به گزارش مشرق، فضای سیاسی کشور هفتهای پر تحرک را پشت سرگذاشت.
روز قدس،مطالبه پیگیری وضعیت چهار دیپلماتربوده شده،حقوقهای نجومی،رانتهای صدها میلیاردی نزدیکان دولت و ... سرخط مهمترین وقایع خبری هفته گذشته در سپهر سیاسی کشور هستند که این گزارش به آنها میپردازد.
***حضور مردم روزهدار در راهپیمایی روز قدس، گرمتر از دمای 42 درجه یازده تیر بود
اگر میخواستیم حساب گرمای 42 درجه 11تیر و روزه 17 ساعته مومنان روزه دار را ملاک قرار دهیم، باید پیش بینی روز قدسی کم رونق را می کردیم؛ ولی ملت ایران بار دیگر ثابت کردند که عشق به آرمان امام(ره) برای آزادی قدس شریف، تابستان و زمستان نمیشناسد.
ملت ایران امسال نیز بدون توجه به هر مانعی، از گرما گرفته تا مشکلات اقتصادی، پای کار راهپیمایی روز قدس بودند.
**پایههای لرزان حکومت غاصب صهیونیستی در روز قدس سستتر میشود/ همه مسلمانان آزادی قدس شریف را فریاد بزنند
احزاب و تشکلهای سیاسی نیز چند روز قبل از روز قدس با صدور بیانیههایی از مردم ایران برای شرکت در راهپیمایی دعوت کرده بودند.
مجلس خبرگان رهبری،جامعه روحانیت مبارز،جبهه پایداری،حزب موتلفه اسلامی،جبهه پیروان خط امام و رهبری، حزب مردمی اصلاحات،حزب همبستگی،حزب مردمسالاری، جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی، جامعه اسلامی مهندسین،خانه کارگر، جامعه اسلامی کارگران،جامعه اسلامی حامیان کشاورزی،حزب زنان جمهوری اسلامی،حزب ندای ایرانیان،انجمنهای اسلامی اصناف و بازار و جمعیت حامیان آزادی قدس شریف از تشکلهایی بودند که ضمن اعلام حضور در راهپیمایی روز قدس، از آحاد ملت شریف ایران برای شرکت در این راهپیمایی دعوت کردند.
*** فاز جدید سریال دریافتهای نجومی/جزئیات دیگری از رد پای«حلقه فریدون» در رانتها و پورسانتهای صدها میلیاردی
بحث فیشهای حقوقی نجومی که چندی است دامنگیر دولت یازدهم شده، در هفته گذشته نیز خبرساز بود.
هرچند رئیس جمهور و معاون اولش در اظهارات مکتوب و شفاهی خود، دستوراتی را برای مقابله با این نوع فسادها صادر کرده و حتی چند مدیر بانکی را برکنار کردند، ولی برخی شخصیتها بر برخورد با فساد از درون دولت تاکید دارند.
امروز نام «فریدون» برادر رئیس جمهور به کلیدواژهای بدل شده که همه حتی رئیس سازمان بازرسی از ارتباط اکثر فسادهای اقتصادی کشور با وی سخن میگویند؛هرچند تاکنون خبر صریحی مبنی بر تکذیب یا تایید این ارتباطها از سوی دولت منتشر نشده است.
افکار عمومی کشور و شخصیتهای سیاسی برخوردی جدیتر از برکناری چند مدیر بانکی را برای مقابله با این فسادها از دولت مطالبه میکنند.همه بر این تاکید دارند که رئیس جمهور باید برخورد با فساد را از برادر خود شروع کند.
**زاکانی: دولت نباید به «اتاق بازرگانان» تبدیل شود/حقوقهای نجومی پول خرد «لابی قدرتوثروت»/وامهای صدها میلیاردی دانیالزاده و مالامیر بابهره صفر و حمایت «فریدون» از این دو نفر
زاکانی که چند ماه پیش ابعادی از تخلفات اقتصادی حسین فریدون را افشا کرده بود، این هفته نیز در یک نشست خبری، ابعاد جدیدی از نقش برادر رئیس جمهور در فسادهای اقتصادی را پردهبرداری کرد.
دبیر کل جمعیت رهپویان در این نشست بابیان اینکه دولت نباید به «اتاق بازرگانان» تبدیل شود، گفت: یک عده دنبال نمایندگی شرکتهای خارجی و واسطهگری برای آن شرکتها در کشور هستند و برایشان هم مهم نیست که کشور دچار مصرفزدگی شود.
وی اظهار داشت: مالامیر و دانیالزاده دو بدهکار بانکی و از دریافتکنندگان تسهیلات و پورسانت هستند که فریدون پشت سر آنهاست.
ادامه داد: وقتی از فیشهای نجومی مدیران و وامهای سرسامآور صحبت میکنیم، بخشی از ریشه این مسئله به کسانی بازمیگردد که هزاران میلیارد امکانات دارند و سکاندار اجرایی کشور میشوند؛ در نگاه این افراد 50 یا 100 میلیون پول خرد محسوب میشود.
**محمد سلیمانی: دادگاه حلقه فریدون مانند دادگاه کرباسچی علنی برگزار شود/دولت به «اتاق بازرگانان» تبدیل شده و تجار خصوصی آن را اداره میکنند
نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش اطرافیان رئیسجمهور از جمله برادر وی در فساد اقتصادی اخیر اظهار داشت: در حال حاضر قوه قضاییه باید علیه کسانی که حقوق و پاداش نجومی گرفته، در امر انتصابات دخالت کرده و به صورت غیرقانونی پول جابهجا کردهاند مانند پرونده شهردار دوران سازندگی تشکیل پرونده دهد و آنها را به دادگاه فراخواند.
وی با بیان اینکه کاملا شفاف است که دولت به اتاق بازرگانان تبدیل شده است گفت: کسانی که در دولت هستند سرمایه های چند میلیاردی دارند و در بخش خصوصی نیز فعالاند، همه این مسائل چه به اسم و چه به کنایه مطرح شده و کاملا مشخص است که تجار خصوصی دولت را اداره میکنند؛ بنابراین این موضوع نیز به دادستان مربوط است.
**کامران دانشجو: حقوقهای 40-50میلیونی برای مدیری که هزار میلیارد سرمایه دارد،پول توجیبی است/تکذیب تشکیل اتاق فکر علیه دولت
وزیر دولت دهم نیز ضمن این هشدار که دولت مسیر اشرافیگری را در درون خود تغییر ندهد، مردم در سال 96 این تغییر را اعمال میکنند گفت: حقوقهای 40-50میلیونی برای مدیری که هزار میلیارد سرمایه دارد،پول توجیبی است.
دانشجو ضمن پاسخ به برخی اظهارات مبنی بر تشکیل اتاق فکر علیه دولت تصریح کرد: برخی سایتها و روزنامههای اصلاحطلب مدعی تشکیل اتاق فکری علیه دولت روحانی در خیابان ولنجک شدهاند و اسم مرا نیز به همراه نام آقایان بهمنی، نیکزاد، حسینی و... را نیز در این زمینه ذکر کرده بودند که این مسئله کذب محض است و شاید منظور آنها اتاق بازرگانیای است که خود دولت تشکیل داده است.
وی افزود: دولت یازدهم با عملکرد خود در سه سال اخیر نشان داده که دیگر نیازی به تشکیل اتاق فکر علیه آن وجود ندارد لذا بهتر است به جای فرافکنیهای اینگونه، اتاق فکری برای حل مشکلات اقتصادی و رکود علمی و معیشتی ایجاد کنند.
**یونسی: کسی از نزدیکان دولت فیش نجومی نداشته و متخلفین با دولت فاصله دارند
دستیار ویژه رئیسجمهور اما دولتمردان دولت یازدهم را از حقوقهای نجومی مبرا میداند.
حجتالاسلام علی یونسی با بیان اینکه از نزدیکان دولت کسی فیش نجومی دریافت نمیکند، گفت: چنین دریافتهایی به بنگاههای اقتصادی برمیگردد که با دولت فاصله زیادی دارند.
**هیچکس در هر رتبهای نباید برای تخلفات اقتصادی حاشیه امن داشته باشد
ولیالله شجاعپوریان عضو حزب اتحاد ملت نیز ضمن تاکید بر برخورد بدون مماشات با حقوقبگیران نجومی گفت: در قوانین موضوعه کشور برای هیچ کس و با هیچ درجه و رتبهای حاشیه امنیتی تعریف نشده است. در قوانین مربوط به تخلفات اقتصادی نیز استثنایی وجود ندارد که رئیس سازمان بازرسی یا دیوان محاسبات بگویند اینجا دستمان بسته است.
**پرویز داودی:مشکل کنونی دولت «دولتمردان هزار میلیاردی» است
معاون اول دولت نهم نیز فعالیت اقتصادی مدیران دولتی را غیرقانونی و عامل ایجاد فساد قلمداد کرده و تصریح کرد: مشکل کنونی دولت، وزرا و دولتمردان هزار میلیاردی است.
داودی با بیان اینکه دولتمردان دولت یازدهم علیرغم اینکه فعالیت اجرایی دارند در فعالیتهای بخش خصوصی نیز درگیرند، گفت: این یک ضعف بزرگ است که منشأ بسیاری از آسیبهای دیگر برای دولت کنونی میشود.
**فومنی:روحانی اگر با کسی عقد اخوت نبسته با «فریدون» برخورد کند
دبیر کل حزب مردمی اصلاحات نیز به اظهارات اخیر رئیس جمهور در واکنش به این بخش از بیانیه اخیر رئیس جمهور در باره برخورد با مدیران متخلف که گفته بود "من با کسی اقد اخوت نبستهام" واکنش نشان داد و گفت: آقای روحانی گفتند که با کسی عهد اخوت نبسته اند. اگر چنین است اول با فسادهای برادر خود که رئیس سازمان بازرسی نیز به طور علنی آن را اعلام کرد، برخورد جدی کند.
**میرتاجالدینی: مراکز قضایی و نهادهای اطلاعاتی باید در خصوص فیشهای نجومی وارد عمل شوند
معاون پارلمانی دولت سابق بابیان اینکه هیچجای دنیا فاصله کمترین و بیشترین حقوق 50 برابر نیست، اظهار داشت: مراکز قضایی و نهادهای اطلاعاتی بر اساس اطلاعات متقنشان وارد عمل شوند و با دریافتکنندگان حقوقهای نجومی برخورد کنند.
*** مطالبه همهگیر برای پیگیری وضعیت چهار دیپلمات ربوده شده ایرانی
اظهارات مدتی پیش وزیر دفاع کافی بود تا بار دیگر پیگیری اوضاع 4 دیپلمات ربوده شده ایرانی و در راس آنها حاج احمد متوسلیان باری دیگر به مطالبهای عمومی تبدیل شود.شخصیتهای سیاسی کشور نیز همگام با عموم جامعه به این کمپین پیوستهاند و حتی رهبر انقلاب نیز در اظهار نظری بکار بردن عنوان شهید را برای حاج احمد متوسلیان نادرست خواندند.
** قدیریابیانه: چهار دیپلمات زندهاند و اسرائیل باید پاسخگو باشد
کارشناس ارشد مسائل بین الملل و سفیر سابق ایران در استرالیا و مکزیک بیا بیان اینکه هر چند «سمیر جعجع» گفته است این 4دیپلمات به شهادت رسیدهاند ولی مدرکی برای این کار ارائه نداده است. اگر اینها به شهادت رسیده باشند معلوم است کجا دفن شده اند و میشود پیکرشان را پیدا کرد و با (DNA) تشخیص داد.
وی تاکید کرد: باید مطالبه ما از اسرائیل دائم باقی بماند و این را در مجامع بینالمللی و مذاکرات مطرح کنیم. از نظر ما آنها زنده هستند و باید اسرائیل پاسخگو باشد.
**طائب: پیگیریهای جدی درخصوص 4 دیپلمات در حال انجام است/برای نتیجه هنوز ناامید نیستیم
حجتالاسلام حسین طائب رئیس سازمان اطلاعات سپاه از پیگیریهای جدی برای به نتیجه رسیدن پرونده چهار دیپلمات خبر داد و گفت: در اینکه پیگیریهایمان به نتیجه برسد، هنوز ناامید نیستیم.
**کوثری: اسرائیل تا ابد بابت چهار دیپلمات به ما بدهکار است
اسماعیل کوثری از فرماندهان دفاع مقدس با بیان اینکه ما چهار دیپلمات را از رژیم اشغالگر قدس طلب داریم، گفت: اگر آنها زنده هستند باید به صورت زنده به ما تحویل داده شوند و اگر شهید شدهاند باید پیکر آنها به ما داده شود.
وی ادامه داد:چطور برای اسرای اروپایی، آمریکایی و یا اسرائیلی فعالیت و واسطه گری میکنند تا قضیه حل و فصل شود اما حدود 34 سال است در این قضیه هیچ اقدامی انجام ندادهاند و ما از این تشکیلات عریض و طویل حقوق بشر سازمان ملل، گلایه داریم.
**ترقی: وزارت خارجه مسئله چهار دیپلمات را از صلیب سرخ جهانی پیگیری کند
معاون سابق امور بینالملل حزب موتلفه اسلامی نیز با بیان اینکه این چهار دیپلمات را از رژیم صهیونیستی مطالبه میکنیم، اظهار داشت: با توجه به رویکرد جمهوری اسلامی نسبت به اسرائیل، این مساله هم از طریق لبنان قابل پیگیری است و هم از طریق مجامع بینالمللی و صلیب سرخ جهانی. از این رو وزارت خارجه باید از طرق گوناگون این مساله را پیگیری کند.