کد خبر 5698
تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۳۸۹ - ۰۲:۳۸

"ما شيفتگان خدمتيم نه شيفتگان قدرت" خيلي ثقيل است، اي کاش از آنچه در اين 5 سال همه ديدند عبرت گرفته مي شد، چه زيبا فرمود اميرالمومنين عليه السلام: ما اکثر العبر، ما اقل الاعتبار ...

اميرحسين ثابتي در مطلب جديد وبلاگ خود به نقد عملکرد رسانه اي و تبليغي قاليباف شهردار تهران پرداخت و با بيان مصاديقي اين سوال را مطرح کرد که چرا قاليباف عبرت نمي گيرد؟
در مطلب اين وبلاگ آمده است:
1. ارديبهشت و خرداد 1384 يکي از اصلي ترين علل عدم گرايش قشر مذهبي تر جامعه به سمت محمد باقر قاليباف، نوع و حجم تبليغات او بود. در آن مقطع قاليباف از احمدي نژاد شناخته شده تر بود اما يکي از علل مهم عدم اقبال به وي و ناکامي در انتخابات همين موضوع بود. اين مسئله تا آنجا پيش رفت که وي از ميان 7 نفر چهارم شد و حتي اختلاف او با نفر پنجم (مصطفي معين) کمتر از 25 هزار راي بود.
2.ميرحسين موسوي بهترين گزينه و پتانسيلي بود که مي توانست در انتخابات 88 در مقابل احمدي نژاد قرار بگيرد. اين مسئله علل متعددي داشت که اشاره به آنها ارتباطي به موضوع اصلي اين نوشته ندارد اما در نهايت يکي از علل مهم ناکامي وي نوع و حجم تبليغاتش بود و صد البته رفتار و گفتار دوگانه او نيز در اين ميان موثر بود. موسوي سعي مي کرد هم اصولگرا باشد هم اصلاح طلب. از طرفي با نهضت آزادي و سازمان مجاهدين جلسه مي گذاشت و از طرفي عکسهاي خود با «آقا» در دوره نخست وزيري اش را منتشر مي کرد. از سويي حسين باقرزاده و هاشم آغاجري و ابراهيم يزدي از او حمايت مي کردند و از سوي ديگر همسر شهيد رجايي و پسر شهيد بروجردي! هرچند در نهايت اصل عدم اجتماع نقيضين به قوت خود باقي ماند و مشخص شد که دسته دوم با دسته اول تفاوت ماهوي ندارند اما همه اينها يادآور رفتارهاي قاليباف در انتخابات 84 بود. به خصوص برهه اي که وي به دعوت انجمن اسلامي دانشگاه تهران به دانشکده فني رفت و زماني که از وي پرسيدند شما اصولگرا هستي يا اصلاح طلب؟ با تاکيد و اصرار فراوان پاسخ مي داد: اصولگراي اصلاح طلب!
3. روز قدس 1389 نيز به پايان رسيد، اما قاليباف نشان داد هم چنان از تاريخ و آنچه بر سر خودش آمده عبرت نمي گيرد. در اين روز در تهران ويژه نامه اي مخصوص روز قدس با عنوان «شهر آدينه» در 8 صفحه در ميان مردم توزيع شد. همه چيز اين ويژه نامه معمولي و عادي بود اما صفحه يکي مانده به آخر آن حرفهاي زيادي براي گفتن داشت.
در صفحه 7 و در کنار عکس حاج رضوان و در حالي که صفحات قبل و بعد مملو از مطالب مربوط به انتفاضه بود، عکس محمد باقر قاليباف خود نمايي مي کرد. اما تا اينجا هنوز اتفاق خاصي نيفتاده است. شايد خلبان حرفهاي ناگفته اي پيرامون فلسطين دارد. شايد دکتر مي خواهد يک گره تاريخي از انتفاضه را باز کند. شايد شهردار تهران مي خواهد به موضوع بسيار مهمي پيرامون اسراييل اشاره کند که بايد اين مطلب با هزينه بيت المال منتشر مي شده است، اما وقتي کل ستون را مي خواني، دريغ ... دريغ از يک حرف جديد! شايد اگر اول مطلب چهره شهردار تهران حک نمي شد و يا آخرش با فونت درشت نوشته نمي شد: «التماس دعا/ محمد باقر قاليباف» بعد از خواندن مطلب فکر مي کردي بيانيه فلان حزب درباره روز قدس منتشر شده است. خلاصه کلام آنکه بعد از خواندن اين مطلب تنها يک گمانه در ذهن تقويت مي شود و آن هم اين که کانديداي انتخابات رياست جمهوري سال 92 از ويژه نامه روز قدس سال 89 هم نمي گذرد! ويژه نامه اي که با هزينه بيت المال منتشر شده است اما قدس بدون قاليباف معنايي ندارد. اصلا معنايي ندارد مردم اين ويژه نامه را ببينند اما ندانند نظر شهردارشان درباره روز قدس چيست! و شايد اگر شهردارمان درباره روز قدس نظري نداشت لزومي به تهيه اين نشريه هم نبود.
اما اين مردم هر چه ندانند اين را مي دانند که در مورد فلسطين و روز قدس نظر دادن خيلي سخت نيست. خيلي فکر کردن هم نمي خواهد، آنچه بيانش هزينه داشت و سخت بود، موضع گيري درباره فتنه بود، درباره شايبه تقلب در انتخابات بود، جمع کردن سريع سطل هاي زباله آتش گرفته در خيابان بود، نه آنکه همشهري بگونه اي مديريت شود که بالاترين و جرس برايش سوت و کف بزنند، نه آنکه اگر ويژه نامه اي درباره فتنه با تاخير يکساله از سوي شهرداري منتشر شد، آقاي شهردار بگويد من خارج از کشور بودم و در جريان انتشار آن نبودم و در نهايت نيز تعدادي از آن در انبار بماند و اصلا توزيع نشود. سابقه ? سال دفاع مقدس سر جاي خود، امروز اگر کسي ادعايي دارد بايد بگويد علاوه بر آن ? سال، ? ماه دفاع مقدس کجا بود؟ رزمنده هاي دهه ?? وقتي جبهه مي رفتند مردانه مي جنگيدند، به فرمانده لشگرشان نمي گفتند بايد با دشمن بجنگيم اما اگر ما ديشب اسير عراقي نمي گرفتيم جنگ طولاني نمي شد! آنهايي هم که امروز فکر مي کنند حرفي براي گفتن دارند بايد ديد در آن ? ماه چه مي گفتند؟ شفاف حرف مي زدند يا يکي به نعل و يکي به ميخ ...
اما همه اينها قطعه هاي يک پازل است. اينها را بگذاريد کنار اين نکته که چندي قبل عکاس يکي از رسانه ها رفت تا از ترافيک بوجود آمده از خطوط ويژه بي آر تي عکس بگيرد اما با حمله فيزيکي مامورين شهرداري مواجه شد. چرا؟ چون فقط بايد نکات مثبت شهرداري منعکس شود و حتي عکس گرفتن از آنچه که روزانه هزاران نفر از مردم آن را لمس مي کنند ممنوع است. اينها را بگذاريد کنار اين که چندي قبل پاسخ سوال جدول روزانه روزنامه همشهري يک عبارت 15 حرفي است: "م ح م د ب ا ق ر ق ا ل ي ب ا ف"
فهم جمله شهيد بهشتي که فرمود: "ما شيفتگان خدمتيم نه شيفتگان قدرت" خيلي ثقيل است، اي کاش از آنچه در اين 5 سال همه ديدند عبرت گرفته مي شد، چه زيبا فرمود اميرالمومنين عليه السلام: ما اکثر العبر، ما اقل الاعتبار ...

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس