به گزارش مشرق، رویترز ، وین پایتخت اتریش دیروز (شنبه) میزبان اجلاس کشورهای حوزه بالکان بود، با این امید که بتوانند کشورهای دیگر عضو اتحادیه اروپا را به اقدام سریعتر برای حل بحران پناهجویان ترغیب کنند.
کریستین کرن صدر اعظم اتریش در کنفرانس خبری پس از اجلاس گفت: ما تمرکز خود را بر این قرار داده ایم که در کجا می توانیم دستاوردی داشته باشیم و این موارد را با اقتدار بیشتر اجرا کنیم.
وی افزود: اقدام برای اجرای دقیق توافق با ترکیه از جمله حل و فصل مساله سفر بدون روادید اتباع ترکیه به اتحادیه اروپا، یکی از سه هدف اصلی مورد توافق در اجلاس روز شنبه بود. دیگر موارد مورد توافق شامل افزایش نیروهای آژانس مرزی اروپا (Frontex) بود و در این زمینه از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواسته شد که تعهدات قبلی خود را در این زمینه عملی کنند.
کرن گفت کشورهای حاضر در اجلاس وین امیدوارند که پیشرفت در باره برخی از این موضوعات به حل اختلافات در زمینه موضوع پناهجویان کمک کند.
کشورهای شرکت کننده همچنین بر حصول توافق مشابه توافق با ترکیه برای فراهم شدن امکان اخراج پناهجویان بیشتری از یونان، با کشورهایی از جمله نیجر، مصر، پاکستان و افغانستان تاکید کردند.
صدر اعظم اتریش همچنین گفت: موضوع اسکان مجدد پناهجویان در اروپا نیز مورد بحث قرار گرفت، اما من اطمینان دارم تنها در حالتی در این زمینه به پیشرفت می رسیم که دو مساله اول حل شده باشد. یعنی کنترل های مرزی را تشدید کرده و ساختارهای حمایتی را در کشورهای مبداء ایجاد کرده باشیم.
در این حال ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان تاکید کرد که آماده سازی هایی نیز باید برای نتایج و پیامدهای ناگوار آماده شود.
وی در کنفرانس خبری پس از نشست وین گفت: ما باید طرح جایگزینی برای مواجهه با احتمال شکست توافق با ترکیه داشته باشیم.
وی افزود: هنگامی که پناهجویان بر سر ما وارد می شوند، دیگر برای تهیه طرح و نرده کشی و ایجاد موانع فیزیکی و تقویت پلیس دیر است.
اتریش و همسایگان آن در منطقه بالکان با اعمال کنترل های مرزی در ماه فوریه که این مسیر را تا حد زیادی به روی پناهجویان بست، موجب خشم یونان شدند ، زیرا این اقدام موجب تجمع هزاران پناهجو در خاک یونان و مخدوش شدن درخواست های آلمان برای اقدام مشترک اروپایی در این زمینه شد.
تنش بین این کشورها با آلمان، بخصوص در ماههای اخیر و پس از توافق با ترکیه کاهش یافته، زیرا هجوم پناهجویان از سمت ترکیه به یونان نیز کاهش یافته است.
آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان و آلکسیس چیپراس نخست وزیر یونان نیز در مذاکرات روز شنبه در وین شرکت داشتند.
رو به رو شدن اروپا با یکی از وخیمترین بحران های پناهجویان در تاریخ خود، اتریش را نیز در مسیر عبور دهها هزار پناهجویی قرار داده است، که تلاش می کنند با عبور از بالکان و کشور اتریش خود را به شمال اروپا برسانند.
اتحادیه اروپا در ماه مارس به توافقی با ترکیه برای مهار موج پناهجویان دست یافت، اما ترکیه تهدید کرده است که فراهم نشدن امکان سفر بدون روادید اتباع ترکیه به عنوان نخستین گام الحاق این کشور به اتحادیه اروپا، اجرای این توافق را متوقف خواهد کرد.
در همین حال، فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هفته گذشته در اجلاس مهاجرت سازمان ملل متحد در نیویورک گفت: جهان نیازمند یک معاهده جدید برای تضمین جا به جایی منظم و ایمن مهاجران است.