کنگره جدید امریکا به رهبری تندروهای جمهوری‌خواه در نظر دارد تحریم‌های جدیدی را علیه ایران وضع نمایند. حال فرض کنیم، مجلس ایران چنین رویه ای را در پیش گرفته و در صورت اعمال تحریم‌های جدید و ناموفق بودن مذاکرات، از سر گیری تمامی فعالیت‌های هسته‌ای و لغو تمامی موافقت‌های تا کنون انجام شده را تصویب نماید. واکنش امریکا به این مصوبه مجلس ایران چه خواهد بود؟ آیا امریکا به منظور افزایش احتمال توافقات عقب‌نشینی خواهد کرد؟

گروه جنگ نرم مشرق- به گزارش مجله نشنال اینترست (National interest)، برغم مشکلاتی که بر سر مذاکرات آتی هسته‌ای با ایران وجود دارد، شباهت‌های سیاسی و مفهومی بسیاری بین ایران و امریکا وجود دارد که آنها را پای میز مذاکرات کشانده است. نخست، سیاست‌گزاران هر دو کشور بوضوح بدنبال توافق هسته‌ای هستند. به ادعای این مجله، در ایران، نه تنها رئیس جمهور و وزیر امور خارجه که مستیماً درگیر پرونده هسته‌ای هستند، بلکه رهبر انقلاب نیز چنین خواسته‌ای دارد. اگر رهبر معظم انقلاب بدنبال چنین توافقی نبودند، هیچگاه به رئیس جمهور و تیم مذاکره کننده اجازه نمی‌دادند که مذاکرات تا این نقطه پیش برده و تیم مذاکره‌کننده توافق اولیه را با غرب امضاء کنند.

این گزارش می افزاید: از طرفی دیگر، رهبران سیاسی هر دو کشور با تاکتیکی مشابه بمنظور کاهش هزینه‌های سیاسی بعدی، بدبینی خود را درباره موفقیت آمیز بودن مذاکرات ابراز داشته‌اند. این مطالب ما را به سمت واضح‌ترین عوامل توازن بین دو طرف سوق می‌دهد. هر دو حکومت از جانب عوامل داخلی مخالف دستیابی به هرگونه توافقی تحت فشار زیادی هستند. تندرویان دو طرف به شیوه‌ای مشابه مخالفت خود را ابراز می‌کنند. هر دو کشور دیگری به داشتن مقاصد پلید و شیطانی متهم می‌کنند. تندرویان در هر دو کشور مخالفت خود را با مذاکرات اینگونه توجیه می‌کنند که بدنبال دست‌یابی به نتیجه بهتر هستند.

تحریم‌ها و توازن در مذاکرات هسته‌ای با ایران

همانگونه که بارها در خبرها آمده است، کنگره جدید امریکا به رهبری تندروهای جمهوری‌خواه در نظر دارد تحریم‌های جدیدی را علیه ایران وضع نمایند. حال فرض کنیم، مجلس ایران چنین رویه ای را در پیش گرفته و در صورت اعمال تحریم‌های جدید و ناموفق بودن مذاکرات، از سر گیری تمامی فعالیت‌های هسته‌ای و لغو تمامی موافقت‌های تا کنون انجام شده را تصویب نماید. واکنش امریکا به این مصوبه مجلس ایران چه خواهد بود؟ آیا امریکا به منظور افزایش احتمال توافقات عقب‌نشینی خواهد کرد؟ البته خیر. امریکا این مقابله به مثل ایران را بمعنای عدم پایندی تهران به توافقات اعلام خواهد کرد و با همین حربه فشارها را علیه ایران افزایش خواهد داد. پس می‌توان نتیجه‌گیری کرد اقدام تندرویان در یک طرف، واکنش تندرویان در طرف مقابل را در پی خواهد داشت. در ضمن، این حرف که فشارها مثمرثمر خواهند بود بسیار مبتدیانه بنظر می رسد. این همان طرز تفکری است که مقامات امریکایی به آن اعتقاد راسخ دارند. آنها معتقدند که چانه‌زنی با یک کشور دیگر بصورت نامتوازن می‌تواند نتیجه بخش باشد. این یکی از عقاید اشتباه مقامات امریکایی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ناشناس ۲۳:۴۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۱
    0 0
    در صورت تصویب تحریمهای جدید کنگره امریکا باید مذاکرات بی نتیجه را پایان بدهیم و غنی سازی تا 90 درصد را استارت بزنیم .
  • ناشناس ۲۳:۴۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۱
    0 0
    اگر تنگه هرمز را ببندیم امریکا مجبور به عقب نشینی و لغو تحریمهای ظالمانه خواهد شد.
  • مجمد ۰۰:۰۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۲
    0 0
    بیخود به رهبری این سخن را نچسبانین( اگر رهبر معظم انقلاب بدنبال چنین توافقی نبودند، هیچگاه به رئیس جمهور و تیم مذاکره کننده اجازه نمی‌دادند که مذاکرات تا این نقطه پیش برده و تیم مذاکره‌کننده توافق اولیه را با غرب امضاء کنند. ) چون خود ایشان فرمودن دل به نقطه های خیالی نباید بست درثانی همان اول مذاکرات درمشهد گفتن این هم تجربه ی میشه برای ملت که آمریکائی هادنبال توافق نیستن وبرای همین هم اذن به مذاکره دادن و مثل اینکه ایشان میخوان مردم راآگاه کنن که آگاهی مردم از هرچیز قیمتش بالا تراست که هرکسی ازاونور نیاد مردم رادست بندازه وبکشانه دنبال آمریکا بیش ازآنکه رهبری تاکید به توافق کنن تاکید به خودباوری مسولین ومردم دارن که با اقتصاد مقاومتی مشکلات رامیشه حل کرد ودر بحثی درباره تهاجم فرهنگی هم اصلی ترین تهاجم را تهاجم به خودباوری مردم میدانن
  • ۰۵:۱۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۲
    0 0
    خب دیگه همه دنیا میدونن عقده ای هستید!!؟
  • ۰۸:۵۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۲
    0 0
    هیچ ربطی به جناح ها نداره ، آمریکایی ها همیشه دنبال سرکیسه کردن و ذلیل کردن دیگرانند، بخصوص ایران که گل سر سبد دنیای اسلام و تنها کشور مستقل اسلامیه تن اونها رو به لرزه درآورده اوباما در مقابل مصوبات کنگره حق وتو داره، پس هر اقدامی که کنگره انجام بده رو اگر نخواد میتونه وتو کنه
  • مجمد ۱۱:۰۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۲
    0 0
    اما یه جناح هست که هرموقع میادروی کار ایران رابیشتر ذلیل میکنه جدیدا افغانستان هن برای واردات بنزین ازایران شرط گذاشته که یورو 4 و5 بایدباشه.وقتی خودمان میزنیم نوسربنزین داخلی افغانستانی که نه پالایشگاه داره وهیچی نداره پررو میشه.
  • ۱۰:۴۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۳
    0 0
    90% ؟؟ 110 درصد!!! صلوااات
  • ۱۰:۴۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۳
    0 0
    اینو :))
  • در جواب ناشناس ۱۰:۴۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۳
    0 0
    اگر آرای + کنگره به تحریم از یه حدی بگذره یا اوباما سه بار وتو کنه دیگه حق وتوش یعنی کشک
  • ۱۴:۴۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۳
    0 0
    اگر مثل احمدی نژاد تهدید به بستن تنگه هرمز کنیم،قیمت نفت رو میتونیم ب نفع خودمون کنیم هاهاها

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس