مرکز امنيت آمريکاي جديد در بررسي استراتژي "درگيرسازي عمومي" دولت اوباما پيشنهاد داد اوباما بايد يک برنامه استراتژيکي و ارتباطاتي پياده کند تا از جنبش سبز حمايت کرده و نظام ايران را تضعيف نمايد.

به گزارش مشرق، مرکز امنيت آمريکاي جديد(CNAS) طي گزارشي تحت عنوان « دست دراز شده آمريکا» به بررسي سياست خارجي آمريکا و ديپلماسي عمومي اين کشور در جهان پرداخته که بخش‌هايي از اين گزارش ويژه به ايران اختصاص يافته است.
در بخشي از اين گزارش که تحت عنوان کلي "استراتژي درگير‌سازي عمومي دولت اوباما" به رشته تحرير در آمده ، ادعا شده است: "آمريکا در امور داخلي ايران دخالت نمي‌کند. تعهد ما – مسؤليت ما – اين است که براي برقراري حقوقي که بايد جهاني و متعلق به همه بشريت باشند، به پا خيزيم. اين حقوق شامل حق آزادي بيان، حق برگزاري تجمعات بدون ترس و واهمه؛ حق برخورداري برابر از عدالت، و بيان عقايد بدون ترس از انتقام از خود و يا خانواده،‌ هستند."
در اين گزارش، "تعديل نفرت و عداوت عمومي بلند مدت نسبت به آمريکا و ايجاد فضاي سياسي براي وارد شدن در فرايند درگيري با نظام"، "ممانعت از استفاده نظام ايران از احساست ضدآمريکايي به عنوان بهانه‌اي براي امتناع از همکاري با آمريکا"،" اجتناب از تضعيف جنبش سبز که مي‌تواند از طريق اعلان آشکار اتحاد با معترضان بوجود آيد" و " کسب حمايت‌هاي بين‌المللي از تحريم‌ها، يا حتي حمله نظامي، در صورتي که مذاکرات هسته‌اي به شکست بينجامد" به عنوان اهداف دولت اوباما براي درگير ساختن افکار عمومي ايران عنوان شده است.
در بررسي ديپلماسي عمومي آمريکا تإکيد شده است: دولت آمريکا تاکنون بر روي طناب راه مي‌رفت و مطمئن نبود که آيا سخن گفتن عليه نقض حقوق بشر، به جنبش سبز ياري مي‌رساند يا بدان آسيب مي‌زند. هرچه زمان مي‌گذرد مشخص مي‌شود که ايران با ميل و اختيار خود برنامه‌هاي هسته‌اي‌اش را متوقف نخواهد کرد، بنابراين دولت آمريکا بايد درگيرسازي عمومي استراتژيک را از نو سازماندهي کند تا براي تحريم‌هاي بيشتر جلب حمايت کند، و به پيگيري مسائل حقوق بشر ادامه دهد و در همين حين از تضعيف مشروعيت داخلي جنبش سبز نيز اجتناب کند.
همچنين در بخش ديگري از اين گزارش با صراحت به اوباما پيشنهاد داده شده است: اوباما يک برنامه ارتباطات استراتژيک و تکنولوژي ارتباطاتي پياده سازد تا از جنبش سبز حمايت کرده و رژيم ايران را تضعيف نمايد، اما نمي‌توانيم سياست‌هايمان را بر اين اساس استوار کنيم که رژيم ايران به زودي فرو خواهد پاشيد و يا اينکه استراتژي ارتباطاتي دولت آمريکا موازنه‌ها را در داخل ايران بر هم خواهد زد.
در بخش ديگري از اين آمده است: دولت آمريکا بايد به مردم ايران کمک کند تا سانسور را دور زده و به اينترنت دسترسي داشته باشند، دولت آمريکا بايد در حين انجام اين کار بداند که مخاطب اصلي وي مردم ايران هستند نه کنگره آمريکا، آنچه در واشنگتن محبوب است شايد واکنش شديدي در تهران پديد آورد و عواقب بلند مدتي براي منافع ملي آمريکا داشته باشد.
همچنين در بخش ديگري از اين پيشنهاد شده است که دولت بايد گزينه نظامي را روي ميز نگه دارد تا از آن براي وارد کردن فشار بر ايران استفاده کند و در همين حين جهانيان را مطمئن سازد که دست به اقدامات نظامي ماجراجويانه عليه ايران نخواهد زد.
به دليل اهميت موضوع و جايگاه سياست‌هاي منطقه‌اي و بين‌المللي جمهوري اسلامي ايران در ديپلماسي عمومي آمريکا پايگاه خبري تحليلي مشرق در روز‌هاي آينده و در شماره‌هاي بعدي متن کامل اين گزارش را در معرض ديد مخاطبان خود قرار خواهد داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس