کد خبر 1079846
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۶:۳۴
رتبه بندی دانشگاه

۵ دانشگاه از ایران، بر اساس رتبه‌بندی سال ۲۰۲۰ پایگاه علمی تایمز، در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر آسیا قرار گرفته است.

به گزارش مشرق به نقل ازپایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، محمدجواد دهقانی سرپرست ISC گفت: پایگاه رتبه بندی تایمز یکی از معتبرترین نظام‌های رتبه بندی در سطح بین‌المللی است که در ۲۰۱۳ میلادی برای اولین بار رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی را در کنار رتبه بندی‌های بین المللی خود انجام داد.

بیشتر بخوانید:

رتبه چهارم ایران در تولید مقالات نانویی جهان

دهقانی ادامه داد: روش شناسی این رتبه بندی همانند روش شناسی رتبه بندی جهانی دانشگاه‌ها است که از ۱۳ شاخص در قالب ۵ معیار آموزش (۲۵)، پژوهش (۳۰)، استنادات (۳۰)، درآمد صنعتی (۷.۵) و وجهه بین المللی (۷.۵) بهره جسته است. با این حال در رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی، پس از محاسبه امتیازات بر اساس شاخص‌ها نتایج کسب شده را بر اساس دانشگاه‌های موجود در این رتبه بندی باز تنظیم می‌کند.

سرپرست ISC گفت: رتبه بندی آسیایی تایمز در سال ۲۰۲۰، تعداد ۴۸۹ دانشگاه را از ۳۰ کشور در بردارد. در این رتبه بندی دانشگاه Tsinghua University و دانشگاه Peking University از کشور چین رتبه‌های اول و دوم را در بین دانشگاه‌های آسیایی به خود اختصاص داده اند و این برای اولین بار است که دو دانشگاه از چین در صدر جدول این رتبه بندی دیده می‌شود. National University of Singapore و University of Hong Kong به ترتیب رتبه‌های دوم و سوم را دارند.

او افزود: همانند سال‌های گذشته، کشور ژاپن با ۱۱۰ دانشگاه بیشترین تعداد دانشگاه را در این رتبه بندی دارد (سال گذشته این رکورد ۱۰۳ بوده است) و بهترین دانشگاه آن University of Tokyo با رتبه ۷ است.

به گفته او در گزارش اخیر رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی سال ۲۰۲۰ از جمهوری اسلامی ایران تعداد ۴۰ دانشگاه حضور داشته اند که ۵ دانشگاه کشور در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر آسیا قرار گرفته اند.

دهقانی در ادامه گفت: در رتبه بندی آسیایی ۲۰۲۰ تایمز، ۴۰ دانشگاه از ایران حضور دارند که دانشگاه‌های صنعتی نوشیروانی بابل، دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه صنعتی امیرکبیر با رتبه‌های ۴۸، ۷۵ و ۸۳ به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم ایران را از آن خود کرده اند. با توجه به اینکه ۸ دانشگاه صنعتی در بین دانشگاه‌های ایران حضور دارند و رتبه‌های اول تا سوم ایران نیز از آن دانشگاه‌های صنعتی است و با توجه به تعداد کم دانشگاه‌های صنعتی در مقابل دانشگاه‌های جامع و دانشگاه‌های علوم پزشکی، می‌توان گفت که دانشگاه‌های صنعتی در این رتبه بندی عملکرد بهتری داشته اند.

مقایسه عملکرد ایران در سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰

سرپرست ISC تصریح کرد: تعداد دانشگاه‌های ایران از ۲۹ دانشگاه در رتبه بندی آسیایی ۲۰۱۹ تایمز به ۴۰ دانشگاه در سال ۲۰۲۰ رسیده است (تعداد دانشگاه‌های حاضر در رتبه بندی از ۴۱۷ دانشگاه به ۴۸۹ دانشگاه رسیده است). در سال ۲۰۱۹ تعداد ۴ دانشگاه از کشور رتبه زیر ۱۰۰ را در آسیا داشته اند، در حالی که در سال ۲۰۲۰ این تعداد به ۵ دانشگاه رسیده است. با این حال بهترین رتبه ایران در سال ۲۰۱۹، رتبه ۴۳ بوده است، اما این رتبه در سال ۲۰۲۰ به رتبه ۴۸ رسیده است.

او ادامه داد: در رتبه بندی اخیر ۱۱ دانشگاه حضور دارند که در رتبه بندی سال پیش حضور نداشته اند. این دانشگاه‌ها عبارتند از: دانشگاه یاسوج، دانشگاه بین المللی امام خمینی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دانشگاه کردستان، دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشگاه بوعلی سینا، دانشگاه سمنان، دانشگاه شهرکرد، دانشگاه شاهد، دانشگاه علوم پزشکی شیراز.

