حمله معترضان آمریکایی به کنگره - نمایه

یکی از ناظران سیاسی در انتقادی طنزآلود از اتفاقات کنگره آمریکا می‌نویسد: منتظرم آمریکا به آمریکا حمله کند تا بتوانند دموکراسی را مجدداً در این کشور برقرار کنند.

سرویس جهان مشرق - ۲۴ آگوست ۱۸۱۴ میلادی (۲۳ مرداد ۱۱۹۳)، یعنی بیش از دویست سال پیش، در جریان «جنگ سال ۱۸۱۲ [۱] » میان «ایالات متحده آمریکا» و «پادشاهی متحد بریتانیا و ایرلند»، نیروهای بریتانیایی به شهر واشینگتن («واشینگتن‌دی‌سی» فعلی) پایتخت آمریکا حمله کردند و ساختمان‌های دولتی از جمله عمارت ریاست‌جمهوری («کاخ سفید» فعلی) و ساختمان کنگره را به آتش کشیدند [۲] . از آن زمان تا کنون هرگز پایتخت آمریکا توسط نیروهای خارجی اشغال نشده است، اما طی ساعات گذشته در آمریکا صحنه‌هایی رقم خورد که آن را با به آتش کشیده شدن کاخ کنگره آمریکا در سال ۱۸۱۴ مقایسه می‌کنند [۳] . اتفاقاتی که روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز آن‌ها را «یک روز زشت در آمریکا [۴] » توصیف می‌کند.

 تصویری هالیوودی از حمله معترضان به ساختمان کنگره آمریکا (+)

تجمع معترضان آمریکایی مقابل کنگره پیش از عبور از موانع امنیتی و ورود به ساختمان کنگره (+)

افرادی که ظاهراً طرفداران دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور فعلی آمریکا، بودند، در اعتراض به نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری سال گذشته میلادی (۲۰۲۰) به ساختمان کنگره آمریکا حمله کردند و ضمن تسخیر و تخریب بخش‌هایی از این ساختمان با نیروهای امنیتی درگیر شدند. این شورش مدنی، «ماسک» از چهره دموکراسی در آمریکا برداشت. کشوری که دولتش در نقاط مختلف جهان به بهانه انتخابات، آشوب به پا کرده بود، اکنون خودش دچار آشوب به بهانه/دلیل انتخابات شده بود... به عبارتی همان ماجرای «بهرام و گور».

لحظاتی از حمله معترضان آمریکایی به ساختمان کنگره این کشور [دانلود]

پایگاه اینترنتی روزنامه نیویورک‌تایمز طی گزارشی در همین‌باره، تحت عنوان «ابراز وحشت دوستان و دشمنان آمریکا همزمان با حمله‌ای به کاخ کنگره که «جهان را لرزاند» [۵] »، در عین تلاش برای کوچک‌نمایی ابعاد این فاجعه و انداختن تمام تقصیرها به گردن دونالد ترامپ و جمهوری‌خواهان [۶] ، برخی از واکنش‌های بین‌المللی به رویدادهای اخیر در آمریکا را بازگو کرده است. آن‌چه در ادامه می‌آید مهم‌ترین نکات متن گزارش نیویورک‌تایمز است.


لازم به ذکر است که مشرق صرفاً جهت اطلاع نخبگان و تصمیم‌گیران عرصه سیاسی کشور از رویکردها و دیدگاه‌های محافل رسانه‌ای-اندیشکده‌ای غربی این گزارش را منتشر می‌کند و دیدگاه‌ها، ادعاها و القائات این گزارش‌ لزوماً مورد تأیید مشرق نیست.


با حمله اوباش خشمگین به قلب قدرتمندترین دموکراسی جهان، بقیه‌ی جهان با دلهره و ناباوری (و نگرانی عمیق درباره معنای این آشفتگی همزمان با قدرت گرفتن نیروهای استبدادی در سراسر دنیا) شاهد شکل گرفتن صحنه‌هایی در واشینگتن بود که زمانی حتی قابل‌تصور هم نبودند. بسیاری از افرادی که تماشاگر پخش زنده‌ی اقدامات آشوبگران مسلحی بودند که با زور وارد کاخ کنگره می‌شدند، این صحنه‌ها را هشداری خطیر و وحشتناک برای همه‌ی دموکراسی‌های جهان دانسته‌اند: اگر این اتفاق ممکن است در آمریکا بیفتد، پس در هر جای دیگری هم ممکن است بیفتد. «پیتر بایر» هماهنگ‌کننده امور فرااطلس [روابط اروپا-آمریکا] در دولت آلمان می‌گوید: «در حال حاضر شاهد حمله‌ای علیه اصلِ بنیادهای ساختارها و نهادهای دموکراتیک هستیم. این مسئله، صرفاً یک مسئله‌ی ملی آمریکایی نبود، بلکه تمام جهان را لرزاند؛ دست‌کم همه دموکراسی‌های جهان را.»

یکی از معترضان آمریکایی پشت میز «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، نشسته است (+)

مقامات سراسر جهان، یک‌به‌یک، با همان نوع بیانیه‌هایی به این اتفاق واکنش نشان دادند که قبلاً وقتی کشورهای دیگر در خشونتِ سیاسی فرو می‌رفتند، وزارت خارجه آمریکا صادر می‌کرد. «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان، روز پنج‌شنبه گفت: «تصاویر، من را عصبانی و ناراحت کردند. عمیقاً متأسفم که پرزیدنت ترامپ، از ماه نوامبر [و پس از مشخص شدن نتیجه انتخابات] به این سو شکست را نپذیرفت، و دیروز هم دوباره از انجام این کار اجتناب کرد.» [ترامپ که می‌گفت هرگز شکست در انتخابات را نخواهد پذیرفت [۷] ، پس از حوادث کنگره، از طریق حساب کاربری «دن اسکاوینو» معاون رئیس ستاد ارتباطات کاخ سفید، بیانیه‌ای [۸] صادر کرد [۹] و تلویحاً شکست در انتخابات را پذیرفت [۱۰] ؛ اگرچه همین بیانیه هم کاملاً دوپهلو بود و جنجال‌آفرین شد [۱۱] . حساب‌های کاربری دونالد ترامپ در شبکه‌های اجتماعی توئیتر و فیس‌بوک موقتاً مسدود شده‌اند و وی امکان انتشار مطلب در آن‌ها را ندارد.]

سخنرانی ترامپ ساعاتی قبل از حمله معترضان به ساختمان کنگره آمریکا [دانلود]

«بیانیه دونالد ترامپ درباره تأیید انتخابات: «اگرچه کاملاً با نتیجه انتخابات مخالفم، و واقعیت‌ها هم حرف من را اثبات می‌کنند، اما با این حال ۲۰ ژانویه انتقال [قدرت] به شکلی منظم انجام می‌شود. من همیشه گفته‌ام ما به جنگ برای تضمین این که تنها آرای قانونی شمرده شده‌اند، ادامه خواهیم داد. اگرچه این [انتقال قدرت] به معنای پایان بهترین دوره‌ی اول در تاریخ ریاست‌جمهوری [آمریکا] است، اما تازه آغاز جنگ ما برای «دوباره آمریکا را عالی کنید!» است.»»؛ بیانیه ترامپ در پذیرش تلویحی شکست که توسط «دن اسکاوینو» معاون رئیس ستاد ارتباطات کاخ سفید منتشر شد (+)

«اسکات موریسون» نخست‌وزیر استرالیا، خشونت را محکوم و اتفاقات داخل ساختمان کنگره را «بسیار نگران‌کننده» توصیف کرد. «جاسیندا آردرن» نخست‌وزیر نیوزیلند، گفت خودش و افراد دیگر در کشورش از این حوادث «خرد» شده‌اند. خانم آردرن در صفحه توئیترش نوشت: «حق مردم در استفاده از رأی‌شان، شنیده شدن صدای‌شان، و سپس تأیید مسالمت‌آمیز تصمیم‌شان، هرگز نباید توسط اوباش سلب شود [۱۲] «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو، در اقدامی بسیار غیرمعمول به اظهارنظر درباره یک مسئله داخلی در یکی از اعضای این ائتلاف، نوشت: «باید به نتیجه این انتخاباتِ دموکراتیک احترام گذاشته شود.» حتی شماری از پرسروصداترین طرفداران آقای ترامپ هم از خشونتِ رخ داده فاصله گرفتند. «ماتئو سالوینی» رهبر حزب ملی‌گرای «لیگ» در ایتالیا، در صفحه توئیترش نوشت: «خشونت هرگز راه‌حل نیست، هرگز.» و «نارندرا مودی» نخست‌وزیر هند، خواستار «انتقال منظم و مسالمت‌آمیز قدرت» شد.

معترضان آمریکایی با لباس‌های بعضاً عجیب‌وغریب وارد ساختمان کنگره شده‌اند (+)

نمای نزدیک‌تر از یکی از معترضان آمریکایی که با ظاهری عجیب‌وغریب وارد کاخ کنگره شده است (+)

حمله به کاخ کنگره (آن هم کم‌تر از یک روز پس از دستگیری بیش از ۵۰ فعال دموکراسی‌خواه توسط پلیس هنگ‌کنگ [۱۳] ) سیلیِ محکمی به اعتبار جهانی آمریکا تلقی می‌شود و انتقاد آمریکا از رهبران مستبد در سراسر جهان را که روی ارزش‌های دموکراتیک پا می‌گذارند، سخت‌تر کرده است. «یوسی ملمان» نویسنده روزنامه اسرائیلی هاآرتص در صفحه توئیترش می‌نویسد ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، آیت‌الله خامنه‌ای رهبر عالی ایران، و کیم جونگ‌اون، رهبر کره شمالی، «حتماً الآن غرق شادی و نشاط هستند [۱۴] «سوک ایسان» سناتور و سخنگوی «حزب خلق» حاکم بر کامبوج، با استناد به ادعای آقای ترامپ مبنی بر این‌که انتخابات آمریکا دستکاری شده، می‌پرسد: «اگر انتخابات در آمریکا دچار تقلب و فساد است، پس کدام کشور انتخابات سالم‌تری دارد؟»

 

صحبت‌های رهبر ایران در ماه آبان سال ۱۳۹۹ درباره «وضع تماشایی» دموکراسی در آمریکا [دانلود]

در همین‌باره بخوانید:

›› بازتاب کلیدواژه رهبر انقلاب درباره انتخابات آمریکا در رسانه‌های بین‌المللی

بسیاری تقصیر را مستقیماً متوجه رئیس‌جمهور آمریکا دانستند. «استفان سجورنه» عضو پارلمان اروپا و متحد نزدیک «امانوئل مکرون» رئیس‌جمهور فرانسه، در صفحه توئیترش نوشت: «وقتی تخمِ نفرت بپاشید، همین اتفاق می‌افتد. بیایید از دموکراسی‌مان دفاع و حفاظت کنیم، چون نمی‌توان قدر آن را ندانست [۱۵] مرکل، صدراعظم آلمان، که در کشورِ کمونیست آلمان شرقیِ بزرگ شده، و سال ۲۰۱۶ با یادآوری اصول دموکراسی به پرزیدنت ترامپ به استقبال ریاست‌جمهوری او رفته بود، نظر خود را درباره اتفاقات اخیر در آمریکا کاملاً شفاف بیان کرد. وی گفت: «[ترامپ] به تردیدها درباره نتیجه انتخابات دامن زد و همین کارش فضایی را ایجاد کرد که حوادث شب گذشته را ممکن کرد.»

ورود معترضان آمریکایی به ساختمان مجلس سنای آمریکا (+)

«چارلز سانتیاگو» یکی از اعضای حزب مخالف در مجلس مالزی و رئیس کمیته پارلمانی حقوق بشر در آسه‌آن، گفت آقای ترامپ هم به فهرست رهبران جهانی‌ای اضافه شده که به دنبال «براندازی دموکراسی و اراده‌ی مردم» هستند. وی دیگر اعضای این فهرست را «هون سن» نخست‌وزیر کامبوج، و «رودریگو دوترته» رئیس‌جمهور فیلیپین دانست. سانتیاگو گفت: «آمریکا جایگاه اخلاقی‌اش برای تبلیغ دموکراسی و حقوق بشر در کشورهای دیگر را از دست داده است. این کشور اکنون بخشی از مشکل شده است [به جای آن‌که بخشی از راه‌حل باشد].» «مرضیه رستمی» فعال حقوق زنان در افغانستان، اخبار حوادث آمریکا را همزمان با حمله نیروهای طالبان به یک پایگاه نظامی در نزدیکی خانه‌اش در شهر «قندوز» در شمال افغانستان خواند. وی گفت: «می‌بینم که در آمریکا گفت‌وگو جای خود را به هرج‌ومرج داده است» و سپس توصیف کرد که چگونه همین‌طور که اخبار آمریکا را در اینترنت دنبال می‌کرده، صدای انفجار و تیراندازی را از دور می‌شنیده است. رستمی گفت: «در کشور من، چهل سال است که این‌طور است، و اکنون ناکامی آمریکا در این کشور اوضاع را برای ما بدتر کرده است.»

نیروهای امنیتی مجلس نمایندگان با اسلحه‌های کشیده، آماده‌اند تا در صورت عبور معترضان از مانع امنیتی و ورود آن‌ها به ساختمان، به آن‌ها شلیک کنند (+)

نیروهای امنیتی ساختمان مجلس نمایندگان آماده هستند تا در صورت ورود معترضان به آن‌ها شلیک کنند (+)

برای بسیاری از رهبران خارجی، صحنه‌های اتفاقات آمریکا یادآور حملات سیاسی اخیر علیه دموکراسی در داخل کشور خودشان نیز بود. «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان، حمله به کاخ کنگره آمریکا را با اقدام اخیر اوباشِ راستِ افراطی در آلمان برای ورود به «رایشس‌تاگ» ساختمان پارلمان آلمان [۱۶] ، مقایسه کرد. آقای ماس در صفحه توئیترش نوشت: «حرف‌های آتش‌افروزانه منجر به اقدامات خشونت‌آمیز می‌شود؛ ابتدا روی پله‌های رایشس‌تاگ و اکنون در کاخ کنگره. تحقیر نهادهای دموکراتیک، پیامدهای فاجعه‌باری دارد. دشمنان دموکراسی از این صحنه‌های باورنکردنی در واشینگتن خوشحال خواهند شد [۱۷]

تجمع ماه آگوست سال ۲۰۲۰ معترضان آلمانی مقابل ساختمان پارلمان این کشور،  موسوم به «رایشس‌تاگ» (+)

واقعاً هم همین‌طور بود. در روسیه، خشونت‌های آمریکا دقیقاً مناسبِ پروپاگاندای کرملین درباره فروپاشی دموکراسی آمریکا بود. شبکه خبری دولتی روسیا-۲۴، صحنه‌های بحران در کاخ کنگره آمریکا و هرج‌ومرج خشونت‌بار در واشینگتن را در یک طرف تصویر و مراسم جشن کریسمسِ ارتدوکس‌های روسی را در طرف دیگر تصویر پخش کرد. «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهور ونزوئلا، در تلویزیون دولتی این کشور درباره فضایل دموکراسی خطاب به وزرایش سخنرانی کرد. رسانه‌های رسمی دولتی ایران هم اخبار آمریکا را به صورت لحظه‌به‌لحظه پوشش دادند و نقش آقای ترامپ در دامن زدن به خشونت‌ها با طرح ادعای دروغین درباره تقلب در انتخابات را پررنگ کردند.

«اشلی بابیت» معترض آمریکایی که در ساختمان کنگره توسط نیروهای امنیتی هدف گلوله قرار گرفت؛

لحظه شلیک نیروهای امنیتی کنگره به «اشلی بابیت» زنی که می‌خواست از موانع امنیتی عبور کند (حاوی تصاویر دلخراش) [دانلود]

در همین‌باره بخوانید:

›› جستجوگرهایی که نمی‌یابند/ تفاوت پوشش اعتراضات فرانسه و اغتشاشات ایران

«هوآ چون‌یینگ» سخنگوی وزارت خارجه چین، تعمداً به ابراز حمایت آمریکا از اعتراضات بزرگ در هنگ‌کنگ اشاره کرد، که در مقطعی در سال ۲۰۱۹ منجر به تسخیر ساختمان پارلمان هم شدند. وی یکی از بیانیه‌های «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، را یادآوری کرد که به شدت مورد انتقاد قرار گرفت و اعتراضات در هنگ‌کنگ را «منظره‌ای زیبا و تماشایی» توصیف کرده بود. این مقام چینی روز پنج‌شنبه در پکن گفت: «شاید هنوز اظهارات آن زمانِ مقامات آمریکایی، نمایندگان کنگره و برخی رسانه‌های این کشور را یادتان باشد؛ درباره هنگ‌کنگ چه عبارت‌هایی را به کار می‌بردند؟ الآن درباره آمریکا از چه عبارت‌هایی استفاده می‌کنند؟»

داری که معترضان روبه‌روی ساختمان کنگره آمریکا برپا کرده‌اند (+)

این حس سرخوشی در نقاط دیگری از جهان هم ظاهر شد که قبلاً درباره حکومت‌داریِ خوب از واشینگتن توصیه شنیده بودند. «مموسی میمنه» رهبر سابق مخالفان در آفریقای جنوبی، در صفحه توئیترش نوشت: «ما آفریقایی‌ها آمریکایی‌ها را دعوت می‌کنیم که به دموکراسی احترام بگذارند، به قانون احترام بگذارند، و اجازه‌ی انتقال مسالمت‌آمیز قدرت را بدهند. از الگوی کشورهای باشکوهِ دموکراتیکِ مانند آفریقای جنوبی پیروی کنید که به نتایج انتخابات احترام می‌گذارند.»

یکی از معترضان از بالکن ساختمان مجلس سنا آویزان شده است (+)

در میان این ابراز نگرانی‌ها، صداهای امیدواری هم وجود داشتند که تأکید می‌کردند این آخرین تشنجِ دوره ریاست‌جمهوری ترامپ است، نه آغازِ پایانِ دموکراسی غربی؛ و این‌که ریاست‌جمهوری بایدن ورق را برخواهد گرداند. «پدرو سانچز» نخست‌وزیر اسپانیا، در توئیتی نوشت: «من به قدرت دموکراسی آمریکا اعتماد دارم. ریاست‌جمهوری جدید جو بایدن بر این دوره‌ی تنش غلبه، و مردم آمریکا را متحد خواهد کرد.» «جاستین ترودو» نخست‌وزیر کانادا، نیز در توئیتی خوش‌بینانه نوشت: «دموکراسی در آمریکا باید حفظ شود؛ و خواهد شد [۱۸]

معترضان آمریکایی از دیوار منتهی به ساختمان مجلس سنا بالا می‌روند (+)

با این حال، افراد دیگری هشدار دادند که بحران دموکراسی در آمریکا فراتر از آقای ترامپ است و چه‌بسا ترمیم دموکراسی در این کشور سال‌ها طول بکشد. در آلمان، کشوری که یک بار در آن پس از یک دهه ناآرامی در نتیجه جنایتگریِ شبه‌نظامیان راست افراطی و کودتاهای نافرجام، دموکراسی تسلیم حکومت نازی‌ها شد، تصاویر حمله‌ی یک گروه مسلح به ساختمان [میزبان نمایندگان] قدرت ملی در آمریکا، یادآور خاطرات تلخ تاریخی بود. «آندریاس میکائلیس» سفیر آلمان در انگلیس، می‌گوید: «ما آلمانی‌ها پس از شکست فاجعه‌بارمان در قرن بیستم، از آمریکا یاد گرفتیم چگونه نهادهای قدرتمند دموکراتیک بسازیم. این را هم یاد گرفتیم که دموکراسی فقط متکی به نهادها نیست؛ بلکه به فرهنگ سیاسی هم برمی‌گردد.»

ورود معترضان آمریکایی به بخش مرکزی ساختمان کنگره (+)

در کنار این واکنش‌ها، عده‌ای هم طنز تلخی در رویدادهای آمریکا دیدند. «کارل شارو» کمدین لبنانی-بریتانیایی، مقایسه‌ی طنزآمیزی میان حمایت آقای ترامپ از اوباش حمله‌کننده به کاخ کنگره از یک سو، و سابقه‌ی آمریکا در کمک به سرنگونی رهبران کشورهای دیگر از سوی دیگر، کرد. وی در صفحه توئیترش نوشت: «کاری که ترامپ کرد، اساساً واردات سیاست خارجیِ آمریکا به داخل خود آمریکا بود.» «فیلیپه نتو» کارشناس مشهور سیاسی برزیلی، نیز از آمریکا انتقاد کرد و در صفحه توئیترش نوشت: «منتظرم آمریکا به آمریکا حمله کند تا بتوانند «دموکراسی را مجدداً برقرار کنند.» [۱۹] »

 


[۱] War of ۱۸۱۲ Link

[۲] Burning of Washington Link

[۳] As House Was Breached, a Fear ‘We’d Have to Fight’ to Get Out Link

[۴] An Ugly Day in America Link

[۵] America’s Friends and Foes Express Horror as Capitol Attack ‘Shakes the World’ Link

[۶] The ۱۴۷ Republicans Who Voted To Overturn Election Results Link

[۷] Trump says: 'We will never give up, we will never concede' Link

[۸] Statement by President Donald J. Trump on the Electoral Certification Link

[۹] ...fight to ensure that only legal votes were counted... Link

[۱۰] Biden Win Confirmed, Trump Concedes Defeat Hours After US Capitol Siege Link

[۱۱] Did Donald Trump Concede? President's Statement Sparks Debate Link

[۱۲] Democracy - the right of people to exercise a vote, have their voice heard... Link

[۱۳] Hong Kong Police Arrest Dozens of Pro-Democracy Leaders Link

[۱۴] Putin Xi Khamenei  Kim Jung Un must be in euphoric and celebratory mood... Link

[۱۵] Des trumpistes à l’intérieur du Capitole, des policiers qui dégainent leurs armes pour protéger les élus... Link

[۱۶] Far Right Germans Try to Storm Reichstag as Virus Protests Escalate Link

[۱۷] Die Feinde der Demokratie werden sich über diese unfassbaren Bilder aus #WashingtonDC freuen... Link

[۱۸] Canadians are deeply disturbed and saddened by the attack on democracy in the United States... Link

[۱۹] Esperando os EUA invadirem os EUA para que possam "reestabelecer a democracia". Link

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 39
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 4
  • IR ۰۹:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
    43 2
    مرگ بر آمریکا
    • شاکی IR ۱۳:۰۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
      37 0
      آمریکا الحمدا.... توی مسیری افتاده که شوروی سابق ازش گذشته . جایی میشه با پنجاه پرچم و کشور جدید . سازمان ملل از الان باید به فکر تامین صندلی برای این پنجاه کشور تازه مستقل شده . باشه
  • IR ۰۹:۲۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
    0 36
    آمریکا در چاهی افتاد که روسیه براش کنده بود
    • IR ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
      20 0
      آره دلت را به همین آدرس غلط ها خوش کن
    • پری مجرد 43ساله IR ۱۲:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
      13 1
      خاک بر سرت با این تحلیلت
    • علی IR ۱۳:۳۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
      2 16
      اینا همش برنامه ی خودشونه که شورشی بوجود بیارن و بفرستنشون توی کنگره یه سیاحتیم بکنن و خلاصه ش تایید تمام اعمال دولت ترامپ رو گردن دیوونگی ساختگیش بندازن وگرنه سرکوب کردن مردم اونم توی عصر حاضر کار سختی برای دولتمردان نیس اینا میخان آروم آروم انتقال قدرت از آمریکا رو شروع کنن اصلن بخاطر همین ترامپ رو آوردن که شرایط رو بسازه واسه انتقال قدرت
  • IR ۰۹:۳۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
    42 1
    افرادی که طرفدار میرحسین و کروبی اند و دم از رفع حصر و ... می زنند 4 چشمی وقایعی که در امریکا گذشت رو ببینین. هیچ منطقی ایجاد اشوب و به بی نظمی کشیدن داخل کشورو قبول نداره . شما باعث خسارت جبران ناپذیری در یک بازه زمانی حساس به کشور شدین و برای کشورتون هزینه های زیادی به بار اوردین. با بازی با احساسات مردم دو قطبی سازی کردین تا بهتان رای دزدی رو به نوعی به هر طریق ممکن به کرسی بشونین ولی بعدها خودتون متوجه شدین فقط بهتان بود حرفتون و عذر بدتر از گناه حرفتون . آمریکایی ها اسم مسلمان یدک نمی کشند ولی این قدر شعور دارند که می فهمند آشوب راه انداختن و ضرر زدن به منافع کشور در هر صورتی اشتباهه ولی شما که مسلمونی باعث ضرر به کشورت و مال مردمتو جونشون شدین. ببینین هر روز اخبارو تا متوجه شین اونی که اون موقع دم از حقوق بشر می زد و براتون کف می زد(اقای اوباما) الان چی می گه تو کشورش و شرم کنین از رفتار جو زده تون
    • IR ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
      27 0
      با نظر شما موافقم اما این گروه دو دسته اند. دسته اولی که بیشتری را تشکیل می دهند به خاطر گرد و خاک فتنه گران نمی توانستند حقیقت را درست تشخیص دهند. به حول و قوه الهی اتفاقاتی که در این مدت افتاد بخصوص انتخابات اخیر آمریکا خیلی از این گرد و خاک ها را فرونشاند و چهره کریه فتنه گران آشکارتر شد و این گروه کثیر دست از حمایت فتنه برداشتند. اما خواصی که هنوز دست از حمایت از فتنه و فتنه گر برنداشته اند یا خیلی نادان هستند (که تعدادشان کم است) یا دنیا طلبی کر و کورشان کرده. اگر بخواهند توبه کنند خیلی چیزها (دنیوی) را از دست می دهند. بنابراین هنوز از رو نرفته اند. هر چند فایده ای برایشان ندارد. فتنه 88 دیگر مرده و به قدرت قاهره خداوند متعال میراث خواران آن هم چیزی گیرشان نمی آید.
  • IR ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
    9 1
    مرگ بر ترامپ عوضی قاتل
    • IR ۱۲:۵۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
      19 0
      ترامپ هم فقط یک مهره کوچک در هیئت حاکمه جنایتکار و ضد بشر آمریکا ست
  • IR ۰۹:۴۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
    18 3
    جای دوری نروید یادی کنید از موسوی خائن و شورشیان تروریستی که در سال ۸۸ به بهانه دروغین تقلب به پایگاههای بسیج حمله میکردند
  • IR ۰۹:۴۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
    14 1
    اصلاح‌طلبان هم در ۸۸ نشان دادند جان‌مایه تروریستی قوی دارند در حمله به ساختارهای نظام و پایگاههای بسیج
  • ناشناس IR ۰۹:۵۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
    22 1
    افول آمریکا...
  • IR ۰۹:۵۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
    0 29
    از خرابی دیگران دل شاد نشویم
    • IR ۱۰:۴۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
      23 0
      خراب نشن خرابت میکنن ..... پس بهتر نیست دعا کنی و سعی کنی خراب بشن... تا بعدا سراغ خراب کردن تو نیاین...
    • GB ۱۰:۴۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
      33 0
      بر شما دنبال شعر و شاعریت این میدان نیست که جای شما و امثال شما نادنها باشه، و یا پرورش گل و زنبور عسل ، مردک دنیا را به خاک و خون کشیدن حالا تو میگی آرزوی بد ؟؟؟ مرگ بر امریکا و مرزدوران فارسی زبانش.
    • IR ۱۱:۰۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
      33 0
      داداش اون خرابی که همه دلشان شاد می شود دقیقا همین خانه شیطان است که الان یک قرنه دستش به خون بیگناهان دنیا آلوده هستش
    • کچل خان IR ۱۲:۵۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
      11 0
      دل شاد میشیم چون اونا از مرگ ما خوشحال می شند.
    • IR ۲۱:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
      2 0
      اخلاق آمریکایی که آقای پناهیان می گفت یعنی همین زر زر های به ظاهر دینی ابوموسی اشعری ها.
  • محمد IR ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
    39 1
    بعضی از رسانه‌های به ظاهر ملی هیچ خبری از این اغتشاشات آمریکا قرار ندادن و تنها به عبارت جوبایدن رسماً رئیس جمهور آمریکا شد اکتفا کردند. خداوند منافقین رو نابود کند. انشاالله.
  • .. IR ۱۰:۰۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
    10 0
    سلام.اگر توجه کنید،بخشی از این کشورها که نظرشون گفتن! استان ها داخلی امریکا در جهان است! که نگران پایختشون بودن! .. و اینطوری چهره واقعی خودشون رو نشون دادن! خودشون دارن اطراف میکن یکی از استان ها داخلی امریکا هستن..اگر امریکا سقوط کنه،کل اونا هم بساطشون جمع میشه!
  • شیدا IR ۱۰:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
    13 3
    احسنت مشرق. درود بر شما با این تحلیل جامع
  • BE ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
    15 2
    هرکسی که انتخاب شود واقعاً اهمیتی ندارد ، داستان واقعی عمیق در پشت پرده است ... آنها تصمیم می گیرند ، حتی این وقایع را آنها تصمیم گرفتند تا مردم را گول بزنند...چه در آنجا چه در سراسر دنیا....هدف تمرکز بیشتر قدرت و سرمایه و کم کردن جمعیت است....بقیه نمایشی بیش نیست ... گول نخورید!
    • BE ۱۱:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
      7 0
      کسی که منفی میده میگه به زبانی هر جوری دوست دارید گولم بزنید !!
  • IR ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
    2 0
    مگر حرف ترامپ چی بود معترضان میگن این رای های پستی چرا آدرس ندارند چرا کد پستی ندارند چرا همش چاپی است راست هم میگن راه را برای تغلب باز کرده بودند
  • IR ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
    4 0
    قدرت خدا بسیار زیاده وقتی آمریکا سال گذشته از اغتشاشات در ایران خوشحال بود و بیانیه میداد امسال سر خودش همون بلا اومد
  • IR ۱۲:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
    3 0
    چرا(آمریکا،اسرائیل،غربیها واعراب...)وقتی برای ایران مشکل داخلی پیش میآید(انواع روشها استفاده میکنندبرای سرنگونی نظام،هرج،مرج وهیزم بیشتری ریختن روی آتش،انواع تهدید،تروردانشمندان،فرمانده هان،سربازان وخرابکاری تاسیسات درایران استفاده میکنند)ولی وقتی چنین اتفاقات وکشتارهای بزرگی درآمریکا و...رخ میدهد،ایران صمم بکم شده دست وپا بسته میشود وهیچ اقدامی نمیتواند بکند!؟
  • IR ۱۲:۲۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
    4 0
    ترامپ که نسخش پیچیده شده ورفت در زباله دان تاریخ حالا باید برای کوبیدن بایدن گفت حق با ترامپ بود نتیجش جنگ داخلی در آمریکا وسقوط امپریالیسم میشه وملتهای مظلوم نفسی میکشند
  • IR ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
    2 0
    آمریکایی که برای همه ملت ها الگو بود، هم اکنون الگو سازی جدیدی برا ی ملت های جهان خواب دیده است.
  • پونه IR ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
    5 0
    میر حسین موسوی بره گم شده لطفاً
  • DE ۱۴:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
    2 0
    تن ترامپ خورده به تن سران فتنه موسوی و کروبی و این اغتشاشات رو به پا کرده! با این آشوبی که به پا کرد. باید دید ایا این سران به اصطلاح دمکراتیک امریکایی ایا دادگاهی برای ترامپ ترتیب میدن یا نه؟ زیرا با تحریکاتش چهار نفر رو به کشتن داده. چندده تن پلیس مجروح شدند.
  • DE ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
    3 0
    حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (جمعه) در سخنانی تلویزیونی به مناسبت قیام ۱۹ دی ۱۳۵۶ مردم قم، بر ضرورت حراست از یاد و نام این قیام تعیین‌کننده و مضمون دینی و ضدّامریکایی آن تأکید کردند و با افتخارآمیز خواندن تولید واکسن کرونا در کشور، گفتند: حضور منطقه‎ای و ثبات‌آور و افزایش قدرت دفاعی و موشکی ایران ادامه خواهد یافت، در مورد برجام هم ما اصرار و عجله‌ای برای بازگشت امریکا نداریم مهم این است که تحریم‌ها باید فوری و کامل برداشته شود.
  • DE ۱۴:۲۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
    4 0
    تظاهر کنندگان با فریاد yes hossein Mirhossein وارد کاخ سفید شدند .خخخ همان کاخ سفیدی که روزگار صدهها میلیون نفر را در سراسر عالم و در جمع از بدو ساختنتش تا حالا زورگار میلیاردها انسان را این کاخ سفید سیاه کرده. رای منو دزددیدی داری باهاش پُز میدی خخخخخ عجب بساطیه اومدند جامعه شون را دوقطبی کردند که مردمِ متحد شده علیه سرمایه داری را دوشقه کنند کنترل از دستشون دررفت پپپخخخ با این همه تجربه چند قرن خیانت و جنایت در دنیا.ترامپ بهترین رییس جمهور تاریخ امریکا بود برای مردم دنیا .این بچه عقب افتاده 8 ساله تمام گندهای رژیم منحوس امریکا را لو داد. حالا نوبت دونالد بایدن ! هست که ماله کشی کنه هردو عروسک خیمه شب بازی صهیون هستند و هردو در جهت منافع آنها حرکت میکنند.
  • علی IR ۱۵:۱۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
    3 0
    قبلا فکر میکردم آمریکا قراره نابود و متلاشی بشه ولی الان فهمیدم که قبلا نابود شده و فقط منتظر یه سوزنه که مثل بادکنک تو خالی بترکه.آمریکا توسط انقلاب ایران نابود شده است و انشاا... بعدش میریم سراغ اسرائیل....
  • فرزاد IR ۱۷:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
    3 0
    ان عقابی که کند طعمه زمرغان ضعیف دهدش دست مکافات قضا شهپر سرخ!!!!
  • IR ۱۷:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
    3 0
    آغازی بر پایان آمریکا و خوش آمدگویی به دوران پسا آمریکا
  • CA ۱۸:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
    0 0
    کسانی که وارد کنگره شدند از گروه آنتیفا یا بی ال ام هستند که بایدن می‌گفت چرا پلیس به طرفداران ترامپ حمله نکرده و به طرفداران وی یعنی بی ال ام حمله نموده! (بنا بر منابع اینترنتی دفتر اصلی آنتیفا در کشور آلمان هست) لینک مربوط به طرفداران آنتیفا که به ساختمان کنگره هستند در اینجا هست https://youtu.be/Oo0IyHfdWkI
  • IR ۱۹:۱۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
    2 0
    بایدن فقط تا اولین انتخابات گنگره وقت داره اوضاع رو بهتر کنه، طرفداران ترامپ که کوتاه نمیان ولی اگر طرفداران بایدن کم بشن، ترامپ بر میگرده، و دیگه به هیچ کسی رحم نمیکنه
  • IR ۲۱:۳۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
    2 3
    شعار مرگ بر آمریکا این گونه به بار نشست

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس