سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژههای مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم.
در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید
************
روزنامههای امروز دوشنبه ۲۷ شهریورماه در حالی چاپ و منتشر شد که سفر رئیسی به نیویورک، حاشیههای حضور رونالدو در تهران و تبادل جاسوسهای آمریکایی در صفحات نخست روزنامههای امروز برجسته شده است.
گمانهزنی در مورد چگونگی حضور جبهه اصلاحات در انتخابات همچنان جزو خبرهای مهم انتخاباتی محسوب میشود، برخی معتقدند که اصلاحطلبان با همه توان وارد انتخابات شده و برخی دیگر معتقدند این جریان سیاسی چند شاخه شده و طیفی مشارکت و طیف دیگر آن را تحریم خواهند کرد.
روزنامه آرمان امروز که در صف اصلاحطلبان حامی مشارکت در انتخابات است در گزارش اول خود نوشته است:
گمانهزنی در مورد چگونگی حضور جبهه اصلاحات با توجه به موانع و … در انتخابات همچنان جزو خبرهای مهم انتخاباتی محسوب میشود. بسیاری معتقدند که اصلاحطلبان بهدلیل رد صلاحیتها نمیتوانند لیستی متمایز بدهند. با این وجود اتحاد در اردوگاه اصولگراها هم دور از دسترس محسوب میشوند. پس از پایان پیش ثبتنامها برای انتخابات مجلس دوازدهم، گفته شد که چهرههای شاخص اصلاحطلب حاضر نشدهاند در این انتخابات نام نویسی کنند. به این موضوع هم اشاره کنیم که در میان اصلاحطلبان دو نگاه به انتخابات وجود دارد؛ یک طیف معتقد است که باید از فرصت انتخابات استفاده کرد و آن را به مثابه یک دریچه برای تنفس جامعه دانست ولی در مقابل برخی دیگر از همین طیف اعتقادی به مشارکت ندارند چرا که تصور میکنند، تدارکات لازم برای یک انتخابات که همه گروهها در آن حضور داشته باشند، در حال حاضر وجود ندارد. با این وجود برخی از اردوگاه اصولگرایان تلاش دارند تا جبهه اصلاحات را دست پر معرفی کنند.
این روزنامه در ادامه به نقل از سعید شریعتی عضو حزب اتحاد نوشته است:
مساله این است که این روزنه اگر معطوف به نتیجه نباشد، همان اندک امید را هم از بین میبرد. فرض کنید فلان آقا را نامزد کنند و مثلا ۳ هزار رای بیاورد؛ در این شرایط هم خودش نا امید میشود و هم مایی که به او رای دادهایم.» شریعتی با اشاره به انتخابات مجلس یازدهم در سال ۱۳۹۸، افزود: در آن زمان هنوز به این وضعیت که قهر و فاصله باشد، نرسیده بودیم. در تهران تعدادی تایید صلاحیت شدند و سر آن به آقای مجید انصاری بود و انتهای آن هم فردی بود که در لیست کارگزاران قرار داشت!
روزنامه هممیهن نیز در سرمقاله خود بااشاره به پایگاه رای ضعیف جناج چپ مینویسد:
انتخابات مثل خرید یک کالا است. مردم به نسبتی که انتخابات، نیازهای آنان را تامین میکند، حاضرند در آن مشارکت کنند و این قاعدهای است که طی چند دهه گذشته شاهد آن بودهایم. انتخابات سالم، با نامزدهای رقابتی که نماینده اقشار و گروههای اجتماعی باشند و نهاد برآمده از آن کارآیی لازم در انجام وظایف قانونی خود را داشته باشد، موجب میشود که اغلب مردم برای حضور انتخاباتی دستبهکار شوند. احزاب و گروههای سیاسی نیز انتخابات را بهار فعالیت سیاسی میدانند و در آن مشارکت مؤثر خواهند کرد و نیازی هم به دعوت از آنان نیست.
سندروم رونالدو در تهران
جمعیتی شیفتهوار از تپه منتهی به در عقبی هتل اسپیناس پالاس بالا میروند و فریاد میزنند. آنها به بالای تپه که میرسند بر در بسته هتل لوکس و پرزرقوبرق اسپیناس میکوبند؛ در میشکند، نیروهای نگهبانی هتل کاری از دستشان برنمیآید، جمعیت هیجانزده میخواهند این مرد را ببینند؛ کریستیانو رونالدو، ستاره پرتغالی تیم النصر عربستان. او که همراه با سایر اعضای این تیم با پروازی اختصاصی، ریاض را ترک کرده و وارد تهران شده، مورد هجوم هوادارانش قرار میگیرد. حالا این موضوع را در برابر مواجه مردم با فراخوان ضدانقلاب قرار داده و یک نتیجه جالب گرفت!
روزنامه نئولیبرالی دنیای اقتصاد که به نظر از تشریح استقبال عمومی از ستاره پرتقالی نوشته است:
سیاری بر این عقیده هستند که بسته بودن ارتباطات بینالمللی و حضور پیدا نکردن چهرههای پرآوازه در زمینههای هنری و ورزشی یکی دیگر از دلایل بروز چنین رفتارهای جمعی است. محدثی در این زمینه میگوید: «بله، دقیقا بخشی از این شکل رفتار ریشه در انواع ارتباطات جامعه در جهان دارد. اینکه نهادها و سازمانها بتوانند خوراکهای فرهنگی و هنری و ورزشی مناسبی برای مردم فراهم کنند و مهیا نشدن رویدادهای مناسب باعث میشود که پدیده رونالدو به وجود بیاید و مردم دنبال او بدوند و نمایش ناخوشایندی از ایرانیان در جهان به تصویر درآید.
این روزنامه در ادامه مینویسد:
اینکه میگویند ما از بقیه ملتها متفاوت هستیم و ما را تافته جدا بافته میکنند، درست نیست. باید در برخورد با هر پدیدهای همان موضوع را بهدور از انگهای مختلف بررسی کرد. ما امروز دچار این مشکل هستیم که تبادلی با کشورهای دیگر نداریم و از رویدادهای فرهنگی مناسب محرومیم.
روزنامه شرق نیز به حاشیه حضور رونالدو پرداخته و مینویسد:
فیلمهای منتشرشده از ورودی هتل اسپیناسپالاس نشان میدهد جمعیت بهزور از یکی از درهای هتل وارد لابی شده و همچنان با صدای بلند رونالدو را صدا میزدند. اطراف هتل هم به اندازه کافی غوغا به پا شده بود. بسیاری خودشان را به بلندی تپههای مشرف به هتل رسانده بودند تا مگر از این طریق بتوانند کریس رونالدو را ببینند. اینها منهای شایعاتی است که گفته میشود عدهای حتی از شب قبل با پرداخت هزینه هنگفت یکی از اتاقهای هتل اسپیناسپالاس را رزرو کردهاند تا شانس دیدن رونالدو را از نزدیک داشته باشند. این همه شوق برای دیدن یک فوقستاره که یکی از بزرگترین بازیکنان فوتبالی است که به ایران آمده با یک حسرت بزرگ عجین شده است!