امنتاع پزشکان دانمارک از تجویز داروی ضدکرونای "مولنوپیراویر"/ احتمال تجویز دارو در ایران

در حالی که برخی از کشورها برای تجویز یک داروی ضدکرونا، به دنبال شواهد و مستندات بیشتری هستند؛ کمیته علمی کرونا در ایران اعلام کرده است که این داروها در کشور نیز در حال تولید است.

به گزارش مشرق، دانمارک به یکی از کشورهای اتحادیه اروپا تبدیل شده است که داروی جدید ضد کرونا، ارائه شده توسط شرکت داروسازی "مرک" آمریکا را تأیید کرده، این دارو "مولنوپیراویر" نام دارد؛ با این وجود، این تصمیم با مشکلاتی روبرو شده است زیرا پزشکان این کشور به دلیل آگاهی ناکافی از نحوه عملکرد این دارو، از تجویز آن خودداری می‌کنند. پزشکان دانمارکی معتقدند که این دارو بی‌اثر و به طور بالقوه حتی مضر است.

بیشتر بخوانید:

احتمال تولید و تجویز داروی ضدکرونای«مولنوپیراویر» در ایران

بر اساس گزارش اسپوتنیک‌نیوز، پیش از این وزارت بهداشت دانمارک داروی ضدکرونای موسوم به "مولنوپیراویر" ساخته شده در شرکت آمریکایی مرک را برای درمان بیماران در معرض خطر و دارای علائم تایید کرده است؛ با این وجود انجمن پزشکی عمومی دانمارک از این تصمیم، انتقاد کرده است.

به گزارش تسنیم؛ در حالی که پزشکان در دانمارک، از تجویز داروی تأییدشده در این کشور خودداری کرده و مضرات آن را بیش از فوایدش می‌دانند؛ زمزمه‌هایی در ایران درباره ورود این دارو به پروتکل کشور شنیده می‌شود؛ چند روز پیش، حمیدرضا جماعتی، دبیر کمیته علمی کرونا عنوان کرد: «در چند روز گذشته سازمان غذا و داروی آمریکا دو قرص "پکسلویید" و "مولنوپیراویر" را برای درمان کرونا تایید کرد؛ ساخت قرص‌های پکسلویید و مولنوپیراویر در کشور ما هم توسط چند شرکت داروسازی انجام می‌شود و حتی تعدادی از آنها ساخته شده و منتظر مجوز سازمان غذا و دارو است تا در اختیار مراکز برای تجویز به مردم قرار گیرد.»

وی همچنین موارد استفاده از این داروها را در موارد بیماری مختصر تا متوسط، اعلام کرد.

کشورمان تجربه بدی درباره استفاده بی‌رویه از برخی داروهای مؤثر در درمان کرونا دارد؛ در پیک قبلی کرونا و با اشغال تخت‌های بیمارستانی، شاهد مصرف بیش از حد و خارج از اندیکاسیون برخی داروهای مؤثر در درمان کرونا بودیم؛ به طوری که در برخی از مقاطع، این داروها کمیاب شد و به بازار سیاه نشت کرد؛ پس از آن‌که گزارشی با عنوان "تجارت سیاه با اسم رمز رمدسیویر" در تسنیم منتشر شد؛ وزارت بهداشت اعلام کرد که استفاده از این دارو در قالب کارآزمایی بالینی است؛ مصرف بیش از حد رمدسیویر در کشور، باعث کمبود شدید سرم شد و سازمان غذا و دارو اذعان کرد که مصرف رمدسیویر در ظرف ٧٢ ساعت، ۱۰ برابر افزایش یافته است!

اکنون مشخص نیست در صورت تأیید این دارو در سازمان غذا و دارو و ورود آن به پروتکل درمانی، وزارت بهداشت چه نظارتی بر بازار دارویی و وضعیت تجویز آن خواهد داشت و آیا شاهد بروز اتفاقاتی مشابه آن‌چه در پیک‌های قبلی رخ داد خواهیم بود یا خیر؟

نکته جالب آن‌که چندی پیش خود شرکت داروسازی "مرک" (شرکت سازنده این داروی ضد کرونا) اذعان کرده بود: نتایج بررسی‌های جدید نشان می‌دهد که تاثیر داروی این شرکت برای بیماران مبتلا به کرونا به شکل قابل توجهی از آنچه پیش از این تصور می‌شد کمتر است. داده‌های به دست آمده از ۱۴۳۳ بیمار نشان می‌دهد قرص‌های تولید شده فقط ۳۰ درصد احتمال بستری شدن مبتلایان به ویروس کرونا و خطر مرگ آنها را کاهش می‌دهد.

خبرگزاری رویترز نیز پیش از این خبر داده بود که فرانسه سفارش خود برای داروی ضد کرونای شرکت مرک را به دنبال نتایج ناامیدکننده آن لغو کرد.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • مانی IR ۱۶:۲۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
    1 0
    من شکی ندارم دوستان وزارت بهداشت به صورت جهادی همان طور که داروی ممنوعه رمدیسیور را بومی کردند این دارو هم وارد خواهند کرد همه پزشکان دنیا از این همه خیانت و واداگی متعجب خواهند شد. حماسه ای دیگر از وزارت بهداشت در راه است. شما رسانه ها هم در این خباثت ها شریک هستید چرا که بازیچه دست این پول پرستها شده اید.
  • حمید ۱۷:۰۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۷
    1 0
    حالا خوبه امنتاع کردن امتناع نکردن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس