کد خبر 605504
تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۵ - ۰۱:۱۴

امروز حسن روحانی پس از مشاهده تصویر مردم از واقعیت دولت یازدهم بیش از هر کس دیگری درک می‌کند در افکار عمومی دیگر شنل قهرمان منتقد وضع موجود بر تنش نیست و به آینه تمام نمای وضع موجود بدل شده است، تصویر رلی که حسن روحانی و مشاورانش هرگز دوست ندارند در خرداد 96 آن را بازی کنند.

به گزارش مشرق، محمد زعیم‌زاده طی یادداشتی در روزنامه وطن امروز نوشت:
 
 1- «خب!...گوش نمی‌کنید مدام شعار می‌دهید، با این شعارها که مشکلات حل نمی‌شود، با شعر که مسائل برطرف نمی‌شود...».
 
اینها بخشی از واکنش حسن روحانی به شعارهای صنفی و مطالبات مردمی بود که در جریان سفر استانی دولت در ورزشگاه نسبتا خالی کرمانشاه طرح می‌شد. اتفاقی که در سفر‌های استانی قبلی دولت هم بویژه در سال اخیر رخ می‌داد اما این‌بار بی‌سابقه بود. همچنین روحانی 2 سال پس از اعلام خبر عبور کشور از رکود در حرم رضوی باز هم قول داد کشور این بار از رکود عبور می‌کند، همچنین روحانی در آستانه 3 سالگی دولتش همچون سفرهای تبلیغاتی زمان انتخابات صحبت کرد و گفت دولت باید به اقتصاد رونق ببخشد و معضل بیکاری را حل کند.
 
2- جدا از فاصله سیاست‌های اعلامی و اعمالی دولت یازدهم در عرصه اقتصاد، مساله محرومیت جدی در استان‌های غنی اما بشدت فقیر کرمانشاه، ایلام و لرستان به هیچ وجه زیبنده نظام جمهوری اسلامی نیست. دارا بودن بالا‌ترین پتانسیل در حوزه‌های مختلف اقتصادی از جمله کشاورزی، گردشگری و ترانزیت و بالاترین آمار بیکاری، پارادوکس به ظاهر لاینحل استان‌های غربی کشور است که مجموعه رویکردهای اقتصادی دولت‌های مختلف نتوانسته معضلات آنها را حل کند و متاسفانه دود آتش بیکاری و فقر و تبعیض در این استان‌ها به چشم مجموعه حاکمیت و نظام می‌رود، مشکلاتی که حل آنها نیاز به یک خرد جمعی در اتخاذ راهبردها و روحیه جهادی حرفه‌ای در حوزه عمل دارد؛ شعارهای مردمی در کرمانشاه نشان داد دولت روحانی هم در تحقق آنها چندان موفق عمل نکرده است.
 
3- به نظر می‌رسد حجم بالای شعار‌های مردمی در کرمانشاه که عموما جهت‌گیری‌های غیرسیاسی و صنفی داشت این پیام را بخوبی منتقل کرده است که انتظار برای گشایش‌های پسابرجامی به نقطه مخاطره‌آمیزی رسیده و کارکرد ارائه تصویر اتوپیستی  و تلاش برای مواجهه مردم با واقعیت به پایان رسیده است. قبل‌تر هم عرض کردم با عرض تاسف برای دولت یازدهم، مفهومی به نام واقعیت هم وجود دارد و اکنون توده‌های مردمی در عین مواجهه با فراواقعیت مهندسی‌شده آثار برجام در رسانه‌های پرشمار دولتی با واقعیت آثار آن در زندگی روبه‌رو شده‌اند؛ بر خلاف انتظار دولت، منحنی سینوس‌وار انتظار و امید خشک و خالی رو به نزول نهاده و وارد ربع دوم نمودار شده و به نقطه π نزدیک می‌شود!
 
4- البته روحانی و مشاورانش می‌دانند آنچه کاتالیزور نمایش‌ واقعیت‌های دولت برای مردم شده است، مساله فیش‌های حقوقی نجومی و دریافت‌های چندصدمیلیونی و ده‌ها میلیونی برخی مدیران دولت یازدهم است، از همین‌رو است که جناب رئیس‌جمهور در مواجهه با اعتراضات مردمی بار دیگر به حشیش پرونده‌های دولت سابق متمسک شد، فارغ از اینکه 3000 حقوق 20 تا 50 میلیون تومانی و 200 تا300 فیش بالای 50 میلیونی مدیران دولت یازدهم در این 3 سال، دریافتی 3 هزار و 600 میلیارد تومان را نشان می‌دهد یعنی 600میلیارد تومان بیشتر از آن پرونده مالی کذایی، در همین دولت توسط  7 درصد مدیران دولت یازدهم میل شده است، حال آنکه آن پرونده به‌صورت کامل رسیدگی شده و با متخلفان آن برخورد و اموال هم مسترد شد و زیان‌ها به بیت‌المال برگشت اما آنچه امروز مردم شاهد آن هستند عدم برخورد با این حقوق‌های نجومی و استدلال‌هایی از جنس نعمت‌زاده است که این اعداد و ارقام را مرسوم می‌داند و رسانه‌ای شدنش را نابجا تلقی می‌کند.
 
5- عصبانیت حسن روحانی در مواجهه با منتقدان امری مسبوق به سابقه است اما واکنش تند او در برابر شعارهای مردمی آن هم در جمعی که معمولا استانداری‌ها و نهادهای حامی دولت آنها را سازماندهی می‌کنند چه دلیلی می‌تواند داشته باشد؟ عصبانیت بی‌سابقه روحانی در برابر مردم آن هم در سال سوم دولت دلیلی ندارد جز از دست دادن مزیت نسبی روحانی در فضای سیاسی کشور!
 
مزیت اصلی روحانی در پروسه انتخابات 92 حضور در جایگاه اپوزیسیون و دگر وضع موجود بود که امروز دیگر باورپذیر نیست و او را نمادی از ناکارآمدی وضع موجود می‌پندارند. امروز حسن روحانی پس از مشاهده تصویر مردم از واقعیت دولت یازدهم بیش از هر کس دیگری درک می‌کند در افکار عمومی دیگر شنل قهرمان منتقد وضع موجود بر تنش نیست و به آینه تمام نمای وضع موجود بدل شده است، تصویر رلی که حسن روحانی و مشاورانش هرگز دوست ندارند در خرداد 96 آن را بازی کنند. دولت یازدهم برای ادامه مسیر 2 راه بیشتر ندارد؛ اول تکیه به مشورت مشاوران و احتمالا در دستور کار قرار دادن ایجاد برخی دوقطبی‌های فرعی در جامعه برای فراموشی مسائل اصلی که تجربه نشان داده مسکنی است که اثرات موقت دارد یا حرکت در مسیر صحیح اقتصادی و حل مشکلات و مسائل اصلی مردم!

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 17
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 14
  • علی ۰۱:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۹
    0 0
    روحانی واقعا خوب کار نکرد، این چه توافقی با غرب بود واقعا ؟ غنی سازی محدود شد که فقط نفتمون بره بازار جهانی ؟؟ کشور ما الان تقریبا سی و چند ساله که جزء ضعیفترین کشورای دنیا از لحاظ اقتصادی و خدمات رفاهی هست و یه سری امکانات که برای غربی و شرقی و عرب و ترک ابتدایی محسوب میشه رو ما اصلا نداریم، یه چیز تا الان میشد در مورد ایران گفت اونم اینکه زیر بار حرف زور نمیره، الان دیگه همونم فاتحش خونده شد.
  • امیین ۰۱:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۹
    0 0
    همین جسارتی که در نویسنده این مقاله وجود داره نشون میده دولت چقدر مظلومه.
  • نریمان ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۹
    0 0
    حسن روحانی ودولتش باید بداند در این 3 سال کار مثبتی برای مردم انجام نداده اند بلکه وضع را بدتر کرده اند عملکرد منفی ایشان مردم را از نظام دلخور وناامید کرده است این یک سال باقی مانده را یه کاری بکنید مردم واقع از این وضع خسته شده اند
  • ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۹
    0 0
    رییس جمهور چرا نباید با مردمش، مردمی که به او رای داده اند صادق نباشد؟؟؟؟؟ چرا؟؟؟؟؟
  • محمدعلی عبدالله بهلولی ۰۹:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۹
    0 0
    با سلام آفتاب باعث شده برق چشممون رو بزنه!!!=!!=!!!
  • علی ۰۹:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۹
    0 0
    چرا از اینجا سوال میپرسی از کی پرسیدی چرا ؟ چرا ها چرا؟
  • ۰۹:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۹
    0 0
    این تحلیل اقای بذرپاش است به ایشان بفرمایید مردم کرد احتیاج به سخنگو ندارند
  • ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۹
    0 0
    به این اقا بفرمایید کرد احتیاجیبه قیم نداره
  • علی ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۹
    0 0
    مردم کرد ایرانی هستند
  • محمود ۰۹:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۹
    0 0
    زیاد به کارهای مردم دلخوش نکنین همیشه حافظه جمعی زیاد خوب نیس زود فراموش میکنن
  • ۰۹:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۹
    0 0
    کسی نگفته که کرد ایرانی نیست ..طرف حرفم با اقای بذرپاش است ایشان حق نداره از مردم کرد کرمانشاه بهره برداری سیاسیی کنه..اگه باور نداشت استقبال را ..به خودش زحمت میداد تا کرمانشاه بیاید
  • ۰۹:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۹
    0 0
    ساز جدایی ..... !!!
  • ناشناس ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۹
    0 0
    وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم نسبت به سال 91 و 92 خیلی بدتر شده و فاصله طبقاتی افزایش یافته است و این واقعیت امروز کشور است .
  • ناشناس ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۹
    0 0
    آخ بمیرم برایش !!! خخخخ .
  • کرمانشاهی ۱۴:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۹
    0 0
    مردم کرمانشاه با غیرت و با تعصب هستند و هیچ وقت کاری بر خلاف منافع کشور نکرده و نمی کنند ولی انتظار ما از مسوولین این هست که واقعا فکری برای بیکاری و فقر در این استان بکنند
  • ۲۲:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۹
    0 0
    چقدر مظلومه؟ از حقوق هاشون معلومه مظلومیتشون .
  • ۲۲:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۹
    0 0
    الان خود جنابعالی از طرف خودت صحبت میکنی یا « مردم کرد» ؟ اگر از طرف خودته پس جمع نبند ! اگر هم از طرف مردم کرده, باید بگم که « مردم کرد احتیاج به سخنگو ندارند »

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس