کد خبر 308707
تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۲

براي ايجاد رابطه مطلوب بين فرزندان بايد زمينه را اندکي پيش از تولد نوزاد جديد فراهم کرد مثلاً با نشان دادن عکسهاي دوران نوزادي کودک بزرگتر، اين درک را برايش فراهم کنيد که او هم، زماني کوچک بوده و با گذشت زمان و رسيدگي والدين به تواناييهايي که اکنون دارد دست يافته است.

به گزارش گروه اجتماعی مشرق، خانمي 28 ساله هستم دوفرزند 7 و 3ساله دارم و فرزند سومم 4ماهه است، از وقتي به دنيا آمده، فرزند وسطيام خيلي حسادت و لجبازي ميکند، يک بار با انبردست به صورت بچه زد، به او لگد يا مشت ميزند، بهانهگيري ميکند، سعي ميکنم در حضورش کمتر به نوزاد توجه کنم، يا اسباببازي برايش ميخرم و ميگويم که داداش کوچکترت برايت خريده است ولي فايدهاي ندارد، چه کنم راهنماييام کنيد. ميترسم بلايي سر خودش يا برادرش بياورد. هر کاري ميکنم فايدهاي ندارد، خواهش ميکنم راهي نشانم دهيد.

زهرا حسين زاده- روانشناس: براي ايجاد رابطه مطلوب بين فرزندان بايد زمينه را اندکي پيش از تولد نوزاد جديد فراهم کرد مثلاً با نشان دادن عکسهاي دوران نوزادي کودک بزرگتر، اين درک را برايش فراهم کنيد که او هم، زماني کوچک بوده و با گذشت زمان و رسيدگي والدين به تواناييهايي که اکنون دارد دست يافته است.با اين وجود، در حال حاضر نيز ميتوان به بهبود رابطه کودک با عضو جديد خانواده کمک کرد:

لجبازي؛ ويژگي ۲ تا ۴ سالهها

سن کودک خود را در نظر داشته باشيد، 2 تا 4 سالگي زماني است که کودکان خواهان استقلال بيشتري هستند بنابراين ممکن است صرفاً به دليل رفتارهاي مرتبط با اين دوره سني از نظر والدين لجباز تصور شوند و به علت برخورد شديد والدين يا متقابلاً لجبازي از سوي آنها، اين سبک رفتاري در کودک تثبيت شود و براي رسيدن به خواستههايش دايم از اين شيوه استفاده کند.

افراط و تفريط ممنوع

احساسات و هيجانهاي خود را مديريت کنيد. کودک شما نياز دارد که همواره از احساس دوست داشتني بودن و مورد توجه بودن در فواصل زماني معين برخوردار باشد نه آنکه شما زماني به او زياد توجه نشان دهيد و در مقابل، مدتي طولاني از محبت شما محروم باشد.

ثبات داشتن شما در برخوردتان با کودک بسيار حائز اهميت است اگر گاه نسبت به او بسيار دلسوزانه رفتار ميکنيد و بر عکس گاهي نيز به شدت او را طرد يا تنبيه ميکنيد، ضروري است که روش خود را تغيير دهيد.

وضعيت جسمي و رواني خود پس از دوران بارداري را احيا کنيد تا به علت خستگي و ضعف دچار مشکلاتي در سازگاري با موقعيت جديد نشويد و اين امر در نحوه رفتار شما با کودکتان تاثير نگذارد.

به کودک مسئوليت دهيد

* کودک را در امور مربوط به نوزاد مشارکت دهيد تا احساس کند که به حضور او نياز داريد و از اين طريق برتري خود بر نوزاد را به صورتي منطقي درک کند. همچنين در مقابل کارهايي که براي نوزاد انجام ميدهد و مورد پسند شماست او را تشويق کنيد و گه گاه پاداشهايي نيز براي اين منظور در نظر بگيريد.

* نکاتي را که از کودک انتظار داريد، به او آموزش دهيد و با هم تمرين کنيد مثلاً به او ياد بدهيد چگونه نوزاد را بغل کند يا در تعويض لباس او به شما کمک کند. همچنين درباره اينکه چرا نوزاد گريه ميکند و يا به توجه بيشتري نياز دارد برايش توضيح دهيد.

يک زمان اختصاصي

زمانهايي را به کودک اختصاص دهيد و وقت خود را به تنهايي با او سپري کنيد. در اين زمانها از کمک ديگران براي نگهداري از نوزاد بهرهمند شويد تا بتوانيد يک فعاليت مشترک مانند بازي يا رفتن به پارک را با کودک به اتمام برسانيد.

در قبال تمامي برخوردهاي مناسب محبتآميز خود با کودک و داشتن سبک رفتاري با ثبات بايد اين مسئله نيز در واکنشهايتان مشهود باشد که آسيب به نوزاد به هيچ وجه مورد پذيرش شما نيست اين کار را ميتوانيد با بيتوجهي به رفتارهاي بد کودک، جريمه و محروم کردن او از مزايايي که برايش در نظر گرفتهايد و... انجام دهيد.

بهرهگيري از روانشناس کودک

رفتار کودک خود، قبل از بارداري تان را به خاطر آوريد. آيا نشانههايي مانند پرخاشگري، لجبازي، مقابله، پرحرفي، تحرک زياد و... در او وجود نداشت و صرفا با تولد نوزاد جديد مشکلاتي که به آنها اشاره کرديد بروز يافته است؟ در صورتي که اين واکنشهاي کودک پيش از تولد نوزاد هم وجود داشته و با حضور او شدت يافته است توصيه ميشود که به منظور بررسي تخصصيتر کودک خود از مشاوره يک روانپزشک يا روانشناس بهرهمند شويد.

همچنين شيوه تعامل خود با کودکتان را مرور کنيد و در زمينه سبک فرزندپروري در جلسات حضوري از راهنمايي متخصصان حوزه سلامت روان مانند روانشناسان، مشاوران و روانپزشکان استفاده کنيد.


مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.irارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.

منبع: خراسان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس