به ما گفته بودند که بهتر است از ایران عبور نکنیم، اما ما به حرف کسی گوش ندادیم. روزی که وارد ایران شدیم، متأسفانه دزد به خودروی ما که خانه ما هم محسوب می‌شود، زد و پاسپورت و اسناد مهم دیگری را از ما به سرقت برد.

گروه جنگ نرم مشرق- "کریستیان ایوان"، "آدری" و دو فرزندشان "امیلیا" و "لوکاس" در حالی که از ایران می‌گذشتند تا به هند بروند، به دلیل یک اتفاق، مجبور شدند مدتی طولانی‌تر از آن‌چه برنامه داشتند، در ایران بمانند. بنابراین تصمیم گرفتند در ایران به گردش و اکتشاف بپردازند. این خانواده پس از مدتی متوجه شدند تصویر منفی ساختگی از ایران در برخی کشورهای دیگر با واقعیت هیچ شباهتی ندارد. این خانواده اروپایی آن‌چنان به ایران و مهمان‌نوازی مردم آن علاقه‌مند شدند که تصمیم گرفتند ایران واقعی را به هر کسی که می‌توانند، معرفی کنند. به همین دلیل هم کمپینی به نام "ایران عالیست "Iran Is Great را به راه انداختند.

کمپین ایران عالیست
خانواده "ایوان" تصمیم گرفتند ایران را از نزدیک ببینند

کریستیان درباره علت طولانی شدن حضورشان در ایران این‌گونه توضیح می‌دهد: "به ما گفته بودند که بهتر است از ایران عبور نکنیم، اما ما به حرف کسی گوش ندادیم. روزی که وارد ایران شدیم، متأسفانه دزد به خودروی ما که خانه ما هم محسوب می‌شود، زد و پاسپورت و اسناد مهم دیگری را از ما به سرقت برد. از این ناراحت بودم که حرف کسانی که به ما هشدار داده بودند، درست از آب درآمد. اما در آن لحظه به این فکر نمی‌کردم که این اتفاق در هر کشور دیگری هم ممکن بود بیفتد. اتفاقاً چند بار دیگر هم همین اتفاق برای ما افتاده بود."

وی ادامه می‌دهد: "شاید از صفحه فیس‌بوک ما یا از جای دیگر، بالأخره داستان اتفاقی که برای ما افتاده بود، در روزنامه‌ها و مجله‌ها و جاهای دیگر ایران پخش شد. از آن زمان، مردمی که ما را می دیدند، از ما عذرخواهی می‌کردند و می‌گفتند که چه‌قدر متأسف هستند که این اتفاق برایمان افتاده است. همین باعث شد، دیدگاه ما نسبت به ایران تغییر کند. فهمیدیم که آن دو نفر احمقی که از ما سرقت کرده‌اند، اشتباه کرده‌اند، اما چند ده میلیون نفر آدم خوب هم در ایران هست."

آدری همسر کریستیان درباره مهمان‌نوازی ایرانی‌ها می‌گوید: "بارها و بارها به چای دعوت شده‌ایم، اما این دعوت منتهی به ناهار یا شام هم شده است. همیشه سفره ای که جلوی ما انداخته‌اند پر از غذا بوده و گاهی 3 یا 4 بشقاب پر از غذا جلویمان گذاشته‌اند. شیرینی و میوه هم می‌آورند. بعضی وقت‌ها از ما می‌خواهند شب را هم در خانه‌شان بخوابیم و برای ما بسیار سخت است که قبول نکنیم." کریستیان بعد از آن‌که مهربانی مردم ایران را دید، تقاضای ویزای مدت‌دار کرد تا بتواند مدت بیش‌تری را در ایران بماند و سپس سفر خود را ادامه بدهد. کریستیان توضیح می‌دهد: "تصمیم گرفته بودیم، فقط برای دوستانمان صرفاً توضیح ندهیم که مردم ایران چه‌قدر مهمان‌نواز و مهربان بودند. همین جا بود که پروژه "ایران عالیست" متولد شد. می‌خواستیم به حدی که می‌توانیم باعث شویم دیدگاهی که مردم در خارج از ایران از این کشور دارند را تغییر بدهیم."

کمپین ایران عالیست
"سفره‌ای که جلوی ما می‌انداختند پر از غذا بود، گاهی 3 یا 4 بشقاب از هر غذا"

وقتی از کریستیان می‌پرسیم شهری که بیش از همه دلش می‌خواهد دوباره آن را ببیند کجاست، می‌گوید: "شهرهای زیادی هستند که دلم می‌خواهد دوباره به آن‌ها سفر کنم، اما اگر بخواهم یکی را انتخاب کنم، می‌گویم یزد. این شهر ترکیبی از مردم دوست‌داشتنی، فضای ساده و بی‌آلایش، معماری زیبا، تاریخ و دشت کویر را دارد که این آخری در اروپا اصلاً وجود ندارد و ما از دیدن آن فضای بزرگ خیلی لذت بردیم. دیدن خانه‌های بزرگ با حیاط میانی و بادگیرهای بلند خیلی برایمان جالب بود. این بادگیرها هم نمای فوق‌العاده‌ای داشتند و هم شاهکار فناوری محسوب می‌شدند، سال‌های سال قبل از آن‌که "ایر کندیشنر" اختراع شود. از آن جالب‌تر، سیستم آب‌های زیرزمینی یا همان قنات‌ها بود. همچنین آب‌انبارهایی که در تمام شهر وجود داشتند. بعد از آن‌که صنایع دستی محلی یزد را دیدیم و شیرینی‌ها سنتی و مشهور آن را دیدیم، راهی پیاده‌روی در کوچه‌های باریک شدیم."

این خانواده که در هنگام ورود به ایران یک بار از قزوین عبور کرده بودند، وقتی در ایران ماندگار شدند، تصمیم گرفتند بار دیگر به این شهر سفر کنند. آدری درباره قزوین می‌گوید: "بار اول فقط از این شهر عبور کردیم، اما وقتی برای بار دوم به این شهر آمدیم، دیدیم از آن‌چه که فکر می‌کردیم، خیلی جذاب‌تر است. معماری‌های عجیب این شهر شگفت‌آور هستند. قصر چهل ستون بسیار زیباست. موزه درون آن هم خیلی جالب است. بهترین قسمت این موزه، یک فرش موزیکال است. چیزی که در عمرمان هرگز ندیده بودیم."

کریستیان بعد از 5 ماه گشت و گذار در ایران می‌گوید دیدن کشورهای آسیایی با بسیاری از کشورهای دیگر فرق دارد: "این کشورها را از روی کتاب نمی‌توان شناخت. این‌جا همه چیز خیلی سریع تغییر می‌کند، بنابراین خیلی از چیزهایی که ما در این‌جا دیدیم، در کتاب‌ها نیست. حتی از کسانی که قبلاً به برخی کشورهای آسیا سفر کرده بودند هم پرسیدیم، اما آن‌چه برای ما تعریف کردند با آن‌چه خودمان دیدیم، فرق داشت."

کمپین ایران عالیست
لوگوی کمپین که روی خودروی کریستیان چاپ کرده‌اند، نتیجه علاقه او به فرش ایرانی است

وی بعد از گذشت مدتی، تصمیم گرفت کمپین خود را گسترش دهد. به همین منظور از مردم درخواست کرد تا به او کمک مالی کنند. شیوه‌ای که او انتخاب کرد، انتقال پول و کمک‌های مالی از طریق "پی‌پل" PayPal بود، اما "دو نفر به ما کمک کردند، البته مبلغ زیادی نبود، ولی بعد از آن حساب ما را بستند. پی‌پل متوجه شده بود که این پول‌ها صرف یک کمپین تبلیغاتی درباره ایران می‌شود و بنابراین حساب ما را بست. پلیس دو بار خانه ما را در آلمان گشت. نامه از دادگاه داشتند و می‌توانستند داخل خانه ما بیایند، بنابراین رفتند و همه جا را گشتند. این را همسایه ما به ما خبر داد."

کریستیان شماره پلیس محلی را از همسایه‌اش گرفت و با دفتر پلیس تماس برقرار کرد. وی مکالمه‌اش را با یکی از افسران پلیس ضبط کرده است:

کریستیان: شما چند روز پیش به خانه ما رفته‌اید.

افسر: بله. همکاران من نگران بودند، چون شما و فرزندانتان مدتی است در ایران هستید. ما نگران بودیم و می‌خواستیم بدانیم چه فعالیت‌های مجرمانه‌ای در آن کشور دارید. از افراد دیگر در ساختمان شما هم پرسیدیم. به خصوص در اینترنت هم دیدیم که شما برای یک سفر "فرهنگی" یا هر چیز دیگری که می‌خواهید اسمش را بگذارید به ایران رفته‌اید. آیا حق نداریم درباره این مسئله نگران باشیم؟

کمپین ایران عالیست
پلیس آلمان به محض اطلاع از سفر کریستیان به ایران، دست‌کم دو بار خانه او را گشت

کریستیان می‌گوید: "این فرد یک مقام بلندمرتبه پلیس بود. انتظار داشتم حداقل اندکی درباره ایران بداند، نه این‌که فکر کند صرف این که ما به ایران آمده‌ایم، ما را مجرم می‌کند. متأسفانه اکثر مردم در اروپا همین تفکر را دارند. اتفاقاً همین باعث می‌شود ما مصمم‌تر بشویم که پروژه خود را به اروپا ببریم و دیدگاه مردم آن درباره ایران را تغییر دهیم. متأسفانه تصویری منفی از ایران در اروپا ارائه می‌شود، در حالی که ما در طول مدت زیادی که این‌جا بودیم، هیچ دلیلی برای باور کردن آن چیزی ندیدم که در اروپا به ما می‌گفتند. تا کنون این اندازه اختلاف میان آن‌چه به من گفته می‌شد با واقعیت ندیده بودم."

کریستیان که خود و خانواده‌اش در ایران زبان فارسی را یاد گرفته‌اند، به زبان فارسی می‌گوید: "به نظر من، این یک هدیه برای من بود که 5 ماه این‌جا زندگی کردم. زبان فارسی یاد گرفتم. بچه‌هایم هم کلمات زیادی را به فارسی یاد گرفتند." سپس از همسرش می‌پرسد: "برای شما بهترین چیز ایران چه بود؟" آدری هم به فارسی پاسخ می‌دهد: "من غذای ایرانی خیلی دوست دارم. ملاقات با مردم ایران و صحبت کردن با آن‌ها را هم بسیار دوست دارم."

کریستیان درباره کمپین خود بیش‌تر توضیح می‌دهد: "وبسایت ما iranisgreat.com و صفحه فیس‌بوک ما که نام آن هم Iran is Great است، روش‌های اصلی ارتباط ما با افرادی است که از ما حمایت می‌کنند، ما را تشویق می‌کنند، به ما توصیه می‌کنند این پروژه را چگونه پیش ببریم. البته از نظر ما، این پروژه هنوز آغاز نشده است، بلکه وقتی ایران را ترک کنیم، تازه آغاز می‌شود. هدف اصلی ما این است که بتوانیم تصویر ایران را در کشورهای دیگر تغییر بدهیم، نه درون خود کشور."

کمپین ایران عالیست
"هدف اصلی ما این است که بتوانیم تصویر ایران را در کشورهای دیگر تغییر بدهیم"

"یادم هست یک روز در اصفهان که بودیم، زنی به من گفت: "لطفاً وقتی به اروپا برمی‌گردید، به مردم بگویید که ما مردم بدی نیستیم." آن کلمات خیلی روی من تأثیر گذاشت. به عقیده من، ایران هیچ مشکلی ندارد. مشکل از ماست که عربستان را دوست خود می‌دانیم و می‌گوییم ایران عضو محور شرارت است."

وی درباره دخالت‌های غرب در ایران، از کودتای 28 مرداد گرفته، تا روی کار آوردن شاه و غارت نفت ایران، تا به راه انداختند 8 سال جنگ با حمایت از صدام، توضیح می‌دهد و نهایتاً می‌گوید: "با همه این‌ها، مردم ایران هنوز هم بهترین روی خود را به ما نشان دادند. ما آرزو می‌کنیم مردم بیش‌تری به ایران بیایند و خودشان این ملت بزرگ را ببینند، نه این‌که توسط رسانه‌ها و سیاستمداران غربی شستشوی مغزی شوند."

وقتی می‌پرسیم چه‌قدر فکر می‌کند پروژه‌اش موفق باشد، مشتاقانه می‌گوید: "من فکر نمی‌کنم این پروژه موفق می‌شود، مطمئن هستم که این‌گونه خواهد شد. از این‌جا می‌گویم که تا همین جا هم بسیاری از مردم درباره پروژه ما می‌دانند. ما را در خیابان‌ها که می‌بینند، می‌شناسند و می‌گویند: "ما از پروژه شما خبر داریم." البته باز هم می‌گویم، هدف اصلی ما ایران نیست، بلکه اروپاست."

کمپین ایران عالیست
"با همه ظلم‌های غرب علیه ایران، مردم این کشور بهترین روی خود را به ما نشان دادند"

کریستیان سپس توضیح می‌دهد که قرار است 6 ماه در اروپا بگردند و ایران را به شهروندان این قاره بشناسانند: "به مردم می‌گوییم نباید از سفر به ایران بترسند. این کشور هم ایمن است و هم زیبا. مهمان‌نوازترین مردمی را دارد که ما تا کنون دیده‌ایم. غذاهای خوشمزه‌ای دارد و... ما در شهرهای بزرگ و کوچک اروپا که قرار است به آن‌ها برویم، مراسم‌هایی برگزار خواهیم کرد. عکس‌هایی از ایران به مردم نشان می‌دهیم. فیلم‌هایی را نشان می‌دهیم که خودمان گرفته‌ایم. می‌خواهیم فرهنگ و مردم ایران را به مردم اروپا بشناسانیم، چون در اروپا اطلاعات درباره ایران کم است."

وی تصریح می‌کند: "نکته دیگری که ما را شگفت‌زده کرد، این بود که آن‌چه ما درباره ایران می‌دانیم، قابل مقایسه با آن چیزی نیست که ایرانی‌ها درباره ما غربی‌ها می‌دانند." از او که می‌پرسیم بعد از 5 ماه زندگی در ایران، درباره این کشور چه فکر می‌کند، جواب می‌دهد: "خلاصه بخواهم بگویم، ما تعریف و برداشت اشتباهی از کلمه "مهمان‌نوازی" در زبان و فرهنگ خودمان داریم. اگر می‌خواهید معنای درست مهمان‌نوازی را بدانید، باید به ایران سفر کنید."

ایران عالیست - بخش اول - دانلود

ایران عالیست - بخش دوم - دانلود

ایران عالیست - بخش سوم - دانلود

ایران عالیست - بخش چهارم - دانلود


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 61
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 14
  • ۰۰:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    1 0
    ایران عالیست اگر تندروها بگذارند لطفاً نشان بده مشرق
  • حدحد ۰۰:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    یعنی باید باور کنم اینا "فقط" توریست بودن ؟؟
  • ۰۰:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 1
    جاسوس است شک نکنید
  • ۰۰:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    ای لاو یو اگر دین ندارید لااقل ازاده باشید البته اینها دین خودشوندرو دارند ازاده هم هستند
  • مهدی7 ۰۱:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    باید توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری حمایت مالی شوند
  • فرهاد ۰۲:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    درسته ایرانیها مهمان نوازند ولی کاش باهمدیگر هم اینطوری بودیم
  • ۰۲:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    خخخخخخخخخخخخخخخخخخ
  • مجید ۰۲:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    دیوانه است طرف تو صف نانوایی نرفته دو تا نون بخره
  • عماد الدین ۰۵:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    امیدوارم موفق باشند یکی از شیوه های دیپلماسی و جنگ روانی، در حوزه توریسم است. که ما خیلی کوتاهی داریم سایتشون کار نمی کنه
  • ۰۷:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    به پلیس میگه چرا وقتی نبودیم خونه مارو گشتین؟ پلیسه گفته چون رفتید ایران!!! حالا اینجا جاسوس امریکا رو میگیرن اصلاح طلبا براش کمپین آزادی درست میکنن!
  • مجید ۰۸:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    عالی بود
  • محمد ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    ماه پشت ابر نمی ماند.
  • ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    مخش تاب داره بنده خدا
  • مطلع ۰۸:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    دوست من این خبر سوخته میباشد..دقیقا یادم نیست ولی این توریست آلمانی که این اتفاق براشون افتاد برای دوسال پیش بود
  • ۰۸:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    مخ شما اب ورداشته، عزت نفستم همین طور
  • ۰۹:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    همچین میگی تندرو ها انگار داعشی تو کشور داریم و هر روز تو رسانه ها داره جنایات نکردشون پخش میشه. بشین یه کم فکر کن ناشناس
  • ۰۹:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    مشکل از شماست که مشکلات رو صف وایسادن و به شکم رسیدن میدونید
  • ۰۹:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    دقیقا حقیقتیه که خیلی ها میبینند ولی توجه نمیکنند
  • ۰۹:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    اگر مسلمون واقعی بودیم ایران بهشت بود. خدایا از شر امریکا و صهیونیست‌ها در پناه خودت حفظمون کن . . .
  • ممد ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    همين امثال شمايند كه چهره ايران رو در خارج بد كردن-بي ادب
  • kambiz ۱۰:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    معلومه ایران عالی بوده واسشون اومدن ایران مفت خوردن و گشتند و این همه تحویلشون گرفتند چرا باید ناراضی باشند؟ حالا اگه ما بریم المان اگه گشنه بمونیم غذای سگشون رو هم بهمون نمیدن.
  • maryam ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    آفرین گل گفتی. اونایی که منفی دادن هم حتما جزو همونان. خاک بر سر وطن فروشتون کردن..........
  • ۱۰:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    ایران عالیست اگر افساد طلب ها اغتشاش نکنند...
  • ۱۰:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    هوشنگ جان! بازم شما حرف زدید؟
  • فومنی ۱۰:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    منظورت از تند روها و تندروی چیست اگر افراط گرایی است درست اسلام هم مخالف است ولی اگر منظورت آزاد کردن بی بند باری است بدان که خود اروپایها هم از بی بند باری خسته شده اند
  • مجید ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    ناشناس 9:13 این نشون میده شما دغدغه زندگی ندارید و مثل پورشه سواران 4 صبح زندگی میکنید
  • ۱۰:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    تندروهای اصلاحات نمی گذارند
  • ۱۰:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    متاسفم برای شما
  • آرش آذر ۱۰:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    ما ایرانی ها بیشتر غریب نوازیم تا مهمان نواز . این توریستها ( البته اگه واقعا توریست باشن و گم شدن پاسپورتهاشون اتفاقی بوده باشه )باید زودتر از ایران خارج شوند چون شاید ذهنیتشون عوض بشه
  • ۱۱:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    تا ابله در جهان است زیرک درنمی ماند !! بابا این بنده خدا ها دارن مفت و مجانی برا ما و ایران تبلیغ میکنند اون وقت امثال تو دارین داستان میبافید !!!
  • رضا ک ۱۱:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    یاد یک قضیه افتادم که بگم: وقتی از یک شهر مخصوصا بزرگتر به یک شهر یا یک روستای خیلی کوچیک میری خیلی تحویل میگیرن و غذا و جا میدن ولی در حالت برعکسش که بری جواب سلامتم نمیدن چه برسه به غذا و جا که عینا اینجا تکرار شده الان اگه بریم آلمان این رفتار با ما میشه .مسلما نه. چرا؟اینکه مهمانواز باشیم دلیل نمیشه که طرفو ببریم به خونمون و غذا و جا بهش بدیم همانطوری که هیچ وقت اونا اینکارو با ما نمیکنند و مهمتر چرا ما یک دهم این کار را برای هموطن و حتی همشری تو راه موندمون که قران خیلی هم تاکید کرده انجام نمیدیم.چرا؟آیا ما غریبه پرست هستیم؟
  • ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    پس نقش سفرای ما در کشورهای اروپایی چیست؟آیا این فضاهای بدبینانه رو فقط نظاره می کنند؟
  • محمدی ۱۱:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    معمولا ما ایرانی ها اینجوری هستیم دیگران خوب تحویل میگیریم
  • ۱۱:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    اگر میدانی باشه افراطیون کم از داعش ندارند.
  • حسین ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    دین اسلام پیروی از دستوراتش رو آزاد گذاشته و هیچ کس در هیچ جایی حق نداره که کسی دیگه رو مجبور به پیروی یا انجام اعمال کنه (خوب یا بد) حتی اگه در حد بیدار کردن فرد برای نماز صبح بدون درخواست قبلی خودش باشه!!! ولی توصیه و تذکر (نه اعمال زور) که همون امر به معروف و نهی از منکر هست هم حتمی باید انجام شه این اسلامه هرچی کمتر از اون تفریط هست و بالاتر از اون افراط که خدا در سوره حمد اسمشون رو گذاشته مغضوبین و ظالین که مورد دوم (ظالین) یعنی کسانی که از دین جلو افتادن بدتر از مغضوبین (کسانی که اعمال دین رو کامل انجام نمیدن یا کلا انجام نمیدن) هستند!! یه چیز دیگه هم داریم به نام قانون توی قانون اجبار هست مثل کمربند ایمنی یا ممنوعیت بوق زدن یا ... ولی همیشه همه قوانین اشکالایی داشتن و دارن و خواهند داشت چون این قوانین رو ما انسان ها که معصوم نیستیم و علم بالایی هم نداریم می نویسیم هر قانونی قابل تغییر و بازنگری هست چون امکان اشتباه داره مثلا ما برای ترویج حجاب و عفاف اومدیم حجاب رو اجباری کردیم ولی تا به امروز که اندکی پیش نرفتیم پس رفت شدیدی هم داشتیم و حجاب رو که پیشرفت (دلی) ندادیم توی عفاف عقب رفت هم گرفتیم (و بدتر از اون این کار در قالب حجاب انجام میشه مثل نماینده مجلس ششم)! مگر اینکه عوامل دیگه که قبلا نبودند الان اعمال شدند مثل ماهواره که اونم درصد اثرش این قدر نیست پس تمام مشکلات ما به قول شهید مطهری از اعمال ما و نحوه انجام دستورات دین هست نه خود اسلام
  • حسین ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    درآمدش اروپایی هست مخارجش ایرانی!! چه عشقی میکنه با درامد یه هفتش یه سال رو میگذرونه پس انداز هم می کنه کمپین هم میزنه غذای مفتی هم که خورده دیگه چی میخواد که ایران براش عالی نباشه؟ انرژی هسته ایشون رو هم که حفظ کردن موشک و بمب و ناو و .... رو هم که دارن نه مشکلی نه غمی بیمه عمر و درمان و شغل و ... مسکن اتوموبیل سفر خانواده و ..... اسلام هم که بیارن دیگه تمومه
  • مصطفی ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    مهمان نوازترین مردم همو سنتی ها و همون مذهبی ها بودند که این خانم هم گفت یزد و یزدی ها..
  • بهروز ۱۲:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    چند سالی آلمان بودم کشور با نظم و تمیزی است مردمشون هم تنها مشکلی که دارن اینه که مطیع محض رسانه های خودشونن که البته این مشکل اغلب مردم اروپاست. اما اینکه ما بدونیم یه توریست خودش به تنهایی بهترین معرف یک کشور برای گردشگری است اونوقت به اهمیت موضوع پی میبریم. یک توریست معمولی می تواند بطور متوسط ده نفر را از سفر به کشوری منع کرده یا برعکس به سفر به همان کشور تشویق کند. حالا خانواده ایوان که جای خود دارند که با توسل به ابزارهای امروزی می توانند به بهترین نحو در معرفی مردم خونگرم کشورمان و جاذبه های کشور عمل کنند. فقط مشکل عمده ما آماده نکردن بستر مناسب برای جذب توریست است که در این راستا باید اتاق فکر مسئولین به کمک سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تشکیل شده و تصمیم سازی های لازم صورت گرفته و اجرائی شود تا یک نفر توریست از ابتدای ورود به ایران تا آخر سفرش هیچ دغدغه ای نداشته باشد . روم به دیوار از توالت های فرنگی و یا حتی ایرانی که غالبا هم بهداشت کمی دارند یا ... گرفته تا غذاهای مورد پسند آنان و البته غذاهای ایرانی که در رستوران های معمولی با بهداشت کامل سرو شود. الزاما یه توریست نباید به هتل های چندین ستاره برود. حتی در یک رستوران سر راهی نیز باید سرویس های بهداشتی و بخش های دیگر مانند آشپزخانه و محل سرویس غذا کاملا تمیز و بهداشتی باشند تا یک خارجی با رغبت تمام و طیب خاطر به کشورمان سفر کند. کاری که همسایه ترک ما بستر آن را سالهای سال است که فراهم کرده و از این راه نیز چرخه های اقتصادی دولت و مردم را به خوبی چرخانده و مدیریت می کند. سفری به ترکیه که همین بیخ گوشمان است و روادید هم نمی خواهد برای مسئولین امر گردشگری و دیگر مسئولین و حتی مردم بخصوص آنهایی که با مسافر و رستوران داری و ... سر و کار دارند برای کسب تجربه و تحقیقات میدانی نه تنها بد نیست بلکه بسیار ضروری است. به امید بهبود وضعیت گردشگری و معرفی ایران به بهترین نحو و از طریق گردشگران خارجی در وهله اول و از طریق رسانه های ارتباطی در مرحله بعد. مشک آن است که خود ببوید نه آنکه عطار بگوید...
  • علیرضا اهواز ۱۲:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    جناب حسین مقاله نویس ! کی میگه توی اسلام اجباری نیست؟ اتفاقا توی مسایل اجتماعی کاملا اجبار وجود داره . انسان توی مسایل شخصی و عبادی و شرعی خودش از نظر اسلام کاملا آزاده ولی وقتی پا توی اجتماع میذاره اصلا آزاد نیست هر کاری خواست بکنه بلکه باید مو به مو رفتارش مطابق خواست اجتماعی اسلام باشه .
  • kambiz ۱۲:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    ناشناس اولا ابله و نادان خودتی ثانیا این همه اینارو تحویل گرفتن اخرش چیزی ازش در نمیاد . جز تحریم ایران چیزی عایدمون نشد حتی همین ا هم یک اعتراض کوچیک تو کشورشون نمیکنند که دست از تحریم ایران بردارید . مطمین باش این رفتار هارو به حساب چا پلوسی و ریا کاریمون میزارند این مهماننوازی و محبت رو ما باید با مسلمانای کشورهای دیگه داشته باشیم مثل افریقایی ها . افقانی ها و اهل سنت نه مو بورهای نژاد پرست اروپایی
  • حسامپور ۱۲:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    حالا اگه یزد تشریف میاوردن که دیگر عالی بود اخه هیچ جای دیه مثل یزد مهمون نواز نیستن
  • علی ۱۳:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    انصافا ما برای یه ایرانیه دیگه که از یه شهر دیگه از ایران اومده این کار رو میکنیم؟ معلومه که نه. برا ما ایرانیا همیشه مرغ همسایه غازه! الان دیگه غاز هم نیست شترمرغه!!!
