اتخاذ تصمیم سیاسی به طرف آمریکایی و غربی بستگی دارد/ ضرب‌الاجلی برای گفت‌وگو‌ها نداریم

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: به هیچ عنوان معلوم نیست زمان مذاکرات تا چه زمانی طول بکشد بنابراین اتخاذ تصمیم سیاسی به طرف آمریکایی و غربی بستگی دارد.

به گزارش مشرق، مصطفی خوش چشم، کارشناس مسائل بین‌الملل، با اشاره به آخرین روند مذاکرات در وین گفت: معمولاً تاکتیک طرف غربی و آمریکایی این است که وقتی به اواخر مذاکرات نزدیک می‌شویم با زیر میز زدن به دنبال ایجاد فرسایش در مذاکرات می‌رود و امتیازات واگذار شده قبلی را مجدداً پس می‌گیرد.

کارشناس سیاست خارجی گفت: هدف طرف آمریکایی تحت فشار گذاشتن ایران است تا هم اتلاف وقت کند و هم اینکه  با ادعای مطرح کردن ضرب الاجل ساختگی به دنبال این باشد که ایران از امتیازات مورد نظرش منصرف شود.

ببینید:

فیلم/ هدف غرب از کشاندن مذاکره به رسانه چیست؟

وی افزود: البته طرف ایرانی هم تمام قد بر روی منافع ملی ایستاده است.

کارشناس مسائل بین‌الملل تأکید کرد: طرف غربی و آمریکایی این بازی را ادامه می‌دهد چرا که اراده سیاسی کافی برای اتخاذ تصمیمات سیاسی ندارد.

وی عنوان کرد: طرف آمریکایی طرف بدعهدی است که حداقل ظرف ۲۰ سال گذشته در موارد مکرری از این تاکتیک استفاده کرده است و به همین دلیل موارد اساسی از جمله سرنوشت پرونده مطالعات ادعایی که اساسی‌ترین موضوع در برجام و زمینه مسائل هسته‌ای است، نامشخص به روی میز مانده است.

خوش چشم بیان کرد: طرف آمریکایی سعی می‌کند با بازی با عنصر زمان و همینطور با تحریکاتی که از طریق عملیات روانی و رسانه‌ای در حال انجام است مذاکرات را تبدیل به یک عملیات روانی بر روی مذاکره‌کننده ما کند.

کارشناس سیاست خارجی گفت: یکی از شروط اصلی ما در ابتدای دور جدید مذاکرات در دولت سیزدهم برای طرف‌های غربی این بوده که اگر هرکجا احساس کنیم طرف غربی صداقت لازم برای رسیدن به توافق را ندارد و در حال اتلاف وقت است قطعا واکنش نشان می‌دهیم، واکنشی که برای آن‌ها خرسندکننده نخواهد بود و می‌تواند به ترک مذاکرات بیانجامد.

وی ادامه داد: این روزها به ویژه ظرف دو سه روز گذشته خوش‌بینی نسبی موجود نسبت به طرف غربی از بین رفته است و در حقیقت نگاهی توأم با بدبینی نسبت به وضعیت فعلی به وجود آمده است.

خوش چشم در رابطه با اینکه ممکن است گفتگوها تا چه زمانی به طول بیانجامد، افزود: به هیچ عنوان معلوم نیست که زمان مذاکرات تا چه زمانی طول بکشد چرا که ما تاریخ و ضرب الاجلی برای گفتگوها نداریم لذا می‌تواند تا ماه‌ها به همین وضعیت پیش رود.

کارشناس مسائل بین‌الملل در پایان خاطر نشان کرد: بنابراین اتخاذ تصمیم سیاسی به طرف آمریکایی و غربی بستگی دارد.

منبع: میزان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۱:۳۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۴
    2 0
    فشار اقتصادی را با تلاش درونی، تلاش داخلی و با خنثی کردن تحریمها و البتّه تلاش دیپلماسی -همان طور که مشغولند برادران خوب ما- [باید خنثی کرد]؛ برادران انقلابی ما در زمینه‌ی از بین بردن تحریمها و مجاب کردن طرف مقابل هم مشغول کارند که این هم خوب است، لکن کار عمده خنثی کردن تحریمها است از طریق ایجاد حرکت تولید داخلی و تحرّک اقتصادی داخلی. این دانش‌بنیان‌ها خیلی مهمّند و حقیقتاً این حرکت اقتصاد دانش‌بنیان و شرکتهای دانش‌بنیانی که تولید شده‌اند، حرکت مهمّی است؛ باید این را توسعه بدهند و گسترش بدهند.
  • IR ۱۱:۴۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۴
    2 0
    مذاکره دیگر کافی است؛ حجت بر همه‌ی دشمنان تمام شده است. همین امروز مذاکرات فرسایشی را تا زمان اجرای سیاست قطعی یعنی لغو تمام تحریم‌ها و راستی‌آزمایی دقیق آن به حالت تعلیق درآورید؛ اگر چنانچه تا یک ضرب الاجل مشخص مثلاً سه ماه دیگر این سیاست اجرا شد، به مذاکرات برگردید؛ در غیر این‌صورت با اقتدار از برجام خارج شوید و این شجره‌ی خبیثه را ریشه‌کن کنید.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس