به گزارش مشرق، پس از گذشت کمتر از یک هفته از قطع روابط دیپلماتیک عربستان، امارات، مصر و بحرین با کشور قطر و بستن راه های آبی، زمینی و هوایی به روی این کشور، شرکت های بزرگ جهان که خریدار گاز قطر بوده اند اعلام کردند که بدون مشکل به دریافت گاز این کشور ادامه می دهند.
گرچه هم اکنون چهار کشور برای به دست آوردن جایگاه بزرگترین صادرکننده LNG در جهان با یکدیگر رقابت می کنند، قطر توانست این جایگاه را به دست آورد و با تولید و صادرات 78 میلیون تن گاز در سال معادل 10.3 میلیارد فوت در روز، فاصله خود با رقیبانش را زیاد کند.
قطر نزدیک به یک سوم نیاز جهان به LNG را تامین می کند، و یکی از عرضه کنندگان عمده میعانات و LPG است.
دولت روسیه بعد از بالا گرفتن تنش قطر و کشورهای عربی اعلام کرد که هیچگونه نگرانی بابت عرضه نفت و گاز ندارد. مقام های روسیه بیان کردند که پیش از این نیز میان اعضای اوپک اختلاف هایی وجود داشتکه با وجود آن به فعالیت خود ادامه دادند. این مقام ها عنوان کردند وضعیت قطر را در نشست کمیته مانیتورینگ اوپک بررسی خواهند کرد.
ماخ کرملین همچنین خرید مجدد سهام روسنفت که در اختیار قطری هاست را رد کرد، مقام های قطری نیز این شایعه را رد کردند.
از سوی دیگر، مقام های وزارت نفت و گاز طبیعی هند بلافاصله با همتایان قطری خود گفتگو کردند تا از تامین پایدار گاز به هند مطمئن شوند.
شرکت Jera ژاپن، بزرگترین خریدار LNG این کشور، نیز اعلام کرد که در تماس با مقام های قطری اطمینان یافته اند که تامین LNG این شرکت با مشکلی مواجه نخواهد شد.
شرکت اکسوون موبیل نیز اعلام کرد که بخش عمده ای از تولید گاز این شرکت در قطر در قراردادهای بلند مدت فروش رفته است و تولید و صادرات گاز در قطر تحت تاثیر تنش میان کشورهای عرب قرار نگرفته است.
خبرگزاری رویترز نیز گزارش داده است که صادرات نفت قطر با وجود بسته شدن بنادر خلیج فارس به روی نفتکش های حامل نفت این کشور، همچنان ادامه دارد.
شرکت Trafigura سنگاپور نیز اعلام کرد که تنش میان کشورهای عربی و قطر، واردات LNG این شرکت از قطر را تحت تاثیر قرار نداده است.
در همین حال، کشتیرانی مرسک دانمارک اعلام کرد: ما نمی توانیم محموله های قطری را از بندر جبل علی بارگیری و منتقل کنیم. شرکت های کشتیرانی کانتینری Evergreen و OOCL نیز از قطع سرویس های خود به قطر خبر دادند.