  • مهرداد ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    عربستانی ها دارند به مستند ساز های خارجی پول میدن که بیان عربستان از چند تا مارمولک و کفتار فیلم بگیرند یعنی این که کشورما هم زیبا است ما چیکار کردیم تا حالا ....ما باید تا میتوانیم امکانات رفاهی برای توریست های اندکی که به کشورمون می اند فراهم کنیم ..حالا هر چقدر که میخواد خرج داشته باشه
  • سعيد ۱۳:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    از مشرق بخاطر اين گزارش خيلي خيلي تشكر من لذت بردم از اينكه همه بايد تلاش كنيم چهره بدي را كه از ايران در ذهن خارجيها ترسيم كردند رو پاك كنيم و نشان بدهيم ما مردمي بزرگ هستيم و شاخص
  • سهیل بشردوست ۱۴:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    بسیار عالی
  • م ز ۱۶:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    مشرق جان سلام خداقوت تنهایی داری جهاد میکنی... ایول ایول بابا ایول درود بر ایران اسلامی که زیباترین جای جهان در صورت و در سیرت است. درود بر رهبر انقلاب درود بر حاج قاسم سلیمانش.
  • ۱۷:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    به حسین شما باید این استدلال خود را به خود خدا مطرح می کرد و می پرسیدند ای خدایی که می گویی لااکراه فی الدین پس چرا دستور می دهی زناکار را حد بزنند و شرابخوار را مجازات کنند و چرا ربا را جنگ با خدا و پیامبر می نامی و... با حسایب باید خدا یک سری کارها را به عنوان خوب و بد لیست می کرد و میگفت اما خواستید انجام بدهید خواستید انجام ندهید! کسی کاری به کارتان ندارد! حکایت این افراد در واقع حکایت کسانی است که به بخشی از دین ایمان می آورند و به بخشی کافر می شوند:ان الذین یکفرون بالله و رسله و یریدون ان یفرقوا بین الله و رسله و یقولون نؤ من ببعض و نکفر ببعض و یریدون ان یتخذوا بین ذلک سبیلا اولئک هم الکافرون حقا اساسا با تفسیر به رایی که ایشان از لااکراه فی الدین دارند ، دین یک موجود سیال و بی هویتی است که به دلخواه افراد می تواند تغییر کند! در این چه نیازی به دین؟ لااکراه فی الدین یعنی اینکه ذات دین به خودی خود امری دوست داشتنی و فطری است و انسانها فطرتا اکراهی برای پذیرش دین ندارند و وقتی رشد از غی مشخص باشد البته به طرف رشد کشیده می شوند مگر کسانی که طاغوت و هوای نفس را بر خود حاکم کنند. در اینجا است که احکام جهاد با طواغیت موضوعیت پیدا می کند. توضیح اینکه همه انسانها هم می دانند رانندگی اختیاری است اما اگر کسی راننده شد و پشت خودرو نشست اطاعت از تک تک قوانین راهنمایی و رانندگی برای او اجباری است. انسانها آزادند بین انتخاب دین و کفر اما وقتی دین را انتخاب کردند باید از قوانینش پیروی کنند. اتفاقا نه تنها در اسلام بلکه در آیین های مسیحی و یهودی حجاب واجب است و زرتشتیان نیز از قبل از اسلام با حجاب بوده اند. بی حجابی مال دین نیست. مال کفر است. میراث یونان و روم باستان است. کسی نمی تواند بخواهد زیر سایه حکومت اسلام زندگی کنند و بخواهد از رفتارهای بی فرهنگی غرب پیروی نماید. منطقا چنین رفتاری نشانه ناهنجاری است. البته ممکن است بپرسید چرا در هیچ‌جای تاریخ نداریم که پیامبر اکرم و یا یکی از ائمه مردم را اجبار به پوشش حجاب و یا سایر دستورات دین کرده باشند؟ لابد می دانید که شخصی مانند امیرالمومنین علی علیه السلام می رفت حتی خرماهای خوب و بد را با هم مخلوط می داند. می داند شلاق به دست می ایستاد و اگر می دید کسانی مارماهی و ماهی های حرام گوشت را برای فروش می آورند بزور مانعشان می شد. می دانست ایشان با قصاصون چه برخوردی داشت یا با آن جوانی که به صورت نامحرم نگاه بد می کرد یا کسانی که قایل به خدایییش شدند و چه بسیار است اخبار مربوط به صدر اول در تلاش پیامبر و ائمه برای وادار کردن مردم با اطاعت از دستورات خدا. اما البته در مورد حجاب ایشان چنین حبری نخواهد یافت. چرا که طلبه ها می دانند قرآن حجاب را تنها برای زن آزاده واجب کرده و هدف آن راهم بیان کرده است که ذلک ادنی ان یعرفن فلا یوذین حال آنکه زنان برده لازم نبود موی سرشان ا بپوشانند و هیچ زن آزاده ای نبود که بخواهد با بی حجاب شدن با کنیزان اشتباه شود و اتفاقا زنهای آزاده هر چه بیشتر مقام و موقعیت داشتند بیشتر سعی می کردند خود را از دسترس دید مردان دور نگاه دارند. حال آنکه زن برده قابل خرید و فروش است. این است راز اینکه چرا در صدر اسلام چنین موردی پیش نیامد. توضیح بیشتر اینکه بسیار اتفاقا افتاد گناهان یا سوالاتی که در زمان پیامبر واقع نشد اما پس از ایشان واقع شد. مثلا برخی از انحرافات جنسی اولین بار زمان حضرت علی علیه السلام بود که حکم تعزیر بر آنها جاری شد. چون موردی قبل از آن گزارش نشده بود و مردم ندیده بودند. الان هم ما با پدیده ای رو به رو هستیم که در زمان ائمه واقع نشد بی حجابی زنان آزاده و الان باید حاکم شرع برایش تعزیر متناسبی وضع نماید. امروزه بردگی از میان رفته است اما برده صفتی باقیست و اینکه زنانی که خود را آزاده می دانند مایلند مانند کنیزان در معرض تماشا و تلذذ چشم نامحرمان باشند پدیده ای جدید در میان مسلمانان و بلکه ادیان الهی است. چنانچه تا دویست سال پیش زنان اروپا هم همگی با حجاب بودند. تصاویر زنان زردتشتی و یهودی قرون گذشته نیز نشان می دهد دیده بی حجابی کاملا جدید است. و قبلا نبوده است و باید برای برخورد با آن الان مانند همه محرماتی که فاقد حد برآمده از نص هستند تعزیر قرار داد. و از همه شرم آورتر|، اینکه بگویند چون در کشور و فلان و بهمان قانون اجرا نشده اسلام هست و مشکلات مهمتری داریم پس اجرای این قانون لازم نیست! درست مثل اینکه بگوییم چون فلان شخص بیماری قلبی و سرطان دارد چشم هم لازم نیست داشته باشد! بزنیم کورش کنیم! اینکه فلان قانون معطل است مطلقا دلیلی بر تعطیل کردن دیگر قوانین نیست.
  • ۱۸:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    منظورش اصلاح طلبان
  • ۱۸:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    صحبت شما محترم ولی زیاد مرتبط با این بحث نبودا!؟!؟!؟
  • ۱۸:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    از نظز شما هر خارجی جاسوس،فرستاده سوروس و عامل صهیونیسم جهانی است
  • رضا ک ۲۰:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    جناب م.ز مشخصاتتو کامل مینوشتی بلکه وامی استخدامی نشد یه شام و ناهاری گیرت میکرد
  • ۲۳:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    اگر مستند رو می دیدید این حرف رو نمی زدید چون اتفاقا اون خانومه تو مستند رفته بود نون بربری بگیره و در مورد نون هایی که به روش سنتی پخته می شن(منظور همون لواش و بربری و...) است هم صحبت می کرد
  • ۲۳:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۳۱
    0 0
    به نظر من اینها همش کار انگلیس هاست. خخخخ
  • ۰۰:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۱
    0 0
    میراث فرهنگی فعلاً مشغول انتخاباته
  • ۰۰:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۱
    0 0
    شما به بزرگواریتون ببخشید!!! چرا دو سال پیش شما که باخبر شدی منتشرش نکردی غرغر نکن
  • مهدی ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۱
    0 0
    خاک تو سرت کند رو!!!! اگه این تند رو ها نبودند ایران امروزی این اقتدار و عظمت را نداشت. چه بهتر که کند رو موندی و انشالله تا ابد به کند رو ها نرسی!!!!
  • ناشناس ۱۲:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۱
    0 0
    این مهمان نوازی نیست این ذوق زدگی است که بسیاری از ایرانیها نسبت به خارجیها اونم فقط نسبت به غربیا دارند این باعث تاسف هست وقتی یه خارجی غربی می بینیم این قدر ذوق زده می شیم وبه اصطلاح مهمان نوازیمون گل می کنه اما وقتی مسلمان عراقی بحرینی پاکستانی یا هر مسلمان دیگری می بینیم بی تفاوتیم
  • ۱۲:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۱
    0 0
    باز یکی از ایران تعریف کر ،شما تیترش کردی؟ حالا یکی برعکسشو میگفت هم همیم کار را میکردی؟
  • ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۱
    0 0
    گور پدر خانواده آلمانی باو
  • ۲۰:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۱
    0 0
    ترکیه در اروپا به داشتن دختران ارزان مشهور شده است! دمیرل رییس جمهور اسبق ترکیه مدیر ی فاحشه خانه را به عنوان مالیات دهنده نمونه مورد تشویق قرارداد!
  • ابي ۰۸:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۲
    0 0
    رفتار خوب ومهربانانه ايرانيان كه برگرفته از خلق ائمه اطهار است روي هر انسان حلال زاده اي اثر مثبت ميذاره واونها رو به ايران و اسلام وتشيع نزديك ميكنه ...

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس