به گزارش مشرق، «نانسی پلوسی»، رئیسمجلس نمایندگان آمریکا اخیراً با بیان اینکه «مردم در سراسر آمریکا گرسنه و بیکارند» خواستار اتحاد هر دو حزب برای مقابله با این بحران شد. آمارهای رسمی که این روزها درباره وضعیت بیکاری، بیخانمانها و گرسنههای آمریکا منتشر میشود نشان میدهد که نگرانی «پلوسی» پر بیراه نیست. کرونا بیش از ۵۴ میلیون بیکار به لشکر بیکاران آمریکا اضافه کرده و «برنی سندرز» سناتور مشهور آمریکایی نیز با بیان اینکه«اقتصاد آمریکا در حال غش کردن است» گفته «۳۰ میلیون کارگر آمریکایی قادر نیستند مزایای بیکاری خود را تمدید کنند».
بیشتر بخوانید:
بزرگترین رکود یانکیها در طول تاریخ
نیمی از مردم آمریکا شغل خود را از دست دادهاند +نمودار
سندرز: ۳۰ میلیون کارگر آمریکایی شغل و درآمد خود را از دست دادهاند
۴۱ میلیون گرسنه
نداشتن غذای کافی برای خوردن نیز بحران بیکاری آمریکا اضافه شده است. آمارهای رسمی وزارت کشاورزی آمریکا نشان میدهد بیش از ۴۱میلیون آمریکایی - یکهشتم شهروندان این کشور - دچار عدمامنیت غذایی هستند. تحقیقات بخش نظرسنجی از خانوارها در اداره آمار آمریکا نیز نشان میدهد که تقریبا ۳۰ میلیون نفر در این کشور در ۷ روز منتهی به ۲۱ ژوئیه (۳۱ تیر) غذای کافی برای خوردن نداشتهاند. به گزارش ایرنا تقریبا ۲۳/۹ میلیون از ۲۴۹ میلیون پاسخ دهنده به این نظرسنجی گفتهاند، «برای حدود یک هفته غذای کافی برای خوردن نداشتهاند» و ۵ میلیون و ۴۲۰ هزار نفر هم گفتهاند که «در این هفته اغلب چیزی برای خوردن نداشتهاند». این گزارش حاکی است، تعداد پاسخ دهندگانی که «گاهی» غذای کافی برای خوردن نداشتهاند بالاترین حد در تحقیقات ۱۲ هفتهای این مرکز بوده و همچنین شمار افرادی که گفتهاند «اغلب» غذای کافی نداشتهاند بالاترین رقم از هفته منتهی به ۲۶ می(۶ خرداد) بوده است.
گزارش یادشده همچنین حاکی است ۱۳ میلیون و ۹۰۰ هزار کودک آمریکایی در ۱۲ هفته گذشته به دلیل مشکلات مالی خانوارها اغلب غذای کافی نخوردهاند. این میزان حدود ۲/۵ برابر کل تعداد کودکانی است که در سال ۲۰۱۸ از نا امنی غذایی رنج میبردند. نتایج نظرسنجی موسسه آمریکایی «مادران با کودکان جوان» هم نشان میدهد که ۱۷/۴ درصد از پاسخدهندگان اعلام کردهاند که فرزندانشان از زمان شیوع همهگیری کرونا به دلیل ناتوانی مالی آنها دچار سوء تغذیه شدهاند. این تحقیقات نشان میدهد که همهگیری کرونا باعث دو برابر شدن ناامنی غذایی در آمریکا شده است. ۴۰ درصد خانوارهایی که در این مدت به بانکهای غذا مراجعه کردهاند اولین بارشان بوده است. «رایان سوییت» مدیر ارشد تحقیقات اقتصادی در موسسه «مودی آنالیتیکس» درباره وضعیت جاری آمریکا به روزنامه «یواسای تودی» گفته «اقتصاد در خطر جدی عقبگرد به سمت رکود قرار دارد...مگر اینکه کنگره و دولت ترامپ قبل از اینکه کنگره به تعطیلات ماه جاری خود برود به یک طرح بسته نجات مالی جدید برسند».
کرونا و ۲۸ میلیون بیخانمان
منابع رسمی در آمریکا میگویند، بحران کرونا باعث شده، میلیونها نفر نیز در این کشور با خطر بیخانمانی مواجه شوند. پایگاه اینترنتی «بیزینس اینسایدر» در این زمینه گزارش داده با پایان اجرای طرحی از سوی دولت فدرال آمریکا مبنی بر «ممنوعیت بیرون راندن مستأجران از خانههای خود در دوران کرونا»، ۲۸ میلیون نفر در این کشور بیخانمان خواهند شد. با شیوع گسترده ویروس کرونا در آمریکا دولت فدرال این کشور طرحی را تصویب کرد که براساس آن بیرون کردن مستأجران ممنوع اعلام شد؛ اما اجرای این طرح متوقف شده و پیشبینی میشود با پایان آن به تعداد آمریکاییهای بیخانمان افزوده شود.
گفته میشود اکنون اجرای این طرح در ۲۹ ایالت متوقف شده و در آینده و طبق برنامهریزی در بیشتر ایالتهای این کشور نیز به پایان خواهند رسید. دلیل پیشبینی این حجم از بیخانمان در آمریکا این است که «انجمن مالکان آپارتمانِ» این کشور در گزارش پیشین خود اعلام کرده حدود ۶۰ درصد مستأجران توان پرداخت اجارهبهای خود را ندارند. البته بر اساس این گزارش ۸۰ درصد از صاحبخانهها برای همکاری با مستأجران خود برای رسیدن به یک راهحل در این زمینه تمایل نشان دادهاند. در این میان نمایندگان دموکرات مجلس سنا نیز درخواستی برای طرح حمایتی با عنوان «کمک اجاره ملی» به ارزش ۱۰۰ میلیارد دلار را ارائه دادهاند.
پایگاه اینترنتی آمریکایی «بلومبرگ» نیز در گزارشی نوشته تعلل جمهوریخواهان در آغاز کردن مذاکرات و جدی نبودن آنها در شروع اقداماتشان نشان میدهد به وسعت فاجعه اقتصادی که کشور با آن روبهروست بیتوجه هستند. بر اساس این گزارش ۲۲ میلیون و ۶۰۰ هزار خانواده ماه ژوئیه (ماه گذشته میلادی) امید چندانی نداشتند بتوانند کرایه خانه ماه آینده خود را بپردازند. این در حالی است که برنامههای حمایت مالی درخصوص شیوع ویروس کرونا در هفتهها و ماههای آینده پایان مییابند.