دهقانی افزود: دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه صنعتی شاهرود توانسته اند نسبت به سال گذشته عملکرد بهتری در رتبه بندی داشته باشند و رتبه خود را ارتقا دهند.

سرپرست ISC گفت: ایران نیز در سال ۲۰۲۰، ۴۰ دانشگاه در بین دانشگاه‌های برتر آسیایی داشته است که این تعداد ۲۰۱۹، ۲۹ دانشگاه در سال ۲۰۱۸، ۱۸ دانشگاه و در سال ۲۰۱۷ برابر با ۱۴ دانشگاه بوده است. با اینکه ایران به لحاظ تعداد دانشگاه نسبت به سال قبل رشد چشمگیری داشته است، اما این رشد از لحاظ جایگاه رتبه تنها در تعدادی دانشگاه از جمله رشد ۹ پله‌ای دانشگاه صنعتی شریف (ازرتبه ۸۶ در سال ۲۰۱۹ به رتبه ۷۵ در ۲۰۲۰) رشد ۲۰ پله‌ای دانشگاه علم وصنعت (از ۱۰۷ به ۸۷)، رشد ۲۰ پله‌ای علوم پزشکی تهران (۱۲۹ به ۱۰۹)، رشد ۳۶ پله‌ای علوم پزشکی مشهد (۱۵۰ به ۱۱۴)، رشد ۱۰۰ پله‌ای دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران، علوم پزشکی شهید بهشتی (به رتبه ۱۳۸ و رشد ۷۰ پله‌ای دانشگاه شهید بهشتی (به رتبه ۱۸۰) قابل مشاهده است.

منبع: باشگاه خبرنگاران

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 13
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۶
    4 3
    این رتبه بندی ها و بازیهای هیات علمی چه فایده ای برای مردم مستضعف ایران دارد؟
  • IR ۰۹:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۶
    5 3
    سلام ایول به نوشیروانی بابل پارسال هم از غولهایی مثل شریف وپلی تکنیک و.....جلوتر بود
    • IR ۱۸:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۶
      5 6
      علت این که رتبه ش بالاتره بخاطر اینه که وفق هست و تاسیس دولتی نداره. (مثل هاروارد و خیلی از دانشگاه های دیگه). وگرنه از نظر سطح علمی زتشه که بخوای اسمش رو کنار شریف و علم و صنعت و امیرکبیر بیاری
  • IR ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۶
    4 1
    جالبه که دانشگاههای دولتی با زور پول نفت و دانشجوی دستچین شده توسط کنکور هم نتونستند موفق بشن.
  • IR ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۶
    4 3
    رتبه دانشگاه صنعتی نوشیروانی خوب بود
  • IR ۱۶:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۶
    8 4
    دانشگاه صنعتی نوشیران یک دانشگاه درجه 3 در رتبه بندی ایران است.
    • IR ۱۸:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۶
      3 3
      واقعا هم هست
  • IR ۱۶:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۶
    7 3
    اخبار چرت و پرت مشرق نیوزی. آخه دانشگاه تربیت مدرس کجا و دانشگاه نوشیروان کجا؟؟؟؟/
  • پ IR ۱۸:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۶
    2 0
    باید ایران دارای پزوهشکده بشه تا هیت علمی حقوق الکی نگیرن تا دانشجوی خرخون معلوم بشه
  • IR ۱۹:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۶
    3 3
    حتما رتبه‌بندی سال ۲۰۲۰ پایگاه علمی تایمز معتبر نیست زیرا نام دانشگاه آزاد اسلامی بین ده دانشگاه برتر نیست .
  • محمد US ۲۲:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۶
    0 0
    به نظر من در بین دانشگاه های صنعتی،صنعتی شریف و علم و صنعت ایران و در بین دانشگاه های علوم پزشکی سه دانشگاه برتر شهر تهران(تهران،ایران،بهشتی)از نظر کیفیت آموزشی به طور مشخص یک سر و گردن بالاتر از بقیه هستن
  • علی IR ۰۶:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۷
    1 0
    دانشگاههای کوچک همانند نوشیروانی بابل و یاسوج از دانشگاههای بزرگ و با آنهمه امکانات و دانشجویان ورودی نخبه جلو زدند. آنهم بر اساس معیارهای جهانی
  • GB ۱۹:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۳۱
    0 0
    کرونا یا سل ریوی آیا کسانی ک می میرند کسانی هستند ک واکسن ب ث ژ در بافت کردند یا نه؟؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس