سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. هر روز ۰۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
اشرفیاصفهانی با هشدار درباره تبعات تحریم انتخابات برای اصلاحطلبان:
اشتباه "تحریم انتخابات مجلس" را در سال ۱۴۰۰ تکرار نکنید
محمد اشرفی اصفهانی، فعال اصلاحطلب و از نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی در بخشی از یک مصاحبه با اعتمادآنلاین گفته است: تصمیم اصلاحطلبان برای عدم حضور در انتخابات مجلس و نشستن و نظاره کردن، اشتباه بسیار بزرگی بود که تبعات زیادی برای این جریان داشت. بالاخره شوراینگهبان برای خودش روشی دارد و کار خودش را انجام میدهد و مردم یا رای میدهند یا با صندوق رای قهر میکنند. آنچه مهم است، چیزی جز این نیست که اصلاحطلبان در هر شرایطی کنش سیاسی را جدی بگیرند.
او تصریح میکند: البته اصلاحطلبان به احتمال زیاد همچنان با ردصلاحیت مواجه شده و از معرفی چهرههای شاخص خود محروم خواهند شد. بهترین واکنش به این رویکرد شورای نگهبان این است که آنها به سراغ چهرههایی بروند که با وجود کارآمدی و صلاحیت، چندان مورد توجه فضای سیاسی نباشند و به لایه دوم جریان اصلاحطلبی تعلق داشته باشند. چون ردصلاحیت چهرههای ناشناخته اصلاحطلب بعید به نظر میرسد. البته لازم است که جبهه اصلاحات در مدت باقیمانده تا روز انتخابات تلاشهایی مجدانهای برای شناساندن فرد مورد نظرشان به افکار عمومی داشته باشند تا بتوانند رایهای لازم را از مردم بگیرند.
اشرفی اصفهانی تأکید کرده است: باز هم میگویم، انفعال اصلاحطلبان در انتخابات مجلس اشتباه بود و این اشتباه تحت هیچ شرایطی نباید در انتخابات ریاستجمهوری تکرار شود.[۱]
*رواج خودانتقادی از رفتار شریرانه ستاد اصلاحات مبنی بر "تحریم انتخابات مجلس یازدهم" در حالی است که هنوز کسانی از خواص کشور این تحریم سیاسی که منجر به کاهش مشارکت کسانی از مردم در انتخابات شد را باور ندارند و کلامی به آن اشاره نکردهاند!
رفتاری که البته ایما و اشاره ستادیهای چپ و مجمع روحانیون مبارز نشان میدهد؛ اصلاحطلبان قصد تکرارش را در انتخابات سال ۱۴۰۰ دارند.
اما حزب کارگزاران اخیراً اعلام کرده است که اگرچه با اصلاحطلبان همساز و همرأی خواهد بود اما هرگز از تصمیمی که منجر به تحریم انتخابات ۱۴۰۰ باشد تبعیت نخواهد کرد. [۲]
بیان اینکه نکته ضروریست که چپهای ستادی از آن رو طی سالیان اخیر مشغول کوفتن بر طبل ناامیدی، دادن آدرس خیابان به مردم و تأکید بر رفتارهای براندازانهای مثل "تحریم انتخابات" شدهاند که تصور میکنند موعد یکسره کردن کار نظام اسلامی در "فتنه اقتصادی" فرا رسیده است و دیگر نیازی به بالا نگه داشتن ماسکهایی مثل دموکراسی یا ژست پیگیری اصلاحات در درون نظام نیست.
این واقعیت قابل اثبات، تأملات امنیتی و سیاسی فراوانی را از سوی نخبگان طلب میکند. زیرا آینده کشور و امنیت مردم در خطر است.
گفتنیست تأکید اشرفی اصفهانی بر تبعات تحریم انتخابات برای اصلاحطلبان یک سخن صحیح است که پیش از این، مطالب مفصلی پیرامون آن در وبلاگ مشرق به استحضار مخاطبان محترم رسیده است.
***
انبار قابل اشتعال پنبه را چه کسی در کف خیابانها گسترد آقای عبدی!؟
دورهمی فرماندهان فتنه برای تکرار خشنتر آبان ۹۸
عباس عبدی، از فعالان اصلاحطلب به تازگی در یادداشتی که سایت جماران آنرا منتشر کرد در اشاره به اغتشاشات آبان ۹۸ نوشت: انتظار میرفت که حوادث دی ماه سال ۱۳۹۶، آغازی باشد برای شناخت مرکز تولید عفونت و درمان آن، ولی آن تب به علل گوناگونی خفیف تلقی شد و به سرعت اقدام به رفع آن کردند. در نتیجه گمان کردند که بیمار درمان شده است، در حالی که فقط علامتش کنترل شده بود. دو سال گذشت و این بار تب با شدت بیشتری خود را نشان داد. تقریباً و با اطمینان میتوان گفت که در فاصله این دو سال، اقدام عملی و ریشهای برای شناخت و درمان صورت نگرفت، هر چند مطالعات و گفتگوهای غیر علنی و یا عمومی در باره آن انجام شد، بدون اینکه یک گزارش جامع و کامل از علل و چگونگی شکلگیری این رویدادها و نیز اقداماتی که برای حل ریشهای آنها باید انجام داد ارایه شود.
در غیاب این درسآموزی، زمان زیادی نگذشت که شاهد اعتراضات آبان ماه بودیم. شورشی که به ظاهر تحت عنوان اعتراض به افزایش قیمت بنزین رخ داد.
او در بخش پایانی یادداشت خود نیز تصریح میکند:
"اینکه گمان کنیم اعتراضات فقط ناشی از افزایش قیمت بنزین است. بله اگر آن تصمیم نبود آن اتفاقات در آبان سال ۱۳۹۸ رخ نمیداد. همان طور که اگر از انداختن یک کبریت روشن در انبار پنبه جلوگیری کنیم، آن انبار آتش نخواهد گرفت، ولی از آنجا که ظرفیت آتشسوزی همواره وجود دارد، مسأله حل نشده است و دیر یا زود حادثه دیگری میتواند این انبار را شعلهور کند. بنابراین باید به فراتر از آن تصمیم رفت و از این اعتراضات درس گرفت. تقلیل این رویداد به افزایش قیمت بنزین خطرناک است و نشان می دهد که باید منتظر تکرار این حوادث باشیم، چون با این حد از رشد نقدینگی و کمبود تولید همچنان با افزایش قیمتها مواجه خواهیم بود."[۳]
*قبل از تأکید عبدی بر انتظار برای تکرار آبان ۹۸، عباس آخوندی و محسن رنانی هم نوید "رخدادهای خونبار" آینده را داده بودند! [۴]
مصطفی تاجزاده هم مدتی پس از اغتشاشات آبان ۹۸ در اظهاراتی گفته بود:
"من پیشبینی میکردم که دیر یا زود اتفاق میافتد و الان هم باز پیشبینی میکنم که دیر یا زود باز هم اتفاق میافتد. همچنان که آبان ۹۸ از دیماه ۹۶ گستردهتر، خشنتر و غارتیتر بود، بعدی هم گستردهتر، خشنتر و غارتیتر خواهد بود اگر جمهوری اسلامی به سرعت به فکر این نباشد که با مردم آشتی کند و به سمت این برود که رضایت و اعتماد و مشارکت آنها را جلب کند. "[۵]
سعید حجاریان هم نفر بعدی است که چند مدت قبل، از وقوع اغتشاش در انتخابات ۱۴۰۰ خبر داده بود. [۶]
یکی از جامعهشناسان اصلاحطلب نیز از "اشغال خیابانها" حرف زده است...
دقت شود که هیچیک از این گزارههای پر تکرار در لسان و قلم رجال ستادی چپ حتی با یک کلمه تقبیح و شماتت حرکت خیابانی از سوی این افراد همراه نیستند. رخدادی که به معنی تشویقآمیز بودن جملات فوق است.
تشویقی که البته قرار است هدف فرماندهان فتنه آینده مبنی بر وقوع "فتنه اقتصادی" را عملی کند.
لازم به توضیح است که مثال عبدی در بحث "انبار پنبه" یک سؤال مهم را بیپاسخ گذاشته و آن اینکه عبدی نمیگوید این انبار قابل اشتعال را چه کسی ایجاد کرده است و ناکارآمدیها و گرانیهای فعلی که مردم را به ستوه آورده کار چه کسانی است!؟
پیش از این طی سالهای گذشته و حتی قبل از اغتشاشات دیماه ۹۶، تحلیلهایی با مضمون فتنه اقتصادی، تشریح ابعاد آن و بیان راه حلهایش را در اختیار مخاطبان محترم قرار دادهایم.
این تحلیل راهبردی که البته گذر زمان نیز صحت آنرا اثبات کرد در یکی از اصلیترین وجوه خود تأکید دارد که رخدادهایی مثل آبان ۹۸ و خطرات آینده؛ نه عکسالعملهایی خیابانی در پی یک تصمیم غلط یا نشانهای از نارضایتی مردم که یک فتنه خیابانی طراحی شده در ستاد اصلاحات است.
فتنهای که بیش از ۱۰ سال برای آن برنامهریزی شده، زمینههایی دارد و فرماندهانی! که اگر اتاق فکری برای جلوگیری از آن وجود دارد بایستی در وهله اول به همین برنامهریزیها، زمینهها و فرماندهان توجه کند و هریک را به فراخور و مصلحت مورد مقابله اصولی قرار دهد.
***
"نتیجه انتخابات آمریکا حقانیت ملت ایران را نشان داد"
پایان مرعشی!
حسین مرعشی، فعال چپ و سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی در بخشی از یک مصاحبه با شماره دوشنبه گذشته روزنامه آرمان ملی پیرامون انتخابات آمریکا اظهار کرده است: به نظر بنده بیش از آنکه پیروزی بایدن در انتخابات آمریکا دارای اهمیت باشد شکست ترامپ در این انتخابات دارای اهمیت است. شکست ترامپ در آمریکا به منزله شکست سیاستهای ماجراجویانه وی در عرصه جهانی بود. از سوی دیگر ترامپ سیاستهای خصمانه و مخربی را علیه ملت ایران اتخاذ کرده بود. ترامپ در طول چهار سال گذشته در ابتدا از برجام خارج شد و سپس تحریمهای شدیدی را علیه ایران اعمال کرد. نتیجه اعمال این تحریمها نیز بالا بردن هزینه زندگی مردم ایران بوده است. در چنین شرایطی شکست ترامپ و پیروزی بایدن که دارای رویکرد دیگری است و قصد دارد به برجام بازگردد نشان از عبور سرافرازانه مردم ایران از یک گردنه سخت دارد. مردم ایران در طول تحریمها نشان دادهاند که ملتی قابل احترام هستند و تنها باید با زبان احترام با آنها سخن گفت و در مقابل هرگونه تهدید، مقاومت خواهند کرد.
او تصریح میکند:
"نتیجه انتخابات آمریکا به خوبی حقانیت ملت ایران را نشان داد. به صورت طبیعی اگر منابع مالی ایران در خارج از کشور آزاد شود و صادرات نفت ایران دوباره به روال سابق بازگردد ما در مسیر بهبودی وضعیت اقتصادی قرار خواهیم گرفت که در نهایت به افزایش رضایت مردم منجر خواهد شد. اگر وضعیت اقتصادی بهبود پیدا کند روی شاخصهای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی نیز اثرگذار خواهد بود و چنین وضعیتی روی انتخابات ریاستجمهوری آینده ایران نیز تأثیرگذار خواهد بود."[۷]
*باید اعتراف کرد این سطح نازل از تحلیل سیاسی دون شأن آقای مرعشی بود.
شخصی که از رجال جریان چپ محسوب میشود و در ویترین سیاسی این جریان قرار دارد؛ حاضر باشد چنین جمله سخیفی را به زبان آورد و بگوید نتیجه انتخابات آمریکا حقانیت مردم ایران را نشان داد!
چه اینکه مگر ترامپ از اوباما بدتر بود که در صبح روز امضای برجام ایران را تحریم کرد و اجازه نداد حتی یک "گلابی موعود" هم در دامن برجامخواهان ایرانی قرار گیرد؟
و مگر قرار است از آتش بایدن آبی غیر از تحریمهای بیشتر گرم شود که آقای مرعشی اینطور مشتاقانه و بیمنطق از حقانیت ملت ایران در انتخابات آمریکا حرف میزند؟
ضمن اینکه آیا خوبست آمریکاییها هم بگویند فتنه ۸۸ و آبان ۹۸ در ایران حقانیت کاخ سفید را نشان داد!؟
حضرت حافظ شعری دارد که به نظر میرسد مناسب حال این روزهای آقای مرعشی و سایر معمّرین ذهنی در سیاست است... که میفرماید:
" چون پیر شدی حافظ از میکده بیرون آی
رندی و هوسناکی در عهد شباب اولی..."
***
1_ https://etemadonline.com/content/445499
2_ mshrgh.ir/1140939
3_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1482344
4_ mshrgh.ir/1080836
5_ mshrgh.ir/1018114
6_ mshrgh.ir/1119442
7_ http://www.armanmeli.ir/fa/print/main/301454