مقامات فرانسوی برای دومین بار طی چند روز گذشته اقدام به منفی‌بافی و دروغ‌پراکنی علیه ایران کردند.وزیر امور خارجه فرانسه روز پنجشنبه در مصاحبه با وال‌استریت ژورنال ادعا کرد که ایران ممکن است هرگز حاضر به کنار گذاشتن توانایی‌های هسته‌ای تسلیحاتی‌اش نشود؛ وی همچنین نسبت به شانس رسیدن به یک توافق نهایی با تهران در زمینه برنامه هسته‌ای‌اش ابراز تردید کرد.

گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌های کشور، در لابه‌لای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی اشاره می‌کنند که انتخاب و بازنشر آنها می‌تواند مورد علاقه مخاطبان یک رسانه باشد. آنچه در ادامه می‌خوانید گزیده‌ای از مطالب امروز روزنامه‌های کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.

***

*برای مشاهده صفحه اول روزنامه‌های سیاسی ایـنـجـا کلیک کنید*

جان کری : آمریکا متحدان خود را فدای ایران نمی‌کند

به گزارش روزنامه کیهان، دولت آمریکا برای چندمین‌بار به متحدان خود در منطقه اطمینان داد که آنها را رها یا فدای توافق با ایران نمی‌کند.یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا در گفت‌وگو با رسانه‌ها در سفارت آمریکا در لندن این ادعا که واشنگتن قصد دارد تعهدات خود در قبال خاورمیانه را نادیده بگیرد، شدیدا رد کرده و بر این نکته پافشاری کرده است که آمریکا به خاطر توافق هسته‌ای با ایران، متحدان دیرینه عرب خود را کنار نخواهد گذاشت.
به گزارش بی‌بی‌سی این مقام که خواست نامش فاش نشود، در جریان گفت‌وگو با رسانه‌ها در سفارت آمریکا در لندن، گفت: نیمی از وقت جان کری، وزیر خارجه آمریکا صرف بررسی مسائل خاورمیانه می‌شود.وی بر این نکته پافشاری کرد که: توافق ماه گذشته ژنو با ایران تنها گامی برای کنار گذاشتن بخش های اصلی برنامه هسته‌ای این کشور بود.

او افزود: کاهش تحریم‌ها را می‌شود تغییر داد و تحریم‌ها را به حال اول بازگرداند.مقام آمریکایی گفت‌: دولت متبوع من کاملا آگاه است که متحدانمان در خلیج‌فارس و به خصوص عربستان سعودی از این موضوع ناراحتند که از مذاکرات انجام شده با ایران در عمان، که قبل از توافق هسته‌ای ژنو بود، بی‌خبر مانده بودند؛ ولی برای توفیق این مذاکرات لازم بود که انجام آن محرمانه بماند.او توضیح داد: آمریکا بعدا با متحدان عرب خود صحبت کرد تا آنان را متقاعد کند که آمریکا خلیج‌فارس را به حال خود رها نمی‌کند که تحت نفوذ ایران قرار گیرد و نتیجه مذاکرات با ایران به نفع آنها بوده است. موضوع درز شکایات اخیر عربستان از سیاست آمریکا، در ملاقات اخیر جان کری و ملک عبدالله پادشاه عربستان سعودی مورد بحث قرار گرفت. حاصل گفتگوها موجب اطمینان خاطر ملک عبدالله شد تا آنجا که خطاب به جان کری گفت شکایاتی که به شخص او نسبت داده شده بوده واقعا از جانب او نبوده است.مقام وزارت خارجه آمریکا گفت، واشنگتن و ریاض همکاری بسیار نزدیکی درباره موضوعات متعدد دارند.


افزايش کمک هزينه سفر علمي برخي کارمندان به خارج کشور

روزنامه خراسان نوشت: بر اساس دستور يکي از مسئولان دولتي به دستگاه هاي زير مجموعه خود، مقرر شده از اين پس و بدون توجه به پيش بيني هاي صورت گرفته در بودجه سنواتي اين نهاد، هزينه هاي سفر به منظور ارائه مقاله در مجامع علمي بين المللي با رشد قابل توجهي همراه خواهد بود و بر اين اساس، سفر به کشورهايي که با يک پرواز مي توان به آنجا رسيد، به 25 ميليون ريال و کشورهايي که با دو پرواز مي توان به آنجا رسيد تا 35 ميليون ريال خواهد بود.


توهین اروپایی‌ها به هاشمی

گویا باید این اتفاق می‌افتاد تا آنهایی که بدون توجه به حدود امنیت ملی و مختصات حاکمیت ملی، به هیات پارلمان اروپایی مجوزهای خارج از قاعده دادند؛ از عمق بی‌تدبیری خود مطلع شوند. هیات پارلمان اروپایی دوشنبه هفته گذشته در ادامه برنامه‌های خود به دیدار حجت‌الاسلام هاشمی‌رفسنجانی رفت. دفتر مجمع خبری روتین از این دیدار منتشر کرد اما انتشار تصاویر دیدار هیات اروپایی با هاشمی‌رفسنجانی یک اتفاق نادر و کم‌سابقه را نشان داد.

به گزارش روزنامه «وطن‌امروز»، شاید باورکردنی نباشد اما تاریا کرونبرگ، رئیس هیات پارلمان اروپایی در این دیدار، زمانی که هاشمی‌رفسنجانی وارد سالن گفت‌وگو شد از جایش تکان نخورد. زمانی که حجت‌الاسلام هاشمی‌رفسنجانی کنار خانم کرونبرگ، رئیس فنلاندی هیات اروپایی ایستاد اما این نماینده زن پارلمان اروپا بدیهی‌ترین آداب دیپلماتیک را نیز رعایت نکرد و از صندلی خود برنخاست! رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز دستی برای حضار تکان داد و در نهایت روی صندلی خود نشست. مرور فیلم این صحنه بهت ناظران ایرانی را نشان می‌داد. حتی مترجم آقای هاشمی نیز چندین بار به کرونبرگ نگاهی تعجب‌برانگیز انداخت اما این نماینده زن اروپایی از جای خود برنخاست. فارغ از هرگونه نگرش سیاسی و جناحی، رفتار زشت تاریا کرونبرگ یک توهین آشکار به همه مردم ایران و بی‌توجهی عضو پارلمان اروپایی به آداب بدیهی اخلاقی و دیپلماتیک بود. البته بخشی از رسانه‌ها و عناصر سیاسی طی هفته گذشته نسبت به نقض حاکمیت ملی توسط این هیات اروپایی معترض و خواستار پاسخگویی نهادهای مسؤول در قبال منبع و منشأ صدور مجوز دیدار آنان با محکومان امنیتی بودند که البته با رفتار این هیات در دیدار رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، نشانه‌های آن ملموس‌تر از گذشته شد. بدیهی است وقتی بدون توجه به اصول حاکمیت ملی زمینه دیدار یک هیات اروپایی با محکومان امنیتی فراهم می‌آید، باید در انتظار تداوم گستاخی‌های این هیات نیز بود. البته برخی انتقادها نسبت به اقدام آقای هاشمی در اختصاص دادن وقت ملاقات با این هیات نیز وجود دارد. محمدحسین آصفری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در همین رابطه گفت: ما از آقای هاشمی گله داریم که چرا به آنها وقت داده است. آقای هاشمی باید بداند غرب اعتقادی به گفتمان جمهوری اسلامی ندارد. وی افزود: چه لزومی دارد آقای هاشمی وقت بگذارد و با اینها دیدار کند، این افراد کاره‌ای نیستند. وزارت امور خارجه باید پیگیر این موضوع باشد. ما به شخص کاری نداریم بلکه مساله مربوط به جایگاه است و اینکه رئیس هیات پارلمانی اروپا در مقابل یکی از مقامات کشور ما بی‌احترامی می‌کند در واقع جسارت به ملت ایران است و وزارت امور خارجه باید این مساله را دنبال کند. آصفری درباره دلیل این اقدام رئیس هیات اروپایی به فارس گفت: این مساله نشانگر این است که اینها هدفمند این اقدام را انجام دادند و این نوع اقدامی که جسارت می‌کند در برابر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و احترام لازم دیپلماتيك را که عرف بین‌الملل است انجام نمی‌دهد، نشان می‌دهد این هیات دنبال این موضوعات بودند.


فعالیت مجدد استاکس نت در ایران

به گزارش روزنامه ایران، با بخبر شديم كه محققان امنیتی Kleissner & Associates که روی فعالیتویروس استاکس نت تحقیق می‌کنند، طی گزارشی اعلام کردند که استاکس نت در برخی از رایانه‌ها و شبکه‌های داخل ایران در حال فعالیت است. استاکس نت ویروسی است که در سال 2010 با هدف حملات سایبری علیه ایران و آسیب زدن به تأسیسات هسته‌ای توسط امریکا و اسرائیل ساخته و مورد استفاده قرار گرفت. به گزارش مؤسسه تحقیقاتی کلایسنر، از ابتدای دسامبر سال 2013 تاکنون ویروس استاکس نت توانسته است يك ميليون و 274 هزار کاربر را در ایران آلوده نماید.

 حکم جدید مفتی اعظم عربستان درباره عملیات انتحاری

روزنامه جمهوری اسلامی‌ در اخبار جهت اطلاع خود نوشت: برخلاف شيخ عجلوني اردني، شيخ عبدالعزيز آل الشيخ مفتي اعظم عربستان، برخلاف مشي گذشته خود به اين نتيجه رسيده است كه عمليات انتحاري و كشتن ديگران، يك جنايت است و موجب رفتن به جهنم مي‌شود. پايگاه خبري روزنامه "خبرالجوف" سعودي گزارش داد آل الشيخ مفتي كل سعودي در دانشگاه تركي بن عبدالله رياض در پاسخ به پرسشي با اين مضمون كه حكم اقدام برخي جوانان مسلمان در منفجر كردن خود با بمب يا كمربند انفجاري با ادعاي شهادت در راه خدا چيست؟ گفت: "كشتن ديگران گناهي از گناهان كبيره است و كساني كه خود را با اين بمب‌ها مي‌كشتند افراد جنايتكاري هستند كه براي رفتن به جهنم عجله مي‌كنند خود را مي‌كشند و انسان‌هاي ديگر را هم نابود مي‌كنند." در اين باره سرمقاله امروز روزنامه را بخوانيد.

درس مقامات لجوج فرانسه به محافل خوش‌خیال ایرانی

بر اساس گزارش کیهان، مقامات فرانسوی برای دومین بار طی چند روز گذشته اقدام به منفی‌بافی و دروغ‌پراکنی علیه ایران کردند.وزیر امور خارجه فرانسه روز پنجشنبه در مصاحبه با وال‌استریت ژورنال ادعا کرد که ایران ممکن است هرگز حاضر به کنار گذاشتن توانایی‌های هسته‌ای تسلیحاتی‌اش نشود؛ وی همچنین نسبت به شانس رسیدن به یک توافق نهایی با تهران در زمینه برنامه هسته‌ای‌اش ابراز تردید کرد.لوران فابیوس، ادعا کرد: من نگرانی‌هایی دارم درباره این که ایران در زمینه محدود کردن برنامه هسته‌ای‌اش تا چه حد پیش خواهد رفت.وی با تکرار اتهامات غرب مبنی بر نظامی بودن برنامه هسته‌ای ایران گفت: مشخص نیست که آیا ایرانیان حاضر می‌شوند برای همیشه هرگونه ظرفیت دستیابی به سلاح را کنار بگذارند یا تنها با ایجاد وقفه در برنامه هسته‌ای‌شان موافقت خواهند کرد.یش از فابیوس، اولاند رئیس‌جمهور فرانسه در جمع «شورای نمایندگی‌ نهادهای یهودی»- حلقه صهیونیستی- در کاخ الیزه گفته بود: مذاکراتی که به توافق موقت و تعلیق برنامه (هسته‌ای) ایران منتهی شد، هنوز به حل و فصل کامل و قطعی این مسئله منجر نشده است.

وی همچنین اعلام کرد: یادآوری می‌کنم که فرانسه کاملا به تضمین امنیت اسرائیل متعهد است مخصوصا که نخواهیم گذاشت ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد.فرانسه پیش از این هم در مقطعی باعث به هم خوردن مذاکرات ژنو شده بود. موضع‌گیری‌های متواتر مقامات ارشد فرانسوی علیه ایران در حالی است که برخی سیاسیون و رسانه‌ها به هنگام سفر رئیس‌جمهور کشورمان به نیویورک و ملاقات با اولاند، با ذوق‌زدگی تمام مدعی شدند این اتفاق از یک سو به مفهوم فصل جدید در روابط دوجانبه و از سوی دیگر به معنای شکستن تحریم سیاسی ایران است. اما اکنون به فاصله کمتر از 3 ماه معلوم شده دولت فرانسه به مواضع خصمانه خود ادامه می‌دهد و در مقابل آمریکا و رژیم صهیونیستی فاقد حداقل اراده و اختیار است.

واکنش تهران به قطعنامه حقوق‌بشر

به گزار روزنامه شرق، «مرضیه افخم»، سخنگوی وزارت‌خارجه در واکنش به تصویب قطعنامه حقوق‌بشر ایران گفت: «اگرچه در قطعنامه سال‌جاری به تحولات اخیر در ایران و اقدامات دولت تدبیر و امید اشارات مختصری شده است ولی کلیت قطعنامه مشحون از موارد خلاف واقعیت است.» «افخم» افزود: «ایران از اینکه سازوکارها و ابزارهای حقوق‌بشری سازمان ملل‌متحد دستاویز سیاست بازی قرار می‌گیرد، شدیدا متاسف است.»


احمدي نژاد دليل راي نياوردن اصولگرايان

روزنامه تهران امروز نوشت: حسين فدايي دبیرکل جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با برنامه تلويزيوني «شناسنامه» در مورد تعامل گروه های مختلف اصولگرا در هشت سال ریاست‌جمهوری آقای احمدی‌نژاد گفت: یکی از کسانی که آقای احمدی‌نژاد از لیست تحت حمایتشان برای مجلس هشتم درآوردند نام من بود اما ما هیچ وقت این موضوعات را به روی ایشان نیاوردیم و حتی در افکار عمومی اینطور جا افتاده بود که ما هر دو، یکی هستیم. ما برای خدا و مصلحت کشور این کار را انجام می‌دادیم اما ببینید با ما و امثال ما چطور رفتار شد. فدایی در بخش دیگری از «شناسنامه» گفت: من یکی از عوامل رای نیاوردن اصولگراها را در انتخابات یازدهم، رفتار و کردار آقای احمدی نژاد می دانم. مواضع مدیریتی ایشان در یکی دو سال آخر فضا را برای نیاوردن مهیا کرد. ایشان تصویر خوبی از اصولگرایی ارائه ندادند.



هشدار جالب دفتر يک وزير به مسئولان وزارتخانه

روزنامه خراسان در ستون  ویژه‌های خود نوشت: بر اساس بخشنامه اي که طي روزهاي اخير از سوي دفتر يکي از وزراي اقتصادي به تمام مديران ارشد اين دستگاه ابلاغ شده از آنها خواسته شده است با توجه به برگزاري برخي مراسم ها، همايش ها، رونمايي ها و ديدارهاي خارج از سازمان که در آنها وعده حضور وزير مربوطه داده مي شود، از اين پس تنها نهاد رسمي براي اعلام حضور وزير مذکور، دفتر وي بوده و با افرادي که چنين وعده هاي بدون هماهنگي را بيان کنند، برخورد لازم صورت مي گيرد.



تردید لس‌آنجلس تایمز درباره پایبندی غرب به توافق ژنو


روزنامه کیهان نوشت: یک روزنامه آمریکایی از افزایش تردیدها درباره پایبندی غرب به توافق ژنو خبر داد.به گزارش دیپلماسی ایرانی، سه هفته پس از اینکه باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا از توافق تاریخی بر سر تعلیق برنامه‌های هسته‌ای ایران به مدت شش ماه استقبال کرد، حال و هوای مقامات آمریکایی در مورد دور بعدی مذاکرات از چهره‌هایی بشاش به صورت‌هایی غمگین و حتی افسرده تغییر کرده است. وندی شرمن، مذاکره‌کننده ارشد آمریکا در مذاکرات هسته‌ای می‌گوید شانس موفقیت مذاکرات را بیش از 50-50 نمی‌داند. همان توصیفی که اوباما هفته گذشته داشت. به گفته وی مقامات آمریکایی در مورد اینکه ایران درخواست‌های غرب را بپذیرد، بسیار دچار تردید هستند.

به گزارش لس‌آنجلس تایمز، این تغییر نتیجه درک فزاینده‌ای است که نسبت به امتیازهایی ایجاد شده که هر طرف باید برای دستیابی به توافق نهایی بر سر مجادله هسته‌ای ایران ارايه کند. مجادله‌ای که یک دهه از عمر آن می‌گذرد و در طول این سال‌ها غرب همواره نگران تسلیحاتی بودن برنامه‌های هسته‌ای ایران بوده و در مقابل تهران نیز درخواست لغو تحریم‌ها را داشته است.اکنون مشکل ظهور کرده است. مذاکرات فنی در وین که به منظور اجرای توافق مقدماتی برگزار شد، به دنبال واکنش تهران به اضافه شدن نام 19 شخص حقیقی و حقوقی به فهرست تحریم‌های خزانه‌داری آمریکا در پنجشنبه گذشته نیمه کاره رها شد.این گزارش می‌افزاید: حتی پیش از وقفه ایجاد شده در روز پنجشنبه نیز کارشناسان در حال جدال بر سر طراحی گام‌های بعدی بودند که بسیار پیچیده‌اند؛ ذخایر اورانیوم غنی‌شده با خلوص متوسط ایران و تعلیق اغلب بخش‌های فعالیت‌ غنی‌سازی در مقابل دسترسی ایران به 4 میلیارد و 200 میلیون دلار اموال بلوکه شده در بانک‌های خارجی و تعدیل تحریم‌ها در بخش پتروشیمی و صادرات خودرو. تدوین یک توافقنامه جامع که برای تمامی کانون‌های قدرت سیاسی در ایران و واشنگتن و البته انگلیس، چین، فرانسه، آلمان و روسیه راضی‌کننده باشد، فراتر از یک چالش است.

براساس این گزارش توقعات غرب درباره تعطیلی سایت فردو و رآکتور آب سنگین با توقعات ایران در زمینه حفظ غنی‌سازی و لغو تحریم‌های مالی و نفتی ناسازگار است. دشوارتر از همه اینکه دو طرف نیاز به توافق بر سر بازه زمانی این معامله دارند. توافق جامع اغلب به یک توافق دایم یا نهایی اطلاق می‌شود. اما ایرانیان می‌خواهند این قرارداد به مدت پنج سال یا کمتر اجرا شود. مقامات آمریکایی نیز بازه زمانی 20 ساله یا بیشتر را برای آن تعریف می‌کنند.رابرت آینهورن، که تا ماه می عضو تیم اوباما در مورد ایران بود و در مؤسسه بروکینگز عضویت دارد، می‌گوید: به طور حتم آمریکایی‌ها می‌خواهند این توافقنامه طولانی مدت‌تر باشد اما ایرانیان خواستار کوتاه مدت‌تر بودن آن هستند.اوباما در اظهاراتی در 6 دسامبر گفت که می‌تواند توافق جامعی را با ایران تصور کند که شامل یک مکانیسم تایید و بازرسی‌های گسترده و محدودیت‌هاست، اما در عین حال به تهران اجازه می‌دهد از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای بهره‌مند شود. این در حالی است که تعریف انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای یکی از سخت‌ترین چالش‌های پیش رو به شمار می‌رود. ایران بر این نکته پافشاری دارد که نمی‌خواهد از غنی‌سازی با خلوص پایین در خاک خود دست بکشد. اوباما نیز می‌گوید اینکه از ایران خواسته شود از تمامی برنامه‌های غنی‌سازی خود دست بکشد، واقع‌بینانه نیست، دست کم در تئوری. اوباما می‌گوید ایران می‌تواند ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم محدود را تحت نظارت دقیق در اختیار داشته باشد.
مقامات آمریکایی امیدوارند ایران تعداد سانتریفیوژهای خود را از 19 هزار دستگاه به 6 هزار دستگاه کاهش دهد تا از این طریق زمان مورد نیاز برای تولید موادی که می‌تواند در ساخت سلاح هسته‌ای کارایی داشته باشد، افزایش یابد. اما مقامات تهران که می‌خواهند موضع قاطع خود را پای میز مذاکره حفظ کنند، بر ادامه فعالیت سایت فوردو و راکتور آب سنگین اراک تاکید دارند.در پایان این گزارش آمده است: البته این احتمال وجود دارد که با توجه به مشکلات فنی در راکتور آب سنگین اراک، امکان مبادله این راکتور با یک راکتور آب سبک غربی وجود داشته باشد. همچنین می‌توان سایت غنی‌سازی فوردو را نیز به یک سایت تحقیقاتی تغییر کاربری داد(!) اما کاهش شمار سانتریفیوژهای نسل اولی در نطنز دردسر سازتر است. ایران می‌خواهد برنامه هسته‌ای صنعتی خود را توسعه دهد و به این منظور به اورانیوم غنی شده با خلوص پایین نیاز دارد.آلبرایت بر این باور است که باور این ایده که ایران به راحتی با کاهش شمار سانتریفیوژها موافقت می‌کند، دشوار است. به گفته وی ایران عقب‌نشینی نمی کند و مقاومت خواهد کرد. نکته مهم دیگر اینکه ایران تاکید دارد هرگونه توافق جامع باید شامل لغو تمامی تحریم‌ها باشد.

هشدار به روزنامه‌هایی که از مرتضوی پول گرفتند

به گزارش روزنامه ایران، خبر اول این که یک منبع آگاه در کمیته تحقیق و تفحص سازمان تأمین اجتماعی به رسانه‌هایی که برای تطهیر سعید مرتضوی تلاش می‌کنند، هشدار داد که در صورت ادامه این روند، کمیته تحقیق و تفحص اسناد مربوط به مبالغ کلان دریافتی آنان از مرتضوی را منتشر می‌کند. به گزارش سایت خبری پیام نو، این منبع آگاه گفته «آقای مرتضوی زمانی که رئیس سازمان تأمین اجتماعی بودند، با پرداخت مبالغ کلان برخی رسانه‌ها را آلوده کرد. تخلفات آقای مرتضوی مسلم است و وی نه در مناظره که در دادگاه باید پاسخگو باشد.»


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • سید میثم ۰۹:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۳۰
    0 0
    ممنونم از خبرنگار محترم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس