ر

اقدامات لازم برای تأمین نیازها و مایحتاج عمومی و فوری افراد متأثر از سیلاب خصوصاً تأمین خسارات کشاورزان در حداقل زمان ممکن صورت پذیرد.

به گزارش مشرق، رهبر معظم انقلاب اسلامی در پاسخ به درخواست مجوز رئیس‌جمهور برای برداشت از صندوق توسعه ملی به منظور تأمین بخشی از هزینه‌های ناشی از خسارات سیلهای اخیر، جدیت دستگاههای مسئول در پیگیری و جبران خسارتهای مالی سنگین سیل بویژه خسارتهای وارده بر کشاورزان را لازم دانستند و از دولت خواستند که با استفاده از محلهای قانونی موجود، سریعاً اقدامات لازم را آغاز کند و در ادامه پس از جمع‌بندی وضعیت و در صورت نیاز، برداشت از صندوق توسعه ملی مورد تأیید خواهد بود.

بیشتر بخوانید:

برداشت ۲۷ هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه برای کمک به سیل‌زدگان

۶ راهکار پرداخت خسارات سیل‌زدگان

متن پاسخ رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

جناب حجت الاسلام والمسلمین آقای دکتر حسن روحانی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

با سلام و تحیت،

در پاسخ به مرقوم شماره ۶۳۶ – ۹۸/ م مورخ ۱۸/‏۰۱/‏۱۳۹۸‬ آن‌جناب اشعار میدارد:

خسارت‌های مالی ناشی از سیل ویرانگر بویژه در چند استان بسیار سنگین و مصیبت‌بار است و لازم است به‌طور جدّی از سوی دستگاههای مسئول پیگیری و جبران شود.

البته کمک‌های مردم و نهادهای انقلابی و دستگاههای متعدد دولتی و نظامی در این ایام حقاً چشمگیر و موجب سپاس و قدردانی است ولی این کمک‌ها نمی‌تواند خسارت‌های وارده به آحاد مردم بویژه کشاورزان و صاحبان کشتزارهای سیل‌زده را جبران کند و ورود دولت لازم است.

مطلعید که استفاده از صندوق توسعه ملی صرفاً در صورت مسدود بودن راههای دیگر ممکن است لذا تأکید میشود که دولت سریعاً از محل‌هائی همچون:


 پنج درصد مقرر در بودجه‌ی عمومی کشور برای جبران خسارت حوادث غیرمترقبه


 جابجایی در ردیف‌های بودجه‌های عمرانی


 بیمه‌ها و تسهیلات بانکی


اقدامات لازم را آغاز کند و در ادامه پس از جمع‌بندی وضعیت، در صورت نیاز، برداشت از صندوق مزبور مورد تأیید این‌جانب خواهد بود.

لازم می‌دانم توصیه‌های زیر را برای جریان بهتر کارها مطرح نمایم:


۱- فرماندهی واحد برای مدیریت یکپارچه، هماهنگی، انسجام، پیگیری، نظارت و پاسخگویی نسبت به اقدامات پیشگیری، آمادگی، مقابله، بازسازی و بازتوانی ایجاد شود.


۲- پایگاه اطلاعات جامع و قابل اتکاء از کلیه عناصر حقیقی و حقوقی متأثر از سیلاب اخیر با قابلیت برآورد دقیق خسارات و نیازها و رصد کلیه خدمات و کمک‌های دریافتی از مبادی مختلف در اسرع وقت ایجاد شود.


۳- برنامه اقدامات با اولویت‌بندی و زمان‌بندی مشخص تهیه و تقسیم کار بین دستگاههای اجرایی و نهادهای عمومی و انقلابی و مردمی با تعیین مسئولیت‌ها تهیه و به اجرا گذاشته شود.


۴- اقدامات لازم برای تأمین نیازها و مایحتاج عمومی و فوری افراد متأثر از سیلاب خصوصاً تأمین خسارات کشاورزان در حداقل زمان ممکن صورت پذیرد.


۵- به‌منظور رونق کسب‌وکار در مناطق سیل‌زده حداکثر استفاده از ظرفیت‌های مناطق مذکور برای بازسازی صورت پذیرد. ضمن اینکه تدابیر لازم و فوری برای بازسازی و تعمیر سریع و ایمن واحدهای آسیب‌دیده مسکونی و تجاری و تولیدی به اجراء گذاشته شود.

توفیقات همه‌ی دست‌اندرکاران را مسألت می‌نمایم.

سیّد علی خامنه‌ای
۲۳ فروردین ۱۳۹۸

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 11
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۶
    12 1
    کمک‌های مردم و نهادها در این ایام حقاً چشمگیر و موجب سپاس و قدردانی است ولی این کمک‌ها نمی‌تواند خسارت‌های وارده به آحاد مردم بویژه کشاورزان و صاحبان کشتزارهای سیل‌زده را جبران کند و ورود دولت لازم است
    • سلام IR ۱۰:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۶
      14 19
      درست همین است یعنی کار را شروع کنید اگر بودجه موجود کافی نبود بعد درخواست برداشت از صندوق کنید. صندوق توسعه گوشت قربانی نیست. از بودجه موجود و حذف خرجهای اضافه و پرداختهای نجومی برخی مدیران و شرکتهای دولتی میشود خسارت سیل را جبران کرد
    • IR ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۶
      8 1
      یک ماه قبل از عید پیاز حداکثر دوتومان و الان ده تومان است لذا دولت تدبیر به راحتی با فروش فقط یک میلیون تن پیاز 8هزار میلیارد تومان درامد خواهد داشت که از خسارت سیل بیشتر میباشد
  • IR ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۶
    5 0
    پنج درصد مقرر در بودجه‌ی عمومی کشور برای جبران خسارت حوادث غیرمترقبه دقیقا چند هزار میلیارد تومان است؟
    • IR ۱۲:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۶
      6 1
      می شود 60 هزار میلیارد تومان که کل خسارت سیل 35 هزار میلیارد تومان اعلام شده پس چه دردی است که بعضی ها دائم سر صندوق توسعه ملی غش می کنند ؟؟؟؟
  • IR ۱۰:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۶
    8 7
    خدا پدر اون کسی که صندوق توسعه ملی را ایجاد کرد بیامرزه درود به شرفش
  • IR ۱۱:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۶
    4 0
    خوب دولت شروع کنه به کمک رسانی و خسارت دادن به مردم بعدش بگه پول کم اورده . هنوز کاری نکردن که . خسارتی هم که ندادن که
  • IR ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۶
    3 7
    اگر این 27 هزار میلیار به دست گروهای جهادی و انقلابی داده شود، به طور قطع، "ده ها" یا شاید "صدها برابر" بازدهی بیشتری نسبت به ارگان های ناکارآمد دولتی خواهد داشت ... این موضوع در بازسازی های زلزله کرمانشاه و فعالیت های گروهای جهادی در مناطق محروم به اثبات رسید
  • IR ۱۲:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۶
    3 7
    رهبری با این کار جلوی ...های دولت ایستاده. اینکه یعنی شما منابع دارید ولی نمیخوایید خرج کنید
  • علی IR ۱۲:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۶
    3 5
    خدا را شکر باید کرد با داشتن نعمت رهبری فرزانه و حکیم و کاردان و از اینکه دولت بدون بررسی راهکارهای دیگر سریعا بدنبال برداشت از صندوق توسعه ارزی میرود باید تعجب کرد که رئیس اجرایی کشور چرا از مسئولین دستگاههای مرتبط این موضوع را نخواسته بود ضمنا اگر مسئولین دولت در سالهای و دولتهای قبل هر ساله مبلغی را برای جلوگیری از خسارتهای احتمالی سیلاب ها هزینه میکردند آیا میزان هزینه ها بیشتر از هزینه این خرابی ها میشد یقینا پاسخ منفی است اما اینکه چه کسی باید پاسخگو باشد یقینا هردولت به میزان و مدت مسئولیت خود باید پاسخگو باشد
  • IR ۱۶:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۶
    5 0
    خواهش میکنم باز سازی مناطق سیل زده رو دوباره به همون هایی که قبلا اونا رو ساخته بودند نسپارید که دوباره همون آش و همون کاسه میشه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس