به گزارش مشرق، سعد حریری پسر نخستوزیر سابق لبنان که روابط پیدا و پنهان گستردهای با عربستان سعودی دارد، در مقالهای که به نام وی در نیویورکتایمز چاپ شد، همه مشکلات خاورمیانه و معضلات داخلی کشورش را ناشی از اقدامات و سیاستهای ایران دانسته است.
سعد ابتدا به ماجرای بمبگذاری بیروت و کشته شدن پدرش پرداخته و آن را ابتدا به 5 عضو حزبالله و بلافاصله آنها را به ایران متصل کرده است.
سعد حریری اختلافات داخلی گروههای سیاسی لبنان و بیرئیسجمهور ماندن کشورش را نیز حاصل اقدامات ایران دانسته و گفته که ایران میخواهد با بسط بیثباتی و اختلاف، به هژمون خاورمیانه تبدیل شود؛ حریری جوان البته از سخنان نسنجیده برخی مقامات ایرانی هم سوءاستفاده کرده و گفته ایرانیان با افتخار از کنترل 4 پایتخت عربی از تهران سخن میگویند «و ما لبنانیها میدانیم که این خطرناک است.»
سعد حریری به جنگیدن رزمندگان حزبالله در سوریه هم اشاره کرده و آن «فرستادن هزاران تن از جوانان ما برای دفاع از اسد» خوانده است. ارتش لبنان بیشتر به امور انتظامی و تشریفات تسلط دارد و مرزهای شمالی لبنان که مجاور با کوههای قلمون سوریه است، در زمستان سرد گذشته توسط بخشی از همین «هزاران جوان» در برابر نفوذ جبههالنصره محافظت شد.
جبههالنصره البته از برخی منافذ وارد خاک لبنان شد و نتیجه آن هم دستگیری دستهجمعی سربازان ارتش و بریدن سر آنها در برابر دوربین بود.
سعد حریری به دیگر نقاط ناآرام خاورمیانه هم سری زده است؛ سعد برکناری رئیسجمهور فراری این کشور را کودتا خوانده و گفته که اوضاع فعلی یمن، تهدیدی برای عربستان و دیگر کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس است.
حریری جوان نیروهای مردمی عراق که در برابر داعشیها میجنگند و حالا حتی آمریکاییها هم مجبور شدهاند با آنها همکاری کنند را «شبهنظامیان وحشی دستنشانده ایران» خوانده و بدون ذکر دلیل، گفته که دخالتهای ایران و حمایت از این نیروها باعث تضعیف اقدامات برای نابودی داعش شده است.
سعد حریری سپس به آن روی سکه یعنی نظام خوب خاورمیانه از نظر خود پرداخته است.
حریری نوشته که عربستان برخلاف ایران که از دهه شصت شمسی حزبالله دفاع میکرده، همیشه دنبال ایجاد صلح و ثبات در لبنان بوده است.
1.5 میلیارد دلار کمک مالی که عربستان در اجلاس پاریس قولش را به دولت لبنان داده هم روی نظر سعد حریری اثرگذار بوده و حریری جوان نوشته که این کمک مالی، گامی مهم در میسر بازسازی اقتصاد لبنان خواهد بود.
حریری جوان در انتهای یادداشت خود یک حداقل نفوذ و اثر برای ایران در خاورمیانه قائل شده و نوشته «ایران می تواند بخشی از راهحل باشد ولی باید اول دست دوستی با عربستان بفشارد و روابظش با ریاض را عادیسازی کند.»
کد خبر 634351
تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۲
- ۱۰ نظر
- چاپ
پسر نخستوزیر سابق لبنان که پس از مرگ پدرش وارد گود سیاست شده، میگوید ایران عامل مشکلات در کشورهای عربی است و اگر تهران میخواهد کماکان در خاورمیانه نفوذ داشته باشد، باید دست دوستی به سمت عربستان دراز کند.
منبع: فارس