از تولد تا مرگ: نژادپرستی در نظام درمانی آمریکا - نمایه

آمار مرگ‌ومیر در نوزادان و مادران باردار، آسم در کودکان، اختلالات روانی در نوجوانان، فشار خون در بزرگ‌سالان، و آلزایمر در سالمندان سیاه‌پوست آمریکایی همگی نسبت به همتایان سفیدپوست‌شان بیش‌تر است.

سرویس جهان مشرق - سیاه‌پوستان آمریکا از بدو تولد تا زمان مرگ، در حوزه‌ی سلامت و نظام درمانی وضعیت بدتری در مقایسه با همتایان سفیدپوست خود دارند. نرخ مرگ‌ومیر در میان نوزادان و مادران سیاه‌پوست بالاتر است؛ کودکان سیاه‌پوست بیش‌تر به آسم دچار می‌شوند؛ نوجوانان سیاه‌پوست در دریافت خدمات سلامت روانی مشکلات بیش‌تری دارند؛ در سنین بزرگ‌سالی بیش‌تر با فشار خون بالا دست‌وپنجه نرم می‌کنند؛ و در پیری بیش‌تر به آلزایمر و سایر بیماری‌ها مبتلا می‌شوند. آسوشیتدپرس یک سال گذشته را صرف بررسی این موضوع کرد که میراث نژادپرستی در آمریکا چگونه نابرابری‌های درمانی‌ای را پایه‌گذاری کرده است که سیاه‌پوستان با آن‌ها مواجه هستند[۱].

از تولد تا مرگ: گزارش آسوشیتدپرس از نژادپرستی در نظام درمانی آمریکا +عکس و فیلم

سیاه‌پوستان آمریکایی از تولد تا مرگ با تبعیض و نژادپرستی در نظام درمانی کشورشان مواجه هستند؛ عواملی که ابتلای آن‌ها به بیماری را محتمل‌تر، درمان بیماری‌هایشان را دشوارتر، و مرگشان را دردناک‌تر می‌کند. (+)

مستند شبکه‌ی آلمانی «دویچه‌وله» درباره‌ی زندگی بی‌خانمان‌ها در آمریکا [دانلود با حجم ~ ۱۸۸ مگابایت]

در همین‌باره بخوانید:

›› سنت نژادپرستانه «لینچ کردن» سیاهان در آمریکا پس از نیم قرن احیا می‌شود

›› «شاکو باتم»؛ جایی که دولت آمریکا به قبرستان سیاه‌پوستان هم رحم نمی‌کند

›› مستند شبکه آلمانی درباره زندگی بی‌خانمان‌های آمریکایی +دانلود مستند

نوزادی: سال ۲۰۲۰، به ازای هر ۱۰۰,۰۰۰ تولد نوزاد زنده، ۱۰/۴ نوزاد سیاه‌پوست جان خود را از دست دادند؛ در حالی که این رقم در میان نوزادان سفیدپوست ۴/۴ نفر بود. همچنین ۱۴/۸ درصد از نوزادان سیاه‌پوست در سال ۲۰۲۱ نارس به دنیا آمدند؛ که بیش‌تر از هر گروه نژادی یا قومی دیگری در آمریکا بود. میزان مرگ‌ومیر مادران باردار سیاه‌پوست در سال ۲۰۲۱ نیز به ازای هر ۱۰۰,۰۰۰ تولد نوزاد زنده، ۶۹/۹ مورد بود. این در حالی است که این رقم در میان سفیدپوستان ۲۶/۶ مورد بود. چرا بسیاری از زنان سیاه‌پوست در بارداری می‌میرند؟ یک دلیل: پزشکان آن‌ها را جدی نمی‌گیرند[۲]. در بسیاری از موارد، پزشکان تصور می‌کنند زنان سیاه‌پوست آستانه‌ی تحمل درد بالاتری دارند و بنابراین به درخواست‌های آن‌ها برای رسیدگی به دردهایشان، توجهی نمی‌کنند؛ حتی در مواردی که درد نشانه‌ی وجود یک بیماری مرگ‌بار است.

از تولد تا مرگ: گزارش آسوشیتدپرس از نژادپرستی در نظام درمانی آمریکا +عکس و فیلم

«آنجلیکا لیونز» همزمان که سختی‌های دوران بارداری‌اش را برای تیم «آسوشیتدپرس» تعریف می‌کند، اشک می‌ریزد. لیونز در دوران بارداری‌اش بارها به بیمارستان مراجعه کرد و از دردهای شدید شکایت کرد. با این حال، هر بار به او می‌گفتند دردهایش طبیعی است و او را به خانه می‌فرستادند. تا این‌که پس از یکی از مراجعه‌هایش به بیمارستان، او را بستری کردند. لیونز تا این‌جا را یادش می‌آید که او را برای زایمان اضطراری به اتاق عمل بردند. بعدها به او گفتند تا یک قدمی مرگ رفته است. قلبش از حرکت ایستاد و صرفاً با دستگاه‌های پزشکی زنده بود. پس از سه روز به هوش آمد، و از آن‌جایی که نمی‌توانست حرف بزند، با اشاره سراغ نوزادش را گرفت. پسرش «ملیک» نارس به دنیا آمده بود، اما زنده بود. با این حال، لیونز، که زایمان اولش بود، هرگز نتوانسته بود شیرینی لحظات اولی را تجربه کند که نوزاد را روی سینه‌ی مادر می‌گذارند. حتی نمی‌دانست پسرش چه شکلی است. شاید ناامیدکننده‌تر از همه برای او این بود که بیمارستانی که به آن مراجعه می‌کرد، وابسته به همان دانشگاهی بود که در آن تدریس می‌نمود. با این وجود، همه‌ی زنان سیاه‌پوست به اندازه‌ی لیونز خوش‌شانس نیستند. بسیاری از آن‌ها خودشان یا فرزندشان، و یا هر دو، قربانی نژادپرستی در نظام درمانی آمریکا می‌شوند. (+)

از تولد تا مرگ: گزارش آسوشیتدپرس از نژادپرستی در نظام درمانی آمریکا +عکس و فیلم

«آنجلیکا لیونز» (چپ) خیلی خوب می‌دانست که زایمان در آمریکا برای زنان سیاه‌پوست خطرناک است. خودش درباره‌ی تبعیض نژادی در نظام درمانی آمریکا به دانشجویانش درس داده بود؛ از جمله این‌که خطر مرگ زنان سیاه‌پوست در دوران بارداری یا حین زایمان تقریباً سه برابر همتایان سفیدپوست‌شان است. سال ۲۰۱۹ چیزی نمانده بود همین اتفاق برای خودش بیفتد. برخی درمانگران در آمریکا، عقاید عجیب‌وغریبی دارند: مثلاً معتقدند سیاه‌پوستان، از جمله مادران سیاه‌پوست، پوست ضخیم‌تر و استخوان‌های قوی‌تری دارند و عصب‌هایشان کم‌تر از سفیدپوستان حساس است. همین عقاید باعث می‌شود کم‌تر به دردهای سیاه‌پوستان توجه و رسیدگی کنند. آنجلیکا تنها عضو خانواده‌ی لیونز نیست که نژادپرستی را در دوران بارداری و زایمان خود تجربه کرده است. خواهش «آنسونیا» (راست) نیز پس از دو بارداری ناموفق، در سومین بارداری‌اش تجربه‌ی تلخی مشابه آنجلیکا داشت. (+)

از تولد تا مرگ: گزارش آسوشیتدپرس از نژادپرستی در نظام درمانی آمریکا +عکس و فیلم

«آنسونیا لیونز» پسرش «آدریان» را راه می‌برد. آدریان نارس به دنیا آمد و پنج روز ابتدای عمرش را در بخش مراقبت‌های ویژه سپری کرد. سپس مدتی به دلیل مشکلات تنفسی در بیمارستان بستری شد. موضوع تبعیض نژادی در نظام درمانی آمریکا همبستگی مستقیمی با متغیرها یا طبقه‌ی اجتماعی نیز ندارد. به عنوان نمونه، آمار مرگ‌ومیر مرتبط با بارداری در زنان سیاه‌پوست دارای مدرک دانشگاهی، ۱/۶ برابرِ زنان سفیدپوست با مدرک پایین‌تر از دبیرستان است. (+)

کودکی: ۱۲/۳ درصد از کودکان سیاه‌پوست از آسم رنج می‌برند. این رقم بیش از دو برابرِ همتایان سفیدپوست آن‌ها (۵/۵ درصد) و بیش‌ترین میزان در میان کودکان هر نژاد دیگری در آمریکاست. آمار مرگ‌ومیر در اثر ابتلا به اسم نیز در میان کودکان سیاه‌پوست نسبت به کودکان سفیدپوست بسیار بیش‌تر است. سال ۲۰۲۰، به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت زیر ۱۸ سال، ۱۰/۷ کودک سیاه‌پوست در نتیجه‌ی ابتلا به آسم جان خود را از دست دادند. این در حالی است که این رقم در میان کودکان سفیدپوست ۱/۴ درصد بود. چرا کودکان سیاه‌پوست بیش‌تر در معرض آسم هستند؟ محل زندگی. از هر ۱۰ کودک سیاه‌پوست ۴ نفر در محله‌هایی زندگی می‌کنند که (به عنوان مثال به خاطر نزدیکی به کارخانه‌ها و آزادراه‌ها) درگیر آلودگی هوا هستند. این رقم برای کودکان سفیدپوست ۱ نفر است[۳].

از تولد تا مرگ: گزارش آسوشیتدپرس از نژادپرستی در نظام درمانی آمریکا +عکس و فیلم

«کارتر منسون» (راست) ۵ ساله، با خواهرش «کیدنس» (چپ) ۹ ساله، مقابل خانه‌ی یکی از اقوامشان بازی می‌کند. کارتر وسط جشن تولد صمیمی‌ترین دوستش، یک‌باره دست‌هایش را روی سینه‌اش گذاشت و پشت سر هم می‌گفت: «نمی‌توانم نفس بکشم؛ نمی‌توانم نفس بکشم.» مادرش «کاترین» در حالی که اشک می‌ریخت، این خاطره را برای تیم «آسوشیتدپرس» تعریف کرد. کودکان سیاه‌پوست به خاطر زندگی در محله‌های فاقد هوای پاک، اغلب در نزدیکی کارخانه‌های آلوده‌کننده‌ی هوا، بیش‌تر از همتایان سفیدپوست خود در معرض ابتلا به آسم قرار دارند. (+)

از تولد تا مرگ: گزارش آسوشیتدپرس از نژادپرستی در نظام درمانی آمریکا +عکس و فیلم

«کارتر منسون» (چپ) در مبارزه با آسم یک متحد قدرتمند دارد: خواهر خجالتی‌اش «کیدنس» (راست). کیدنس به‌شدت مراقب برادر کوچکترش است و هر گاه آسم به سراغ کارتر می‌آید، به او کمک می‌کند. با این حال، خود کیدنس نیز از آسم رنج می‌برد. (+)

از تولد تا مرگ: گزارش آسوشیتدپرس از نژادپرستی در نظام درمانی آمریکا +عکس و فیلم

داروها و اسپری‌های تنفسی «کارتر» و «کیدنس منسون». تخته‌ای از جنس مقوا به دیوار تکیه داده شده که روی آن دستورالعمل‌های مقابله با حمله‌ی تنفسی نوشته شده است. «کاترین» مادر کارتر و کیدنس، در حالی که تلاش می‌کند جلوی اشک‌هایش را بگیرد، می‌گوید برای بچه‌هایش هم مادر است، هم معلم، و هم پرستار. با این حال، باز هم احساس می‌کند برای آن‌ها کم گذاشته است. (+)

در همین‌باره بخوانید:

›› هر ۱۹ دقیقه یک نوزاد معتاد به مواد مخدر در آمریکا به دنیا می‌آید

›› تمام کودکان زیر ۶ سال در «فلینت» تا پایان عمر دچار عارضه مغزی خواهند بود

نوجوانی: ۱۸ درصد از نوجوانان سیاه‌پوست می‌گویند معمولاً یا اغلب در زندگی خود در معرض آسیب نژادی قرار گرفته‌اند. اما این تجربه‌ها از سنین ۴ تا ۶ سالگی آغاز می‌شود. حدود ۵۳ درصد از نوجوانان سیاه‌پوست علائم متوسط تا شدید افسردگی را تجربه می‌کنند. سیاه‌پوستان در سنین نوجوانی هر روز، به طور متوسط، ۵ مرتبه با تبعیض نژادی مواجه می‌شوند. بین سال‌های ۱۹۹۱ و ۲۰۱۹، آمار اقدام به خودکشی در میان نوجوانان سیاه‌پوست با افزایش حدود ۸۰ درصدی، بیش از هر گروه نژادی یا قومی دیگری افزایش پیدا کرد. آمار خودکشی نیز در کودکان و نوجوانان سیاه‌پوست، در سنین ۵ تا ۱۷ سال، بین سال‌های ۲۰۰۳ و ۲۰۱۷ روند افزایشی داشته است. گزارش «مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری»، وابسته به دولت آمریکا، نشان می‌دهد ۲۲ درصد از نوجوانان و جوانان سیاه‌پوست در سال گذشته به خودکشی فکر کرده‌اند[۴].

از تولد تا مرگ: گزارش آسوشیتدپرس از نژادپرستی در نظام درمانی آمریکا +عکس و فیلم

کودکان و نوجوانان سیاه‌پوست، به‌ویژه دختران در سنین ۱۵ تا ۱۷ سالگی، به علت قرار گرفتن در معرض رفتارهای نژادپرستانه، بیش‌تر از همتایان سفیدپوست خود با مشکلات روانی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. در عین حال، کمبود درمانگران سیاه‌پوست و هزینه‌های بالای خدمات سلامت روانی (که معمولاً تحت پوشش بیمه نیستند و گاهاً هر جلسه صدها دلار هزینه دارند) به این افراد اجازه‌ی درمان و مواجهه با مشکلات روانی‌شان را نمی‌دهد. به گزارش «انجمن روانشناسی آمریکا» تنها ۴ درصد از روانشناسان آمریکایی سیاه‌پوست هستند. همچنین ۸۰ درصد از درمانگران حوزه‌ی سلامت روانی برای درمان اختلالات ناشی از مواجهه با نژادپرستی آموزش ندیده‌اند. (+)

از تولد تا مرگ: گزارش آسوشیتدپرس از نژادپرستی در نظام درمانی آمریکا +عکس و فیلم

یکی از عوامل بروز اختلالات روانی در میان کودکان و نوجوانان سیاه‌پوست، دوران تحصیل در مدرسه است. «سیاه‌پوست بودن» به‌تنهایی کافی است تا این دانش‌آموزان فشار مضاعفی را برای کسب موفقیت به خود تحمیل کنند که گاهاً برایشان غیرقابل‌تحمل می‌شود. افسردگی، اضطراب، و خودکشی همگی در سنین مختلف به سراغ کودکان و نوجوانان سیاه‌پوست می‌آید. (+)

بزرگ‌سالی: ۷۵ درصد از بزرگ‌سالان سیاه‌پوست از ۵۵ سالگی در معرض ابتلا به فشار خون بالا قرار دارند. این رقم در میان همتایان سفیدپوست آن‌ها حدود ۴۷ درصد است. این در حالی است که در پرونده‌ی حدود ۲۱ درصد از قربانیان سیاه‌پوست کووید بین سنین ۵۵ و ۶۴ سال و ۱۹/۳ درصد از قربانیان سیاه‌پوست این بیماری در سنین ۴۵ تا ۵۴ سال، فشار خون به عنوان یکی از عوامل مرگ ذکر شده است که بیش‌ترین رقم در میان تمام گروه‌های نژادی در آمریکاست. اگرچه حتی در میان سفیدپوستان نیز تنها ۳۲ درصد از بزرگ‌سالان فشار خون خود را کنترل می‌کنند، اما این رقم در میان سیاه‌پوستان از این هم کم‌تر است: ۲۵ درصد. پیش‌بینی می‌شود عوامل خطر و بیماری‌های قلبی-عروقی در میان سیاه‌پوستان در آینده افزایش چشم‌گیری داشته باشد؛ در حالی که این آمار در مورد سفیدپوستان کاهشی پیش‌بینی می‌شود[۵].

از تولد تا مرگ: گزارش آسوشیتدپرس از نژادپرستی در نظام درمانی آمریکا +عکس و فیلم

«چارلز توماس» ۵۲ ساله، در تصویری که همسرش «ملانیز» روی تبلتش به تیم «آسوشیتدپرس» نشان می‌دهد. توماس پس از سال‌ها تلاش در آستانه‌ی ترفیع شغلی و انتقال از ایالت مری‌لند به ایالت فلوریدا بود تا ضمن بهبود آینده‌ی مالی خانواده‌اش، زنجیره‌ی فقر نسل‌های گذشته‌اش را بشکند. با این حال، در حالی که خانواده‌اش وسایلشان را جمع می‌کردند تا به خانه‌ی جدید نقل‌مکان کنند، توماس به کووید-۱۹ دچار شد و به خاطر ابتلا به فشار خون بالا، تسلیم این بیماری شد. توماس برای درمان فشار خون به پزشک مراجعه کرده بود، اما خودش احساس می‌کرد به خاطر رنگ پوستش مورد بی‌توجهی و «قضاوت» پزشکان قرار می‌گیرد. بنابراین پس از مدتی، دست از تلاش برای درمان فشار خونش برداشت. (+)

از تولد تا مرگ: گزارش آسوشیتدپرس از نژادپرستی در نظام درمانی آمریکا +عکس و فیلم

«ملانیز مار-توماس» (تصویر بالا) ژاکت همسرش «چارلز توماس» را که هنوز در کمد لباس‌هایشان آویزان است، بو می‌کند. ملانیز می‌گوید چارلز اخیراً یک پزشک سیاه‌پوست پیدا کرده بود و برای درمان پیش او می‌رفت و فشار خونش داشت تحت کنترل قرار می‌گرفت؛ با این حال، ابتلایش به کووید، جان او را گرفت. (+)

از تولد تا مرگ: گزارش آسوشیتدپرس از نژادپرستی در نظام درمانی آمریکا +عکس و فیلم

دو دوچرخه به دیواره‌ی حیاط خانه‌ی «ملانیز مار-توماس» تکیه داده شده‌اند. «چارلز توماس» همسر ملانیز، جدیداً برای خودش دوچرخه خریده بود تا با پسرش دوچرخه‌سواری کنند. (+)

در همین‌باره بخوانید:

›› «روز مادر» در زندان زنان آمریکا

›› در زندان‌ زنان آمریکا چه می‌گذرد

پیری: طبق آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، حدود ۱۴ درصد از سیاه‌پوستان بالای ۶۵ سال آمریکایی به آلزایمر و بیماری‌های ذهنی وابسته به آن مبتلا هستند. این در حالی است که این رقم در میان همتایان سفیدپوست آن‌ها ۱۰ درصد است. البته این اختلاف آمار احتمالاً از این هم بیش‌تر است، اما از آن‌جایی که احتمال تشخیص آلزایمر در سیاه‌پوستان توسط پزشکان کم‌تر است، خود را نشان نمی‌دهد. به علاوه، انتظار می‌رود موارد ابتلای سیاه‌پوستان به آلزایمر تا سال ۲۰۶۰، چهار برابر شود. کارشناسان علت بالاتر بودن آمار ابتلا به آلزایمر در میان سیاه‌پوستان را «یک عمر مواجهه با نژادپرستی» می‌دانند. مشکلات سلامتی، مانند بیماری‌های قلبی، دیابت، افسردگی، فشار خون بالا، چاقی، و اضطراب مزمن، به علاوه‌ی فقر، از جمله عوامل ابتلا به آلزایمر هستند که در میان سیاه‌پوستان شیوع بیش‌تری دارند[۶].

از تولد تا مرگ: گزارش آسوشیتدپرس از نژادپرستی در نظام درمانی آمریکا +عکس و فیلم

«کانستنس گاتری» ۷۴ ساله، زمانی علاوه بر مادر، یک آموزگار و کارآفرین نیز بود. با این حال، پزشکان از ۶۶ سالگی علائم آلزایمر را در او تشخیص دادند؛ بیماری‌ای که جان بسیاری از سیاه‌پوستان آمریکایی را می‌گیرد و پیش‌بینی می‌شود ابتلای سیاه‌پوستان به آن تا سال ۲۰۶۰ چهار برابر شود. (+)

از تولد تا مرگ: گزارش آسوشیتدپرس از نژادپرستی در نظام درمانی آمریکا +عکس و فیلم

«کانستنس گاتری» که در تصاویر بالا، در جوانی، برای حضور در یک مراسم آماده شده، زمانی آرایشگاه خودش را افتتاح کرد، و برای شرکت در نمایشگاه‌های مربوط به کارش به نقاط مختلف دنیا سفر می‌کرد. با این حال، پس از ۱۸ سال، آرایشگاهش و شهر زندگی‌اش را رها کرد تا دخترش بتواند به مدرسه‌ی بهتری برود. (+)

از تولد تا مرگ: گزارش آسوشیتدپرس از نژادپرستی در نظام درمانی آمریکا +عکس و فیلم

«جسیکا گاتری» (چپ) از مادرش «کانستنس» که دچار آلزایمر است، نگهداری می‌کند. جسیکا می‌گوید زمانی که بچه بوده، مادرش تمام دارایی‌هایش را فدا کرده تا او را در بهترین شرایط ممکن بزرگ کند و زمینه‌ی موفقیت او را فراهم بیاورد؛ اکنون نوبت اوست تا از مادرش مراقبت کند. اگرچه کانستنس هنوز زنده است، اما جسیکا برنامه‌ریزی برای مراسم ختم مادرش را شروع کرده است. می‌گوید مراسم قرار نیست درباره‌ی از دست رفتن مادرش باشد، بلکه بزرگداشت دستاوردها و زندگی موفق او خواهد بود. (+)

از تولد تا مرگ: گزارش آسوشیتدپرس از نژادپرستی در نظام درمانی آمریکا +عکس و فیلم

«رانندگی خطرناک است. گم می‌شوی. تو دیگری رانندگی نمی‌کنی.» یادداشت‌هایی که «جسیکا گاتری» و سایر اقوام و نزدیکان «کانستنس»، اوایل دوران ابتلایش به آلزایمر، در نقاط مختلف خانه برای او گذاشته بودند و هنوز بعضی از آن‌ها این‌طرف و آن‌طرف آویزان هستند. (+)

در همین‌باره بخوانید:

›› کاهش کم‌سابقه امید به زندگی در آمریکا

›› هر دو دقیقه به یک آمریکایی تجاوز می‌شود

›› بحران خودکشی در زندان‌های آمریکا/ هر ۲۰ روز یک زندانی در نیویورک خودکشی می‌کند


[۱] From Birth To Death Link

[۲] Why do so many Black women die in pregnancy? One reason: Doctors don't take them seriously Link

[۳] Black children are more likely to have asthma. A lot comes down to where they live Link

[۴] Black kids face racism before they even start school. It's driving a major mental health crisis Link

[۵] High blood pressure plagues many Black Americans. Combined with COVID, it's catastrophic Link

[۶] A lifetime of racism makes Alzheimer’s more common in Black Americans Link

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 30
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 4
  • US ۰۲:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۶
    2 1
    این یک گزارش ناقص هست، چرا؟! چون بیشتر محرومیت برای آسیایی تبار ها و مسلمانان هست ، سیاه پوست ها در مشاغل بالا و در جاهای حساس در آمریکا جا خشک کردند و با شعار جان سیاهان مهم است خوب دارن می‌تازند ولی مسلمانان و آسیایی تبارها وضعیت خیلی اسفباری دارند حتی در پیدا کردن شغل
  • حاجی IR ۰۲:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۶
    4 5
    در ایران هم با شهروندان کشورهای دیگر که مقیم ایران هستند از این بدتر میکنند. البته به خود ما هم رحم نمی کنند پزشک ها. حرفهای عجیب میزنی مشرق. سیاه نمایی الکی نکن، به لطف شبکه های اجتماعی همه بیدارند (به غیر از قشری که خود را به خواب زده اند)
  • IR ۰۳:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۶
    1 1
    در عوض مردان سیاه پوست یک چیز خوب دارند که تلافی تمامی ضعف ها که نامبرده شده در بالا را جبران می ‌کند
  • IR ۰۳:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۶
    5 2
    نژادپرستی در رژیم کودک کش صهیونیستی و دولت آمریکا وحشتناک موج میزنه. خودشون را به عنوان مدافع خواندن حقوق بشر هم جوکی تلخ از طرف امریکا بیش نیست. پناه بر الله و مهدی فاطمه
  • IR ۰۳:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۶
    2 2
    اگر جایی بود واز تبعیض و وضعیت نظام درمانی ما ووضعین دندان پزشکی مردم ایران گزارش می گرفت آن موقع می فهمیدید که اول به مسائل کشور خود بپردازید وبعد دنبال عیب دیگران باشد شما سرتا پا مشکلید دنبال مشکلات کشور های دیگرید وزارت درمان ایران یک فاجعه مطلق است
  • IR ۰۴:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۶
    4 2
    کشوری که زمانی سیاه پوستان رو مثل اسب خرید و فروش میکرد به قدری پیشرفت کرد که یه سیاه پوست به بالاترین مقام اون کشور رسید حالا شما بی زحمت یه سیاه پوست رو ببرید توی یکی از شهرهای ایران و با دوربین یواشکی ازش فیلم بگیرید ببینید چقدر مردم مسخره اش خواهند کرد
  • US ۰۷:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۶
    2 2
    همین سیاه پوست هایی که شما به اینها سینه میزنید روی ناو هواپیمابر در خلیج فارس و انجرلیک و اطراف ایران منتظر دستور همین فرمانده های سفید پوست برای حمله به ایران هستند
  • IR ۰۸:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۶
    0 0
    ایران مرکز ترانزیت جهان (کریدورهای ریلی دریایی جاده ای)علی‌رغم موقعیت ویژه ژئوپولیتیک، ایران نتوانسته‌است از جایگاه ویژه خود برای اتصال مسیرهای ترانزیتی شرق و غرب(جاده ابریشم اهنی) و شمال و جنوب استفاده کند و رقبای منطقه‌ای ایران، به سرعت در حال طراحی مسیر‌هایی هستند که ایران را دور می‌زند جهان منتظر ما نخواهدماند تاکی کم کاری کفران نعمت. رونق اقتصاد _ رونق گردشگری _ ترانزیت کالا_ جلوگیری از خام فروشی _ فسادزدایی گمرک _ اشتغال زایی به جدم فاطمه زهرا مهم ترین کار اقتصادی دولت همین ترانزیت است
  • IR ۰۹:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۶
    1 1
    لطفا یه گزارش هم در مورد نظام سلامت کشور خودمان ارائه بدید.آیا نویسنده این مقاله برای یکبار هم که شده با تعرفه بیمه پایه به دندانپزشکی مراجعه نموده؟ طبق گفته خود مسئولین اکثر مردم در اثر هزینه های جراحی و بیماری های سنگین به زیر خط فقر برده می شوند
  • IR ۰۹:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۶
    1 2
    تورم ۶۷ درصدی ،افزایش حقوق بیست درصدی اینجا ایران است ،هزینه بیمارستان دولتی در ایران سرسام آور است ،هزینه تحصیل ،هزینه خوردوخوراک ،هزینه پوشاک ،هزینه مسکن ،هزینه حمل و نقل و .....اینجا ایران است و کارکنان مشرق نیوز در توهم اینکه همه چی ارومه هم چی خوبه ما چقدر خوشحالیم ،آمریکا نابوده و...
  • IR ۰۹:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۶
    2 2
    آمریکا بده.شما لطف کن یه گزارش درست از تخلف روشن ایران خودرو در مورد دنا پلاس تهیه کن.البته اگر بر خلاف منافع شما نیست و به آخرت ایمان دارید
  • طبا IR ۰۹:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۶
    1 5
    پس به مسئولین بگید : حالا که آمریکا اینقدر بد و اخه، سریع بچه ها شون و اهل و عیالشون و حتی بعضیها که در ظاهر خیلی دوآتشه هم هستند، دختر و دامادهای آمریکایی شون رو هم بیارند ایران !!!!! ببینید اینکه بهونه تحصیل بیارن و فرزندانشون یه عمر اونجا کنگر بخورن و لنگر بندازن، قابل قبول نیست !!!!
  • IR ۱۰:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۶
    1 3
    حتی سیاهپوستان امریکا هم اجازه دارند اینترنت استفاده کنند؟
    • IR ۱۰:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۶
      3 1
      بطورکلی نیست ولی نژادپرستیحتی درسیستمهای بالای امریکا پذیرفته شده است
    • IR ۱۴:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۶
      1 2
      الدنگ یک سیاهپوست رئیس جمهور بود چی بلغور می کنید؟
  • IR ۱۱:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۶
    1 1
    به جای قرار دادن ادمهای معمولی در وضعیت بی خانمانها باید دولتمردان ورییس جمهور های ایالت متحد را در این وضع قرار دهندتا بفهمند مردم بدبخت چی میکشن
  • داریوش AU ۱۱:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۶
    1 1
    خوب این قضیه یک واقعیت هست که سیاه پوستان در امریکا مورد تبعیض نژادی هستند کلا سفید پوستان خود را برتر میدونند اجازه بدید به عنوان یک مهاجر که ۲۰ سال هست استرالیا زندگی میکنم. و میدونم ما مهاجرها یک جورایی. انسان‌های پیش پا افتاده و دوم و سوم از نگاه سفید پوستان هستیم. منظورم این بود. که اگر بخایم زندگی راحتی داشته باشیم. باید مثل یک بیغیرت زندگی کنیم. همه بی احترام‌ی ها را ببینیم و دم نزنیم. نگاه های پر از کینه و تنفر. اینقدر ادامه پیدا میکنه که یک عادت میشه برامون حالا بعضی‌ها میگند چرا برنمیگردید به کشور گل و بلبل ایران. جواب اینه. ما بیغیرت شدیم. معتاد این حقارتها شدیم و مدهوش زر و برق مصنوعی. امیدوارم به کسی توهین نکرده باشم.
  • سعید IR ۱۲:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۶
    2 3
    از اخبار مملکت خود هم خبر داشته باشید
    • IR ۲۳:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۶
      0 1
      تا ابوجهل هایی مثل روس گدا ها داشته باشیم وضعیت مملکت بهتر از این نمیشه کسانی که از قتل و عام زن و بچه مردم خوشحال می شوند ، کسانی که حامی متجاوز می‌شوند خدایا ما را چه شد به کجا رفتیم خدایا شکرت
  • IR ۱۲:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۶
    1 3
    از اخبار مردم سیستان چه خبر
  • یک انسان IR ۱۵:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۶
    2 2
    آمریکا برای ما مردم عادی بد هستش نه آقازاده ها متاسفم براتون مشرق
  • بهنام IR ۱۷:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۶
    1 1
    سلام مشرق جان تازه گی به بیمارستان و مطب آقایان پزشکان گذرت افتاده و پول دارو داده ای امیدوارم خودت و کل خانواده ات همیشه سالم باشید خلاصه کنم پوست آدم زنده زنده کنده میشه می دونی چند درصد هر سال در اثر بیماری زیر خط فقر مطلق میرند
  • IR ۱۷:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۶
    0 1
    ما خوبیم. سیاه سفید زن مرد بزرگ و کوچیک نداریم. خیلی راحت پول دار بی پول تقسیم میشیم. پول دار بهترین امکانات درمانی. بی پول در به در بیمارستان و کیلینیک دولتی و تامین اجتماعی.
  • IR ۱۸:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۶
    1 1
    بالای ده میلیون ایرانی را آواره کردید و فراری دادید دارید از نژاد پرستی میگویید؟ وقتی یک‌فاشیت مدافع حقوق بشر میشود
  • IR ۱۹:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۶
    1 0
    کی ۱۰میلیون ایرانی رو فراری داده کسی اونها رو فراری نداده خودشون وطرز فکرشون اونها رو فراری داده تو نزدیکان ما کسانی بودند خونه ماشین ودرامد خوب داشتن وفریب تعریف وتمجید خلاصه ومرغ همسایه غاز رو خوردن الان اونجا دارن کارگری میکنن وچقدر هزینه بلیط ورفتن شیتیل دادن به ماموران مرزی دادند وپولی براشون نمونده باید انقدر کار کنند تا حالشون جا بییاد مگه ادمیزاد چند سال قراره تو دنیا باشه که انقدر به خودش وخانواده واطرافییانش فشاربییاد به نظر من نمی ارزه کاش برای بهشت اون دنیا یه مقدار تقلا می کردیم نه به اصطلاح بهشت (جهنم) امریکاه
  • IR ۲۱:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۶
    0 1
    نژاد پرست درجه شما هستین که مملکت رو خودی و غیر خودی کردین.
  • IR ۲۱:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۶
    0 1
    مشرق به خاطر یه اقلیت تندرو مخاطبینت رو از دست نده. حس میکنم تسلیم تندروها هستی
  • IR ۲۱:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۶
    1 0
    این وضع نظام درمانی سلطه جهانیه طبق سیاست‌های جدید کاهش جمعیتی.
  • رضا IR ۲۱:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۶
    0 1
    چرا هیچ آمریکایی و اروپایی درخواست پناهندگی در ایران را ندارند؟اما اگر مرز آمریکا و اروپا برای ایرانیان باز بشه، همه می‌روند.
  • پدی ازپیج همسایه🙂 IR ۲۲:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۶
    1 0
    آمریکا آمریکا شد بفضل بارکشی از همین سیاه های بیچاره که از آفریقا بردن و آنجا رو آباد کردن با بیگاری، اینها که دهنشون آب میفته مرتب آمریکا آمریکا میکنن که ببین به کجا رسیده و دنیا رو گرفته چرا ما اینطور نشدیم و ... بله قطعا علم بوده، پژوهش بوده، سختکوشی بوده ولی اگر این برده داری نبود و استثمار ملتها قطعا به اینجا نمیرسیدن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس