به گزارش مشرق، سعید جلیلی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم که امشب شنبه در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه 2 سیما حاضر شده بود، در خصوص علت اینکه در دقیقه 90 در انتخابات حاضر شده است، گفت: عرصه ریاستجمهوری عرصه مهمی است و وظیفه سنگینی بر عهده رئیسجمهور قرار دارد و کسانی که میخواهند وارد این عرصه شوند باید شناخت کافی از وضعیت کشور و کارویژههای رئیسجمهور و اینکه با چه ظرفیتی میخواهند وارد این عرصه شوند و با توجه به اینکه انتخابات ریاستجمهوری یک عرصه رقابتی است، باید ببینند چه کسان دیگری در این عرصه وارد شدند.
وی ادامه داد: به نظر بنده باید با یک نگاه تکلیفمحور وارد انتخابات شد و اگر شما احساس کنید که افراد بهتر و جدیتری نسبت به شما وارد عرصه شدهاند که میتوانند این وظیفه را به شکل بهتری انجام دهند، این وظیفه از روی دوش شما برداشته میشود و اگر این گونه نباشد، تکلیف بر دوش شما گذاشته میشود و بر همین اساس بنده مشورتهای لازم را تا دقایق آخر انجام دادم و ثبتنام کردم.
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری تصریح کرد: بنده معتقدم وقتی فردی وارد این عرصه میشود، باید با قوت وارد شود و شناختی که بنده از مشکلات کشور دارم و راهحلهایی که میتواند داشته باشد و دلایلی که چرا این مشکلات بوجود آمده به حوزه کار بنده در شورای عالی امنیت ملی که با حوزههای سیاسی، اقتصادی و مسائل مختلف سروکار داریم، مربوط میشود و ظرفیتهایی که میتواند در این جهت به کار گرفته شود، شناخت داشتم، باعث شد که این توان را در خود ببینم و حضور پیدا کنم.
جلیلی در خصوص برنامههایش برای حل مشکلاتی اقتصادی و ارتباط آنها با اسناد بالادستی نظام گفت: یکی از مهمترین کارویژههای رئیسجمهور بعدی پرداختن به مسائل اقتصادی است و مهمترین دغدغه و سوالات مردم در این حوزه قرار دارد که در حوزه اقتصاد قرار است چه اتفاقی رخ دهد لذا بسیار اهمیت دارد و امیدواریم انشاءالله منتخب مردم پس از حماسه سیاسی که در 24 خرداد شکل گرفت وارد جریان شکلگیری حماسه اقتصادی شود.
وی اضافه کرد: در عرصه اقتصاد که عرصه بسیار مهمی است خوشبختانه برنامههای خوبی را به لحاظ بررسیها دارم و اسناد بالادستی همانند چشمانداز 20 ساله، سیاستهای کلی نظام، برنامه 5 ساله اصل 44 و قوانین مشخص و مصوب مجلس همانند هدفمندی یارانهها و بودجه سالانه را داریم که ظرفیتهای بسیار مهمی در این حوزه است و همه اینها به نظر بنده یک فرصت برای تحقق حماسه سیاسی است چرا که یک مجموعه کار کارشناسی انجام شده و فرصت بوجود آورده است تا این برنامهها اجرا شود.
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری تاکید کرد: باید این بحث مطرح شود که فردی که رئیسجمهور میشود چگونه میخواهد این برنامهها را اجرا کرده و باید برنامه اجرایی کردن این برنامهها را بگوید، چون بسیاری از بحثهایی که در حوزه اقتصاد با آنها روبرو هستیم، بحثهایی بوده که در قالب مصوبات برنامهها و سیاستهای کلی داریم، اما متاسفانه اجرا نشده است. رئیسجمهور باید برنامه اجرایی کردن این موارد را داشته باشد و به چند مورد اساسی از جمله تورم، اشتغال، هدفمندی یارانهها و از این دست توجه کند.
جلیلی با بیان اینکه حوزه اقتصاد، حوزه فرصتها و تهدیدهاست، گفت: برخی تهدیدها در این حوزه هم از داخل و هم از خارج متوجه کشور شد که اگر به خوبی از این فرصتها استفاده شود، بسیاری از این تحریمها خودبه خود منتفی میشود.
وی در تشریح مثالهایی برای تبدیل تهدید به فرصت اظهار داشت: یکی از بحثهایی که سالهاست، مطرح است قطع وابستگی کشور به نفت بوده که همه نیز روی آن تاکید داشتند و قرار بود در پایان برنامه 5 ساله چهارم اجرایی شود و اگر این مورد اجرا میشد اینکه برخی بخواهند از ظرفیت فروش نفت ایران استفاده کنند، کاملا منتفی میشد و بعضی از موارد در مباحث اقتصادی وجود دارد که اگر به موقع وارد شوید و از فرصتها به خوبی استفاده کنید و برنامهریزی کنید، بسیاری از تهدیدها از بین میرود و فکر نمیکنم که هیچکدام از افرادی که کاندیدا شدهاند بخواهند که این موارد را نفی کنند.
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری ادامه داد: علت گفتن این حرفم این است که به هر حال این موارد مصوب شده و قرار نیست که در حوزه اقتصاد نگاههای متفاوتی شکل بگیرد، بلکه باید آن مواردی که قانون شده و به سند بالادستی نظام تبدیل شده است، باید اجرا شود البته باید آسیبشناسی هم صورت بگیرد و آسیبهای آن برطرف شود.
جلیلی در ادامه تصریح کرد: یکی از بحثهای اساسی که در برنامه دولت وجود دارد، این است که باید به ساختار اجرایی در حوزه اقتصاد سامان داده شود. در حوزه اقتصاد به نظر من یکی از ضرورتها این است که ساختار اداری و اجرایی کشور در حوزه اقتصاد متناسب با ظرفیتها و شرایطی که در آن قرار داریم، باشد.
وی اظهار داشت: امروز به لحاظ تهدیدها شاهد برنامهها و توطئههایی از سوی دشمن هستیم و ساختار اقتصادی ما باید به نوعی قوی باشد که بتواند در مقابل این تهدیدها مقابله کند و ساختار ما باید بتواند که تمام ظرفیتهایی را که در کشور وجود دارد، به موقع و درست مدیریت و آزاد کند البته یکی از ظرفیتهای اقتصادیای که داریم، فرصتهای سختافزاری و نرمافزاری است و ساختار اجرایی ما باید به گونهای شکل بگیرد که این ظرفیتها آزاد شود.
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری گفت: ساختار اجرایی و اداری کشور باید به گونهای باشد که اگر مردم قصد مشارکت در حوزه اقتصادی دارند، این ساختار باید مشوق آنها باشد نه اینکه بالعکس باشد. در حال حاضر شاهد این هستیم که آحاد جامعه بیشتر نگران این موضوع هستند که اگر ظرفیتی را به کار بگیرند، ساختار اداری کشور مانع آنها شود و اگر این موارد اجرایی و از آسیبها کاسته شود، تهدیدها به فرصت تبدیل میشود.
جلیلی با بیان اینکه یکی از سوالاتی که در جامعه ما مطرح است، این است که مشکلات داخلی به علت تحریمهاست، یا به علت مشکلات داخلی؟ باید در پاسخ به این سوال گفت که برخی از مشکلات فعلی به علت برخی از موارد بینالمللی از جمله تحریمهاست که مانند شوک به اقتصاد ما ضربه وارد میکند اما اگر بتوانیم به درستی آنها را مدیریت کنیم، همین تهدید به فرصت تبدیل خواهد شد.
وی با ذکر مثالهایی از تبدیل تهدید به فرصت خاطرنشان کرد: سوالی مطرح بود مبنی بر اینکه چرا با وجود اینکه کشور ما نفتخیز است، واردات بنزین داریم و همین ماجرا باعث شد تا از این ناحیه تهدید شویم و با ظرفیتهایی که آزاد کردیم به این نکته رسیدیم که نه تنها خود را از موضع تهدید دور کردیم، بلکه میتوانیم به عنوان صادرکننده بنزین نیز باشیم، پس باید همین موضوع را در عرصههای دیگر شاهد باشیم و برای این دست از مباحث برنامه اجرایی زمانبندیشده داشته باشیم.
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری اضافه کرد: اینکه میگوییم حماسه اقتصادی باید شکل بگیرد، به این معنی است که نباید زمان را از دست بدهیم و با نگاه همهجانبه تهدیدها را پیش ببریم و این مورد کاملا شدنی است و مثال دیگر در این زمینه این است که سالانه برای تامین کالاهای اساسی نزدیک به 11 میلیارد دلار واردات داریم و اگر بررسی کنید، میبینید که میتوانیم این مورد را به فرصت تبدیل کنیم چرا که ایران کشور کوچکی نیست و همهی این میزان کالای اساسی را میتوانیم در داخل کشور تولید کنیم که با این وجود همه تهدیدها برطرف میشود و با تولید داخل نیز، اشتغال ایجاد کردهایم و واردات نیز کاهش پیدا کرده و این 11 میلیارد دلار را میتواند در داخل کشور سرمایهگذاری شود.
جلیلی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: این مورد در خصوص کالاهای اساسی بود اما حتی در کالاهای غیراساسی که به علت کاری که در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی داشتیم، این موارد را بررسی و مشاهده کردیم که از کشوری مانند آلمان در سال 90، 39 میلیون دلار چوب بستنی وارد کردیم، با وجود اینکه چوب بستنی را میتوان تولید کرد.
وی در خصوص طرح هدفمندییارانهها نیز گفت: به نظر بنده این طرح، قانون بسیار خوبی است و باید سریعتر مراحل بعدی آن اجرا شود. به نظر بنده این قانون همه جوانب را به خوبی در نظر گرفته و اصل 44 قانون اساسی یکی از موارد لازم و خوبی است که اگر ساختار اقتصادی کشور به روز شده و دارای ساختار چابکی باشد، میتواند بسیاری از مشکلات کشور را حل کند.
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری در مورد ارتباط برنامههایش با اقتصاد مقاومتی تأکید کرد: اقتصاد مقاومتی راهبردی علیه و پاسخی مناسب به توطئههای دشمنان است تا آن فشارهایی که میخواهند به کشور وارد کنند، خنثی شود. نفت یکی از حوزههایی است که آنها قصد دارند بر ما فشار بیاورند و اگر اقتصاد بدون نفت را رقم بزنیم، این مورد به یکی از مؤلفههای اصلی اقتصاد مقاومتی تبدیل میشود.
جلیلی ادامه داد: سال گذشته با همه فشارها در حدود بیش از 51 میلیارد دلار واردات داشتیم در حالی که صادرات غیرنفتی کشور با اقتصاد پتروشیمی و میعانات در حدود 41 میلیارد دلار بود، یعنی در حدود 11 میلیارد دلار اختلاف داشتند؛ یا در مورد دیگر؛ دشمن فشارهایی در حوزه علم و فناوری به کشورمان وارد میکنند، این یکی از موارد مزیتهای نسبی ماست چرا که ما جمعیتی جوان و متخصصی داریم و اگر ظرفیت این جمعیت فعال شود، صادرات میتواند به سمت تولید دانش بنیان معطوف شود.
وی افزود: یک دیگر از عرصههایی که در حال حاضر به ما فشار میآورد، عرصه حملونقل است اما با وجود موقعیت ژئوپلتیک کشورمان موقعیت ترانزیت ارزشمندی را داریم و اگر این ظرفیت ترانزیتی کشور را مانند کوریدور شمال به جنوب، فعال کنیم، میتوانیم اقتصاد مقاومتی را شکل بدهیم.
کد خبر 217789
تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۰:۲۸
- ۱ نظر
- چاپ
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری میگوید، منتخب مردم هر کس که باشد، باید از همان فردای روز انتخابات و تحقق حماسه سیاسی وارد ایجاد حماسه اقتصادی شود.