کد خبر 5042
تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۳:۲۱

مسئله آن گاه حساسيت بيشتري پيدا مي کرد که با توجه به تجربه اختلافات در جامعه وعاظ و جامعه اسلامي دانشجويان تلقي حذف بخش قابل توجهي از بدنه دانشجويي حامي احمدي نژاد و تلاش براي ايجاد تفرقه در ميان همه دانشجويان ايجاد شود.

محمد مهدي تهراني در جديدترين مطلب وبلاگ "ميثم تمار" نوشت: با فاصله چند روز از ديدار دانشجويان با رهبر معظم انقلاب نوبت به خيابان پاستور رسيد تا ميزبان فعالين دانشجويي کشور باشد. اين بار اما اين ديدار دانشجويي به واسطه نحوه دعوتي که از دانشجويان صورت پذيرفته بود کمي حاشيه ساز شد. به گونه اي که برخي تشکل ها و اتحاديه هاي دانشجويي اعلام کردند براي ديدار از آنها دعوتي صورت نپذيرفته و دانشجويان براي افطار به صورت گزينشي انتخاب شده اند.
در عين حال معاون اطلاع رساني دولت اين مدعا را رد کرد. محمد حسن صالحي مرام گفت: «نهاد رياست جمهوري، دايره انتخاب دانشجويان را وسيع‌تر از گذشته کرده است.» او همچنين ادامه داد:«هرچند مدعوين اين مراسم در قالب تشکل‌هاي دانشجويي دعوت نشده‌اند اما بسياري از افراد دعوت شده جزو تشکل‌هاي مطرح دانشجويي هستند.»
معاون اطلاع رساني دولت ماجرا را اين گونه توضيح داد که اين بار با توجه به ديدارهايي که رييس جمهور به صورت خاص با برخي اتحاديه ها داشته اند، بناي دست اندرکاران بر اين بوده که روي تشکل هاي دانشجويي متمرکز نشوند و در واقع بدنه دانشجويي را مورد توجه قرار دهند تا جمع بيشتري از دانشجويان از امکان ملاقات با رييس جمهور و انعکاس نقطه نظرات خود برخوردار شوند.
اين توضيحات در حالي ارائه شد که شماري از فعالين تشکل هاي دانشجويي طي مصاحبه هايي نسبت به حذف بدنه دانشجويي فعال و حامي دولت و برخورد گزينشي اطرافيان رييس جمهور ابراز نگراني کرده بودند. البته خبري بودن جلسه اي که برگزار شد نشان از آن داشت که اين ديدار کمي متفاوت از آنچه در ديدارهاي با تشکل هاي دانشجويي مي شد سراغ گرفت تنظيم شده است و فضايي عمومي تر دارد.
در اينکه تشکل هاي دانشجويي نماينده صد در صد دانشجويان کشور نيستند، البته ترديدي نبود. مقام معظم رهبري نيز در ديدار خود با تشکل هاي دانشجويي در سال گذشته در همان آغاز سخن فرمودند:«البته شما همه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ى دانشجوهاى کشور نيستيد؛ شايد نماينده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ى همه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ى تفکرات گوناگون و سلائق مختلف دانشجوئى هم نباشيد؛ ليکن شکى نيست که يک مجموعه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ى عظيمى از دانشجويان، آنچنان مى‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌انديشند که شما اينجا بيان کرديد؛ با اختلاف نظرهائى که احياناً در اظهارات شما بود.»
اينکه امکان ملاقات با رييس جمهور براي جمع بيشتري از دانشجويان فراهم شود نيز چيزي نيست که کسي بخواهد آن را مذموم تلقي کند. البته در اين ديدار برخي فعالين تشکل ها هم جسته و گريخته حضور داشتند.
اما مسئله آن گاه حساسيت بيشتري پيدا مي کرد که با توجه به تجربه اختلافات در جامعه وعاظ و جامعه اسلامي دانشجويان تلقي حذف بخش قابل توجهي از بدنه دانشجويي حامي احمدي نژاد و تلاش براي ايجاد تفرقه در ميان همه دانشجويان ايجاد شود.
در واقع برخي دانشجويان معتقد بودند در بدنه دولت برخي تلاش ها بر قرار دادن دولت در موضع تهمت و ايجاد اختلاف و دودستگي در ميان اقشار مختلف حامي احمدي نژاد تمرکز پيدا کرده است. در کنار اين جريان جريان ديگري نيز در خارج دولت وجود دارد که با استفاده از همه ابزارهاي رسانه اي و غيررسانه اي خود از هم اکنون به انتخابات آتي مي نگرد و براي زمينه سازي "عبور جريان انقلابي از احمدي نژاد" تلاش مي کند. برابر اين تحليل تمام تلاش ها بر اين محور سامان يافته که بين اقشار مختلف حامي احمدي نژاد و او زمينه "دعوايي شخصي" فراهم شود و حاميان احمدي نژاد به جمعي اندک تقليل يابند و به اين ترتيب هر چه مي گذرد اطراف احمدي نژاد نيز خلوت شود. در عين حال در تشکل ها نيز جمعي حسود و انحصار طلب لقب بگيرند و جمعي ديگر انقلابيون مظلومي که به واسطه نقش آفريني نيمي ديگر مجال سخن پيدا نکرده اند و اين زمينه اختلافات درون تشکلي را فراهم آورد. اگر اين تحليل درست باشد، همه اقشار خصوصا دانشجويان مي بايست در مواجهه با مسائل جاري بسيار هوشمندانه تر از آنچه انتظار مي رود عمل کنند و مانع تکميل شدن اين پازل و موج سواري برخي مخالفين شوند.
ملاقات صميمي چندي پيش رييس جمهور با اعضاي اتحاديه انجمن هاي اسلامي دانشگاه ها اما نشان داد شخص احمدي نژاد همچنان بدنه دانشجويي حامي خود را مي شناسد و آن را ارج مي نهد. او البته خود را محدود به ساختار خاصي هم نمي داند. در واقع اگرچه اين ديدار بدون حضور نمايندگان رسمي تشکل ها و به صورت عمومي تر برگزار شد، اما به معناي عدم تمايل رييس جمهور به برگزاري جلسه با تشکل هاي دانشجويي يا نفي مطلق آنها نبود. چه آنکه احمدي نژاد نيز در ديدار روز گذشته با دانشجويان بر همين مضمون تاکيد کرد.
فارغ از اينکه طراحي اين ديدار چگونه و توسط چه کساني صورت پذيرفته است، محمود احمدي نژاد پيرامون برخي حرف و حديث هاي ايجاد شده توضيحاتي اجمالي ارائه کرد و از تنظيم ديدارها با جريانات و گروه هاي مختلف طي سال هاي گذشته و در آينده خبر داد. او همچنين توضيح داد که بناي رييس جمهور بر ديدار و ملاقات با همه جريان ها و اقشار است و چنانکه در گذشته نيز ديدارهايي با تشکل ها برگزار شده، اين روند در آينده هم پي گرفته خواهد شد.
ديدار چندي پيش احمدي نژاد با دفتر تحکيم را شايد بتوان تصديق کننده بيان رييس جمهور دانست. احمدي نژاد در آن ديدار به وقايع دو ماه آينده منطقه اشاره کرد و از برخي اخبار پشت پرده و ماجراي انتقال و جابه جايي جاسوسان روس و آمريکايي سخن گفت. سخناني که البته مثل هميشه جلسات با تشکل ها قرار شد تا قبل از اعلام رسمي محرمانه باقي بماند.
ديدار احمدي نژاد با فعالان دفتر تحکيم اما با ذکر خاطره اي معنادار نيز همراه شد. رييس جمهور به ديدار يکي از اشخاص سرشناس در سال ?? با اعضاي شوراي مرکزي تحکيم در جلسه اي که خودشان در آن حضور نداشته بودند اشاره کرد و گفت:«آقاي فلان در آن جلسه که بنده در آن به دليلي نتوانسته بودم حضور يابم، با اشاره به مشکل خوانين در ايران و اثرات سوء آن، گفته بود که اگر بساط خان ها و ظلم و بيداد آن ها در ابتداي انقلاب برچيده نشود، در آينده اثري از انقلاب نخواهد ماند و براي درک بهتر آن خبرهاي تاسف برانگيزي را به بچه ها داده بود و آنها را طوري سر شور و هيجان براي حذف اين پديده آورده بود که در جلسه بعدي که بنده حضور داشتم نتواتسم شورا را قانع کنم که امروز ضرورت اين موضوع با همه اهميتش در درجه دوم است و با صحبت ها و بحث ها، تصميم شورا بر آن شد که دو نفر به نمايندگي از شورا با مرحوم آيت الله شهيد بهشتي به عنوان نماينده شوراي انقلاب جلسه اي داشته باشند و طرح تحکيم را با ايشان در ميان بگذارند و در صورتي که شوراي انقلاب طرح را نپذيرفت آن شورا را به واسطه فشار مردم و دانشجويان تهديد به تصرف نمايند.»
احمدي نژاد افزود:«انتقادات و نظرات شهيد بهشتي نسبت به طرح بچه هاي تحکيم نتوانست بچه ها را منصرف کند و ايشان پذيرفتند که سه نفر به نمايندگي از طرف اتحاديه و شخص شهيد بهشتي به عنوان نماينده شوراي انقلاب به محضر امام بروند و کسب تکليف کنند.»
رييس جمهور همچنين ادامه داد:«نظر بچه ها اين بود که کشاورزان و پيشه وران را به همراه وسايل کشت و کارشان به تهران فراخواني کنند و در يک اجتماع بزرگ و با راي شوراي انقلاب تمامي اراضي کشاورزي کشور را ملي نمايند. با اين حساب و با حمايت مردمي و شور و هيجان ناشي از انقلاب و مصوبه شوراي انقلاب ديگر اثري از خوانين نمي ماند.»
احمدي نژاد تصريح کرد:«وقتي بچه ها نظرشان را به حضرت امام انتقال دادند، پاسخ درخور و قابل تاملي را دريافت کردند. امام خميني (ره) فرموده بودند که بساط خان و خان بازي را مي توان در آينده نزديک ريشه کن کرد. الان برويد و فکري براي انتخابات رياست جمهوري و رئيس جمهور آينده کشورتان بکنيد که اگر شما تصميم نگيريد، اين آمريکا خواهد بود که براي شما تصميم خواهد گرفت و آنها به دنبال اين هستند که سر شما را به يک موضوع انحرافي نسبت به موضوع مهم انتخابات رياست جمهوري گرم کنند که خود هرکه را مي خواهند بياورند.»
رييس جمهور در ضمن توضيح اين خاطره توضيح داد:«آن روز بچه ها متوجه فرمايشات امام نشدند؛ ولي وقتي ابوالحسن بني صدر رئيس جمهور شد بچه ها به درک عميق و ديد استراتژيک امام ايمان آوردند و متوجه اين مهم که بيان نظرات و پيشنهادات بايد معطوف به زمان و مکان خود باشد.»
به نظر مي رسد سخنان چندي پيش مقام معظم رهبري بتواند در حکم نقشه راه دقيقي براي جريانات دانشجويي باشد؛ يعني اينکه جايگاه مسائل اصلي و فرعي شناخته شود و بنا بر وحدت گذاشته شود. درست از همين روست که مي بايست نسبت به دو تيغه گازانبري مخلّ وحدت که يکي در دولت و ديگري در خارج دولت فعاليت مي کند، مراقبت ويژه اي به عمل آورد و از شخصي شدن مسائل و دعواها اجتناب کرد.
پي نوشت:
برخي چهره هاي دولتي نيز مي بايست حد خود را بازشناسند. مثلا معاون اطلاع رساني دولت اصولا در حد و جايگاهي نيست که بتواند دانشجويان را امر و نهي کند يا براي تشکل هاي دانشجويي توصيه اي داشته باشد. دانشجويان هم اظهاراتي از اين دست را تنها در حد يک مزاح کودکانه و بچه گانه تلقي خواهند کرد. ايشان بهتر است به جاي نسخه پيچيدن براي ديگران فکري به حال کمکاري هاي دولت در حوزه اطلاع رساني بکند. برخي اظهارات ايشان را نيز مي توان در راستاي پروژه همان جريان اول تعبير و تفسير کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس