در حالی که رزمایش ناتو در دریای بالتیک با عنوان «ضربت شمشیر» و با مشارکت 10هزار نیرو در جریان است شاید مناسب‌ترین زمان برای کرملین است که در حیاط خلوت ایالات متحده، یعنی آمریکای جنوبی، خودی نشان بدهد.

 سرویس جهان مشرق - در حالی که واشینگتن بزرگ ترین گسترش نظامی را، فارغ از تبعات جهانی غرور و گستاخی عظیم خود، در تاریخ جهان در پیش گرفته است، زمان ان رسیده است که روسیه هم در حیاط خلوت آمریکا خودی نشان دهد.

آیا زمان مانور نظامی روسیه در حیاط خلوت آمریکا فرا رسیده است؟

در زمان نوشتن این سطور، دو بمب افکن بی-52 آمریکا از پایگاه هوایی در داکوتای جنوبی برخاسته‌اند تا برای شرکت در مانور نظامی ناتو با نام تحریک آمیز «ضربت شمشیر»Saber Strike در جمهوری‌های کرانه دریایی بالتیک حاضر شوند.

آیا زمان مانور نظامی روسیه در حیاط خلوت آمریکا فرا رسیده است؟
بمب افکن بی-52 آمریکایی

در این فستیوال «تجاوز گروهی»(به حیاط خلوت روسیه) 10000 سرباز از 13 کشور عضو ناتو، و چند کشوری که در انتظار پیوستن به این سازمان هستند(سوئد، دانمارک،...) شرکت دارند.

آیا زمان مانور نظامی روسیه در حیاط خلوت آمریکا فرا رسیده است؟

اگر کسی گمان می‌برد که خیال روسیه از این «رقص‌های جنگی» سالانه راحت است، احتمالا وقت زیادی پای شبکه‌های تلویزیونی غربی صرف می‌کند. اما این فتنه انگیزی بر درگاه روسیه، تنها یک نمونه کوچک از ماجراجویی نظامی به رهبری آمریکا در سرتاسر اروپای شرقی است، که مسوول مستقیم رسیدن روابط مسکو-واشینگتن به وخیم‌ترین وضعیت، از زمان فروپاشی اتحاد شوروی است.

آیا زمان مانور نظامی روسیه در حیاط خلوت آمریکا فرا رسیده است؟

برای نمونه، همین ماه قبل، ولادیمیر پوتین سیستم دفاع موشکی آمریکا را که در رومانی مستقر شده، محکوم کرد:

آیا زمان مانور نظامی روسیه در حیاط خلوت آمریکا فرا رسیده است؟
سایت دفاع موشکی آمریکا در رومانی

«در حال حاضر... موشک‌های رهگیر (مستقر در شرق اروپا) بردی حدود 500 کیلومتر دارند، در نهایت، به 1000 کیلومتر می‌رسند، و بدتر از این، آن‌ها می‌توانند با موشک‌های هجومی با برد 2400 کیلومتر مجهز شوند... و این کار تنها با یک سوئیچینگ نرم افزاری به سادگی انجام پذیر است، طوری که خود رومانیایی‌ها هم نفهمند.» پوتین که در جریان سفر دو روزه خود به یونان این سخنان را بیان می‌کرد به رومانی و سایر کشورهای شرق اروپا چنین هشدار داد: «ما قابلیت پاسخ‌دهی را داریم ....لهستان و رومانی، به واسطه مسخره‌بازی واشینگتن با بحث کنترل موازنه راهبردی، خود را درست در قلب نشان‌گیری موشک‌های مرگبار و دقیق روسیه خواهند انداخت.»

اما، دلایل دیگری هم برای نگرانی روسیه درباره قدرت نمایی غیرقابل توجیه ناتو وجود دارد که زنگ خطر را در روسیه به صدا درآورده است.

ناتو به رهبری آمریکا آمریکا، رژه مکانیزه خود را به سوی شرق ادامه می‌دهد، و اصلا غیرمنتظره نیست که مواجهات آن ها با نیروهای روسی بیش از پیش می شود، گرچه باعث گیجی ناظران غربی شده است. CNN حتی خطر می‌کند و مثل کودک قصه «لباس جدید پادشاه» سوالی که نباید را می پرسد: «جت‌های روسی همچنان به ویراژ دادن در اطراف هواپیماها و کشتی‌های امریکایی ادامه می‌دهند. آمریکا چه می‌تواند بکند؟ خب، برای شروع، دست از مانورهای نظامی بیخ گوش روسیه بردارید. به علاوه، نیاز به نبوغ نظامی برای فهمیدن این نکته نیست که مواجهات ناخوشایند این چنینی پتانسیل تبدیل به یک فاجعه را دارند.»


آیا زمان مانور نظامی روسیه در حیاط خلوت آمریکا فرا رسیده است؟
نقشه گسترش ناتو به شرق

در نظر داشته باشید که در ماه آپریل، وقتی ناوشکن آمریکایی «یو اس اس دانلد کوک» به دریای بالتیک وارد شد و به فاصله 70 مایل دریایی از کالینینگراد، مقر اصلی ناوگان روسیه در دریای بالتیک، رسید چه اتفاقی افتاد.

آیا زمان مانور نظامی روسیه در حیاط خلوت آمریکا فرا رسیده است؟
ناوشکن یو اس اس دانلد کوک

دو جنگنده روسی سوخوی-27 بدون مهمات، برای هشدار، چند دور در ارتفاع پایین بر روی این ناوشکن مانور کردند،. همین کافی بود که با گرفتن چند ویدیو از پرواز این جت‌های نسبتا قدیمی ارتش روسیه توسط پرسنل کشتی، خوراک تبلیغاتی رسانه‌های غربی جور شود. در حالی که کارشناسان و مفسران آمریکایی، با رگ‌های بیرون‌زده گردن، پوتین را متهم به «گردن کلفتی» می‌کردند، جان کری هم دوان دوان روی این موج پرید و گفت که حقش این بود این دو جنگنده روسی از سوی ناوشکن آمریکایی «اخطار شلیک» دریافت می‌کرد.

آیا زمان مانور نظامی روسیه در حیاط خلوت آمریکا فرا رسیده است؟
پرواز نزدیک سوخو27 روی عرشه دانلد کوک

حالا توجه شما را به این نکته جلب می‌کنم که «دانلد کوک» نه تنها مجهز به پیچیده‌ترین سامانه راداری در نیروی دریایی آمریکاست، که به عنوان جزیی از سیستم دفاع موشکی آمریکا در دریای بالتیک، از موشک‌های فوق پیشرفته «ایجس3» بهره می‌برد. این که این ناوشکن می‌توانست یک تهدید بالقوه برای دارایی نظامی روسیه در کالینینگراد باشد، دست پایین ترین تفسیر از ماجراست.

آیا زمان مانور نظامی روسیه در حیاط خلوت آمریکا فرا رسیده است؟

مانورهای نظامی روسیه در آمریکای لاتین

بگذارید برای کسانی که هنوز باور ندارند که نگرانی‌های روسیه از نزدیک شدن ماشین جنگی ناتو به مرزهایش چه قدر به حق است، اوضاع را دقیق تر تشریح کنیم. در تصور خود صفحه شطرنج ژئوپلیتیک را ناگهان بچرخانیم و در صفحه جدید، این روسیه است که در حال شکل دادن یک ائتلاف 28 عضوی در نزدیکی مرزهای آمریکاست، برای مثال در آمریکای لاتین (و با لحاظ این که فرضا مسکو تعهد کرده بود که اعضای بلوک نظامی خود را افزایش نخواهد داد).

آیا زمان مانور نظامی روسیه در حیاط خلوت آمریکا فرا رسیده است؟

بگذارید این تصور را پیش‌تر ببریم و ببینیم که بعد از این که روسیه 3 بمب افکن تو-160 بلک جک را برای مشارکت در مانور نظامی با کشورهایی چون کوبا، ونزوئلا و برزیل به آمریکای جنوبی بفرستد، آن هم تنها چند هفته بعد از آن که  یک سیستم دفاع موشکی در مثلا کلمبیا مستقر کرده که با فشار یک کلید آماده پرتاب می‌شود، واکنش امریکا چگونه خواهد بود. بی تردید، هیچ غل و زنجیری برای مهار نئوکان‌های کف به دهان آورده که خواهان حمله به روس‌ها هستند، کفایت نخواهد کرد.

آیا زمان مانور نظامی روسیه در حیاط خلوت آمریکا فرا رسیده است؟

تصور کنید که ایالات متحده باید این تحریکات روسیه را در حیاط خلوت خود، امریکای لاتین، ببیند و دم فرو ببندد، با این فرض که آمریکا سی سال است در هیچ کشور دیگری جنگ بی دلیلی به راه نیانداخته است (فقط تصور کنید، اگر حتی تصور کردنش سخت است!). اما به واقع این یک تصور نیست! این دقیقا وصف وضعیت روسیه در برابر آمریکا در 30 سال گذشته است. در حقیقت، علی رغم اطلاعات گمراه کننده‌ای که رسانه‌های جریان اصلی در غرب، 24 ساعته و 7 روز هفته، به مغز مردم در غرب پمپاژ می‌کنند، روسیه در 30 سال گذشته علی رغم همه شداید و سختی ها در برابر آمریکا انعطاف به خرج داده است.

باور ندارید؟ چه کسی اولین بار بعد از حادثه 11 سپتامبر در نیویورک و واشینگتن، با جرج دابلیو.بوش تماس گرفت؟ لندن؟ پاریس؟ نه!....باور می کنید که اولین تماس از مسکو بود، با وجود تفاوت زمانی میان واشینگتن و مسکو؟ دقیق‌تر بگوییم، اولین تماس از آن ولادیمیر پوتین بود. اما او تنها به تماس تلفنی بسنده نکرد و عمل را هم پشتوانه کلام خود کرد.

الیور استون، فیلمساز آمریکایی، و پتر کوزنیک، تاریخدان، در کتاب خود «تاریخ ناگفته آمریکا»، این کمک سخاوتمندانه مسکو به واشینگتن را، در پی 11 سپتامبر، چنین شرح می دهند: «در 24 سپتامبر، او (پوتین) یک طرح 5 بندی را برای حمایت از جنگ آمریکا علیه تروریزم اعلام کرد که طبق آن، نه تنها او اطلاعات لازم و آسمان روسیه را (برای جنگ با تروریزم) در اختیار امریکا قرار می داد، بلکه به استقرار سربازان آمریکایی در خاورمیانه و تسهیل این استقرار هم رضایت داد.»

دو پاراگراف بعد، استون و کوزنیک شرح می‌دهند که چگونه آمریکا مودبانه به این لطف روسیه پاسخ داد: «بوش این دست و دلبازی پوتین را پاسخ داد، آن هم با شکستن قولی که پدرش (در هنگام ریاست جمهوری خود، 1993-1989) به گورباچف داده بود و این چنین، ناتو را به مرزهای روسیه نزدیک تر کرد و عملا روسیه را با پایگاه‌های نظامی ناتو و آمریکا احاطه نمود....این موج دوم گسترش (ناتو به شرق) در اواخر 2002 آغاز و به الحاق بلغارستان، رومانی، اسلواکی، اسلوونیا، لیتوانی، لتونی و استونی در مارچ 2004 به ناتو منجر شد.

گرچه این آمریکا و 28 عضو ناتو هستند که در نزدیکی مرزهای فدراسیون روسیه تجمع کرده اند و مانور نظامی و «رقص شمشیر» به راه می‌اندازند، اما این روسیه است که به عنوان یک ستیزه جوی منحرفِ تقویت شده، که به دنبال احیای امپراتوری روسیه است، تصویر می شود.

چه چیز ذهن و دل مردم اروپای شرقی را چنین مشوش کرده که روسیه را تهدید اصلی برای اوقات خوش خود می‌دانند؟ کوبیدن بر طبل تبلیغات و کمی صدای جرنگ جرنگ پول (از سوی امریکا و متحدانش در غرب اروپا)

شرق اروپا در دام تبلیغات سیاسی

وقتی به پیشروی بی‌وقفه ناتو به سمت درگاه وروردی روسیه نگاه می‌کنیم، کدام واقعیت آزاردهنده‌تر است: کمپین ضدروسی خستگی ناپذیر که زمینه‌ها را برای تجاوز نظامی آماده می‌کند، یا ساده لوحی مردمی که به هر زباله ای که تلویزیون‌های غربی به اسم اخبار و گزارش و تحلیل پخش می کنند، باور دارند؟

آیا زمان مانور نظامی روسیه در حیاط خلوت آمریکا فرا رسیده است؟

رسانه‌های جریان اصلی در غرب، برای مغزشویی مخاطبان خود با ایده «گردن کلفتی روسیه»، دو رویداد تاریخی را به عنوان اسلحه در زرادخانه خود دارند: اولی، مناقشه روسیه-گرجستان در 2008.

این رویداد، در شب 7 آگوست 2008، با حمله ارتش گرجستان به «تسخینوالی»، مرکز اوستیای جنوبی، آغاز شد و 5 روز به طول انجامید. گرچه شاید به واسطه سلطه تبلیغات ضدروسی، شما خبر نداشته باشید، اما در جریان این حمله نیروهای گرجی، چندین صلح‌بان روسی و صدها غیرنظامی کشته شدند. با این حال، رسانه‌های غربی که مستقیما از دفتر رییس جمهور پیشین غربگرای گرجستان، «میخاییل ساکاشویلی»، این جنگ را پوشش می‌دادند، روسیه را یک «متجاوز» و گرجستان را یک «قربانی بی پناه» در این مناقشه تصویر می‌کردند.

آیا زمان مانور نظامی روسیه در حیاط خلوت آمریکا فرا رسیده است؟
آیا زمان مانور نظامی روسیه در حیاط خلوت آمریکا فرا رسیده است؟
نیروهای گرجستان در جنگ 2008

البته، نیروهای روسی وقت را تلف نکردند و با اولین حمله گرجی‌ها، ابتکار عمل را به دست گرفتند و چند شهر را در کنترل خود درآوردند. ولی مگر کشورهای دیگر در چنین شرایطی چه کار می کنند؟

آیا زمان مانور نظامی روسیه در حیاط خلوت آمریکا فرا رسیده است؟

به هر حال، روس ها، نیروهای خود را در 8 اکتبر 2008، دو ماه بعد از شروع حمله عقب کشیدند. با وجود این، رسانه‌های غربی تا همین امروز، این رویداد را همچون یک گواهی بی نقص بر «نیّات شوم روسیه» تبلیغ می کنند.

اما... یک گروه تحقیقاتی بی طرف، از سوی اتحادیه اروپا (کمی دیر، اما) بالاخره وارد ماجرا شد و بعد از پایان کار خود، گرجستان را عامل شروع مخاصمه اعلام کرد. «هایدی تاگلیاوینی»، دیپلمات سوئیسی و مسوول این گروه تحقیق، اعلام کرد:

«از دید این گروه، این گرجستان بود که با حمله به تسخینوالی در شب 7 تا 8 آگوست، با توپخانه سنگین، جنگ را کلید زد... هیچ توضیحی از سوی مقامات گرجستان داده نشد تا توجیهی قانونی برای این حمله باشد و توضیحی معقول به آن ببخشد.»

دوم، «تصرف» کریمه توسط روسیه در 2014، مقارن با آشوب‌های داخلی اوکراین بود که عمدتا به واسطه تحریکات هم‌جهت با منافع غرب در کیف، به پا شده بود. اما چگونه است که مردم کریمه امروز از وضعیت جدید خود، به عنوان شهروندان فدراسیون روسیه، راضی اند؟

حتی مجله «فوربز» با بی میلی اذعان کرد که یک سال پس از «تصرف» کریمه توسط روسیه، " نظرسنجی پشت نظرسنجی نشان می دهد که اهالی این شبه جزیره- خواه اوکراینی، خواه روس تبار یا تاتار- تقریبا همه توافق دارند که «زندگی با روس‌ها بهتر از زندگی با اوکراینی‌هاست.»

آیا زمان مانور نظامی روسیه در حیاط خلوت آمریکا فرا رسیده است؟

شاید اگر رسانه های غربی سرانجام فقط به اصل ماجرا بپردازند، آدم های کم تری را درباره وضعیت در کریمه گیج کنند. مساله اصلا «تصرف» کریمه توسط نیروهای روسی نبود. در واقع، در 16 مارچ 2014، مردم کریمه- فارغ از پیشینه قومی- تقریبا بالاتفاق در یک همه پرسی دموکراتیک، به الحاق به فدراسیون روسیه رای دادند.

نه تانک، نه سرباز روسی و نه یک قطره خون گران‌بها در کار بود.

پس، آن طور که به وضوح می‌بینید، اقدامات خصمانه ناتو در جوار مرزهای روسیه قطعا بی پایه و مبتنی بر تحریک تبلیغاتی و هیستری است. لیکن این، خطر اقدامات این چنینی آن را کم نمی کند.

متاسفانه، به نظر می‌2رسد که تنها راهی که مردم کشورهای غربی از خواب برمی خیزند و به بی پایه و اساس بودن تصورات خود درباره روسیه پی می برند، این است که عملا ترس و خشم ناشی از دیدن مانور نظامی یک کشور بیگانه را در حیات خلوت خود تجربه کنند.

منبع: راشا تودی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 34
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 19
  • ۰۱:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۹
    0 0
    این روسیه است که در حال شکل دادن یک ائتلاف 28 عضوی در نزدیکی مرزهای آمریکاست،}}} به همین خیال های خام بمیرید. کشورهایی مثل برزیل، ونزوئلا، آرژانتین و غیره هم یکی یکی فرو ریختند و نوکرهای خودشان را گذاشتند. آیا ساده لوحان به "کوبا" دل بسته اند. آدم چقدر باید ... باشد که نداند روسیه کولنی و پوتین نوکری پست و ترسو جهود است. روسیه در حال معامله سوریه است . این ایران و حزب الله بود که تاکنون به سوریه خدمت واقعی کرده اند نه ترسوها و نژادپرستان پست روسی . یکی میلون از همین نژادپرستان روس در اسراییل بخدمت جهود مشغولند همین طور چینی های پست و کوچک.
  • ۰۱:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۹
    0 0
    چه کسی اولین بار بعد از حادثه 11 سپتامبر در نیویورک و واشینگتن، با جرج دابلیو.بوش تماس گرفت؟ لندن؟ پاریس؟}}} کمال حماقت و... بودن روسیه را به اثبات می رساند. چرا روسیه و پوتین باید از آمریکا که طرح 11 سپتامبر را با کمک اسراییل ریخت و آن را پیاده کرد و سه هزار نفر را هم کشت تا بتواند با این بهانه به کشورهای منطقه و اسلامی حمله کند کمک کرد. ساده لوحان جوابش اینست که روسیه و پوتین مانند اسراییل و آمریکا در صدد نابودی مسلمانان هستند. در هند انگلیسی ها از مسلمانان حداکثر استفاده را بردند و بعد هم ... و ا مروز می بینیم که پاکستان بیسواد ، ورشکسته، نوکر صفتی بیش نیست که مردمش را با درون روزانه بقتل می رسانند - همین طور افغانستان و غنی ... و حرفی هم نمی زنند.
  • حسین ۰۲:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۹
    0 0
    غربیهای بی حیای سیاسی از روسیه یه غول ساختن و از خود ناجی.
  • حمید ۰۲:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۹
    0 0
    آمریکاییها برای تسلط بر هارتلند که قسمت اعظم آن در روسیه است تمام توان خویس را بکار بسته و خواهند بست و روسها ومتحدینشان که از قضا وضعیت اقتصادی خوبی پیدا کرده اند میتوانند با اتحاد با جمهوری اسلامی ایران که به اعتراف خود غربیها قدرت بلا منازع خاورمیانه محسوب میشود در جلوگیری از نفوذ آنها اقدامی جدی و فوری انجام دهد، هنوز وقت زیاد است و قدرت و ابتکار عمل در دست محور مقاومت و همچنین اتحادیه های شانگهای و آسه آن است روسیه باید باور کند که هرگز به تفاهمی برد برد با آمریکا نخواهد رسید. این تجربه ای تاریخی است
  • ۰۲:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۹
    0 0
    روسیه هیچی نیست. فقط خدا
  • ۰۲:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۹
    0 0
    مثل اینکه امریکا میخواهد دوباره روسیه رو چند تیکه کنه
  • محسن ۰۳:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۹
    0 0
    چرا بعضی ها از خبرگزاری ها مثل مشرق انقدر علاقه دارن تو خبراشون نوکری روسیه را بکنن.
  • اصلاحات ۰۷:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۹
    0 0
    روسیه یک کشور فوق العاده بسته و دیکتاتوریه که محکوم به نابودیه . بمحض اینکه یهود استفاده ی انسانی اش رو از چین کرد و سرمایه ها رو بیرون کشید . چین و بعد از اون روسیه از گرسنه گی همدیگه رو می خورن . به نفت اش هم ننازه آمریکا بزرگترین تولید کننده و تعین کننده دربازار نفته که اوپک در مقابلش جوجه است چه برسه به روسیه .
  • صادقی ۰۸:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۹
    0 0
    سلام و با تشکر از سایت مشرق. دو جنگنده روسی که بدون مهمات، برای هشدار، چند دور در ارتفاع پایین بر روی ناوشکن یو اس اس دانلد کوک مانور کردند ، سوخو 24 هستند و نه سوخو 27 .
  • آندرومدا ۰۸:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۹
    0 0
    مشرق گزارش خیلی جانب دارانه بود روسیه بخشی از یک کشور مستقل رو با حمله نظامی اشغال کرد، همون بلایی که دوران شوروی سر آذربایجان و کردستان آورد و اگر زیرکی قوام السطنه نبود معلوم نبود چه اتفاقی می افتاد. چرا نمی گی چرا کشورهای شرق اروپا در تلاش هستند به ناتو ملحق بشن ؟ چون هر کدومشون خاطرات تلخی از تجاوزهای روسیه دارند. همه یادشون روسها بهار ورشو رو چطور به خون کشیدند و به هر بهانه ای روسیه به کشورهای اونها لشگر کشی می کرد. ناتو در عمل به اون ها به عنوان کشورهای کوچک(مثل استونی) قدرت دفاعی در برابر روسیه می ده، روسیه برای اون ها نه منافع اقتصادی داره بلکه در گذشته ترکیب جمعیتی اون ها رو تغییر داده و نژاد پرستی روسها رو توی کشورهای خودشون به خاطر دارند. اونها ترجیح می دن توی تیم برنده باشند. به عنوان روزنامه نگار حرفه ای توصیه می کنم، اسم نویسنده رو بیار و اول یادداشت تاکید کن این نظرات نویسنده است و نظرات شما نیست. کاش یه خبر هم از مذاکرات پوتین و نتانیاهو هم می زدی
  • ۰۹:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۹
    0 0
    برادر اگر شما معتقدی ایران قدرت بلامنازع خاور میانه است یه نگاهی به جستجوگرها و ارتش ترکیه اقتصاد اسرائیل سلاح های ائتلاف عربی جمعیت پاکستان و... بینداز . ممنون
  • ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۹
    0 0
    عکس سوخو24 بعد میگن سوخو27
  • فدوی ۱۰:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۹
    0 0
    برادر عزیز اگرنمی دونی بدون که تنها کشورهایی که ترمز آمریکا رو کشیدند همین ایران وروسیه بودند.تاهمین جا هم تلاش روسیه برای حمایت از سوریه قابل تقدیر است.در هرصورت روسیه همسایه است.وحمایت ازهمسایه درمقابل تهاجم کسانی که دشمن اصلی وقسم خورده ماست،اولین وظیفه ماست.فقط عده ای وطن فروش وغرب زده میتوانند از سیاستهای وحشیگری آمریکا،حتی اگر کشور مقابلش روسیه باشد،حمایت کند.
  • ۱۰:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۹
    0 0
    از دید شما امریکا و انگلیس خوب ، روسیه و چین بد
  • قاسم ۱۰:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۹
    0 0
    در این گزارش که از منبع روسی گرفته شده است اصلا معلوم نکرده که روسیه از کدام بخش از قاره آمریکا می تواند وارد حیات خلوت ایالات متحده شود؟! من مطمئن هستم یکی از اهداف اصلی اوباما و دموکراتها در امریکا از عادیسازی روابط با کوبا ، گرفتن فرصت از روسیه، چین و ایران برای استفاده از قلمرو کوبا در مانورهای نظامی- امنیتی و تبلیغاتی علیه آمریکا بوده است هر چند قبل از عادی شدن روابط آمریکا و کوبا، هاوانا بر خلاف جنگ سرد دیگر جرات همکاری آشکار با دشمنان آمریکا را نداشت. بسیاری از کشورهای آمریکای جنوبی مثل کلمبیا، برزیل، مکزیک، آرژانتین و غیره کاملا در مشت آمریکا هستند و برخی کشورهای آمریکای جنوبی که مخالف واشنگتن هستند ( مثل ونزوئلا) هیچگاه حاضر به همکاری آشکار نظامی- امنیتی با روسیه یا چین علیه واشنگتن نخواهند شد.در نتیجه تنها راه اینستکه روسیه و چین بصورت مشترک در آبهای آزاد و اقیانوسها یا در محدوده آلاسکا یعنی خارج از قلمرو دولت های قاره آمریکای جنوبی اقدام به مانور نظامی- امنیتی علیه آمریکا نمایند .اقدام دیگر روسیه استفاده از قطب شمال یا مرزهای مشترک خود با آمریکا نظیر اعزام جنگنده به حریم هوائی آمریکا خواهد بود بنابراین آمریکای لاتین در این وسط نقشی ندارد.
  • ۱۰:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۹
    0 0
    بابا نوشته منبع راشاتودی باز به مشرق فحش میدن.اینا دیگه کین.
  • حالا ۱۰:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۹
    0 0
    جنگنده روسی مورد اشاره در عکس su24 هست نه su27
  • ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۹
    0 0
    امریکا گنده هست ، ولی نه این قدری که شما فکر میکنی روسیه قوی نیست ولی نه اون قدری که شما فکر میکنی ضعیفه
  • kambiz ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۹
    0 0
    جساب نوکری رسانه ها برای روسیه نیست .روسیه مثل یک کارت بازیه تو دستای ایران که مثل تک دل یا گشنیز یا پیک میتونه باشه که اگه درست ازش استفاده نکنه طرف مقابل میتونه به کارت های بی ارزش دیگه تبدیلش کنه موضوع تقسیم و تجزیه کشورهای اطراف ایران از جمله روسیه هست و صد البته همچین خوابی رو هم برای ایران دیدند
  • ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۹
    0 0
    اصلاح بفرمایید جنگنده سوخو 24
  • ۱۱:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۹
    0 0
    کشورهای مورد علاقه ی شما در امریکای لاتین که یکی یکی فرو ریختند و حکومتهای طرفدار امریکا سرکار اومدند.
  • ۱۲:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۹
    0 0
    در مورد كوبا همان خليج خوك ها امريكايي ها را كفايت كند
  • ۱۲:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۹
    0 0
    جناب محسن ما عقيده نداريم كه براي ديدن دنيا فقط بايد از طريق چشم هاي شما اقدام كرد
  • ۱۲:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۹
    0 0
    در جنگ نيابتي سال 2006 قدرت ايران لمس كرديم فقط اين شما هنوز خوابيد موشك هاي ايراني بودند كه اولين نبردناو تاريخ را بعد از جنگ دوم جهاني هدف قرار دادند به طوري اين ضربه سنگين بود كه اولمر نخست وزير وقت اسرائيل گفت كه دستگاه هاي ناو خاموش بودند كه سيد مقاومت در پاسخ گفت دستگاه هايتان را روش كنيد و بعد اگر جرات كرديد دوباره به سواحل بيروت نزديك شويد
  • ۱۲:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۹
    0 0
    اين همه انتخابات آزاد در اين كشور برگزار مي شود بازهم صحبت از ديكتاتوري مي كنيد مردم رئيس جمهوري شان را دوست دارند.. فقط با سليقه شما متفاوت است اصلاحاتي
  • ۱۲:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۹
    0 0
    وقتي كه غربيان كودتا مي كنند و دولت جمهوري اوكراين را سرنگون مي كنند مردم جمهوري خودمختار با عدم به رسميت شناختتن حاكميت جديد كرملين همه پرسي برگزار كردند. اگر يادت باشد شرق اوكراين و كريمه به مناسبت 700مين سالگرد اتحاد روسيه و اوكراين در سال 1962 به اوكراين واگذار شد. مردم كريمه هم با يك همه پرسي تصميم سال 1962 روسيه شوروي را باطل كردند و به ميهن اصلي خويش بازگشتند قوام اگر زيرك بود نخست وزيري خودش را حفظ مي كرد مگه ناتو در برابر كشورهاي كمونيست تشكيل نشده بود. مگه الان كشور كمونيست وجود دارد؟ به عنوان يك روزنامه نگار حرفه اي از شما توقع مي رفت كه بي طرفانه به موضوع نگاه كنيد
  • ۱۲:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۹
    0 0
    وقتی این طور در حمایت از روسیه مقاله مینویسید یاد حرفهای اون مرد بزرگ میفوتم که میگفت"آمریکا از انگلیس بدتر، انگلیس از آمریکا بدتر، شوروی از هر دو بدتر، همه از هم بدتر، همه از هم پلید‌تر "، تا یادم نرفته مشرق جان لطفا از مراودات پشت پرده روس و اسراییل هم یه مقاله کار کنید.
  • یاسر ۱۷:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۹
    0 0
    می توان گفت ناتو یکی از نهادهای اساسی برای گسترش جامعه امن اورپای غربی می باشد. بسیاری از کشور های جدا شده از شوروی سابق در برنامه مشارکت برای صلح ناتو مشارکت فعال دارند.
  • ۱۵:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    و ما چه راحت تو 3 سال گذشته از ونزوئلا و بولیوی خودمون رو اخراج کردیم روحانی مچکریم
  • محمود ۱۸:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    0 0
    من جای پوتین بودم حمله میکردم جای اوباما هم بودم حمله میکردم میگم بدنیست مسئولین دست به کارشن یه دو به هم زنی بکنن بلکم یه انتقامی از این غربی ها بگیریم
  • ۲۱:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۱
    0 0
    مثلا خودمونو از اونجا اخراج نمیکردیم چی بهمون میماسید؟جز دادن وامهای زیاد و خونه سازی مفت تو امریکای جنوبی
  • آندرومدا ۰۸:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۲
    0 0
    توی انتخابات اوکراین هیچ کدوم از ساکنان اصلی کریمه از جمله تاتارها و سایر اقوام شرکت نکردند و تنها شرکت های انتخابات فرمایشی روس ها بودند. قوام زیرک بود چون تونست با پنبه سر استالین رو ببره و آذربایجان و کردستان رو پس بگیره و بساط حکومت های نمایشی قاضی محمد و پیشه وری رو جمع کنه . ناتو بعد از جنگ سرد کارکردش تغییر کرد، درسته شوروری دیگه وجود نداشت اما روسیه هنوز همان خرس زیاده خواه شرق بود. دوست عزیز انتقاد از روسیه لزوما به معنی تایید و علاقه به غرب نیست، بر کسی جنایت های آمریکا توی آمریکای جنوبی پوشیده نیست اما اوکراین ماجراش فرق می کرد، توی اوکراین شما با یک حکومت دیکتاتوری طرف بودی که پشتوانه مردمیش رو یک دهه بود که از دست داده بود. فقر باعث شده بود بالاترین آمار قاچاق انسان برای تجارت جنسی از اوکراین خارج بشه. اوکراینی ها می دیند که چطور کشورهای حاشیه بالتیک با الحاق به اتحادیه اروپا چه تغییری توی زندگی شون ایجاد شده . شما کل تاریخ رو ببین و بهم یک کشور و یک ملت رو نشون بده که از روس ها به اون ها خیری رسیده باشه
  • ۲۲:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۰
    0 0
    روسیه و چین جهودند ولی آمریکا مقدسه !! برو در مقابل کاخ سفید سجده کن. حالم از هرچی نوکر آمریکا بهم میخوره...
  • مسعود ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۳
    0 0
    منافع ما در سوریه با منافع روسیه متفاوته بخصوص درباره اسراییل در حال حاضر بیشتر جمعیت اسراییل رو روس تبار ها تشکیل دادند و بسیاری از صاحبان سرمایه روسیه صهیونیسم هستند جالبه که سیستم های اس 300 روسی در حمله جنگنده های اسراییلی هیچ واکنشی نشان ندادند؟؟ همان طور که تکیه بر امریکا و غربی ها نادرست است تکیه کردن بر کشور هایی مثل روسیه خطایی استراتزیک هست روسیه در حال حاضر در حال ایجاد پایگاه دایم هوایی و دریایی در خاک سوریه و دریای مدیترانه است تا به نوعی سپر موشکی اروپا رو دور بزنه و به دنبال ان هست تا در مذاکرات خودش با امریکا در باره اکراین دستی پر داشته باشه به نطر می یاد در یکسال گذشته روسیه به جای ایران به بازیگر اصلی سوریه تبدیل شده و یکجانبه اعلام اتش بس و جنگ می کنه؟مانند اینکه ما یکجانبه در بحث اکراین ورود پیدا می کردیم و ما طرف مذاکره با غرب به جای روسیه میشدیم متاسفانه ضعف نیروی دریایی و هوایی ما باعث شد زمین رو در سوریه به روسیه ببازیم د و بر خلاف نیاز شدید امنیتی ما برای ایجاد پایگاه دایم دریایی و موشکیو هوایی در خاک سوریه و مرز اسراییل ساخت انها را به روسیه واگذار کنیم بر خلاف تصور عموم در برخورد با مردم روسیه خواهید دید قطعا مردم روسیه خودشون رو دوست ما نمی دانند و حتی می گویند ما دشمن ان ها هستیم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس