کد خبر 1402426
تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۰:۴۸
برجام

در حال حاضر و به واسطه تغییر ریل دولت سیزدهم در حوزه‌هایی از جمله اقتصاد و سیاست خارجی، شاهد تحولات چشمگیر و مثبتی به نفع ملت ایران هستیم.

به گزارش مشرق؛ مسعود اکبری طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت: 

1- «کارخانه ارج احیا شد»، «کارخانه آزمایش به چرخه تولید برگشت»، «کارخانه ذوب‌آهن اردبیل احیا شد»، «چرخ کارخانه دوچرخه‌سازی در تبریز دوباره به حرکت درآمد»، «کارخانه فولاد ازنا در لرستان به مدار تولید بازگشت»، «کارخانه پوشش رشت احیا و در مدار بهره‌برداری قرار گرفت»، «کشتارگاه صنعتی جونقان در چهارمحال و بختیاری پس از چندین سال تعطیلی مجددا احیا شد»، «کارخانه‌های هپکو و آذرآب اراک در مسیر احیای کامل خط تولید قرار گرفت».

«کارخانه ماشین‌سازی تبریز احیا شد»، «کارخانه نساجی سبلان در اردبیل به چرخه تولید برگشت»، «چرخ کارخانه پارس لامع به حرکت درآمد»، «کارخانه ایران ترانسفو در زنجان به مدار تولید بازگشت»، «شرکت تولیدی تراورس احیا شد»، «211 واحد تولیدی راکد مستقر در شهرک‌های صنعتی به چرخه تولید بازگشت»

2- مواردی که به آن اشاره شد تنها بخشی از اقدامات آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی (همراه با آقای محسنی اژه‌ای) در احیای کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی تعطیل‌شده در سالیان گذشته است. این روند امیدآفرین و تحسین‌برانگیز در دوره ریاست جناب آقای رئیسی بر دستگاه قضا آغاز شد و در دوره ریاست جمهوری ایشان نیز ادامه یافت و بر همین اساس روزبه‌روز و هفته‌به‌هفته بر تعداد کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی احیاشده افزوده می‌شود.

3- یک سؤال؛ آیا این روند به دلیل احیای برجام رخ داده است؟! پاسخ منفی است، چرا که در دولت سیزدهم نه تنها برجام احیا نشده بلکه از اولویت نخست در دولت و دستگاه دیپلماسی نیز خارج شده و به واسطه آزادشدن ظرفیت‌های بزرگ در دولت و محدود نشدن در حصار برجام، شاهد پیشرفت‌های بزرگ در حوزه‌های مختلف و از جمله احیای کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی هستیم. در شرایط فعلی «هم چرخ سانتریفیوژها می‌چرخد و هم چرخ کارخانه‌ها»؛ این در حالی است که متاسفانه در حدفاصل سال‌های 92 تا 1400 این حرکت بسیار کند شده بود و در مقاطعی نیز تقریبا به صورت کامل متوقف شد.

4- یک سؤال دیگر؛ آیا روند احیای کارخانه‌های بزرگ و به حرکت درآمدن چرخ کارگاه‌های تولیدی در اقصی نقاط کشور در دولت سیزدهم به‌دلیل پیوستن ایران به FATF و خارج شدن ایران از لیست به اصطلاح سیاه این سازمان بین دولتی به وقوع پیوست؟! باز هم پاسخ منفی است. در دولت سیزدهم ایران به هیچ عنوان به FATF نپیوست؛ بلکه باز هم با کنار گذاشتن این مسئله و خارج کردن آن از اولویت دولت، بر ظرفیت‌های عظیم داخلی متمرکز شد. این رویکرد در کنار به‌کارگیری دیپلماسی مقتدرانه و فعال، نتایج بسیار خوبی در پی داشته است.

5- حالا از مرزهای ایران خارج شده و به آن سوی دنیا می‌رویم؛ بیخ گوش آمریکا؛ کشوری که همین چند سال پیش در آن کودتایی با هدایت کاخ سفید رخ داد و اما به صورت فضاحت باری شکست خورد. درست حدس زدید؛ ونزوئلا. در هفته‌های گذشته در خبرها اعلام شد که ونزوئلا با هدف کشت فراسرزمینی، یک میلیون هکتار زمین کشاورزی در اختیار ایران قرار داده است. در همین رابطه دیروز معاون اقتصادی وزیر کشور گفت: «اگر ما امروز شاهد این هستیم که در ونزوئلا 1میلیون هکتار زمین کشاورزی در اختیار ایران قرار می‌گیرد آن هم در وضعیتی که ما می‌بینیم مشکل ذخایر استراتژیک در دنیا وجود دارد، نشان‌دهنده این است که ایرانِ قوی و بزرگ به سطحی از تبادلات دانشی رسیده است که کشورهای دیگر سراغ آن می‌آیند.»

نکته قابل توجه اینجاست که زمین‌های کشاورزی ونزوئلا از شرایط مناسبی برای کشت محصولات استراتژیکی چون ذرت و سویا برخوردار است. از سوی دیگر ارزش اقتصادی سویا به مراتب از گندم بالاتر است. کارشناسان معتقدند که کشت سویا در هر یک هکتار حاشیه سود 150 درصدی دارد، در حالی که حاشیه سود گندم در همین مقیاس، کمتر از 30 درصد است. بر همین اساس کشت سویا و ذرت در ونزوئلا درآمد قابل توجهی برای ایران در پی دارد.

6- در ماههای گذشته روسیه نیز اعلام کرد که 100 هزار هکتار زمین کشت فراسرزمینی در اختیار ایران قرار می‌دهد. علاوه‌بر این همزمان با سفر اخیر رئیس‌جمهور روسیه به ایران برای حضور در نشست تهران، شرکت‌های معتبر نفت و گاز روسیه تفاهم‌نامه بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری خارجی در تاریخ اقتصاد ایران را امضا کردند. روسیه هم‌اکنون در حال اجرای ۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنعت نفت ایران است و قرار است این رقم به 10 برابر افزایش یافته و به 40 میلیارد دلار برسد. این همکاری دوجانبه، زنگ خطر را در رسانه‌های غربی به صدا درآورد. در همین رابطه رسانه آمریکایی «اویل پرایس» در گزارشی نوشت:«همکاری ایران و روسیه در حوزه انرژی، غرب را نگران کرده است.»

7- علاوه‌بر این‌، آن‌طور که در خبرها آمده تا سه ماه آینده موافقت‌نامه تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAEU) به مرحله امضا می‌رسد که زیرساخت مهمی در مبادلات تجاری محسوب می‌شود. براساس این موافقت‌نامه ۸۰ درصد تعرفه‌های گمرکی بین ایران با 5 کشور عضو این اتحادیه(ارمنستان، روسیه، بلاروس، قزاقستان و قرقیزستان) صفر خواهد شد.

8- همچنین چندی پیش رئیس‌جمهور کشورمان به دعوت رسمی رئیس‌جمهور چین در چهاردهمین اجلاس سران بریکس و جمع دیگری از کشورها موسوم به «بریکس پلاس» که به صورت مجازی برگزار شد، سخنرانی کرد. بریکس شامل اقتصادهای نوظهور از جمله چین، روسیه، هند، برزیل و آفریقای جنوبی است. بریکس نمایانگر نیمی از جمعیت جهان است و بخش قابل توجهی از قدرت اقتصادی دنیا را در اختیار دارد. نکته قابل توجه اینجاست که در اجلاس اخیر بریکس ‌پلاس صرفا ایران از منطقه غرب آسیا دعوت شده بود.

در حال حاضر ایران به صورت رسمی برای عضویت در بریکس پلاس درخواست داده است و این درخواست با استقبال اعضای بریکس روبه‌رو شده است. پیش از این خبرگزاری تاس در گزارشی نوشت: «در حالی که آمریکا همچنان مشغول تحریم جهان است، ایران و آرژانتین برای عضویت در بریکس درخواست داده‌اند.» درخواست عضویت در گروه بریکس در حالی از سوی ایران ارائه شده است که کشورمان سال گذشته به‌عنوان عضو ناظر در سازمان همکاری‌های‌ اقتصادی شانگهای تعیین شد.

9- در روزهای گذشته وزیر اقتصاد گفت: «در 4 ماه ابتدایی امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته شاهد افزایش ۵۸۰ درصدی وصول درآمد حاصل از صادرات نفت خام و میعانات بودیم.» این در حالی است که معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه در دولت قبل گفته بود «شدیدترین مرحله تحریم، نفت در برابر غذا بود، اما الان در شرایطی هستیم که این بی‌انصاف‌ها و دژخیمان حتی برای غذا و دارو اجازه فروش یک قطره نفت را نمی‌دهند و اگر هم به‌فروش می‌رسد، امکان تبادل مالی نباشد.» وزیر نفت دولت قبل نیز که از او با لقب «ژنرال»! یاد می‌کند، در اظهارنظری مشابه گفته بود: «امروز، هیچ نفتی نمی‌توانیم بفروشیم، حتی اگر بفروشیم پولش را نمی‌توانیم بیاوریم».

10- تمام این موارد در حالی در دولت سیزدهم به وقوع پیوسته است که در حدود یک‌سال اخیر نه برجام احیا شد و نه ایران به عضویت FATF درآمد. به عبارت دیگر، موارد مذکور تنها بخشی از نتایج رهایی از حصار برجام و FATF است.

در حال حاضر و به واسطه تغییر ریل دولت سیزدهم در حوزه‌هایی از جمله اقتصاد و سیاست خارجی، شاهد تحولات چشمگیر و مثبتی به نفع ملت ایران هستیم. در روزهای گذشته جناب آقای رئیسی در گفت‌وگوی تلفنی با رئیس‌جمهور فرانسه با اشاره به رشد چشمگیر همکاری‌های سیاسی و اقتصادی ایران با کشورهای مختلف جهان، تحریم‌های آمریکا ضد ایران را به ضرر اقتصاد جهانی و به‌خصوص اروپا دانست.

به فاصله چند روز پس از اظهارات رئیس‌جمهور، رئیس اتحادیه فدرال توسعه اقتصادی و بازرگانی خارجی آلمان گفت: «قطع ارتباط تجاری بیش از آنکه به ‌ضرر ایران باشد، به ‌ضرر تجار آلمانی تمام شده و ما نمی‌توانیم از ظرفیت‌های موجود در ایران بهره ببریم.»

با این همه، بخشی از جریان مدعی اصلاحات و طیف غربگرا، به‌رغم ادعای تسلط بر زبان دنیا و احاطه بر اصول روابط بین‌الملل، چشم‌های خود را بر واقعیت بسته و با تمرکز بر نقطه‌های خیالی و نادیده انگاشتن نقطه‌های امیدبخش حقیقی، همچنان آدرس ناکجاآباد می‌دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 23
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۱:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
    9 7
    غربی ها با همین برجام خسارت بار و متعفن قرار بود حالا حالاها ما ایرانیان رو مشغول کنند به عبارتی سر کار بگذارند ! تا از پیشرفت در تمامی عرصه ها غافل باشیم .. اصلاح طلبان و دولت تدبیر و امید آقای روحانی بد آشی برای ملت ایران پخته بودن !
    • بختیاری IR ۰۱:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
      1 4
      مشرق چرا خودت وما رو اذیت میکنی،! به این امید خبرهارو میخونم که فقط یک تیتر ببینم. فردمورد نظر توسط سربازان گمنام امام زمان(عج) دستگیر شد.بهمراه تمامی اعضای شبکه جاسوسی بلندپایه آنريا، با هدف وماموریت نابودی نظام و کشور!
    • GB ۰۸:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
      5 3
      حسن فریدون چاخان و ظریف پهن باید مجازات شوند بابت بزرگ‌ترین کلاه قرن که بر سر ایران گذاشتند با همکاری اربابشان امریکا و دارو دسته.
    • IR ۱۰:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
      4 3
      چه کند اصلاح طلب همین هنر دارد/ بی امید به غرب فقط نظر دارد!
  • پیروزه IR ۰۱:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
    0 6
    شاهد بودم که یک دکتر اقتصاد ده پست در اختیارش بود بهتر نبود که به جوانهای تحصیل کرده کشور اعتماد کرد و کارها تقسیم شود از مسولین کشور تمنا دارم علم مدیریت را در کشور ایجاد کنید ما خیلی پتانسیل داریم به شرطی که مدیریت شود حالا این فرصت برای ایران ایجاد شده که در سرزمینهای دیگر کشاورزی انجام دهد براحتی ان را از دست ندهید این کشور صاحب استعداد است فقط اعتماد ونظارت.
  • IR ۰۴:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
    0 2
    تمام این برآوردها پیش بینی ها و راهبردها تنها و تنها یک محک آزمایش و راستی سنجی داره
  • بابک IR ۰۴:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
    2 4
    لعنت خدا بر کدخداپرستان. لعنت خدا بر منافقانی که آگاهانه و هدفمند کشور و ملت رو تحت فشار قرار دادند. روز خفت و خواری منافقان خواهد رسید. نیششون تا بناگوش برای غربیها باز بود و خشم و عتابشون برای ملت مظلوم بود.
  • کلانتری IR ۰۶:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
    0 4
    روی کاغذ و توی اخبار همه چیز احیا شد ولی در عمل نه.
  • IR ۰۶:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
    0 6
    از صمیم قلبم آرزو میکنم برجام لغو شود تا ببینیم بدون برجام و fatf کدام کشور دوست و همسایه با شما رابطه اقتصادی برقرار میکند
  • ایرانی با غیرت IR ۰۷:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
    4 3
    یک فردی بود فلاحت پیشه نام و اصلاح طلب که ظاهر مسئوول پیگیری مستمر این " اف.ای.تی اف" استعماری بود و روزی نبود که ایران را از عواقب نپیوستن به ان نترساند. نمیدانم الان در کدام سوراخ موشی خزیده است و دیگری صدائی از او در نمیاید.
  • IR ۰۷:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
    4 2
    برگی دیگر از فتوحات درخشان فــریــدونــشــاه؛ بنیانگذار دودمان بنفش جامگان که یک تنه نه، بلکه بهمراه عمله و اکره اش همه تپه های ایران زمین را درنوردید و ...!!!
  • علی IR ۰۸:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
    3 0
    این اقدامات ضروری - اما کافی نیست هر شرکت تولیدی نیاز به مواد اولیه - قطعات تولید- تقویت کننده ها- مدارها و ووو. راه اندازی یک تولیدی فقط اغاز است - اقدام مثبتی است اما کافی نیست!
  • IR ۰۸:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
    2 2
    غربی ها بخصوص آمریکا پیش بینی می کردند قطار ایران اگر روی ریل پیشرفت و توسعه قرار گرفت دیگر نه ایستگاهی و نه ترمزی برای توقف وجود نخواهد داشت ، لذا دو تا مانع برای توقف پیشرفت ایران ایجاد کردند ا‌ول حمایت از دولت غربگرا در ایران دوم انعقاد توافق محدود کننده و اسارت بار هسته ای و برجام .امروز با حذف دولت غربگرا و از الویت خارج شدن برجام و توافق هسته ای از سیاست های ایران ، قطار توسعه وپیشرفت به حرکت درآمد و خوشبختانه دستاوردهای خوبی نصیب ایران شده است اما کافی نیست چون مردم انتظار دستاورهای بیشتری را دارند ظرفیت و پتانسیل ایران برای ایجاد دستاوردهای بیشتر بسیار بالا است که دولت باید کارهای بسیاری انجام دهد ا‌ول کابینه خود را ترمیم و وزرا و مسؤلین زبده را به کار گیرد دوم مهار گرانی و تورم و بهبود معیشت مردم در الویت کار قرار گیرد سوم استفاده از ظرفیت های قدرتمند مردمی برای پیشرفت و توسعه در همه حوزه ها از جمله حوزه اقتصاد به تجربه ثابت شده است هر گاه مردم وارد صحنه حل مشکلات کشور شدند بهتر از هر کارشناسی مشکلات را حل کرده اند دفاع مقدس بهترین نمونه آن است چهارم برای تداوم حمایت مردم از نظام و استفاده از پتانسیل و ظرفیت قدرتمند آنها در مقابله با توطئه های دشمنان و مشکلات داخلی باید رفتارها و سیاست های تند و افراطی در برخی از حوزه ها از جمله اجتماعی و فرهنگی و بانیان آن از جامعه حذف شوند
    • CA ۱۱:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۶
      0 1
      اتقاق امریکا و فربی ها در هر کشوری رفتند با سرمایه گذاری هم به فکر خودشان بودن و هم باعث پیشرفت آن کشورها شدن به اطراف خودمان نگاه کنید. ترکیه- امارات- آذربایجانـ و عربستان - قطر شوروی در هر کشوری نفوذ داشته باعث فقر و فلاکت شده نمونه کره شمالی - کوبا- ونزویلا - سوریه - ایران - ارمنستان برجام را کاسبان برجام و پول شویان نمی گذارن به نتبجه برسد
  • IR ۰۹:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
    0 3
    این هدف گیری ها در قوانین داخلی هم باید دیده شود تا ب رونق اقتصادی برسیم. قوانین پیشرفته در امور ساخت و ساز وزمین های از کار افتاده که ن احداثی در آنها می‌شود و ن مالیاتی باب ایجاد رکود می‌پردازند، فقط منتظرند بدون زحمت صاحب گنج بشوند کجاست؟
  • حسين DE ۱۱:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
    1 2
    حال با اين همه ادله آيا ماندن در برجام ضرورت دارد؟؟؟؟؟؟
  • رحیم IR ۱۱:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
    2 2
    وقتی که نگاهت به جای آسمان به دست کدخدا‌باشد، خدا هم به همانها واگذارت می کند.
  • مهدی IR ۱۴:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
    2 2
    گزارش از خیانت های دولت بنفش زیاد است، مردم ایران منتظر خبر دستگیری و محاکمه حسن روحانی و اصحاب ناپاکش و بقیه اصلاح طلبان خیانتکار هستند
  • IR ۱۴:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
    2 2
    تاب آوری اقتصاد مد نظر بود بحمدالله به همت همه دست اندرکاران توان کشور به نمایش گذارده شد . آلمان از جمله اروپا معترف هستند خود متضرر شدند . حالا ببینیم از این به بعد چه میکنند .
  • DE ۱۵:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
    0 4
    من مقاله شما را بدقت خواندم با وجود این‌ که شما از هر صدتا خدمت دولت جناب رییسی یکی را نوشتید باز ازنقدر زیاد است ولی چه فایده همش به درد نمیخورد و دردی از ما دوا نمیکند
  • IR ۱۹:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۵
    3 3
    مقاله خیلی خوبی بود. من خیلی استفاده کردم
  • ناصر IR ۰۲:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۸
    0 1
    مخالفای برجام و fatfکلا مفهوم اینارو نمیدونن.ورا اینقدر بی سواد هستین.
  • سعید IR ۱۵:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۶
    0 0
    خسارت های مادی و معنوی برجام و FATF بسیارند ، اما مهمترین خسارت مادی آن عقب ماندن از پیشرفت در همه عرصه ها و مهم ترین خسارت معنوی آن تزریق ناامیدی در جامعه بود . خداوند تمامی آن نفوذی های خائن را نابود کند که در باغ سبزی به عوام نشان دادند و عمرشان را تلف کرده و رفتند .

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس