به گزارش مشرق، حمیدرضا حاجیبابایی ظهر امروز در شورای برنامهریزی و توسعه استان همدان با اشاره به اینکه در سال آینده ۶۰ هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: در تبصره ۱۸ مجبور شدیم ۱۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رشد بنزین حذف کنیم ناگزیر بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان را از طریق بودجههای عمرانی برای اشتغال در نظر گرفته شود.
وی با بیان اینکه نباید به بودجههای عمرانی زیاد دل ببندیم، ادامه داد: مقرر شده سال آینده ۷۵ هزار میلیارد تومان اوراق توزیع شود یعنی مدیران باید فضای خود را به جای دیگری ببرند.
رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با اشاره به اینکه قرار است دو مبلغ به میزان ۱۰۰ هزار میلیارد تومان و ۵ هزار میلیارد تومان جابجایی اوراق انجام شود، با مثالی موضوع را بیشتر توضیح داد و گفت: فرض میکنیم پیمانکاران ۱۰۵ هزار میلیارد تومان از دولت بستانکار بوده و از طرفی به بانکها بدهکار باشند، این بدهی تهاتر شده و با این شرایط دولت به بانکها بدهکار میشود؛ در این صورت بانک به بانک مرکزی بدهکار میشود، دولت به بانک میگوید که ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از بدهکاری شما به بانک مرکزی کم شده و دولت به بانک مرکزی بدهکار می شود و بانک مرکزی و دولت میمانند.
وی با اشاره به اینکه سال آینده ۱۸۰ هزار میلیارد تومان برای افراد زرنگ و کاربلد پول وجود دارد، ادامه داد: هیچ کجای کشور برای کار کردن پول کم نیست، بلکه باید بلد بود و کار را دنبال کرد.
حاجیبابایی با اشاره به اینکه باید قدرت مانور را در استان بالا ببریم به نحوی که میتوان ۳ میلیارد، ۵ میلیارد یا ۱۰ میلیارد تومان از محل عمرانی به فردی بدهیم که کار انجام دهد و بعد انجام کار به او اوراق دهیم، افزود: راهکارهایی برای استفاده از ۱۸۰ هزار میلیارد تومان وجود دارد.
وی با بیان اینکه سال آینده ۶۰ هزار میلیارد بودجه عمرانی در نظر گرفته شده که بخش برای کمک و مساعدت برای رفتن به سمت اشتغال است، خطاب به مدیران استان تاکید کرد: ۹۹ درصد قدرت مانور شما در این ۱۸۰ هزار میلیارد تومان است.
رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با بیان اینکه با بیان اینکه قدرت مانور شما در بانکها زیاد است، افزود: باید پروژههایی تعریف کرد که بتوان بانک، سرمایهگذاری خارجی و نهادهای عمومی غیر دولتی وصل شود.
وی با اشاره به اینکه باید به شدت از بخش خصوصی استفاده کنیم و قدرت مانور را به این سمت ببریم، تصریح کرد: برای یک پالایشگاه نفت باید ۳ میلیون دلار معادل ۱۴ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام شود درحالی که بودجه عمرانی در برابر این مقدار بسیار ناچیز است.
حاجیبابایی در ادامه به صندوق توسعه ملی اشاره کرد و با بیان اینکه در زمینه صندوق توسعه باید بیش از گذشته کار کنیم، ادامه داد: صندوق توسعه سرمایه بسیار نقد و تاثیرگذار بوده و شوق استفاده از آن در کشور فراوان است.
وی با اشاره به اینکه ردیفهای متفرقه هنوز در بودجه وجود دارد، ادامه داد: برای نمونه یک رقم ردیف بودجه ۱۵ میلیارد تومان برای ۹ موزه منطقهای است که میتوان ۱۰ میلیارد تومان از این مبلغ را به همدان آورد اما در هشت سال گذشته یک ریال نیاوردهایم.
رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با اشاره به اینکه در مجلس ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان روی ۱۵ میلیارد گذاشتیم که تا ۱۸ میلیارد تومان شود، افزود: در مجلس گفتیم که از این ۱۸ میلیارد تومان باید ۸ میلیارد تومان را به استان همدان بدهید تا موزه تپه هگمتانه را سال آینده ۵۰ تا ۶۰ درصد ارتقا دهیم.
وی خطاب به مدیران دستگاههای اجرایی استان خواستار استفاده از ردیفهای متفرقه شد و ادامه داد: با نماینده مردم بیجار هماهنگی کردیم و از اعتبارات در اختیار کار عمده و اساسی انجام شد.
حاجیبابایی با بیان اینکه پیگیری کاری در رابطه انجام شده است، افزود: راهآهن زنجان به تبریز و تهران ـ همدان ـ سنندج قرار بود به هم وصل شود که پیگیریهایی انجام شد و یک ردیف به مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان برای مطالعه آن گذاشته شده بود که بعد از پیگیریها ۱۰ میلیارد تومان ردیف برای این موضوع گذاشته شد تا کار راه بیفتد.
وی در ادامه به مسئله بانکها اشاره کرد و با بیان اینکه درخواست دارم بانکها پرقدرتتر در استان به میدان بیایند، افزود: اگر بانکها بهتر به میدان بیایند، قدرت استان در کارهای عمرانی افزایش مییابد.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس با بیان اینکه دو یا سه حرکت جدید در بودجه شکل خواهد گرفت که کار مثبتی است، بیان کرد: سال آینده ۱۰۰ هزار میلیارد تومان درآمد هدفمندی یارانهها در بودجه قرار میگیرد.
وی در ادامه به حذف یارانهها اشاره کرد و با بیان اینکه کمیسیون تلفیق به این نتیجه رسیده که یارانه پولدارها حذف شود، افزود: اگر بودجه آموزش و پرورش و بودجه بنیاد شهید استانی شود استان به هم میریزد و آموزش و پرورش از هم میپاشد و تمام ادارات و استانداری درگیر این موضوع میشود.
حاجیبابایی ادامه داد: در آخرین جلسه فراکسیون فرهنگیان اعلام شده که ۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد آموزش و پرورش کسری بودجه دارد و مقرر شده تخصیص آموزش و پرورش ۱۱۰ درصد باشد، آیا استاندار میتواند در استان ۱۱۰ درصد به آموزش و پرورش تخصیص دهد؟
وی در ادامه به موضوع حقوق و دستمزدها پرداخت و با بیان اینکه مجلس روی این موضوع تأکید دارد، چراکه نباید افراط و تفریط کرد، ادامه داد: حقوق بگیران تا حقوق ۵ میلیون تومان افرادی آسیبپذیر هستند.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس با بیان اینکه سال آینده حداقل حقوق یکمیلیون و ۱۶۰ هزار تومان است، افزود: اگر ۱۰ درصد به این حقوق اضافه شود مبلغ ۱۱۶ هزار تومان میشود.
وی با بیان اینکه حقوق و دستمزدها بین ۱۰ تا ۲۰ درصد رشد داده میشود، افزود: فردی که یک میلیون و ۱۶۰ هزار تومان حقوق میگیرد حقوق او ۲۰ درصد رشد پیدا میکند.
حاجیبابایی با بیان اینکه در کشور میانگین حقوق معلمان به صورت حکمی ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان بوده، در حالی که دریافتی معلمان یک میلیون و ۹۵۰ هزار تومان است، افزود: این دستمزدها ممکن است ۱۵ یا ۱۶ درصد افزایش پیدا کنند.
وی با بیان اینکه در مورد مالیات گفته شده تا افرادی با درآمد ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار باید معاف باشد، افزود: درآمد دو میلیون و ۳۰۰ هزار تومان تا ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان باید ۱۰ درصد و ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان تا ۹ میلیون ۲۰۰ هزار تومان ۱۵ درصد، از ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تا ۱۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان ۲۵ درصد و از ۱۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به بالا ۳۵ درصد مالیات دریافت شود.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس با بیان اینکه پاداش پایان همان ۳۰ روز و ۳۰ سال است، ادامه داد: پاداش پایان خدمات یک مورد یکمیلیارد و ۲۰۰ میلیون بوده، این حساب کسی که یک میلیون و ۱۶۰ هزار تومان حقوق میگیرد چند سال باید کار کند تا یک میلیارد تومان شود.
وی با اشاره به اینکه ۷۰ درصد دلیل شکلگیری حقوقهای نجومی مصوبات مجلس بود و در اجرا و قانونگذاری هم مشکل داشته است، افزود: با این روند که پیش میرویم دولت یک قلم پاداش پایان خدمات به مبلغ ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته و بعد ما به یارانهها گیر میدهیم درحالی که کل یارانهها در ماه ۳ هزار میلیارد تومان است.