به گزارش گروه فرهنگی مشرق، دهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر، پربرنامهترین روز خود را با برگزاری دو محفل داخلی شعرخوانی در شهرهای همدان و اصفهان و آغاز سفر شاعران ایرانی به تاجیکستان را پشت سر گذاشت.
براساس این گزارش، روز گذشته تعدادی از شاعران کشورمان برای حضور در محافل شعرخوانی تاجیکستان، وارد این کشور شدند. اسماعیل امینی (دبیر علمی جشنواره شعر فجر) عبدالجبار کاکایی، فریبا یوسفی، پونه نکوی و علیرضا بدیع، شاعرانی هستند که با حضور در برنامههای سومین سفر خارجی شاعران جشنواره و شعرخوانی در محافل دوشنبه و خجند، صدای شعر انقلاب اسلامی را از مرزهای کشورمان فراتر خواهند برد.
همنشینی چهرههای شعر کودک و نوجوان با شاعران همدان
شعرخوانی همدان با محوریت شعر کودک و نوجوان، عصر روز گذشته با حضور شاعران شناختهشده و مخاطبان کودک و نوجوان در سینمای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان این شهر برگزار شد.
در این محفل، جواد محقق شاعر و معاون بخش شعر در بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان در سخنانی با اشاره به برگزاری محافل شعرخوانی دهمین دوره جشنواره شعر فجر اظهار داشت: در این دوره جشنواره بین المللی شعر فجر محافلی در سراسر کشور برگزار شده است که از جمله آنها میتوان به محفل شعرخوانی قم، ایلام، بجنورد، ری، تهران، اصفهان اشاره کرد.
وی افزود: در ادامه محافل جشنواره شعر فجر، محفلی هم در ارومیه برگزار شد که در این محفل از یک عمر خدمات استاد کریمی مراغهای تقدیر و تشکر کردیم.
معاون حوزه شعر در بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان با اشاره به برگزاری محافل خارجی در دوره پیشین جشنواره شعر فجر خاطرنشان کرد: سال گذشته محافلی در کشورهای افغانستان، آذربایجان و عراق برگزار شد و در هر سه کشور، شاعرانی که ارتباط ادبی با جامعه شعری آن کشورها داشتند را برای حضور در این محافل اعزام کردیم. به عنوان مثال در محفل بصره شاعران ایرانی عربزبان و برای حضور در محفل آذربایجان شاعران ایرانی که آثاری به زبان ترکی منتشر کردهاند را اعزام کردیم.
محقق تصریح کرد: امسال نیز تعدادی از شاعران ایرانی که آثاری به زبان عربی داشتهاند یا کارهای پژوهشی به زبان عربی منتشر کردهاند را به کشور لبنان اعزام کردیم، همچنین تعدادی از شاعران در افغانستان حضور یافتند تا در محافلی که در این کشورها برگزار میشود، شعرخوانی کنند. امروز نیز تعدادی از شاعران در کشور تاجیکستان حضور پیدا کردهاند تا محافل شعرخوانیای را در این کشور برگزار کنند صدای شعر انقلاب اسلامی را به گوش نقاط دیگر دنیا برسانند.
در ادامه این مراسم، استاد اسدالله شعبانی، بابک نیکطلب، غلامرضا بکتاش، مریم اسلامی، طاهره شهابی، حامد محقق، شهلا شهبازی، مسعود طاهری عضد، مهدی طراوتی، مریم زرنشان و شاعران نوجوان از جمله زهرا آقامیرزایی، پارمیدا آقامحمدی، فاطمه موسوی، مرضیه حسینی آثار و اشعار خودشان را در محفل شعرخوانی همدان قرائت کردند.
در هشتمین محفل از سلسله محافل جشنواره بینالمللی شعر فجر با حضور جواد محقق، معاون شعر در بنیاد شعر و ادبیات داستانی و شاعر کهنه کار شعر کودک و نوجوان و همچنین اسدالله شعبانی، از پنج کتاب شعر کودک و نوجوان رونمایی شد. «با فرفرهها با شادی باد، بگرد» از بابک نیکطلب، «چتری از پرنده»، اثر کمال شفیعی، «نامههای خیس» سروده شهلا شهبازی، «حوصلهام پیش تو جا مانده است» اثر مریم زندی و «از خودم سوال میکنم»، سروده حامد محقق پنج کتابی بود که در این محفل از آنها رونمایی شد.
استاد احتشامی: امشب، یکی از ماندگارترین شبهای زندگی من است
همزمان با محفل شعر کودک و نوجوان، محفل دیگری در شهر اصفهان برگزار شد. در این محفل که به میزبانی مرکز آفرینشهای ادبی قلمستان و سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان برگزار شد، شاعرانی از تهران و اصفهان حضور داشتند.
در ابتدای این محفل معاون داستان بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان ضمن خیرمقدم به شاعران و حاضران در این محفل استانی شعرفجر گفت: اساسا شعر از جنس تفرج است و تاب مستوری ندارد و شاعران نمیتوانند منتظر باشند که کتابشان در جشنوارهها دیده شود و انتخاب. شعر بر خلاف سایر هنرها بعد از سروده شدن به پایان نمیرسد و همیشه همراه سراینده است و ما هم به همین منظور است که در بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان و جشنواره بینالمللی شعر فجر، محافل شعری را برای خوانش شعر شاعران راهاندازی کردهایم تا صدای شعر همه شاعران و به خصوص شاعران شهرستانی شنیده شود.
ابراهیم زاهدی مطلق با بیان اینکه مهمترین بخش جشنواره بینالمللی شعر فجر همین محافل استانی آن است افزود: بنیاد شعر و ادبیات داستانی هدف اصلی خود را تمرکز زدایی از تهران قرار داده است و در این راستا محافل شعر استانی جشنواره بین المللی شعر فجر قدمی است در راستای تعالی شعر در سایر استان ها و نقاط کشور و به نظر ما مهمترین بخش این جشنواره نه بخش رقابتی است بلکه همین محافل استانی است.
وی در پایان صحبتهایش از مرکز آفرینشهای ادبی قلمستان و سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان به خاطر همکاری و میزبانی هفتمین محفل شعر فجر در شهر اصفهان تشکر کرد.
در محفل شعر اصفهان دهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر استاد محمد علی بهمنی، ذکریا اخلاقی، علیرضا لبش، حسین آهی، لیلا کردبچه، خسرو احتشامی، قاسم صرافان، ابراهیم اکبری و 11 نفر از شاعران جوان اصفهانی شعرهایی در قالب غزل، رباعی، آزاد، ترانه و... و با موضوعات عاشقانه، شهدای مدافع حرم، انقلاب اسلامی، اصفهان و... سرودند.
همچنین در حاشیه این مراسم استاد خسرو احتشامی از بزرگان شعر اصفهان و اساتید دانشگاه بیان داشت: «امشب یکی از بهترین و ماندگارترین شبهای عمر من است چون با اساتیدی مثل محمدعلی بهمنی و حسین آهی نشستیم و ساعتها درباره شعر و ادبیات و البته خاطرات گذشته گپ زدیم و امیدوارم این برنامهها در اصفهان مستدام و پیوسته برگزار شود.»
اختتامیه دهمین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر، شنبه، یکم اسفند ماه، ساعت 15 در سالن همایشهای رفاه واقع در خیابان مردم برگزار خواهد شد.
کد خبر 533067
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۷
- ۰ نظر
- چاپ
گروهی از شاعران حاضر در محافل شعرخوانی دهمین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر روز گذشته تهران را به مقصد تاجیکستان ترک کردند. همچنین شاعران شناختهشده کشورمان در محافلی در همدان و اصفهان آثار و اشعار خود را قرائت کردند.