شکاف طبقاتی در دولت روحانی رکورد زد و تورم در این دولت به طور افسارگسیخته افزایش یافت. حال در دولت سیزدهم، تلاش ها برای جبران خسارت های وارده در هشت سال گذشته روز به روز در حال افزایش است.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با    «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** اصلاح طلبان با «سکوت نجیبانه» به دولت رئیسی فرصت داده اند

«حسن رسولی» فعال اصلاح طلب که پیش از این عضو شورای شهر اصلاح طلب پنجم تهران بوده است، در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: «بیشتر وقت دولت به گفتاردرمانی، جلسه درمانی، صدور و دریافت دستور سپری می‌شود... اگر دولت آقای رئیسی به صورت فوری به این نقیصه‌ها پایان ندهد، آینده دشوارتری از امروز و دیروز فراروی مردم ایران است».

این فعال اصلاح طلب در ادامه گفت: «مدت زمان کمی‌از عمر دولت رئیسی گذشته و در استمرار خط مشی اصلاح‌طلبی ضمن نقد مشفقانه دولت باید فرصت کافی به آقای رئیسی داده شود تا بتواند متناسب با اختیارات قانونی و مسئولیت خطیری که برعهده دارد در سکوت نجیبانه جریان اصلاحات در یک فضای امن و آرام تصمیم‌گیری‌های مهمی‌را برای بهبود شرایط اقتصادی و معیشتی و متوقف کردن فرایند روبه رشد فقر و بیکاری و تورم کشور اتخاذ کند».

این فعال اصلاح طلب در مصاحبه مذکور به نوعی منت گذاشته و مدعی شده است که جریان اصلاحات با «سکوت نجیبانه» به دولت فرصت داده تا در یک فضای امن و آرام به مشکلات رسیدگی کند.

این اظهارنظر متکبرانه در حالی است که جریان اصلاح طلب و رسانه های منتسب به این طیف در چند ماه اخیر از هیچ اقدامی در جهت هجمه به دولت و تخطئه اقدامات انجام شده، فروگذار نکرده است.

برای نمونه، وقتی در دولت رئیسی در واکسیناسیون سراسری شتاب روزافزون و کاملا محسوسی رخ داد و آمار فوتی ها و مبتلایان به شدت کاهش یافت، جریان اصلاح طلب دست به کار شده و این اقدام بسیار مهم را به نفع دولت روحانی مصادره کرد.

اصلاح طلبان در ماههای اخیر دو دستور کار را در صدر اقدامات رسانه ای خود قرار داده اند. یکی مصادره موفقیت ها و اقدامات مثبت دولت رئیسی است و دیگری سرپوش گذاشتن بر میراثی است که دولت روحانی به دولت سیزدهم تحویل داده است.

این فعال اصلاح طلب در مصاحبه مذکور مدعی شده است که بیشتر وقت دولت به گفتاردرمانی، جلسه درمانی، صدور و دریافت دستور سپری می‌شود. در رد این ادعا فقط به یک نمونه اشاره می کنیم.

در ماجرای اخلال در جایگاه های عرضه سوخت، اقدامات دولت و تدابیر اتخاذ شده و بازدیدهای میدانی دولتمردان و نوع انعکاس این رویداد توسط رسانه ملی در کنار متانت و همراهی مردم، موجب شد که تیر دشمن در ایجاد غائله بنزینی به سنگ خورده و ناکام بماند.

به نظر شما اگر اخلال بنزینی در دولت روحانی اتفاق می افتاد، شاهد چه وضعیتی بودیم!؟ رئیس جمهور یکی دو روز بعد تازه واکنش نشان می داد و با خنده می گفت من خودم هم تازه امروز صبح متوجه اخلال بنزینی شدم.

وزیر نفت در واکنش به این مسئله می گفت مردم فعلا بنزین نزنند تا مشکل در روزهای بعد حل شود. دیگر مقام دولتی می گفت با چند روز بنزین نزدن مشکلی برای کسی پیش نمی آید پس صبر کنید؛ شایعه افزایش قیمت بنزین بدون واکنش دولتمردان به سرعت در میان افکارعمومی پخش می شد و...

بنابر مستندات متعدد، گفتاردرمانی و جلسه درمانی از ویژگی های اصلی جریان اصلاح طلب است. همان طیفی که با مدیریت ناکارآمد خود در هشت سال گذشته، خسارت های فراوانی به کشور و مردم وارد کرد.

** اذعان به فرصت سوزی و کاهش شدید سرمایه اجتماعی جریان اصلاحات

روزنامه شرق در مطلبی با عنوان «فرصت سوزی های اصلاح طلبانه» نوشت: «در حال حاضر خاتمی حتما محبوبیتی مانند ابتدای دهه ۹۰ را ندارد؛ چنان‌که تقاضای او برای شرکت مردم در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ و البته حمایت او از لیست شوراهای اخیر، با اقبال عمومی مواجه نشد...احیای اعتماد سرمایه اجتماعی کار راحتی برای اصلاح‌طلبان نخواهد بود..  در این بین نمی‌توان از تصمیمات نادرست و فرصت‌سوز اصلاح‌طلبان نیز به‌راحتی گذشت».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «بعد از آنکه روحانی نشان داد تعلق خاطری به گفتمان اصلاح‌طلبی و مطالبات سیاسی سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان ندارد، استمرار حمایت بی‌دریغ اصلاح‌طلبان از او باعث شد مردم حساب جبهه اصلاحات با روحانی را یکی فرض کنند...فراکسیون امید (مجلس دهم) نیز کارویژه‌ای در چهار سال فعالیتش ارائه نداد؛ به‌جز سخنرانی‌های معدود نمایندگان اصلاح‌طلب که آن را نمی‌شود به حساب فراکسیون امید گذاشت».

جریان اصلاح طلب در انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر ۱۴۰۰ با شکست سنگینی مواجه شد. در حقیقت این طیف در انتخابات ۱۴۰۰ به کارنامه خود باخت.

اعضای «لیست جمهور» - لیست امید سابق- علیرغم حمایت ویژه خاتمی و پشتیبانی گسترده احزاب و رسانه های اصلاح طلب، ۲۱ بر صفر در انتخابات شورای شهر تهران باخت.

در همین رابطه، سرلیست شورای ائتلاف در انتخابات شورای شهر ششم تهران، قریب به ۴۹۰ هزار رأی کسب کرد. اما بیشترین رأی اعضای لیست جمهور در این انتخابات، تنها حدود ۳۶ هزار رأی بود.

اصلاح طلبان در انتخابات ششمین دوره شورای شهر در حوزه انتخابیه تهران، ۲۱ بر هیچ باختند، این در حالی است که در این انتخابات هیچ خبری از نظارت استصوابی شورای نگهبان هم نبود.

بنابر اظهارات مقامات مسئول در انتخابات شورای شهر تهران، حدود ۹۰ درصد داوطلبان انتخابات در این حوزه تایید صلاحیت شدند. نکته قابل توجه اینجاست که صلاحیت افرادی که در هیات های اجرایی و نظارت مورد تایید قرار نگرفته و اعتراض خود را اعلام کرده بودند، مجددا بررسی شد.

طیف افراطیون اصلاح طلب از جمله سعید حجاریان و مصطفی تاجزاده، به دفعات مدعی شده اند که جریان اصلاح طلب در میان افکارعمومی از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است و ملاک در این طیف، رعایت شایسته سالاری و کارآمدی است، اما این نظارت استصوابی شورای نگهبان است که میان اصلاحات و مردم فاصله گذاشته  و در انتخاب افراد شایسته ممانعت ایجاد می کند.

اما انتخابات شورای شهر ششم، یکبار دیگر عیار اینگونه ادعاها را مشخص کرد و نشان داد که نه تنها اصلاح طلبان تندرو هیچ نسبتی با شایسته سالاری و کارآمدی ندارند، بلکه اصل جریان اصلاح طلب به جهت کارنامه بسیار ضعیف، توسط مردم مردود شده است.

در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ نیز، همتی به عنوان کاندیدای اصلی اصلاح طلبان علیرغم فراخوان های خاتمی و کروبی و تاجزاده و بهزاد نبوی، فقط حدود دو میلیون و چهارصد هزار رای کسب کرد.

لازم به ذکر است که در انتخابات مجلس یازدهم در حوزه انتخابیه تهران سرلیست جریان اصلاحات علیرغم تبلیغات گسترده و وسیع فقط حدود ۷۰ هزار رای کسب کرد و در سوی مقابل، سرلیست وحدت حدود یک میلیون و سیصدهزار رای در تهران کسب کرد.

** ابتکار: ایران «مرداب ناامیدی» و مردم ایران «لشکر خستگان» هستند

روزنامه ابتکار در مطلبی نوشت: «حتی اگر طبقه فقیر جامعه با انواع یارانه‌ها توان ادامه راه را داشته باشد کاهش قدرت خرید طبقه متوسط و رفتن اش به سمت طبقه زیرین، تبعات جبران ناپذیری در پی خواهد داشت... متاسفانه علیرغم هشدارهایی که بارها کارشناسان در این خصوص دادند، وضعیت روز به روز بدتر شده و با ادامه یافتن این روند به مرحله بحران اجتماعی و اقتصادی و... نزدیک‌تر خواهیم شد».

در ادامه این مطلب آمده است: «وضعیت اقتصادی نیاز به حضور کارشناسان و متخصصان خارج از دایره دعواهای سیاسی دارد. موضوعی که روحیه آن در رویکرد انتصابات جدید دیده نمی‌شود. درنهایت اینکه باید روان خسته مردم را جدی گرفت، این لشکر خستگان حتی توانی برای حرص خوردن از گفته‌ها و سخنان ناپخته برخی مسئولان هم ندارند. شاید بهتر باشد برای برون رفت از این مرداب نا امیدی فکرهای بهتری کرد».

مدیرمسئول روزنامه ابتکار- محمدعلی وکیلی- در مجلس دهم به مدت ۴ سال نماینده مردم بوده است. همان مجلسی که سلفی حقارت و کمیته رفع حصر و اروپاگردی و جشن تولد اینستاگرامی را در کارنامه خود ثبت کرد.

از سوی دیگر روزنامه ابتکار از حامیان دولت روحانی در هشت سال گذشته بوده است. همان دولتی که با اعتماد بلاوجه به آمریکا و تروئیکای اروپا و بی اعتمادی به توان داخلی و حمایت از نجومی بگیران و مدیران اشرافی، سفره مردم را کوچک و خانوارهای ایرانی را با مشکلات عدیده اقتصادی و معیشتی مواجه کرد.

حالا این روزنامه اصلاح طلب مدعی است که وضعیت فعلی ایران شبیه «مرداب ناامیدی» است و مرم کشورمان نیز مصداق «لشکر خستگان» هستند. گویا اصلاح طلبان و رسانه های منتسب به این طیف عادت دارد که به مردم ایران توهین کند.

شکاف طبقاتی در دولت روحانی رکورد زد و تورم در این دولت به طور افسارگسیخته افزایش یافت. حال در دولت سیزدهم، تلاش ها برای جبران خسارت های وارده در هشت سال گذشته روز به روز در حال افزایش است.

شتاب در واکسیناسیون سراسری، ترخیص کالاهای اساسی دپو شده در گمرک، تدبیر برای جلوگیری از قطعی سراسری برق، کلیدزدن ساخت یک میلیون مسکن در سال، راه اندازی کارخانه های تعطیل و نیمه تعطیل، مدیریت غائله اخلال در سامانه های سوخت، مقابله با گرانی خودرو، کاهش قیمت مصالح ساختمانی، مدیریت بازار مرغ و تخم مرغ با هدف کاهش قیمت، کاهش قیمت مصالح ساختمانی با هدف جلوگیری از افزایش قیمت مسکن و...تنها بخشی از اقدامات دولت رئیسی در چند ماه اخیر است.

برچسب‌ها