اگر ما در بهشت هم باشیم اما به تصور زیست جهنمی میرسیم.
آدرس پادرزهر این مسئله نیز مشخص است. .. باید کسانی از خواص جامعه در مقابل این سیاهنماییهای منجر به فتنه بایستند و مردم نیز باید از مبارزه علیه سیاهنمایی و القای شرایط جهنمی استقبال کنند. و گرنه امتیازات کشور از دست خواهد رفت. همانطور که جایگاه هجدهمین اقتصاد جهان بودن ایران مورد سخره و سکوت قرار گرفت و از دست رفت...
***
خاطرات یک انقلابی پشیمان از خوبیهای رژیم شاه!
فیاض زاهد، از فعالان اصلاحطلب در بخشی از یک مصاحبه با شماره یکشنبه گذشته روزنامه شرق اظهار کرده است:
"اعتماد عمومی در طول زمان و به آرامی به وجود میآید و ناگهان از دست میرود. مردم به یک فرد اعتماد نمیکنند و اعتماد زمانی به وجود میآید که سیستم مورد اعتماد آنها باشد؛ یعنی در یک سیستم به معنای حکومت، سلاطین قیر و سکه به وجود نیایند، فساد اقتصادی وجود نداشته باشد و شرایط برای مردم هموار باشد. وقتی مردم به مجموعه عوامل بیاعتماد شوند از کشور میروند. امروز میبینیم سرمایههای مالی بسیاری به واسطه مهاجرت به کشورهای دیگر میروند و در بسیاری از خانوادهها میبینیم که یا نمونه مهاجرت وجود دارد یا کارهای مهاجرت در حال انجام است یا آنکه رؤیای مهاجرت میان اعضای خانواده دیده میشود؛ در حالیکه پیش از انقلاب آمار مهاجرت ایرانیان حدود صفر بود و اگر افرادی مثلا برای تحصیل به خارج از کشور میرفتند، بعد از اتمام تحصیلشان به کشور بازمیگشتند. اعتماد عمومی سخت به دست میآید و راحت از دست میرود. "[۵]
*برخی از رجال جریان چپ تا قبل از این به اینهمانی نظام جمهوری اسلامی با رژیم شاه اشتهار داشتند اما شاهدیم که آقایان ترقی کردهاند و به مقام پایینتر دانستن نظام اسلامی از رژیم طاغوت و خوبنمایی از شاه خائن هم نائل شدهاند!
از غیر عقلانی بودن اظهارات زاهد (که چند سال قبل هم گفته بود خاطره خوشی از انقلاب ۵۷ ندارد!) همین بس که گویا ایشان کتاب نمیخواند و نمیداند که حکومت بدون فساد اقتصادی یک اتوپیای دست نیافتنی است که حتی در حکومت امام معصوم هم محقق نمیشود.
ما قضاوت درباره اظهارات عوامانه زاهد را بر عهده مخاطبان محترم میگذاریم و مجددا بیان میکنیم که شیوع تریبونهای سیاهنمایی و القای زیست جهنمی در ایران؛ نخواهد گذاشت آب خوش از گلوی مردم پایین برود...
***
1_ https://www.ilna.news/fa/tiny/news-1129522
2_ mshrgh.ir/1265981
3_ mshrgh.ir/1247052
4_ https://www.armanmeli.ir/fa/main/print/322286
5_ https://sharghdaily.com/fa/main/print/297936