کد خبر 647398
تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۰

نمایندگان بزرگترین حزب در پارلمان قرقیزستاناز ائتلاف اکثریت مجلس خارج شدند و این به معنای از رسمیت افتادن و استعفای ناخواسته دولت است.

 به گزارش مشرق، در بیشکک به نقل از خبرگزاری ملی قرقیزستان، نمایندگان بزرگترین حزب در پارلمان قرقیزستان یعنی حزب «سوسیال دموکرات» از ائتلاف اکثریت خارج شدند و این به معنای از رسمیت افتادن و استعفای دولت این کشور است.

«مارات امان‌کولف» نماینده حزب «سوسیال دموکرات» در مصاحبه با رسانه‌ها، این مطلب را مورد تأیید قرار داد.

وی با بیان آنکه این تصمیم امروز در جلسه حزب مذکور گرفته شد، اظهار داشت: دلیل اصلی این تصمیم وجود اختلاف‌نظر در دیدگاه‌های سیاسی اعضای ائتلاف نسبت به برخی از مسائل است.

امان‌کولف افزود: این مسئله به نمایندگان احزاب «انوگو- پراگرس» و «آتا- مکن» نیز مرتبط می‌باشد و حزب «سوسیال دموکرات» تصمیم گرفت که در جلسه آتی پارلمان در روز چهارشنبه (26 اکتبر) مسئله خروج از ائتلاف را به طور رسمی اعلام کند که در آن صورت، ائتلاف اکثریت پارلمانی به طور رسمی از هم می‌پاشد.

وی ادامه داد: طبیعتا، دولت از رسمیت خواهد افتاد و به دولتی که به طور موقت وظایف حکومتی را انجام می‌دهد، تبدیل خواهد شد اما پس از مدتی رئیس جمهور حکمی برای ایجاد ائتلاف اکثریت جدید صادر می‌کند.

این مسئله در حالی است که نمایندگان چهار حزب از شش حزبی که در پارلمان قرقیزستان حضور دارند، عضو ائتلاف اکثریت آن هستند که عبارتند از: احزاب «سوسیال دموکرات»، «قرقیزستان»، «انوگو- پراگرس» و «آتا- مکن» و 2 حزب دیگر یعنی «رسپوبلیکا- آتاجورت» و «بیربابال» جزء این ائتلاف نیستند.

اخیرا در بین نمایندگان پارلمان قرقیزستان بر سر برگزاری همه‌پرسی جهت وارد کردن برخی اصلاحات در قانون اساسی اختلاف‌نظر به وجود آمد که در طی ماه‌های اخیر ادامه داشت و این مسئله می‌تواند یکی از دلایل از هم پاشیدن ائتلاف اکثریت پارلمانی باشد.

مجلس دوره ششم قرقیزستان با برگزاری انتخابات پارلمانی در تاریخ چهارم اکتبر سال 2015 تشکیل شد که بر اساس آن، نمایندگان شش حزب فوق‌الذکر وارد پارلمان شدند.

در میان احزاب مذکور از حزب «سوسیال دموکرات» بیشترین نماینده یعنی 38 نفر وارد مجلس شدند و احزاب «رسپوبلیکا- آتاجورت» با 28 نماینده، «قرقیزستان» با 18 نماینده، «آنوگو-پراگرس» با 13 نفر، «بیربال» با 12 تن و «آتا-مکن» با 11 نماینده در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

در پی بر هم خوردن ائتلاف اکثریت پارلمانی قرقیزستان، رئیس جمهور کشور طی حکمی، یکی از احزاب حاضر در مجلس را مأمور ایجاد ائتلاف اکثریت جدید در پارلمان می‌نماید و پس از تشکیل ائتلاف جدید، احزاب عضو آن ائتلاف فردی را به عنوان نخست وزیر پیشنهاد می‌دهند که در صورت موافقت اکثریت نمایندگان مجلس، وی مأمور تشکیل کابینه جدید می‌شود.

دولت فعلی تا زمان تشکیل ائتلاف جدید و روی کار آمدن کابینه بعدی، به عنوان سرپرست اجرایی مسئول انجام وظایف حکومت در این بازه زمانی است.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس