یک فرد معمم که رسانه‌های اصلاح‌طلب از وی با عنوان آیت‌ا... یاد می‌کنند؛ اخیراً انتقاداتی را از حوزه علمیه و ائمه جمعه مطرح کرده است.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

ورود یک مسئول سابق به مسیر شرارت علیه نظام!

محمدرضا ظفرقندی، رئیس سابق سازمان نظام پزشکی در دولت روحانی اخیراً طی اظهاراتی در مجمع انجمن اسلامی چپ‌گرای جامعه پزشکی گفته است:

"مقوله ی دیگری که در سال ۱۴۰۰ به وقوع پیوست، رسیدن به ایستگاه پایانی جمهوریت نظام با اعمال شدیدترین حالت حذف و انحصار نظارت استصوابی در انتخابات ریاست جمهوری بود. در این انتخابات حتی چهره های میانه روی اصلاح طلب و اصولگرا هم از چرخه رقابت حذف شدند! "

به گزارش جماران، او همچنین تصریح می‌کند: امروز فاصله معنای انتخابات با اهداف و آمالی که در آغاز توسط بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران مطرح شد به بعیدترین وجه ممکن رسیده است و در حدی است که عملا امکان انتخابات آزاد از اکثریت ملت سلب شده است.[۱]

*در وهله اول بایستی دقت کرد که این از مظلومیت نظام اسلامی که برخی مسئولان سابق یا فعلی آن در حالیکه از گرده بیت‌المال فربه شده‌اند؛ اما صراحتا به ساختارها و رویکردهای نظام اسلامی معتقد نیستند.

تأکید ظفرقندی بر "پایان جمهوریت در نظام اسلامی" البته حرف جدیدی نیست چون معلم آقای ظفرقندی یعنی سعید حجاریان بلافاصله پس از انتخابات ۱۴۰۰ گفته بود که "اصلاحات صندوق‌محور مرد"!

 مفاهیمی مثل پایان جمهوریت و مرگ اصلاحات صندوق‌محور به معنی برداشتن اسلحه و فرمان اغتشاش عمومی علیه مردمسالاری و جمهوریتی است که اینان نمی‌پسندند.

وگرنه در هیچ حکومتی و هیچ کشوری به صرف بروز چند انتقاد یا ایراد و یا حتی نقض یک انتخابات؛ کسی در این سطح از بلاهت قرار نمی‌گیرد که دستاوردهای چندین ساله در سیاست و البته امنیت مردم را حراج کند و از پایان جمهوری و انتخابات حرف بزند!

 این حد از کینه‌توزی با نظام اسلامی و ساختارهای آن بر هرکس روا باشد اما بر مسئولی که از گرده همین نظام نان خورده و خودش و خانواده‌اش از نان و امنیت همین نظام مظلوم ارتزاق کرده‌اند، هرگز روا نیست و البته عین نفاق است.

***

 

درسی سیاسی که همه باید از یک عالم سنی بیاموزیم

دفاع جانانه ماموستای کُرد از نظام و رهبری

ماموستا ملا فائق رستمی امام جمعه سنندج و نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری اخیراً در نامه‌ای سرگشاده خطاب به مولوی عبدالحمید در سیستان و بلوچستان به طرح مسائلی پیرامون مذهب شافعی پرداخته و در ادامه با اشاره به خدمات بزرگ نظام اسلامی نوشته است: کردستان به برکت انقلاب اسلامی امروز مهد علمای برآمده از دل مردم و مردم پایه است. مردمی که باجان و دلشان در ساختن مساجد و حجره ها برای اعتلای دین اسلام و پرورش طلاب، خالصانه و خاضعانه از هیچ تلاشی دریغ نمی ورزند، والحمدالله هرروز بیشتراز پیش حجره‌های ما زیادتر وغنیتر میشود، بدوراز هرگونه مشکل و یا گرایش خاص (افراط گرایی مذهبی).

او همچنین می‌افزاید: آنچه بگواه تاریخ شاهد هستیم، این است که کردستان مردمی مهربان و متحد دارد، مردمی که سالیان سال، چه شیعه و چه سنی در کنارهم به دور از هر گونه اختلاف و تنازعی زندگی می‌کنند و الحمدالله هیچ مانعی یا نقشهای از طرف دشمنان نتوانسته و نخواهد توانست این اخوت وبرادری را مکدّر و متفرّق کند.

ماموستا رستمی تصریح می‌کند: پرواضح است که ماموستایان ما دولتی نیستند، بلکه دولت‌خواهند، چراکه دولت همان انتخاب ملت است و این دولتی که خود مردم انتخاب کرده اند؛ ماموریت دارد تا به مشکلات مردم رسیدگی کند، واینجاست که باید گفت ماموستاهایمان دولتخواه هستند و وظیفه دارند همچون پلی ارتباطی مشکلات مردم را از تریبون مسجد مخصوصاً مسجد جامع به گوش مدیران دولتی برسانند، نه اینکه این تریبون مقدس را محلی برای مطالبه هواهای نفسانی و مطامع شخصی خود قرار دهند، و بلعکس فعالیت‌های دولت مردان و خدمات نظام را به مردم اطلاع دهند.

به گزارش رسا، در ادامه نامه این پیشوای سنی که در نماز جمعه این هفته سنندج قرائت شد، آمده است: جا دارد بنده اعلام نمایم۸۷ درصد مدیران ارشد ادارات کل، سازمانها و نهادها، از نیروهای بومی استانی بوده و ۶۸ درصد آن از عزیزان اهل سنت می باشد. الحمدلله و المنه خدمات این عزیزان به کل استان از مرکز استان تا دورترین نقطه مرزی حائزاهمیت است، که این فقط جزیی از اعتماد نظام به این استان ونخبگان آن است. در سال جاری نیز شاهد انتصاب و اعتمادی مهم توسط مقام معظم رهبری در استراتژیک ترین یگان نظامی کشور یعنی فرماندهی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به امیر دریادار شهرام ایرانی که از فرزندان شایسته استان کردستان هستند در پست فرماندهی بودیم، و حقیقتا این حجتی بود برای همگان وجوابی برای کسانی که می‌گویند: چرا از اهل سنت در پستهای کلیدی و نظامی استفاده نمی شود؟
ویا مورد دیگر که توسط ریاست محترم جمهوری بعنوان مشاور درامور اقوام ومذاهب انتخاب گردید؛ جناب ماموستا دکتر عبدالسلام کریمی از فرزندان شایسته کردستان و اهل سنت هستند. یقین است که در نظام جمهوری اسلامی ایران به رهبری فرزانه و شایسته آیت الله خامنه‌ای مدظله العالی تعصب و تبعیض نیست.[۲]

*این نامه شجاعانه و عمارگونه ماموستا رستمی نه تنها برای علمای اهل سنت که البته برای روحانیون حوزه علمیه و خواص سیاسی کشور نیز محل درس و عبرت است.

چه اینکه نظام اسلامی ما به گفته مقام معظم رهبری در تهدید "تبلیغات نارسای مسئولان" است و به "جهاد تبیین" نیاز دارد.

بدیهیست که اگر در مقابله بین تبلیغات نارسا و جهاد تبیین، اولی پیروز شود؛ نه تنها خدمات نظام دیده نمی‌شود بلکه ذهن مردم نیز مخدوش خواهد شد و این مسئله به نفع هیچکس نیست.

یادآوری این نکته خالی از لطف نیست که امثال آقای ظفرقندی که در اپیزود قبل به اظهارات آنها اشاره شد بایستی در محضر امثال ماموستا رستمی زانو بزنند و درس حفظ حرمت و عقلانیت حکومتی را یاد بگیرند.

***

صدای حوزه علمیه نمی‌تواند جهان را جذب کند!

فردی به نام محمدعلی ایازی که رسانه‌های اصلاح‌طلب از وی با عنوان آیت‌ا... یاد می‌کنند، اخیراً در اظهاراتی که سایت صبح ما آنها را منتشر کرد، گفته است:

"متأسفانه امروز صدایی که از حوزه علمیه شنیده می شود، صدایی نیست که بتواند جهان را جذب کند، گاهی وقتی صحبت از حوزه قم می شود، مشخص می گردد که در تصورات اروپایی ها یک مرز روشنی میان اسلام و تشیع با جریان سلفی، وهابیت، خشونت و داعش وجود ندارد، آنها نمی دانند که مکتب اهل بیت(ع) یک مکتب عقلانیت، عدلیه و انسانیت است و معارفی که در اهل بیت هست، چیزهایی است که می تواند امروز یک گفتمان خوبی را ایجاد کند. متاسفانه گاهی رفتارها یا برخی از برخوردها و صداهایی که از ائمه جمعه منعکس می شود، صوت و صدایش، صدایی نیست که جهانیان را به وحدت وادار و تشویق کند، برعکس چیزهایی است که فکر می کنند تمام تشیع و اهل بیت(ع) در صحبت هایشان می گویند و این صحبت‌هاست که برجسته می شود و متاسفانه کسانی هستند که آنها را به جاهای دیگر منتقل می کنند و این مساله برای مکتب اهل بیت(ع) و تشیع بسیار زیان بار است."[۳]

*ما قضاوت درباره آنچه که ایازی گفته است را بر عهده مخاطبان محترم می‌گذاریم.

این فرد پیش از این اظهارات عجیب دیگری نظیر "امام(ره) در سال‌های آخر تغییر کرده بود"! و "اگر موضوعی در عرف جامعه تبدیل به منکر نشود، این دیگر منکر نیست" هم داشته است. [۴]

پیش از این تنی دیگر از رجال اصلاح‌طلب نیز حوزه علمیه و طلاب را به انفکاک از سیاست و یا اخذ روشی مثل مرحوم منتظری در قبال نظام اسلامی فرا خوانده‌اند. [۵]

***

1_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1536703

2_ rasanews.ir/002vpB

3_ http://sobhema.news/?p=19867

4_ mshrgh.ir/963680

5_ mshrgh.ir/1319728

برچسب‌ها