گروه سیاسی مشرق- یک موسسه نظرسنجی کانادایی به نام «ایران پل» با همکاری دانشگاه تهران طی دو هفته آخر دیماه در یک نظرسنجی تلفنی از میان 1012 ایرانی به نتایجی دست یافتهاند که در پژوهش اخیر مرکز مطالغات بینالمللی و امنیتی دانشگاه مریلند منعکس شده است. نتایج این تحقیق روز چهارشنبه سوم فوریه در اندیشکده ویلسون در واشنگتن پایتخت آمریکا ارائه شد و مورد بررسی قرار گرفت.
بیبیسی در این رابطه نوشته است: «یکی از تحلیلگران این نظرسنجی در اندیشکده ویلسون آمریکا گفته است: "تحلیل اطلاعات این نظرسنجی نشان میدهد اگر توافق هستهای از طرف ایران خراب شود، بر خلاف چیزی که اینجا در واشنگتن زیاد میشنویم این به خاطر میل به دسترسی به سلاح هستهای نخواهد بود. بلکه این نظرسنجی نشان میدهد اگر توافق از طرف ایران خراب شود، به خاطر این تصور خواهد بود که آمریکا از انجامدادن آنچه در توافق پذیرفته، طفره میرود، یا صرفا این تصور که این توافق، آنقدرها هم خوب نیست که خیلی افراد امیدوار بودند و تصور میکردند خوب باشد."»
این نظرسنجی در چهار حوزه انتخابات هفتم اسفند، برنامه هستهای، آمریکا و منازعات منطقهای برگزار شده است. در ادامه نمودارهای انتخاباتی آن را مشاهده میفرمایید:
در رابطه با مسائل منطقهای ایران، چند نمودار زیر جالب توجه است:
یکی از مسائلی که برای طراحان این نظرسنجی مهم بوده، نوع نگاه مردم ایران به آمریکا و میزان اعتماد آنان به این کشور است. نظرسنجی دانشگاه مریلند برای دستیابی به این مهم، بخشی از سوالات را در همین زمینه طراحی کرده و به پاسخهای زیر رسیده است:
ابراهیم محسنی، یکی از سه پژوهشگر این تحقیق و مدرس دانشگاه مریلند، در حاشیه نشست مرکز ویلسون به بیبیسی گفته است: نحوه عمل دولت آمریکا میتواند بر میزان اقبال افکار عمومی به دولت روحانی تاثیر بگذارد: "انتظاراتی که مردم ایران بعد از توافق هستهای داشتهاند، انتظارات بالایی بوده که خیلی از آنها هنوز محقق نشده است. حسن روحانی برای انتخابات بعدی باید جوابگوی این انتظارات باشد."
وی همچنین میافزاید: طبق این پژوهش، نحوه عمل دولتهای غربی و بهخصوص آمریکا، بر میزان مقبولیت دولت روحانی هم تاثیر خواهد گذاشت.