روایت متهمان آشوب| به ما دستور دادن با اسلحه به سمت نیروی انتظامی شلیک کنیم

"عوامزدگی خواص" یکی از بدترین آسیب هایی است که می تواند جامعه را با خطر آشوب و حتی اضمحلال مواجه کند.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

برای حل گرانی بیقاعده راه دور نروید...

"جمهوری دوم باهنر" برای حل مشکلات مردم!

"جمهوری دوم باهنر" برای حل مشکلات مردم!/ پیغام یک امام جمعه به وزارت اقتصاد

محمدرضا باهنر، از فعالان شهیر اصولگرا و دبیر کل تشکل جامعه اسلامی مهندسین اخیراً در اظهاراتی با تأکید بر ضرورت اصلاح در فرایندهای اجرایی و حکمرانی در کشور، گفته است: امروز فضای سیاسی کشور انتظار دارد رئیس‌جمهور جدید که روی کار می‌آید تمام مدیران از بالا تا پایین را عوض کند. اما باید بدانید که در کشور نهایتاً ۱۵۰ تا ۲۰۰ پست سیاسی داریم که ممکن است لازم باشد تغییر کنند. بقیه مقام‌ها، سیاسی نیستند...مدیران راه و شهرسازی، آموزش و پرورش، صنایع و این قبیل حوزه‌ها تخصصی هستند. اما رئیس‌جمهور وزیر را عوض می‌کند، وزیر معاونان را، معاونان مدیرکل‌ها را و...مملکت را به شدت گران اداره می‌کنیم. یعنی هرچه از پول نفت و مالیات درآمد داریم یا برای این رفت و آمدها خرج می‌شود یا به عنوان حقوق پرداخت می‌شود رؤسای منطقه را و این چرخه تا پایین‌ترین رده‌ها ادامه دارد تاجاییکه این چهار سال فقط در اثاث‌کشی مدیران و مسئولان تلف می‌شود.

به گزارش مشرق، او تصریح می کند:

"چنین رویکردی به شدت ضد بهره‌وری و بر خلاف توسعه است. ختم کلام آن است که مملکت را به شدت گران اداره می‌کنیم. یعنی هرچه از پول نفت و مالیات درآمد داریم، یا خرج رفت و آمدها می‌شود یا صرف پرداخت حقوق. بنابراین بعد از چهل سال به این اصلاحات نیازمندیم؛ من در این باره تعبیری به کار برده بودم به نام «جمهوری دوم»".[1]

* از باب ارائه نظر کارشناسانه درباره پیشنهاد مهندس باهنر باید تصریح کرد که صورت مسئله ترسیم شده از سوی باهنر یک صورت مسئله کاملا صحیح است و حکمرانی در کشور ما نیز همانند همه‌ی حکمرانی های دیگر در جهان با مشکلاتی رو به روست.

لکن اشکال و ایرادی که در پاسخ مهندس باهنر به این سوال صحیح وجود دارد اینست که "تفکر قرارگاهی" و "نگاه رفورمیستی" به مشکلات حکمرانی هرگز چاره مشکلات نیست و بلکه بر تراکم و تداوم آنها می افزاید.

در این باره می توان به تجربه سایر ملل جهان از جمله در "انقلاب فرانسه" نگریست. انقلابی که پس از حدود 200 و اندی سال؛ هم اکنون در جمهوری پنجم خود به سر می برد ولی همچنان با مشکل اقتصادی، اعتراضات دامنه دار جلیقه زردها، شیوع گرسنگی (طبق نظرسنجی پیو) و... مواجه است.

جدای از این تجربه ناموفق در راهکار "رفورم برای اصلاح"؛ همچنین است که باید گفت وقتی مبنای یک حکومت عقلانیت و دین باشد و ایدئولوژی اجرایی اثباتا صحیح باشد؛ آنگاه چاره حل مشکلات را بایستی در "پیرایش تدریجی" جست نه در رفورم.

تفکر تصحیح‌گر؛ همواره با قطب نمای عقلانیت و ایدئولوژی حرکت می کند و هرچند گامی که به پیش می رود؛ مسیر را در راستای قطب نما تصحیح می کند. در این مکتب؛ حتی اگر چند گامی هم ولو به اشتباه برداشته شده باشد؛ اما نگاه تصحیح‌گر موجب بازگردانی مسیر و مسافران به سمت صحیح می شود و نیازی هم به بازگشت یا تغییر پرهزینه نیست.

پس از این دو تجربه و استدلال البته تأملات دانش مدیریت نیز وجود دارد که هرگز نگاه رفورمیستی و قرارگاهی را در سازه های اجرایی مدیریتی توصیه نمی کند و بلکه بر "تفکر تصحیح گر و همراستایی با خرد نقّاد" تأکید دارد.

چون ایجاد رفورم و نیز انتخاب اسمی که معنای توبه دارد (جمهوری دوم) نه معنای گام دوم(!) موجب از دست رفتن هزینه های سابق برای پیشرفت سازمان و بی انگیزگی اجزای سیستم می شود.

ما در اقتفای مبحث نخبگانی مهندس باهنر؛ البته این راهکار را مطرح می کنیم که برای اصلاح در امورات اجرایی کشور؛ بیش از همه به 2 گزینه "کرسی های آزاد اندیشی" و "رأی خوب" در جامعه نیاز داریم که اولی پیش نیاز دومی است. (شاهد مثال اینکه تنها با یک نظارت ساده اما کارا بر بازار که وظیفه مدیران دولتی است؛ گرانی بیقاعده بلافاصله از بین خواهد رفت و نیازی هم به جمهوری دوم یا پنجم نیست!)

در این صورت شاهد اصلاح در قوه مجریه بعنوان میدان‌دار و حکمران اجرایی کشور خواهیم بود و در این فرایند طبعا سرعت پیشرفت مشکلات نیز که عمدتا ریشه اجرایی دارند؛ بیشتر خواهد شد.

***

"فتنه اقتصادی" چگونه در نبود تحلیل صحیح شکل می‌گیرد؟

عوامزدگی تحلیلی و تأثیر آن در تشویق اغتشاش

"جمهوری دوم باهنر" برای حل مشکلات مردم!/ پیغام یک امام جمعه به وزارت اقتصادسایت جماران، اخیراً در گزارشی به نقل از خبرگزاری دولتی ایرنا به مسئله "جامعه پسا اعتراضات و خواسته های مردم" پرداخت.

در بخشی از این گزارش که ادعا شده پژوهش‌محور است و توسط "گروه مطالعات ایران ماه‌نگار راهبردی دیده‌بان امنیت ملی" تهیه شده، می خوانیم:

"شاید اصلاح رابطه حاکمیت و جامعه مهمترین و فوری‌ترین اقدام در جامعه پس از اعتراضات باشد. نظام جمهوری اسلامی حاصل مجاهدت‌های مردم بوده و از اولین روز تاسیس بر مردم‌سالاری تاکید داشته است. کیفیت دخالت مردم در سیاست‌گذاری‌ها و تعیین اولویت‌های کشور به تدریج دستخوش تلاطم شده و بعضاً نهادهای میانجی حاکمیتی که ابتدا ماهیتی موقتی داشتند اما سپس دائمی شده‌اند، با قانونی کردن برخی تبعیض‌ها و رانت‌ها، وزن مشارکت مستقیم اثرگذار مردم در امور جامعه را تقلیل داده‌اند. از این‌رو بخش قابل توجهی از شهروندان از مشارکت موثر سیاسی مایوس و رویگردان شده‌اند که آخرین مورد آن در کاهش قابل‌تأمل نرخ مشارکت و رفتار انتخاباتی مردم در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا در سال ۱۴۰۰ نمود یافت."

گزارش مذکور همچنین نوشته است: اکنون درصد کمی از مردم به برخورد سخت با بدحجابی در معابر معتقدند. در جامعه کنونی شهروندان به تدریج زیست دوگانه «درون خانه» و «بیرون خانه» را کنار می‌گذارند، چرا که زیست دوگانه را متضمن اسراف انرژی بسیار و شکل‌گیری شخصیت‌های ریاکار و متناقض می‌دانند که غالباً توسعه فردی و اجتماعی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. صرف نظر از بعد فقهی و دینی، برخی گروه‌های ذی‌نفع تلاش می‌کنند با ایجاد تله‌های گفتمانی، نظام جمهوری اسلامی ایران را با بخش قابل‌توجهی از شهروندانش درگیر ساخته و ضمن تخلیه سرمایه اجتماعی نظام، حواس سیستمی را از تمرکز بر امور راهبردی‌تر عاجز سازند.[2]

*یکی از بدترین آسیب هایی که جوامع میتوانند به آن مبتلی شوند؛ "عوامزدگی ذهن خواص" و انزوای نخبگان است. به این معنی که منابر جامعه به جای اینکه ذهن مردم را از تحلیل صحیح انباشته و فضای جامعه را نخبگانی کنند؛ به تریبونی برای ترویج عوامزدگی تبدیل شوند.

تحلیل نخست انتخاب شده از گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا که در بالا به آن اشاره کردیم در حالی است که اولا مولفه مهم "تحریم انتخابات از سوی اصلاح طلبان" و اثر آن بر رفتار جمعی کسانی از مردم را نادیده می گیرد و پس از این انحراف بزرگ تحلیلی؛ پاسخ های ناصحیحی از قبیل تلاطم در کیفیت مشارکت مردم، قانونی شدن موردی تبعیض و رانت و... را بعنوان عوامل کاهش مشارکت مردم مطرح می کند.

این در حالی است که همانطور که تصریح کردیم؛ عامل اصلی کاهش مشارکت کسانی از مردم در انتخابات؛ تحریم انتخابات از سوی یک جریان سیاسی بزرگ بود. ثانیا و اساسا مسئله مشارکت بالای مردم در انتخابات اگرچه یک امتیاز است لکن ملاک قوام یک نظام سیاسی و حمایت اکثریتی مردم از آن را بایستی در اجرای قانون و برگزاری انتخابات قانونی دید نه در میزان مشارکت.

چون میزان مشارکت در حاق خود یک تابع است و عوامل زیادی در آن تاثیر می گذارند که بسیاری از آنها میتوانند تحت استیلای حکومت و قانون هم نباشند. اما همگی معترفیم که استقرار یک نظام سیاسی و توانایی آن نظام برای اجرای قانون جز با پشتیبانی اکثریت مردمی ممکن نیست.

همچنین است که مدعیان کاهش مشارکت مردم در انتخابات به دلیل تبعیض و تلاطم و... بایستی پاسخ مناسبی هم برای چرایی حضور میلیونی مردم در رخدادهایی مثل تشییع سردار سلیمانی و یا راهپیمایی 22 بهمن که نقیض ادعای آنهاست داشته باشند!

***

پیغام یک امام جمعه به وزارت اقتصاد

"جمهوری دوم باهنر" برای حل مشکلات مردم!/ پیغام یک امام جمعه به وزارت اقتصادامام جمعه شهرستان جیرفت در استان کرمان طی خطبه های این هفته نماز جمعه گفته است: نظارت دولت بر بازار افزایش یابد تا مانع گرانی ها شود چراکه بسیاری از خدمات و کالاها ربطی به قیمت ارز ندارند.

به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام میثم تارم تصریح کرد: کالاهایی هم که با ارز دولتی در حال واردات است نباید تحت تاثیر این اتفاقات هیجانی و افزایش قیمت ها قرار گیرد.

وی یادآور شد: بازار ارز، طلا و به دنبال آن برخی گرانی ها به طور نامعقول و غیر منتظره رشد پیدا کرده است که شواهد میدانی نشان می دهد دشمن به دنبال ایجاد فشار بزرگ اقتصادی برای کشور است تا مردم را از نظام دور کند.

حجت الاسلام تارم اضافه کرد: مسئولان حرکات دشمن را رصد کنند و متناسب با آن و برای خنثی سازی توطئه‌های آن برنامه‌ریزی داشته باشند.

امام جمعه جیرفت همچنین خواهان حمایت از مدیران موفق و برخورد با مدیران ضعیف کم کار و نالایق شد و گفت: نحوه مدیریت هم در این بین نقش جدی دارد.[3]

*همه کارشناسان مبرّز و تحلیلگران اصولی در این نکته اتفاق نظر دارند که ام المشاکل امروز اقتصاد ایران مسئله "قیمت ها و گرانی بیقاعده" است. گرانی بیقاعده ای که از هیچ قاعده دلاری، بازاری، تحریمی و تورمی پیروی نمی کند و راه رفع آن هم جز نظارت اصولی و کارا بر بازار نیست که نیست.

چه اینکه گرانی بیقاعده در هنگامی بروز پدیده بی دولتی و نبود نظارت دولتی بر بازار شکل می گیرد و افراد طمّاع و سودجو با مشاهده نبود هیچ کسوت نظارتی کارایی بر بازار؛ به قیمت گذار اصلی بازار تبدیل می شوند و جان مردم را با سودپرستی خود می آزارند.

صحبت های درست و دقیق امام جمعه محترم جیرفت و نظایر آن حتما بایستی نصب العین مقامات وزارت اقتصاد قرار گیرد و آقایان باید بدانند مادام که اهل نظارت اصولی بر بازار نباشند؛ مسکن و ماشین و ازدواج و غذای مردم همچنان عرصه تاخت و تاز گرانی بیقاعده باقی خواهد ماند.

پیش از این در خبرها خواندیم که شرکت سامسونگ به دلیل قیمت گذاری بیقاعده و گرانفروشی در هلند توسط سازمان رقابت این کشور به مبلغ 47 میلیون دلار جریمه شد.[4]

اهمیت این خبر از این حیث است که مدعیان لزوم آزادبودن بازار و کسانی که نظارت کارا بر بازار را تقبیح می کنند؛ باید پاسخ بدهند که چرا نظارت در کشورهای مهد بازار آزاد نیز رواج دارد و اتفاقا بصورتی خیلی کارا و تأثیرگذاری هم رواج دارد اما الزام همین نظارت به ایران که می رسد با اخم مخالفان مدعی اقتصاددانی مواجه می شود!

***

1_mshrgh.ir/1467124

2_https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1586120

3_ https://irna.ir/xjLQhx

4_ http://fna.ir/47jtc

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 32
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 17
  • IR ۰۸:۲۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
    11 2
    وقتی یک رسانه مثل دنیای اقتصاد برای دهه ها حتی برای مسئولان ظاهرا انقلابی منشا نظریه پردازی میشود والگوهای اصالت سرمایه و نولیبرالیسم بعنوان تنها روش علم اقتصاد جا انداخته مبشود نتیجه کار همین است ای داد ای بیداد همین رئیس بانک مرکزی خودش دنباله رو مدلهای نو لیبرالی بوده و از خودشان علمی برای ارائه ندارند از ما گفتن
    • IR ۱۰:۰۷ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
      4 3
      خوب روش دیگه ای شما داری ارائه بده
    • IR ۱۲:۳۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
      1 0
      راه حل ارائه شده بارها هم ارائه شده و اون هم عوض کردن ریل اقتصاد کشور از لیبرال سرمایه داری به عدالت محوری و اقتصاد اسلامی است که متاسفانه نفوذی های عامل و نوکر بانک صهیونیستی جهانی که از زمان دولت سازندگی وارد مدیریت کلان کشور شده اند با دلایل احمقانه تا کنون مانع این تحول به نفع مردم شده اند
    • تک سوار DE ۱۳:۳۷ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
      0 2
      روش های دیگه رو ذبح کردید شما. دقیقا مثل قضیه برجام. همین الان یک روش مقابله با تولید نقدینگی در بانک‌ها ارائه شده که شماها دارید خفه می کنیدش. شما استعفا بده. اونی کار بلده بیاد روششم بلده بیاره
  • سید IR ۰۸:۲۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
    11 3
    امثال باهنر و جلالی و بروجردی و مطهری و لاریجانی و ناطق شاید در سالیان نه چندان نزدیک می توانستند به عنوان نیروهای انقلابی مطرح باشند و به کار کشور بیایند اما با توجه به رویکرد محافظه کارانه شان کم کم از دایره انقلاب و نیروهای مخلص آن دور شدند و سبک و شیوه یکی به نعل و یکی به میخ زدن را در پیش گرفتند و امروزه به جای گره گشایی از مشکلات به خود مشکل تبدیل شده اند و بیشتر در قامت اصلاح طلبان یا حداکثر جناح حسنک وزیر سخن هایی می گویند که اگر اجرایی شود در بهترین حالت حکومتی مانند دولت کنونی عراق در ایران شکل خواهد گرفت!
    • IR ۰۱:۵۳ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۷
      2 0
      اينا هميشه شريك دزد و رفيق قافله بوده و آويزان نام اين و اون
  • محمدایوب IR ۰۸:۲۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
    13 1
    آقای با هنر گویا در این چند سال با استفاده از ثروت شکم او بیش از اندازه پر شده در سر بازگشت به قدرت را می پروراند ولاریجانی دوستان بازگردند خدا عاقبت مردم را به خیر کند نزدیک انتخابات وفوران تفکر واخساس تکلیف پیران طمع‌کار علی برکت الله
    • IR ۱۰:۵۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
      7 0
      مشرق محترم. این برای دومین بار است در طی یک هفته به ایشان که فردی چالش ساز و پرحاشیه در سالهای متمادی هستند فرصت دادید لطفاً شأن و اعتبار سایت وزین و معتبر خود را در نظر داشته باشید
    • IR ۱۲:۱۴ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
      2 1
      باهنر آینده شغلی اش توی اینه که از نردبان دگیران بالا برود
  • IR ۰۸:۵۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
    2 1
    شما بهانه میاری که چرا عوض میکنید،خب از اونور اوناهم میگن مال جناح مخالف بود درست کار نمی کرد.تا الان هرکی اومده ما همین دیدیم.یکی دیگه هم میگن طرف ۱۰ ساله مدیره دیگه بسشه، بره تا یه جوون بیاد،یکی دیگه میگه چرا عوضش کردید طرف تجربه داره.کلا کشور استثنایی هستیم،مردمش هم خیلی درگیر سیاستن
  • IR ۰۸:۵۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
    3 0
    متاسفانه بعضی ها استاد بازی کردن با کلمات به خصوص در حوزه علوم انسانی هستند. تبیین قرارگاه مهمتر از قرارگاه تبیین است؟ نه لزوما چون میز و صندلی و حقوق و مزایا برای تعداد زیادی از افراد در قرارگاه وجود دارد در تبیین حداکثر قرارداد پژوهشی تپل برای تعداد کمی از خواص.
  • IR ۰۹:۴۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
    0 1
    اقتصاد بازارویا خصوصی سازی صرف ؛ برجامعه حاکم است واین سیاست اجرایی همین افراد حاکم دردولت است وپشتیبانی بسیارقوی سیاسی هم دارند والا ما دچاراین سرنوشت تلخ مردم ازدست گرانیها نبودیم خیلی جالب هست که سکوت علنی آنها هم موید همین مطلب هست پس مردم بی جهت به کسی التماس نکنند که ازاساس با ایدئولوگ آنها ناسازگارست .باید مردم خیلی زودترازاینها میفهمیدند ولی دیگه آب ازسر گذشته چه یک وجب وچه صد وجب
  • مهدی اسدی IR ۰۹:۵۱ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
    10 0
    سلام : برادر بزرگوار جناب آقای با هنر مشکلات کشور با تئوری های شما حل نمی شود . خود جنابعالی همه عمرت را نماینده مجلس و مدت مدیدی را نائب رئیس مجلس بودید ؟؟؟!!! خدا وکیلی چه کاری در مجلس کردید تا بخشی از مشکلات جامعه و مردم مرتفع شود ؟!
  • IR ۰۹:۵۱ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
    1 1
    بدون مدرک حرف نزنید اینکه میگویید دارند درسیستم ارزی اخلال ایجاد می کنند باید با دلیل و مدرک باشد و منشا آن را بیان کنید
  • IR ۱۰:۰۸ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
    8 1
    بعد از اینکه سه قوه هم یکدست شده، هنوز هم درباره لزوم «رای خوب» برای حل مشکلات صحبت می کنید؟
  • پرشیا IR ۱۱:۰۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
    0 0
    هر چی نسل جوان بگه: جوانان اعتماد ندارن به احزاب سابق. من فقط به احزاب جوان رای میدم. نسل‌های قبلی بقدر کافی چاپیدین، بروید کنار ، نوبت به آینده سازان برسد. دیگه خود دانند و آینده خودشان.
  • IR ۱۱:۲۳ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
    2 0
    اگر قرار بود از تنور افرادی مثل باهنر،آبی برای اقتصاد گرم شود در زمان صدارتشون در مجلس این آب را گرم می کردند،الان حرف های ایشان بیشتر حال مردم را خراب می کنه ،من به عنوان یکی از مردم رنج دیده خواهشم بر این است که ایشان مهر سکوت بر لب و زبان خود لزنند.
  • IR ۱۱:۳۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
    3 0
    آمریکا جمهوری چندمشه که یه آلزایمری و بیمار رئیس جمهورشه قبلش هم یه تاجر دیوانه مسلک؟ سناتورها رو هم که نگم الآنم اینهمه مشکل و تبعیض دارند پولهای مالیات رو میریزن تو جنگ اوکراین همه جا آسمون یه رنگه مهم اجرای قانون بر اساس دین هست آدمها هستند که قانون رو اجرا میکنند. آدم باید درست کرد که اوجش هم حکومت معصوم هست. غرب بی اخلاق و سرمایه داری هم رو به زوال هست
  • رضا IR ۱۱:۴۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
    0 0
    بنظر من مثلا باید دو حوزه حمل ونقل و مسکن را متحول کرد و مصالح دیگر را صادر کرد وباحذف بنزین آنراهم حذف کرد . تمام مصالح ،شامل آجرتولیدی ،سیمان ،و آهن است که ارزآوری بسیاری دارد حالا همه نظر میدهند من قول میدهم ایران را لااقل دراین دو حوزه پیشرفته وصادرکننده مصالح دیگری کنم که فعلا ازذکرش معذورم . درضمن بنظر من باید قانون ازکجاآورده اجرا شود و بجز درحد حقوق مسئولین آنهم پنجاه درصدش بقیه به خزانه کشور ریخته و استفاده شود . مثلا وزیرصمت قبلی هشت کارخانه داشت بدون شک رانت داشته اگربدبین نباشیم مردم ما بهترین مردم جهان هستند اجرای عدالت درمورد همه مسئولین بخصوص دولتها دولتیها یک کپی برداری از نهج البلاغه و روش امام عدالت علی بن ابی طالب است . حالا اگرفکرمیکنی حرف من بهتر از آقای باهنرنیست منتشرنکن
  • علی IR ۱۱:۵۱ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
    0 0
    لطف بفرمایید از امثال باهنر چیزی انعکاس ندهید اینها هیچی نبودند والان هم نیستند که به لطف نظام وگروههای سیاسی برای خود جایگاهی دست وپا کردند
  • IR ۱۱:۵۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
    2 0
    در خاطرات باهنرمیخواتید که صرفا بواسطه شهرت اخوی شهیدشان امتیاز ورود به مجلس را گرفته در حالیکه حتی الفبای سیاست و قانونگزاری را هم نمیدانست.نزدیک به چهل سال یکی از حساسترین کرسیهای حاکمیت را بلاحق اشغال کرده بدون کمترین ردپایی در خدمت به خلق ا..! حالا بدنبال محل ایراد حاکمیت میگردد!!!
  • IR ۱۲:۰۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
    8 0
    لاریجانی ها، متکی، باهنر، توکلی و چهره های کرسی طلب محافظه کار و خودپرست، روحانی، جهانگیری، واعظی، آخوندی، نوبخت و کل طایفه اصلاح طلب چهره هایی هستند که نمابش و اصرار روی آنها کوچکترین روزنه های امید مردم به گره گشایی را هم کور میکنند، خاک به شعور مردم نپاشید.
    • محمد IR ۱۴:۵۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
      4 1
      درود خدا بر احمدی نژاد عزیز خدا عمر با عزت بهش بده
  • IR ۱۲:۴۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
    0 0
    فقط حرف
  • نگارنده DE ۱۳:۳۸ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
    2 0
    یک هفته باهمین جمهوری دوم باهنر رو تو خبرها نگهداشتن. حالا با تکرار خبر کهنه بازم دارید بهش سرویس رسانه ای می دید. فقط می تونم بگم متاسفم. برای مخاطب پشیزی ارزش قائل نیستید
  • سعید IR ۱۴:۰۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
    1 0
    دقیقا مصداق تحلیل ها آبگوشتی !میدونم مشرق دل جرات چاپ نداری!تا چند وقت پیش که میگفتین مشارکت بالا نشانه خوبی نشانه علاقه و...مصداقش سال ۸۸ بود حالا با اسمون ریسمون بافتن میگن! نه !تا دیروز رای خوب ملاک بود حالا باز میگن‌نه !
  • کاظم IR ۱۵:۰۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
    2 0
    این نظر رو منتشر نمی کنید ولی شما ناراستگو هستید که میگید فتنه اقتصادی. قیمت دلار دست دولته طبق فتوای امام. واقعا حیا داشته باشید
  • IR ۱۵:۵۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
    3 0
    آقای باهنر روزی که خاتمی و روحانی با بلدوزر همه مدیران قبلی را بیرون کردند چرا اعتراض نکردی آنموقع نایب رئیس مجلس بودی و به نفعت بود حرف نزنی حالا که رفقایت را اخراج می کنند آن هم به دلیل بی لیاقتی و کار شکنی و فساد اقتصادی و رشوه خواری و ... نه چیز دیگر اصلا کی گفته کسی که قبلا مسئول بوده باید تا آخر عمرش مسئول باقی بماند همان قانونی که در ارتش و سپاه و دیگر نیروهای مسلح وجود دارد که هر فرمانده ای فقط 5 سال می تواند در آن پست باقی بماند در دولت هم اجرا شود تا مسئولین دچار توهم و خود شیفتگی نشوند 8 سال در دولت هیچ کاری نکردند حالا طلبکارانه نسخه می پیچند مثل روحانی و جهانگیری و دیگر وزرایشان که پدر ملت را در آوردند
  • jikjik IR ۱۶:۴۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
    1 3
    داداش باهنر که مال خودتونه . یعنی با این هم زاویه دارید ؟
  • احمد IR ۲۲:۴۷ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۶
    1 0
    آقای باهنر شما 28 سال مجلس بودید لطفاً بفرمائید چند اقدام مفید انجام دادید که مبتکرش جنابعالی بودید؟ آلان بیرون گود هستید و طبیعتاً حرف زدن بسیار راحت!!
  • علی IR ۰۹:۰۹ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۷
    0 1
    حرفهای قشنگ میزنید ولی در عمل
  • IR ۱۵:۰۳ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۱
    0 0
    باز این پیدایش شد .

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس