دکتر علي فاني عضو هيات علمي دانشگاه افزود: با فراهم کردن شرايط مناسب رشد مانند حرارت و رطوبت براي دانه هاي خوراکي مانند گندم، جو و ماش که فرآيند جوانه زدن در آنها آغاز مي شود و در حين جوانه زدن تغييرات اساسي در ترکيبات اين دانه ها انجام مي شود که اين تغييرات سبب کاهش ترکيبات پيچيده گياهي مانند نشاسته و کربوهيدارتها شده و در عوض ترکيبات ساده تر قندي پروتئين و عوامل سبزينه گياهي که شامل عوامل کمياب از قبيل سلنيوم و يد براي بدن انسان هستند در آنها افزايش مي يابد.
وي ادامه داد: تجمع ويتامينهاي گروه A,E.C و ويتامينهاي گروهB ، آنتي اکسيدانها، املاح کمياب و ترکيبات ضدسرطان و ضدپيري در جوانه ها، اين ماده غذايي را به منبعي از عناصر ضروري براي بدن تبديل کرده که به آن نام سرچشمه جواني نيز داده شده است.
دكتر فاني اظهار داشت: بهتر است علاوه بر دانههاي ياد شده از دانههايي از قبيل لوبياها، شبدر، يونجه، آفتابگردان، سير و تربچه را جهت چاشني در سالاد، ماست و سسها استفاده كرد.

به گزارش ایسنا، ميزان ويتامين B12 موجود در جوانه گندم نسبت به دانه آن چهار برابر است و ويتامينهاي گروه B در جوانههاي اين گياه به سه تا 12 برابر و ويتامين E به ميزان سه برابر افزايش مييابد.
عضو هيات علمي دانشگاه توضيح داد: براساس نتايج تحقيقات، ميزان افزايش ويتامينهاي A , C در جوانه سويا باورکردني نيست، به طوري که ميزان ويتامينA 300 درصد و ميزان ويتامينC 500 تا 600 درصد افزايش مي يابد.
وي تاکيد کرد: ميزان ترکيباتي که سلولهاي بدن ما را از غيرطبيعي وسرطاني شدن حفظ مي کند در بعضي از جوانه ها 10 تا 100 برابر بيشتر از دانه همان گياهان است.
به گفته دكتر فاني، جوانه يونجه نيز منبع ترکيبات شيميايي بنام ساپونين است که در بدن ما سبب کم شدن کلسترول بد و افزايش کلسترول خوب مي شود و در نتيجه از سختي عروق و بيماري هاي قلبي و عروقي جلوگيري مي کند.
وي ادامه داد: با استفاده از اين جوانهها سيستم ايمني بدن تقويت شده و ترکيبات محافظت کننده بدن در مقابل بيماري هاي ويروسي افزايش مي يابند.
اين پژوهشگرگياهان دارويي در خاتمه خاطرنشان کرد: شايد بتوان گفت آنچه به عنوان رمز رشد زندگي در جنين و سلولهاي بنيادي وجود دارد، در جوانههاي گياهي نيز موجود است و کار مي کند.