یکی از مرسوم‌ترین تجهیزات موجود در ارتش جهان، راکت‌انداز است که به علت اهمیت آن در یگان‌های زمینی، بسیاری از کشورهای جهان سراغ ساخت این تجهیزات رفته‌اند.

گروه دفاع و امنیت مشرق - استفاده از راکت به عنوان یک سلاح جنگی به دوره حمله مغول بر می گردد. در آن دوران چینی ها برای اولین بار در برابر حمله مغولها از راکت برای دفاع از خود بهره بردند. در جنگ دوم جهانی استفاده از راکت بسیار عمومیت پیدا کرد و سامانه معروف روسی به اسم "کاتیوشا" برای اولین بار در این جنگ به کار رفت. از آن زمان به این طرف سامانه های پرتاب گر راکتی به عنوان بخش ثابتی از یگان های توپخانه ای کشورهای گوناگون به خدمت مشغول بوده است. در این مطلب قصد داریم تا شما را با 5 سامانه راکت انداز ناشناخته موجود در دنیا آشنا کنیم.


RT2000

اولین سامانه ای که در این مطلب به آن می پردازیم، ساخت کشور تایوان است. سیستم راکت انداز RT2000 ملقب به "رعد" که توسط صنایع دفاعی تایوان ساخته شده است در سال 2011 میلادی وارد خدمت ارتش این کشور شده است. وظیفه اصلی این سامانه دفاع ساحلی و نابود کردن نیروهای حمله کننده از سمت دریا بر روی سطح آب پیش از رسیدن آنها به ساحل است.

ارتش تایوان در ابتدا برای 150 دستگاه از این سامانه اعلام نیاز کرد اما نهایتا به دلیل کاهش بودجه های دفاعی 57 دستگاه از این آتشبار راکتی به ارتش تایوان تحویل شد.

آشنایی با 5 راکت انداز ناشناخته+عکس

 این سامانه می تواند از سه نوع راکت با سه کالیبر مختلف استفاده کند. این راکتها در سه کالیبر 117 ، 180 و 230 میلی متر عرضه شده و برد آنها به ترتیب 15 ، 30 و 45 کیلومتر است. این راکتها می توانند از سرهای جنگی شدید الانفجار و یا خوشه ای استفاده کنند.

در گونه 117 میلی متری سامانه مورد نظر می تواند 60 راکت، در نمونه 180 میلی متری 27 راکت و در نمونه 230 میلی متری 12 راکت را حمل می کند. سازندگان ادعا می کنند که شلیک 12 راکت 230 میلی متری این سامانه می تواند منطقه ای به مساحت 200 هزار مترمربع را پوشش داده و اهدافی مثل لندیگ کرافتهای کوچک را نابود کند.

کشنده این سامانه از مدل HEMTT است که از یک موتور دیزل به قدرت 450 اسب بخار بهره برده و می تواند به سرعت 100 کیلومتر در ساعت رسیده و برد آن نیز در حدود 450 کیلومتر است.


RM-70

سامانه RM-70 در حقیقت یک سیستم راکت انداز 122 میلی متری است که توسط چک اسلواکی سابق و برپایه سامانه BM-21 گراد شوروی سابق ساخته شده و به عبارتی مدل ارتقاء یافته آن به شمار می رود. در حال حاضر کشور اسلوواکی با کمک شرکت Diehel BGT Defence آلمان این سامانه را ارتقاء داده است. این سامانه می تواند یا از 28 فروند راکت 122 میلی متری به مانند سامانه گراد و یا 6 راکت 227 میلی متری استفاده می کند. برد این راکتها بین 21 تا 41 کیلومتر می باشد.

آشنایی با 5 راکت انداز ناشناخته+عکس

این سامانه با یک بدنه زره پوش مجهز شده و در درون آن انواع سامانه های کامپیوتری مربوط به مکان یابی و هدف گیری نصب شده است. این سامانه از یک موتور دیزل بهره برده و می تواند با سرعت 80 کیلومتر بر ساعت مسافتی در حدود 800 کیلومتر را طی کند. در کنار خودروی راکت انداز یک خودرو حامل راکتهای اضافی نیز عمل می کند که بعد از هر شلیک برای بارگیری دوباره استفاده می شود.


Bateleur

اما سومین سامانه که در این مطلب آن را معرفی میکنم ساخت آفریقای جنوبی است. این سامانه در سال 1989 میلادی وارد خدمت ارتش آفریقای جنوبی شده است. "Bateleur" دارای 40 پرتاب گر 127 میلی متری بوده و می تواند دو نوع راکت شدید الانفجار ترکش شونده و راکتهای خوشه ای را پرتاب کند. این راکتها بردی در حدود 36 کیلومتر دارند.

آشنایی با 5 راکت انداز ناشناخته+عکس

بدنه این خودرو زره پوش شده می تواند در برابر گلوله های مستقیم تسلیحات انفرادی، ترکش های گلوله های توپ و همچنین انفجار مین مقاومت کند. این سامانه بر روی یک شاسی مدل SAMIL 100 قرار گرفته و از یک موتور دیزل با قدرت 315 اسب بخار نیرو گرفته و می تواند تا مسافت 1000 کیلومتری با سرعت 75 کیلومتر در ساعت طی کند.

Bateleur، نام گونه‌ای از عقاب است که در نواحی مرکزی و جنوب آفریقا زندگی می‌کند.


FIROS


این سامانه آتشباری ساخت ایتالیا در دو مدل 25 و 30 در طول جنگ سرد طرحی شده و به ارتش ایتالیا تحویل داده شدند. این سامانه ها از سال 1987 میلادی به خدمت نیروهای مسلح ایتالیا وارد شدند و تا به امروز به کشورهای امارات، لیبی و سوریه نیز صادر شده است. این سامانه دارای 40 پرتابگر 122 میلی متری است که برد آن در گونه 25 در حدود 25 و در گونه 30 در حدود 34 کیلومتر است.

آشنایی با 5 راکت انداز ناشناخته+عکس

زمان مورد نیاز برای هر 40 راکت در این سامانه 10 ثانیه است و زمان مورد نیاز برای مسلح کردن دوباره آن بین 5 تا 7 دقیقه است. این سامانه راکتهای شدید الانفجار، خوشه ای، دودزا و آتش زا را شلیک می کند.

این سامانه بر روی یک کامیون سنگین ساخت شرکت Iveco نصب می شود که از موتور دیزل استفاده می کند. FIROS می تواند با سرعت 75 کیلومتر بر ساعت مسافتی در حدود 750 کیلومتر را طی کند.


Jobaria

اما آخرین سامانه ای که در این لیست معرفی می کنم توسط صنایع دفاعی ترکیه برای ارتش امارات متحده عربی ساخته شده است. این سامانه بزرگ توسط صنایع دفاعی Roketsan ترکیه ساخته شده و از 240 پرتابگر 122 میلی متری بهره می برد و در حال حاضر بزرگترین سامانه آتشبار راکتی در جهان به شمار می رود.

وجه تسمیه نامگذاری این غول آهنی نیز آن است که Jobaria نام دایناسوری عظیم الجثه است که در حدود 161 تا 164 میلیون سال قبل بر روی کره زمین زندگی می کرده است.

این سامانه به تنهایی می تواند جایگزین یک آتشبار کامل راکت انداز 122 میلی متری که در حدود 30 نفر خدمه نیاز دارد شود و این در حال است که این سامانه تنها به 3 نفر خدمه نیاز دارد. برد راکتهای مورد استفاده در این سامانه در حدود 11 کیلومتر است. البته در صورت نیاز این سیستم می تواند از راکتهای 300 میلی متری با برد 100 کیلومتر نیز استفاده کند. در آن حالت 16 راکت قابل حمل است. در صورت شلیک تمام 240 راکت 122 میلی متری ناحیه ای به مساحت 4 کیلومتر مربع تحت پوشش قرار خواهد گرفت.

آشنایی با 5 راکت انداز ناشناخته+عکس

این سامانه بر روی یک کشنده ساخت شرکت Oshkosh نصب شده است و از سال 2013 میلادی به خدمت ارتش امارات وارد شده است. کل این سامانه به همراه کشنده آن 118 تن وزن دارد و از یک موتور با قدرت 700 اسب بخار نیرو می گیرد. این خودرو می تواند با سرعت بیشینه 80 کیلومتر بر ساعت نیز حرکت کند. برد حرکتی این سامانه نیز در حدود 450 کیلومتر است.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 29
  • در انتظار بررسی: 3
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۰۰:۵۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۹
    4 1
    ماشین حمل سلاح یه راکت ببینید چه متناسب و قدرتمند هست اونوقت سجیل با اون عظمت با کامیون بنز 20سال پیش جابه جا میشه
  • امیرحسین سعیدی رضوانی ۰۱:۴۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۹
    13 1
    درسته جالب بودن و به خصوص اخری قابل ستایش بود اما چیزی از ارزش های غیورمردان صنایع دفاع ما کم نمی کنه. درود به همت و شرفشون
  • حسین ۰۲:۵۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۹
    2 1
    ظاهرا خطای راکت ها در حدود یک درصد برد آنهاست! یعنی برای برد 30 کیلومتر چیزی حدود هزار متر! پس احتمالا تنها کارکرد آن ها آتش تهیه خواهد بود. سوال: لوله های راکت انداز ها موازی ساخته می شوند یا با هم زاویه دارند.
  • ۰۳:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۹
    2 1
    ما هم بچگیهامون مصادف بود با جنگ تحمیلی از این رو یک سامانه طراحی کرده بودیم بنام ""تشتک انداز ""که می خواستیم صدام رو باهاش بکشیم
  • ۱۰:۲۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۹
    4 2
    دوباره ی سری پیدا میشن که میگن جای اتش بارهای ایرانی خالیه
  • باب اسفنجی ۱۰:۲۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۹
    1 1
    آخریه عجب چیز خوفیه ایران که پشت کامیون میان نصب میکنن
  • احسان ۱۰:۵۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۹
    1 0
    البته اینکه می گم شناخته شده هستش MLRS هیولای نبرد باموشک کوتاه برد300 کیلومتری اتاکیمز و متاسفانه ساخت امریکا
  • ۱۰:۵۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۹
    4 0
    در مورد صنایع دفاعی ترکیه مطلب بذارید
  • علی ۱۲:۱۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۹
    2 0
    بسم الله الرحمن الرحیم سلام 1-کدوم گزین بهتریه کالیبر پائین ولی تعداد بالا یا کالیبر بالا ولی تعداد کمتر ولی قدرت انفجار بیشتر 2-از ایران چی لطفا هر وقت از این مقاله هایه مقاییسه ایی میگذارید نوع ایرانیش رو هم بگذارید 3-فیلم هم بد نیست اگه بگذارید 4-تویه توپ یادمه سردار نجار گلوله بصیر رو که قابلیت هدایت رو داشت خط تولیدشو افتتاح کرد آیا راکت هم هدایت اینطوری داره که نقطه زن باشه یا نه فقط برای آتشباری سنگین استفاده میشه 5-کدوم بهتر توپخانه یا راکت انداز؟کلا فرق این دو چیه؟ 6-
  • ۱۳:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۹
    0 0
    موشكهاي فجر ٥ درحقيقت نوع ايراني آنها هستند كه بردي برابر با هفتاد كيلومتر دارند
  • ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۹
    1 2
    ظاهرا این عکسی که بجای جباریا زدن متعلق به اماراته. پرچم تهشو ببینید. دو اینکه اینا رو بشمارید، اگر هر ردیف، سه ردیف پرتابگر 19 تایی داشته باشه، میشه 171 موشک. چطوری نوشتن 240 پرتابگر؟
  • ۱۴:۰۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۹
    1 1
    لطفا پرتابگر 300 تایی دوربرد ایران رو هم معرفی کنید. فقط حزب الله لبنان باید خبر داشته باشه؟
  • حسین ۱۵:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۹
    0 0
    اگه یه سر به سایت www.diomil.ir بزنید، میتونید لیست تمامی سامانه های راکتی صادراتی ایران رو یکجا ببینید، نکته جالب توجه اینه که صادرات بعد از مرتفع شدن کلیه نیاز داخلی اتفاق میافته...
  • سعید ۱۶:۳۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۹
    0 1
    ترکیه واقعا خیلی پیشرفت کرده ان شا الله ما هم به پای صنایع نظامی ترکیه برسیم ... امیدوارم تا خیلی عقب نیفتادیم این اتفاق بیفته
  • ۱۹:۰۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۹
    0 5
    بنده خدا در بحث موشک ایران توی منطقه قدرت اوله ترکیه هم اکثر صنایع نظامیش مونتاژ و واردات هست پس بیخود ایران رو با اون قیاس نکن . اونها توی خواب هم به ایران نمی رسن . جالب هم اینجاست که ایران تمام این توان رو با تحریمهای وحشیانه و ناجوانمردانه غرب به دست آورده و اونها محدودیتهای ایران رو نداشتن قبل ازاینکه حرفی رو بزنید کمی هم روش فکر کنید
  • ۱۹:۴۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۹
    0 0
    موافقم
  • ۱۹:۵۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۹
    2 0
    ترکیه برای امارات ساخته توی سایت راکتسان هست.
  • ۲۰:۲۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۹
    0 0
    برای 30 کیلومتر میشه 300 متر
  • ۲۰:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۹
    0 0
    در مدیریت بحران کارایی یعنی استفاده بهینه از داشته نه خلق نداشته ها. امروز کشور به سیستم دفاعی و تهاجمی نیاز داره و فرقی نمیکنه که با حامل ۲۰ سال پیش حمل میشه یا حامل نسل بعد. هزینه کردن زمان نفرات و سرمایه برای انتقال تجهیزات اولویت بعدیست و در حال حاضر مانه پیشرفت اولویت اول اوست. هر گاه کشور در تامین جنگ افزار به خود کفایی کامل رسید اونوقت میشه اول نسبت به گزینه های حمل و نقل و بعدا گزینه های زیبا سازی آنها پرداخت!
  • ۲۰:۲۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۹
    0 1
    صنایع مونتاژش منظورته دیگه؟؟
  • ۲۰:۳۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۹
    0 1
    ترکیه در مقابل صنایع نظامی خیلی کوچک است
  • برهانی ۲۲:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۹
    0 0
    بچه ها خسته نباشید
  • هاشم ۰۷:۴۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    0 1
    مگه خود مون صنایع دفاعی نداریم چرا ترکیه مگه ایران چشه؟
  • ۱۰:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    0 1
    سعيد جون !!! اولا تركيه تحريم نيست و از هر كجاي دنيا كه بخواد ميتونه هم متخصص ، هم مشاور و هم هر وسيله و ابزار و موادي كه ميخواد رو تهيه كنه و خيلي از اين تجهيزات الكترونيكي و حساس ساخت خودش نيست بلكه به سفارش اون توسط شركتهاي خارجي ساخته و روي تجهيزاتش نصب ميشه !!!! هر وقت اونها تونستند ماهواره بفرستند فضا (اونم بدون كمك هيچ كشوري و بصورت كاملا بومي ) و يا به دانش هسته اي دست پيدا كردند و يا توانستند پهباد بسازند ( نه اينكه از اسرائيل بخرند) !!! شما ميتوني بگي دارند به گرد پاي ايران ميرسند !!!
  • ۱۳:۵۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    1 0
    هم ترکیه هم ایران
  • ۱۳:۵۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    0 1
    وقتی ناتو ترکیه رو تسخیر کرده این چیزا دیگه ارزش نداره هنر اینه وابستۀ نظامی نباشی و پیشرفت کنی مثل ایران
    • طاهر US ۰۶:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۷
      2 0
      خسته نشدین از این حرفا؟ مردم دارن از گشنگی میگن اونوقت هنوز شما تو توهم هستین.
  • ۱۶:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    1 0
    خوب مزایایی بنز را هم بگو ! درد دسترس بودن قطعات پائین بودن هزینه های خدمت و به کار گیری به علاوه استتار درر پوشش خودروی سیویل ...بهتر از این ؟.... یک سری به عکس های پرتاب گرهای کروز دریایی مون بنداز تا بهتر فلسفه این کار را متوجه بشی
  • ۱۷:۳۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۹
    0 0
    سلامتتتتتتتتت باش

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس