به گزارش مشرق، موضوع پناهندگان و چگونگی تقسیم آن در اتحادیه اروپا همچنان مسئله ای حل نشده در اروپا باقی مانده است، اما کشورهای اروپایی به جای حل این اختلافات و یافتن راه حلی برای آن به دنبال پاک کردن صورت مسئله بوده و تلاش می کنند با اقداماتی پای مهاجران را از این اتحادیه ببرند.
اخیرا گزارش هایی منتشر شده مبنی بر اینکه مقامات اتریشی قصد دارند برای جلوگیری از ورود پناهجویان، دو هزار سرباز به مرزهای خود با مجارستان، اسلوونی و اسلواکی اعزام کنند. اتریش اعلام کرد که در سال جاری بیش از ۱۵ هزار و ۷۶۸ پناهجو وارد این کشور شده است.
کارل نهامر، وزیر کشور و کلاودیا تانر، وزیر دفاع اتریش در یک کنفرانس مطبوعاتی در وین گفتند که این کشور قصد دارد نظارت بر مرزهای خود را بیشتر کند.
مقامات اتریشی دلیل این امر را جلوگیری از ورود پناهجویان بیشتر به این کشور اعلام کردند. قرار است در ابتدا حدود ۴۰۰ سرباز به مرز مجارستان اعزام شوند. وزیر دفاع اتریش اما گفته است استقرار دو هزار سرباز اضافی در مرزها نیز قابل تصور است.
به گفته کارل نهامر، کنترل بر مرزهای این کشور با اسلوونی و اسلواکی نیز بیشتر میشود.
به گفته نهامر، در سال جاری ۱۵ هزار و ۷۶۸ پناهجو وارد این کشور شدند در حالی که شمار کل پناهجویان در سال گذشته ۲۱ هزار و ۷۰۰ نفر بوده است.
مقامات اتریشی به شدت از کمیسیون اروپا نیز انتقاد کردند و سیستم پناهندگی فعلی اروپا را "شکستخورده" دانستند.
فرانسه هم خواستار عملیات آژانس حفاظت از مرزهای اتحادیه اروپا( فرانتکس) در شمال اروپا شده است.
"گرالد دارمانین"، وزیر کشور فرانسه امروز از فرانتکس درخواست کرده که در مرزهای شمالی اتحادیه اروپا هم فعال شود.
وی روز شنبه در دیدار با خبرنگاران اعلام کرد: من خودم با فرانتکس تماس گرفتم و از آن ها خواستم از مرزهای شمالی اروپا و بخصوص تنگه آبی بین فرانسه و انگلیس ( در برابر هجوم مهاجران) حفاظت کنند. در سال های اخیر پناهندگان و مهاجران زیادی تلاش کردند تا از این تنگه به انگلیس بروند.
دارمانین همچنین توافق نامه هفته گذشته انگلیس و فرانسه که بر اساس آن لندن می خواهد با تقریبا ۶۳ میلیون یورو در مهار مهاجران از پاریس حمایت کند را تمدید کرد. فرانسه هم وعده داده که نیروهای امنیتی بیشتری را در امتداد این مسیر قرار دهد.
شرایط پناهندگان در یونان هم بد است و با این همه وزارت کشور آلمان همچنان بر ازوم اجرای قاعده دوبلین تاکید داشته ومی خواهد هزاران پناهنده نیازمند حمایت را به یونان بازگرداند.
دولت آلمان چندی پیش برای این منظور به آتن پیشنهاد داده تا در تامین هزینه پناهجویانی که از آلمان به یونان بازگردانده می شوند کمک کند.
بر اساس قاعده دوبلین پناهندگان باید در آن کشوری درخواست پناهندگی کنند که اولین بار به آن وارد شده اند و این قاعده فشار زیادی را بر کشورهایی از جمله یونان که در مرزهای خارجی اروپا قرار دارند وارد می کند.
در یونان شرایط اضطراری بسیار سخت و بی خانمی و بی سرپناهی برای پناهندگان ایجاد شده و بحران کرونا هم شرایط را تشدید کرده است.
مناقشات بر سر مسئله تقسیم عادلانه پناهندگان در اتحادیه اروپا همچنان به دلیل مخالفت برخی اعضاء حل نشده باقی مانده و همچنان با توجه به پیمان دوبلین، کشورهای مرزی این اتحادیه در معرض هجوم چشمگیر پناهجویان قرار دارند که البته در سال های اخیر به دلیل بحران کرونا از شدت آن کاسته شده است.
"کارل نهامر"، وزیر کشور اتریش هم چندی پیش درخواست ایتالیا برای پذیرش پناهندگان زیادی که به جزیره لامپدوسا آمدهاند را رد کرده است.
وزیر کشور اتریش در سخنانی ضد پناهندگان همچنین اعلام کرد: بحث توزیع پناهندگان سال ها پیش در این اتحادیه شکست خورده است. من آشکارا می گویم که این بحث ها دیگر نباید ادامه یابد و این کاملا سیگنال خطایی است. آنچه در حال حاضر نیاز است اقدامات سریع در مرزهای خارجی اروپا و توافق نامه های بازگشت و اخراج موثر است. وقتی پناهنده ای حق ماندن در اتحادیه اروپا را ندارد باید بلافاصله به وطن خود بازگردد.
یونان هم در ادامه سیاستهای سختگیرانه خود در قبال پناهجویان چندی پیش اعلام کرده که دیگر درخواست پناهندگی از کشورهای سومالی، پاکستان، افغانستان، سوریه و بنگلادش را نمیپذیرد.
مقامات یونانی مرزهای خود با ترکیه را به بهترین شکل ممکن مسدود کردهاند و کسانی که از این مرزها به نحوی می گذرند با خشونت اخراج می شوند. یونان مشغول ساخت دیوارهایی در مرزهای با ترکیه است و از توپ ها و تسلیحات صوتی علیه مهاجران استفاده می کند.
هفته نامه اشپیگل هم چتدی پیش گزارش داد که در دریای اژه گارد ساحلی یونان قایق های حامل پناهجویان را با اسلحه متوقف کرده و موتورهای آن ها را خراب می کنند و مردم را بدون اینکه شانسی برای رسیدن به ساحل داشته باشند به حال خود رها می کنند. بعضی اوقات هم یونان پناهندگانی را که با ساحل اروپا رسیده اند دوباره به دریا باز می گرداند.
این گونه اقدامات یونان علیه مهاجران موجب کاهش چشمگیر شمار مهاجران در جزایر یونان شده است.
به این ترتیب با نگاهی به روند سیاست پناهندگان در اتحادیه اروپا می توان فهمید که اروپا به جای در نظر گرفتن رفاه حال پناهجویان و حل مسئله پناهندگان در این اتحادیه تلاش می کند پای این قشر آسیب پذیر را به روش های مختلف و حتی با خشونت از این اتحادیه بکشد و صورت مسئله را به راحتی پاک کند.