مسلمانان مظلوم میانمار

کشتار مسلمانان ‌بی‌گناه میانمار و رفتارهای ضد انسانی در مناطق مسلمان‌نشین و شیوه بسیارخشن برخورد با حدود ۲ میلیون مسلمان سبب شده است هزاران نفر از خانه و کاشانه خود در دریاها و کوهستان‌ها آواره شوند.

سرویس جهان مشرق - کشتار مسلمانان ‌بی‌گناه میانمار در روزهای اخیر یکی از وقایع تلخ تاریخ معاصر جهانی است که قلب انسان‌ها را به درد می‌آورد. رفتارهای ضد انسانی در مناطق مسلمان‌نشین و شیوه برخورد با حدود ۲ میلیون مسلمان میانماری سبب شده است هزاران نفر از خانه و کاشانه خود در دریاها و کوهستان‌ها آواره شوند و مرگ عزیزان خود را در موج‌های متلاطم دریا و صخره‌های سخت مشاهده کنند.

مسلمانان میانماری برای نجات جانشان به سمت بنگلادش روانه می‌شوند که تاکنون در پنج سال گذشته حدود ۷۰ هزار نفر در اردوگاه‌ها اسکان داده‌شده‌اند که آن‌ها نیز در وضعیت نامناسبی قرار دارند؛ البته در روزهای اخیر برخی از آن‌ها در فرار به بنگلادش هم توفیقی نداشتند و پس از آن‌که مأموران مرزی بنگلادشی آن‌ها را دستگیر کردند به میانمار بازگردانده شدند. جنایات بودائیان علیه مسلمانان میانمار که با حمایت رژیم صهیونیستی و آمریکا صورت پذیرد، نمونه‌ای از جاهلیت مدرن است که در عصر اطلاعات از پوشش خبری و رسانه‌ای آن جلوگیری می‌شود.[۱]

سید علی قائم‌مقامی کارشناس  مسائل ترکیه در گفت‌وگو با مشرق ضمن اشاره به عمق فاجعه کشتار مسلمانان در میانمار گفت:

میانمار یا همان برمه سابق که بانام رسمی اتحادیه جمهوری میانمار شناخته می‌شود کشوری است که  در جنوب شرقی آسیا قرار دارد. در حدود ۸۹ درصد مردم میانمار بودائی ، ۴ در صد مسیحی و ۴ در صد مسلمان ( تقریباً دو میلیون نفر) و یک درصد هم پیرو آیین هندو هستند.

میانمار از نظر مساحت  چهلمین کشور بزرگ جهان و ازنظر جمعیت  بیستمین کشور پرجمعیت دنیا است. میانمار با نام پیشین برمه از مستعمرات بریتانیا است که در سال ۱۹۴۸ از زیر استعمار این کشور خارج‌شده و به استقلال رسید و از  آن زمان تا به امروز شاهد درگیرهای طولانی میان اقوام پرشمار خود بوده و طولانی‌ترین جنگ داخلی را تجربه کرده است.

میانمار از نظر منابع اقتصادی غنی  ولی از لحاظ رشد اقتصادی کم توسعه‌یافته‌ترین اقتصاد جهان است.برمه از سال ۱۹۶۲ تا سال ۲۰۱۱ تحت یک رژیم نظامی اداره می‌شد ولی در سال ۲۰۱۲ و پس از برگزاری انتخابات، این رژیم رسماً پایان یافت و حکومتی تقریباً نیمه نظامی جایگزین آن شد.

فتنه‌گر اصلی جنگ‌های داخلی و قومی در کشور برمه سابق میانمار، کشور انگلستان است که از گذشته تابه‌حال سعی در روشن نگه‌داشتن این درگیری و جنگ‌های داخلی در کشور میانمار را دارد.

  طبق آماری که اعلام‌شده  بود تعداد ۱۵۰ هزار نفر از مسلمانان میانمار در اثر جنگ‌های داخلی و نسل‌کشی در سال ۱۹۴۲ میلادی به قتل رسیده و جان خود را از دست دادند.

در سال ۱۹۶۲ نظامیان با سرکردگی ژنرال «نی وین» دست به یک کودتای نظامی زدند که منجر به سرنگونی دولت غیرنظامی نخست‌وزیر "اونو" گردید. ژنرال نی وین یک حکومت دیکتاتوری کمونیستی در کشور میانمار تأسیس کرد . ژنرال نی وین نیز دست به قتل‌عام و کشتار مسلمانان میانمار زد و در اولین سال‌های حکومت دیکتاتوری خود ۲۰۰۰۰هزار مسلمان میانماری را به قتل رسانید . در سال ۱۹۸۲ قانون حقوق شهروندی در میانمار به تصویب رسید . به‌واسطه این قانون ۱۴۴ قومیت از  ۱۳۵ قومیت  موجود در میانمار حق شهروندی دریافت کردند و ۹ دسته از اقوام اقلیت ، از حق شهروندی محروم شدند که بزرگ‌ترین این قومیت‌ها، قومیت روهینگیا است که از تابعیت و حقوق شهروندی این کشور محروم شدند.

این قتل‌عام‌ها و تجاوزها به حقوق و جان و مال مسلمانان ادامه پیدا کرد تا اینکه در سال ۱۹۹۲  میلادی ۲۰۰هزار مسلمان به کشور بنگلادش پناهنده شدند.

قتل‌عام‌های اخیر از سال ۲۰۱۱ میلادی و پس اعلام یک راهب افراطی ملی‌گرا به اسم «آشین ویراتو»  که گفت: مسلمانان طرح‌های بزرگ و گسترده‌ای را علیه دولت و اکثریت ۸۹ درصدی بودایی این کشور آماده کرده‌اند ، شدت بیشتری گرفت.

فلذا جمهوری اسلامی ایران با عنایت به قانون اساسی خود مبنی بر حمایت از مظلومان در برابر ظالمان و حمایت مستضعفان، اقدامات و کشتارهای برمه را محکوم نمود. رجب طیب اردوغان نیز به‌عنوان  رهبر دوره‌ای اجلاس بین‌المللی سران کشورهای اسلامی ،  تلاش‌ها و اقدامات زیادی را در خصوص این موضوع آغاز کرد تا بتواند نقش اصلی و محوری در این موضوع بازی و به نمایش بگذارد.

پس از اجلاس فوق‌العاده سازمان همکاری کشورهای اسلامی در کوالالامپور مالزی  ، افکار عمومی و نهادهای بین‌المللی به این کشتار واکنش نشان دادند و خواهان بررسی و تحقیق مستقل بین‌المللی در این خصوص شدند. البته همسر رجب طیب اردغان به همراه یک هیئت  از اردوگاه پناهندگان مسلمانان میانماری در کشور بنگلادش دیداری به عمل آورد.

بنابراین همکاری‌های میان ایران و ترکیه که پس از سفر سردار باقری به ترکیه و پیروزهای مثال‌زدنی محور مقاومت در منطقه تعمیق یافته بود، می‌تواند با حمایت‌ها و همکاری‌های ایران از مظلومان میانمار و ورود ترکیه به آن بیش‌ازپیش گسترش یافته و نغمه همکاری‌های بیشتر در کل عرصه‌ها با عنایت به قدرت برتر منطقه‌ای ایران را در سراسر جهان طنین‌انداز کند.

 

[۱] - https://www.tasnimnews.com/fa/news/۱۳۹۶/۰۶/۱۷/۱۵۱۳۵۶۳

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 16
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 11
  • یدالله IR ۰۱:۳۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
    19 4
    اللعنه فی الیهود
    • IR ۱۱:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
      8 2
      اللعنه علی الیهود...
  • حسین1 IR ۰۲:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
    18 3
    این بهترین فرصت برای نشان دادن قدرت اتحاد اسلامی در عمل هست که متاسفانه طی سالها با سنگ اندازی آل سعود به ظهور نرسیده و ضربات زیادی جهان اسلام متحمل شده.بلوغ سیاسی ودینی در حال شکل گیری هست در بین کشورهای اسلامی .البته این ندا را ایران سالهاست سر داده و اکنون بهتر از قبل میشود اجرا کرد
  • سویینا IR ۰۳:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
    18 4
    فتنه گر اصلی تمام فجایع انسانی,انگلیس,این روباه پیر است
  • IR ۰۸:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
    19 3
    مرگ بر انگل ستان
  • IR ۰۹:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
    24 3
    یادمه معلم تاریخ در بحث جنگهای چالدران و... می گفت: اگه عثمانی و ایران به جای جنگ با هم متحد میشدند، اروپایی باقی نمی ماند که بعدا جنوب ایران را تسخیر کنه.
    • IR ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
      8 3
      ما حتی در داخل کشور خودمون هم نمیتونیم اتحاد داشته باشیم چه برسه به خارج از مرزها ...
  • رضا IR ۱۰:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
    8 2
    این زنه که رئیس دولت میانمار شده ، همش زیر سر اونه . اون اینگلیسیه و اونجا مغزش رو شستشو دادن
  • IR ۱۱:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
    6 5
    حالا یه درصد هم احتمال بدین زیر سر چین باشه
    • حسین1 IR ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
      7 2
      امکان نداره چون چین برای رشد اقتصادی خود نیاز به آرامش در اطرافش داره نمیتونه در شرق بحران کره در جنوب تایوان و در غربش بحران میانمارو تحمل کنه بشدت باعث اخم کشورهای اسلامی میشه و بازار خرید سوخت و فروش محصولشو از دست میده لذا به صلاحشه بحرانو حل کنه .این بحران ساخته صهیونیزم و امریکاست برای کشاندن چینِ بودائی و مسلمین به تقابل ونزاع
    • CN ۱۸:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
      3 0
      چین بودایی نیست و کمونیستیه. در انقلاب فرهنگی مائو دها میلیون بودایی مسیحی و مسلمان سلاخی شدند.
    • IR ۰۴:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
      1 1
      کمونیست در چین قبل از شوروی حذف شده و فقط اسمشو یدک میکشه .چین سرمایه داری شده خیلی وقته .مطالعه بفرمایی میبینی
  • IR ۱۴:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
    4 2
    مرگ بر یهود
  • IR ۱۴:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
    6 1
    مرگ بر انگلیس
  • IR ۱۴:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
    4 1
    مرگ بر آمریکا
  • IR ۱۴:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۹
    5 1
    درود بر ایران

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس