مخالفت دو عضو کنگره آمریکا با قطعنامه «حق موجودیت اسرائیل»

اکثریت مطلق مجلس نمایندگان آمریکا در حالی قطعنامه حق موجودیت رژیم صهیونیستی را تصویب کردند که در جریان جنگ این رژیم علیه غزه ۱۵ هزار فلسطینی به شهادت رسیده‌اند.

به گزارش مشرق، مجلس نمایندگان آمریکا روز سه شنبه با اکثریت قاطع، قطعنامه‌ای را در زمینه به رسمیت شناختن «حق موجودیت اسرائیل» تصویب کرد و از بین تمامی نمایندگان دموکرات و جمهوری‌خواه تنها دو نفرشان به تصویب این قطعنامه رای مثبت ندادند.

به گزارش «بیزینس اینسایدر»، «رشیده طلیب»نماینده دموکرات ایالت میشیگان و «توماس مسی» نماینده جمهوری‌خواه ایالت کنتاکی آمریکا تنها کسانی بودند که به قطعنامه روز سه شنبه مجلس نمایندگان آمریکا مبنی بر به «رسمیت شناختن موجودیت اسرائیل» رای مثبت ندادند.

پیشنهاد ارائه قطعنامه مذکور از سوی «مایک لاولر» نماینده جمهوری خواه ایالت نیویورک مطرح و در آن به حقوق رژیم صهیونیستی اشاره شد. این در حالی است که در قطعنامه مذکور هیچ اشاره‌ای به فلسطینی‌ها و حق و حقوق آنها بر سرزمین‌های اشغالی نشد.

طلیب در بیانیه‌ای پس از تایید قطعنامه عنوان کرد: قطعنامه مذکور، موجودیت مردم فلسطین را نادیده می‌گیرد... و ما را به هیچ همزیستی مسالمت آمیزی نزدیک نمی‌کند».

در بخشی از قطعنامه پیشنهادی و مصوب در مجلس نمایندگان آمریکا عنوان شده است: «انکار حق موجودیت اسرائیل نوعی یهودستیزی است». این بخش با مخالفت توماس ماسی مواجه شد و او در این رابطه در شبکه اجتماعی ایکس(توییتر)نوشت: یهود ستیزی اقدامی تاسف بار است اما نباید انتقاد از اسرائیل را هم جزئی از آن دانست.

این عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا مهم ترین دلیل مخالفت خود با قطعنامه مذکور را در یکسان و برابر در نظرگرفته شدن «یهودستیزی» و «صهیونیسم ستیزی» در این قطعنامه عنوان کرد.

این اولین بار نیست که مجلس نمایندگان آمریکا به قطعنامه‌ای مانند قطعنامه مذکور در راستای حمایت از رژیم صهیونیستی رای می‌دهد با این حال شاید بتوان آن را اولین قطعنامه‌ای دانست که اکثر اعضای گروه موسوم به «جوخه» به جز رشیده طلیب به آن رای مثبت دادند؛ موضوعی که نشان دهنده ایجاد شکاف بین اعضای این گروه بر سر موضوع فلسطین و رژیم صهیونیستی در جریان جنگ غزه است.

طلیب در انتقاد از مفاد قطعنامه مذکور عنوان کرد: این موضوع که مردم فلسطین هم حق دارند در سرزمین تاریخی خود با حقوق و آزادی برابر زندگی کنند، بسیار مهم است. نه اینکه همیشه تحت تبعیض نژادی باشند و به عنوان شهروندان درجه دوم به آنها نگاه شود.

رشیده طلیب، قطعنامه مذکور را تلاشی یک جانبه برای بازنویسی تاریخ فلسطین و رژیم صهیونیستی دانست و عنوان کرد در آن به کمترین و کوچکترین حقوق مردم فلسطین هم توجهی نشده است.

به گفته این عضو فلسطینی تبار کنگره آمریکا، قطعنامه مذکور حتی به این موضوع که رژیم صهیونیستی حق اشغال غیرقانونی سرزمین‌های فلسطین و آپارتاید را ندارد، هم اشاره‌ای نکرده است.

اظهارات و مواضع طلیب در حمایت از حقوق مردم فلسطین در حالی ادامه دارد که اوایل این ماه، وی در یک قطعنامه از سوی اکثر اعضای مجلس نمایندگان آمریکا به اتهام ترویج روایت‌های نادرست از جنگ غزه و درخواست نابودی رژیم صهیونیستی محکوم شد.

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 7
  • محسن ۱۶:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
    16 0
    نتیجه دموکراسی در آمریکا حمایت مطلق از اسرائیل است. آنها از رژیمی حمایت می‌کنند که براحتی نسل کشی می‌کند. تنها اسرائیل می‌تواند در چند روز چند هزار کودک کاملا بی دفاع را بی دلیل قتل و عام کند ... دموکراسی مشروعیت نمی آورد .
    • ۱۸:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
      0 0
      دموکراسی آمریکایی و صهیونیستی همین انشاءالله بزودی دنیا از این ظلم آشکار رها بشه
  • جوادی ۱۹:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
    0 0
    مثلا الان چه ضرروتی برای به رسمیت شناختن موجودیت این رژیم اپارتاید بود. جز ترس از فروپاشی
  • ۱۹:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
    0 0
    شاید طلیب ندونه ولی اینها صحنه سازی برای آینده است. آری رنگ آمیزی قسمت بزرگی از آمریکاست.
  • ۱۹:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
    0 0
    شاید طلیب ندونه ولی اینها صحنه سازی برای آینده است. آری رنگ آمیزی قسمت بزرگی از آمریکاست.
  • ۱۹:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
    0 0
    اینها صحنه سازی برای آینده است.
  • ۲۰:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
    0 0
    با سلام به گزارش مشرق، مجلس نمایندگان آمریکا روز سه شنبه با اکثریت قاطع، قطعنامه‌ای را در زمینه به رسمیت شناختن «حق موجودیت اسرائیل» تصویب کرد و از بین تمامی نمایندگان دموکرات و جمهوری‌خواه تنها دو نفرشان به تصویب این قطعنامه رای مثبت ندادند. قطعنامه کنگره و یا بالاتر از آن قوانین کنگره جنبه داخلی دارند و از نظر سیاسی خارج از جغرافیای سرزمینی آن کشور بلا اثر است. لیکن واقعیت های روابط بین الملل حکایت دیگری دارد و آمریکا با توجه به وزن هژمونیک خود تلاش می کند با استفاده از زور و هر ابزاری شرایط منطقه غرب آسیا را بر اساس هویت صهیونیستی معماری کند. در این بین تصمیمات کنگره این رویکرد را تقویت می کند. بنابراین، آمریکا یک طرف مناقشه تاریخی و نژادپرستی است و همگام با خرافه های صهیونیستی غرب آسیا را در کام خود به دندان گرفته و به استعمار و استثمار آن پرداخته است. در چهار دهه اخیر تمام کره زمین با استثناهایی روزگار خود را با آرامش سپری کرده اند اما جهان اسلام و غرب آسیا شاهد جنگ های مزمن، دراز مدت، مخرب و بنیان کن بوده است. همه این جنگ ها را آمریکا براه انداخته است. این کشور میلیون ها نفر را به کام مرگ کشانده و بی شرمانه مدعی حقوق بشر نیز بشمار می روند. صهیونیسم یک پدیده نفرت انگیز و ضد بشری و انسانی است و طهور و بروز آن یک تراژدی است ولی با انقلاب اسلامی و حرکت توده های مردم به اسلام خواب آشفته آنان به یک کابوس تبدیل گشت تا اینکه طوفان الاقصی از راه رسید. آنکه باد می کارد طوفان درو می کند. خوشبختانه طوفان در فلسطین رفت و برگشت یک ماهه دارد و باذن خدا دوره برگشت آن به سر خواهد رسید. اینجا یعنی فلسطین سرزمین مقدس است و قبله اول اسلام. از اینجا ندای توحید در زیر و زبر شدن زمان و مکان به صدا درآمد. این ندا خاموش نمی شود و سرزمین خدا بدستان صالحان خواهد افتاد و غرب و آمریکا و صهیونیسم هیچ غلطی نمی توانند بکنند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس