فرمانده سپاه حفاظت انصارالمهدی (عج) با بیان اینکه از سال ۶۳ به بعد هیچ هواپیما ربایی موفقی در ایران نداشتیم، گفت: ایران در حال حاضر از نظر تجهیزات در نقطه ای قرار دارد که به بخش زیادی از تجهیزات سطح دنیا نیازی ندارد و حتی به تکنولوژی دست یافتیم که دنیا ندارد.

به گزارش مشرق به نقل از خانه ملت، خیابان پاستور را همه با ساختمان ریاست جمهوری اش می شناسند تا جایی که وقتی به راننده آدرس دادم پرسید ریاست جمهوری می روید؟

آدرس را به آسانی پیدا کردیم اما مقصد ما نه دفتر رئیس جمهور بلکه دفتر فردی نظامی بود که به همراه نیروهای خود مسئولیت حفاظت ازسران قوا و مسئولان کشوری را برعهده دارد، مسئولیتی سنگین و در عین حال ناشناخته که در صورت نبودش امنیت ملی با مشکل مواجه می شود.

قرار ما مصاحبه با سردار خوش نواز فرمانده سپاه حفاظت انصار المهدی(عج) و سرهنگ محمد رضا باقر پناهی فرمانده یگان حفاظت مجلس بود، دو پاسداری که بنابر اعتقاد خود برای حفاظت از مسئولان کشور تلاش می کنند.

راس ساعت ۱۵ وارد اتاق سردار خوش نواز شدیم و در بدو ورود با دونظامی خوش اخلاق و در عین حال با صلابت مواجه شدیم ، نظامیانی که با وجود مشغله فراوان، زمان زیادی را برای پاسخ به سوالات ما اختصاص دادند. متن مصاحبه با سردار خوش نواز را در ادامه می خوانید:

سردار من هم اکنون مقابل یک مقام امنیتی ـ اطلاعاتی نشسته ام یا یک مقام نظامی یا هر دو؟

من در اصل نیروی نظامی هستم و مسئولیت من نیز، حفاظت است و این دو با یکدیگر تفاوت دارد. در حقیقت حفاظت از شخصیت های عالی رتبه نظام جمهوری اسلامی ایران و اماکن حیاتی و حساس از طرف سپاه پاسداران بر عهده سپاه انصارالمهدی (عج) قرار گرفته که من نیز هم اکنون فرماندهی آن را بر عهده دارم.

حفاظت از مسئولان بدون داشتن اطلاعات، تحلیل و اخبار ممکن نیست

بنابراین یک نوع کار اطلاعاتی نیز در بحث حفاظت وارد می شود.

بله به طورطبیعی باید اینطور باشد، اقدامات حفاظتی بدون داشتن اطلاعات، تحلیل و اخبار ممکن نیست.

این مسأله کار حفاظت را سخت تر و مسئولیت سنگین تری را بر عهده شما نمی گذارد؟

خیر.مشکلی ایجاد نمی کند زیرا جزو وظایف کاری ماست.

چون عملاً اقدامات نظامی، شبیه یک نوع اقدامات اجرایی است و مباحث اطلاعاتی به مباحث محتوایی مربوط می شود.

یکی از اقدامات بسیار مهم دوران دفاع مقدس، مجموعه اطلاعات عملیات بود که باید با رفتن به خاک دشمن شناسایی های لازم را انجام می دادند.شما بدون داشتن اطلاعات از خاک دشمن نمی توانید وارد خاک آن کشور شوید. بنابراین اولین کار، انجام شناسایی است که شرایط امروز نیز با گذشته بسیار متفاوت است.در گذشته دسترسی ایران به همه امکانات ماهواره ای بسیار محدود بود و برای اشراف کامل بر وضعیت پدافندی، امکانات و تجهیزات و ادوات و خطوط پدافندی دشمن ناگزیر به فرستادن نفرات خود در خاک آن کشور بودیم و متناسب با آن توان، تصمیم گیری پیدا می کردیم، بنابراین داشتن اطلاعات لازمه هر کاری است که با داشتن آن می توان کار را به خوبی پیش برده و هماهنگ شد.

تجزیه طلبی اولین اقدام استکبار بعد از پیروزی انقلاب در ایران بود

شما به جنگ اشاره کردید. حفاظت از مسئولان در زمان جنگ با شرایط کنونی چه فرقی کرده است؟

در ابتدای انقلاب اسلامی، شرایط کشور انتقال از یک رژیم شاهنشاهی ۲۵۰۰ ساله به یک حکومت اسلامی با عنوان جمهوری اسلامی ایران بود؛ از همان ابتدا حضرت امام (ره)با دقت، درایت و اقدامات حکیمانه خود، سازوکارهایی را در نظر می گرفتند.

دشمنان انقلاب اسلامی نیز از همان ابتدا حرکات خود را به شکل یک پازل، دنبال می کردند که همزمان و شاید به صورت مجزا، تمام تهدیدات خود را به مرحله اجرا می گذاشتند.



در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی اولین اقدام دنبال شده توسط استکبار به سرکردگی آمریکا تجزیه طلبی و فعال کردن قومیت ها از جمله ایجاد شکاف بین مردم گنبد، خوزستان و کردستان بود.

این شکاف های ایجاد شده تقریباً بخشی از کشور را درگیر مسائل خود می کرد، برای مثال در غائله های گنبد، خلق سلمان در تبریز و شیخ شبیر خاقانی در خوزستان و یا بحث کردستان، ذهن و فکر همه مجموعه های نوپا و تولد یافته کشور درگیر شرایط کشور و قومیت ها شده بود.

بلافاصله بعد و یا همزمان با این حرکات، اقدامات تروریستی و ترور شخصیت های عالی رتبه و ائمه جمعه بزرگ ایران از جمله؛ شهید دستغیب، شهید مدنی، شهید صدوقی ، شهید اشرفی اصفهانی و شهید قاضی صورت گرفت.در آن زمان دو  کودتای نوژه و تلاش برای براندازی مربوط به قطب زاده که موضوع ترور حضرت امام را مطرح می کردند صورت گرفت و بعد از آن نیز یعنی سال ۵۹ جنگ تحمیلی آغاز شد. حضرت امام(ره) بلافاصله بعد از شکل گیری کشور تازه و نوپا، بحث جمهوری اسلامی ایران با رأی آری ۲/۹۸ مردم تثبیت کردند، اما دشمنان شروع به کنار هم چیدن این پازل برای براندازی جمهوری اسلامی ایران کردند. در این مرحله کار بسیار سخت شد؛ انفجار حزب جمهوری اسلامی ایران برای دگرگونی یک کشور کفایت می کرد، اما حضرت امام با درایت، توجه و آرامش و اخلاص خود توانستند ایران را از این گرداب و چالش بسیار بزرگ، به سلامت بیرون آورند. در آن مقطع یعنی سال ۵۸ امام خمینی (ره) فرمان صدور حفاظت را به شرح زیر صادر کردند:

"پاسداران انقلاب و رؤسای آنان موظف هستند از این شخصیت های ارزنده انقلابی حفاظت کنند و رفت و آمدهای مشکوک را تحت نظر بگیرند اگر چه خود آنان راضی نباشند." پس از آغاز این روند، شرایط کشور بهتر شد، اما اکنون تهدیدات به عرصه فضای مجازی کشیده شده است.

بعد از ادغام کمیته انقلاب با شهربانی و ژاندارمری، شرایط حفاظت تغییر کرد

در پیام حضرت امام(ره) «این شخصیت های ارزنده» قید شده، ایشان اسامی افراد خاصی را مشخص کرده بودند؟

خیر، حضرت امام(ره) سیاست و فرمان کلی صادر کردند و زمان اقدام، به ایجاد سازوکارها و هماهنگی و تعامل با دیگر سازمان ها می پرداختیم.

این برنامه ریزی ها و رده بندی ها به چه صورت بود؟

ما باید از سران قوا تا هر کسی که براساس آن ساز و کار حفاظتشان را به ما محول کرده بودند، حفاظت می کردیم که در یک بخشی از آن نیز کمیته های انقلاب اسلامی حضور داشتند که بعد از تغییر شرایط و ادغام کمیته ها با شهربانی و ژاندارمری، نگاه و شرایط نیز متفاوت شد.

 

هیچ نیروی حفاظتی برای طی دوره های آموزش به خارج اعزام نشد

پس از فرمان حضرت امام(ره) و تشکیل حفاظت، نیروهای سپاه و نهادهای نظامی تجربه زیادی در موضوع حفاظت نداشتند که در این راستا شاهد برخی ترورها هم بودیم، پیشرفت فعلی چطور حاصل شد؟

از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، سپاه از همه ظرفیت های داخلی خود برای انجام وظیفه خوداستفاده کرد، هیچ یک از نیروهای سپاه برای آموزش به خارج اعزام نشدند و کسی نیز برای دادن آموزش به داخل نیامد، بلکه تنها از تمام ظرفیت ها و پتانسیل خود استفاده کردیم.چرا امروز دشمنان انقلاب اسلامی، علی رغم همه فشارها، گرفتاری ها و تهدیدات، نمی خواستند اجلاس سران عدم تعهد در جمهوری اسلامی ایران برگزار شود؟



 زیرا بعد از ورود اعضای جنبش به ایران همه کسانی که از وجود تهدیدات خاص در این کشور نگران بودند، خود به بالا بودن امنیت در جمهوی اسلامی ایران اقرار کردند و این شرایط بوجود نیامد مگر به لطف خدا و عنایات امام عصر(عج) و هدایت های امام راحل و رهبر معظم انقلاب اسلامی و پیش رفتن بر اساس سیاست های در نظر گرفته شده، و در این راستا از تکنولوژی های مختلف استفاده کردیم، اما کار آموزشی، طراحی و سایر موضوعات مرتبط توسط ایران صورت می گرفت.

تکنولوژی ایران در امر حفاظت منحصر به فرد است

رؤسای جمهور کشورهای عضو جنبش عدم تعهد باور نمی کردند که جمهوری اسلامی ایران بتواند دومین اجلاس دنیا بعد از سازمان ملل را با این گستردگی برگزار و بدون هیچ حادثه و مشکلی به پایان برساند. این امر نشان می دهد که همه ظرفیت های داخلی نظام جمهوری اسلامی ایران در راستای حفاظت، در حال استفاده شدن است البته باید گفت که تمام اقدامات را هم بومی کردیم.ایران در حال حاضر از نظر تجهیزات در نقطه ای قرار دارد که به بخش زیادی از تجهیزات سطح دنیا نیازی ندارد و حتی به تکنولوژی دست یافتیم که دنیا ندارد و این ادعا نیست بلکه اثبات موضوع است و امروز نیز ادعا می کنیم که توان آموزش حفاظت در سطح دنیا را نیز داریم.

در خواست آموزش الگوی حفاظتی ایران در اجلاس سران

پس از برگزاری اجلاس سران عدم تعهد، از طرف کشورها درخواست آموزش به شما ارائه نشد؟

سپاه حفاظت انصار المهدی تنها اجرا کننده درخواست است و ارائه درخواست از طریق سیستم های کشوری و لشکری صورت می گیرد و سپس به ما ابلاغ و ما اجرا می کنیم.

در جریان ارائه درخواست نیز نیستید؟

درخواست داشتیم، اقدام هم شده است.

در بحث حفاظت علاقه کافی نیست/ تهدیدات حفاظت، با پول و علاقه سازگار نیست

سردار، شغل شما برای بسیاری از جوانان جذاب است. نحوه عضو گیری برای این حیطه کاری به چه صورت است آیا جوانان علاقه مند می توانند در این زمینه خدمت کنند یا خیر؟

به صورت طبیعی، جذب و استخدام دارای شرایط خاص خودش است. در اصل نگاه ما به این کار، نگاه تکلیفی است نه صرف علاقمندی. باید بر اساس انگیزه و تکلیف در این شغل حضور یابیم، زیرا همکاران ما، اولاً برای پیشگیری و ثانیاً برای مقابله در جایی که امکان هرنوع حادثه و تهدید وجود دارد، آماده می شوند. این حادثه و تهدید با پول و خواسته و علاقه سازگار نیست. برخی ممکن است علاقمند باشند اما پس از ورود احساس پشیمانی کنند، بنابراین علاقه خوب است اما اصل نیست، یعنی اصل این کار بر تکلیف، انگیزه و در مراحل بعدی بر خواسته و یا علاقه فردی بنا شده، چون مسئولیت سپاه پاسداران، پاسداری و نگهبانی از انقلاب اسلامی و حفظ دستاوردهاست‌، یک بخش از آن حفاظت و بخش دیگر آن همه سپاه پاسداران و هر جایی که به هر برادر پاسداری دستور برای خدمت دهند، است. بنابراین صرف علاقمندی کافی نیست، سپاه در هر جایی که انقلاب اسلامی به او نیازمند باشد و سلسله مراتب به آن ابلاغ کند، مأموریت خود را اجرا می کند.

یعنی پس از ورود نیرو به سپاه، مکان خدمت وی را مشخص می کنید؟

بله، در آن مرحله تشخیص داده و سیری را طی می کنند.

شما به صورت جداگانه نیز عضو می گیرید؟

بله جداگانه نیز عمل می شود اما در پروسه کلی سپاه پاسداران.

 

حفظ اسرار نظام جزو تکالیف شرعی ماست

محافظان شخصیت های برتر نظام ، به خصوص حلقه اول محافظان، به اطلاعات مهم امنیتی و حتی مسائل شخصی فرد دسترسی دارند، چه ساز و کاری وجود دارد تا این حلقه اول، حلقه ای مطمئن بوده و مشکلی در درز اطلاعات بوجود نیاید؟

تقریباً ۳۲ سال پیش مأموریت حفاظت از مسئولان به سپاه پاسداران محول شد. حفظ اسرار نظام جزو تکالیف شرعی ماست. سپاه پاسداران از بدو تولد خود با دو شاخص معنویت و تبعیت و همراهی نسبت به رهبری رشد کرده است. بنابراین نیازی به کنترل مداوم نیروها نیست، کسی که خدا را برای خود حاضر و ناظر می داند، خود را به محدود این دنیا نمی فروشد.

دید شما به این مسأله، دید ایده آلی است.

همینطور باید نگاه کنیم. نباید احساس کنیم ایده آلی است که دسترسی نداریم. سپاه پاسداران به این مسأله ایده آل رسیده است. چقدر حسن تهرانی مقدم را می شناختید؟ چه اطلاعاتی در اختیار شهید تهرانی مقدم بود؟ اطلاعاتی که بخشی از آن بی نظیر بود. چرا اتفاقی نیافتاده است؟ دوران دفاع مقدس این همه اطلاعات در اختیار بوده چرا اتفاقی رخ نداده است؟

البته سردار،در کشور ما اتفاق افتاده که یک نیروی امنیتی که جزو مسئولین نیز بوده با جاسازی یک بمب، دو نفر از سران را به شهادت رسانده است. چطور می توان به یک نیروی حفاظت تا این حد اطمینان کرد؟

اینها افراد جزو ما نبودند. نمی خواهیم بگوییم همه چیز مطلق است، بالاخره ممکن است کسی را نیز پیدا کنیم. اما ما سپاه را اینطور دنبال می کنیم.

پس باید یک سیستم گزینش نیروهای خبره و متعهد خیلی قوی وجود داشته باشد.

گزینش همه جا وجود دارد. سپاه عنوان شغلی ندارد، کدام آدم عاقلی می پذیرد که جان خود را برای حقوق کمی مثلاً کمتر از یک میلیون تومان بدهد؟ این افراد نمی توانند در شغلی غیر از مشاغل سپاه درآمد حاصل کنند؟ می گوییم تمام ظرفیت های سپاه بالا بردن این شرایط است. چرا دشمنان انقلاب اسلامی که سپاه استخوان بر گلوی آنهاست، این نهاد را مسئول همه اقدامات تروریستی می دانند؟ در صورتی که خودشان تروریستند! کجا سپاه سر بچه بی گناهی را بریده و به بدن حیوان وصل کرده است؟ در زمان بحران ایجاد شده در تهران در دوران جنگ، به محض مشاهده فردی با اورکت سپاه، وی ترور می شد حتی اگر سپاهی نمی بود. تا جایی که فرماندهان وقت سپاه تصمیم گرفتند برای شکست هیبت ناامنی ایجاد شده کاذب توسط دشمنان، همه پاسداران با لباس سپاه به خیابان آیند که بعد از آن همه چیز رفع شد. این مسائل و مشکلات با چه چیز قابل قیاس است؟ معتقد هستیم با افزایش معنویت، مشکلات کمتر می شود. البته باید گفت که دقت ها و مراقبت های لازم نیز انجام می شود.

سابقه کناره گیری هیچ محافظی را نداریم

در بحث علاقمندی جوانان به امر حفاظت، فرمودید ممکن است علاقه برخی از افراد پس از ورود به کار از بین رفته و فرد پشیمان شود تا حالا پیش آمده که محافظی پس از چند سال خدمت پشیمان شده و کنار بکشد؟ معمولاً سپاه در این شرایط چه می کند؟ خروج این افراد با توجه به اطلاعاتی که در دست دارند خطری ایجاد نمی کند؟

سابقه این اتفاق را نداریم .سپاه رویه ای برای تغییر و جابجایی کارکنان دارد. یک فرد همیشه که در یک نقطه نمی ماند باید تغییر هم ایجاد شود. در سیکل تغییرات، مراحلی طی شده و متوقف هم نمی شود. آیا می شود یک فرد ۳۰ سال در یک نقطه قرار بگیرد؟ کهولت سن، شرایط جسمانی همه تغییر می کند چرخش باید انجام شود. یک شکل ثابت نمی تواند باشد.

تغییر شغل محافظان بدون اشکال است

طبیعی است شما در روند اداری خود، نیروها را جا به جا می کنید. اما یک نیرویی خود تصمیم به کناره گیری می گیرد؟

اشکالی ندارد.

یعنی شما آنقدر به آن افراد اطمینان دارید؟

این فرد در یک سیکل قرار گرفته و از آن عبور می کند، کسی را اجبار نمی کنیم.

سپاه حفاظت ۳۰۰ شهید دارد

تعداد شهدای حفاظت سپاه از ابتدای انقلاب تاکنون به چه میزان است ؟

مقطع بین سال های ۵۸ تا ۶۷ که جنگ تمام می شود، حدود ۹ سال است و در آن زمان شاید یک سوم سازمان حفاظت شهید شدند. اما در مجموع تا زمان حاضر ۳۰۰ شهید داده ایم که خود آمار بالایی است. این نشان دهند بالا بودن سطح باور است. پاریاب که اخیر به شهادت رسیدند همکار ما در حوزه حفاظت سپاه بود. وی به دلیل اینکه جانباز شیمیایی بود، همواره یک کپسول کنار دست خود داشت و شیمیایی نیز به شهادت رسید. وی تمام سلامتی و زندگی خود را در راه برای نظام صرف کرد.



در ماموریت های سپاه حفاظت، گاهی اوقات برخی همکاران، از نماینده ولی فقیه در سپاه در خصوص اصرار همکاران خود برای رفتن به جبهه استفتاء می کردند. آنجا نماینده وقت ولی فقیه فرمودند "حفاظت مثل رفتن به جبهه تکلیف است". بنابراین شما باید با این رویکرد به کار ما نگاه کنید. شخصا خیلی از کشورها را مشاهده کردم  ولی زمانی که کشورهای در سطح عالی دنیا، با برادران سپاهی روبرو شدند خیلی از مسائل را از ما پذیرفته و به خارج برده و از آن به نیکی یاد کردند، صدور امروز انقلاب نیز محصول این ایثار است.

اما در حال حاضر فضای کنونی با فضای زمان انقلاب و جنگ متفاوت است، ممکن است نگرش افراد با نگرش گذشتگان متفاوت باشد.

این افراد هم به همان صورت می شوند. زمانی که جوانان ایران به منطقه رفتند مگر چند سال داشتند. آنها بعد از رفتن پایه های قوی یافتند، جوانان امروز نیز همانطور هستند ممکن است ۱۰ سال بعد به اعتقادات و باورهای گذشتگان برسند. اعتقادات که بسته نمی ماند، باید به روز شده و با مسائل روز هماهنگ شود و بدین شکل سطح بصیرت بالا می رود.

دلیلی برای تشابه عقیدتی سیاسی محافظ با مسئولان وجود ندارد

فرد محافظ، حداقل باید از لحاظ ایدئولوژیک یا اعتقادی و سیاسی با فرد محافظت شده یک قرابت اعتقادی سیاسی داشته باشد. این امر در انتخاب محافظ چقدر لحاظ می شود؟

ما شرایطی برای احراز داریم. اینکه یک شخصیت چه روحیه دارد و ما بخواهیم مطابق آن روحیه، محافظ پیدا کنیم ممکن است صورت نگیرد. روحیات هر فردی برگرفته از اعتقادات و اخلاق و رفتار است که همه الگو دارند. الگوهای ما نیز سیره و سنت بزرگان است.

انتظار هم همین است، ما باید دقت کنیم تا خود را منطبق با خصوصیات ترسیم شده برای خودمان هماهنگ کنیم.

محافظان کمک کننده شخصیت ها برای تحقق اهداف نظام هستند.

از شخصیت های ما هم انتظار می رود که دارای همین ظرفیت ها باشند. البته بین محافظان و مسئولان تفاوت وجود دارد. مسئولان بار نظام را بر دوش دارند و محافظان مسئولیت دارند که در حفظ نظام به آنها کمک کنند تا آنها بتوانند این مسئولیت را به نحو شایسته تر دنبال کرده و دغدغه ای نداشته باشند.

در زمان هایی هم ممکن است، فشار کار زیاد باشد که باید با آنان همراهی و در صورت ضرورت مدارا کرد.در هر شغلی علاوه بر روابط کاری، روابط اخلاقی نیز وجود دارد. تعاملات اخلاقی همیشه بوده ، است و خواهد بود. هر چه این اخلاقیات بالاتر رود روابط راحت تر می شود.

در ضمن شما فرض کنید فردی با مجموعه آن فضا و شرایط هماهنگ نیست، آیا همه مجموعه دارای این شرایط نیست ؟ یعنی حفاظت از مجلس بر ما واجب است یا بگوییم احیاناً خدای ناکرده یک کسی که مثلا در این مجلس نامناسب است؟

تفاوت دیدگاه آن هم برای محافظی که قرار است جان خود را برای یک مسئول مخالف با دیدگاهش بدهد آزاردهنده است.

علت محافظت از برخی مراکز حفاظت چیست؟ نیروی های حفاظت بر اساس تدابیر و سیاست‌های نظام که حاکمیت رهبری عادل و ولی‌فقیه دارد عمل می‌کنند. یعنی تکلیف را دنبال می‌کنیم. اگر یک نفر در یک مجموعه ناسازگار شد اصل را نباید رها کرد. اصل بر این است که ممکن است روحیات افراد و سلایق با هم متفاوت باشد.

آن یک نفر به‌عنوان مقام ارشد یک حوزه، بر همه مسائل اثر می‌گذارد.

فرض کنید که باید از رئیس جمهور و سایر قوا حفاظت کنیم. با توجه به صحبت شما، تکلیف چیست؟ ممکن است سخت باشد، باید بپذیریم. در آموزه‌های دینی ما چه چیزی تعریف شده است.

بنابراین شما یک روند آموزشی خیلی قوی برای نیروهای خود برای عمل بر اساس این نگرش برگزار می کنید.

ما باید اینگونه عمل کنیم. ما از صدر اسلام هم این مسئله را داشتیم، در صدر اسلام کسانی بودند که در زمان پیامبر اکرم (ص) یک نگاه داشته و بعد در زمان امیرالمومنین علی (ع) تغییر موضع دادند. آیا در زمان خلیفه سوم امام حسن مجتبی در حفاظت از جان خلیفه آسیب ندیدند؟ همه مسائل ما برگرفته از ائمه است. امیرالمومنین علی (ع) برای حفظ اهداف برتر، از خلفا دفاع کرد. ما هم باید همان مسیر را برویم. نظر حضرت امام و رهبر معظم انقلاب نیز همان مسیر است.

نیروهای حفاظت باید حریم اشخاص را رعایت کنند

البته این توجه به اخلاقیات مربوط به سران و مسئولان نمی شود، بلکه سطوح پایین را هم مد نظر قرار می گیرد، بنابراین هر جایی برای نیروهای حفاظت ویژه است، دوست نداریم زمانی که یک ارباب رجوع وارد مجلس می شود، نیروهای حفاظت برخورد خوبی با وی نداشته باشند، حتماً باید حریم و احترام یک فرد توسط خواهر و برادر همکار ما حفظ شود. منّتی هم بر کسی نداریم تکلیف و وظیفه ای داریم که باید آن را به نحو شایسته انجام دهیم. باید برخورد و رفتارمان جدای از آنچه بر عهده ماست به نحو شایسته انجام شود. بنابراین در پی تداوم این رویه و روحیه در همه مکان های تحت پوشش هستیم.

 همکاری شخصیت ها با نیروهای حفاظت اهمیت بسیاری دارد

همکاری مسئولان با نیروهای حفاظت چقدر مهم است؟

طبیعتاً بسیار مهم است و عمدتاً همکاری می‌کنند. ما در روش‌ها و تاکتیک‌ها شرایط خاصی داریم. چون برای یک ماموریت، ترتیب و توالی مفصل وجود دارد.

از سال ۶۳ به بعد شاهد هیچ هواپیماربایی موفقی نبودیم

یکی از مسئولیت های سپاه حفاظت، بحث امنیت پرواز است، از چه زمانی این مسئولیت بر عهده شما قرار گرفت؟

موضوع حفاظت از هواپیماها، متاثر از فرمان حضرت امام (ره) در سال ۶۳ است. قبل از فرمان حضرت امام به سپاه برای حفاظت از هواپیماها و مقابله با هواپیماربایی، هواپیماربایی هایی صورت گرفته بود، حتی هواپیما را به خارج منتقل کرده بودند. آن زمان علی‌رغم نداشتن تجربه، نیروهای حفاظت توانستند به نحو شایسته‌ای از این امر جلوگیری کنند.

تا حالا چند هواپیما ربایی در کشور صورت گرفته است؟

از سال ۶۳ به بعد که سپاه پاسداران در فرودگاه‌ها مستقر شدند هواپیما ربایی نداشتیم. تهدید بوده اقدام به هواپیماربایی هم شده اما هیچکدام موفق نشدند.

سال ۸۸ هیچ خطری پرواز محمد خاتمی را تهدید نکرد

در انتخابات سال ۸۸ نیروهای حفاظت زحمات زیادی را متحمل شدند، یکی از مباحث مرتبط با حفاظت پرواز که در همان ایام بوجود آمد، موضوع تهدید پرواز آقای خاتمی بود که جزئیاتی از این اتفاق در رسانه ها منتشر شد، اصل موضوع چه بود؟

در ابتدا باید گفت که ما براساس این موضوع بحث داریم چه برسد به مرحله اجرا. می گویند قصد داشتند این هواپیما را منفجر کنند . می‌دانید شرایط انفجار در هواپیما کاملا متفاوت است؟ همزمان با سفر آقای خاتمی در یک پرواز دیگری در آن مسیر یک مشکل پیش آمد، اما موضوع مرتبط با موضوع سفر وی نبود. یعنی بعد مشخص شد مباحث دیگری دخیل بوده و صرفاً موضوع آقای خاتمی نبود.

تدابیر سپاه حفاظت برای امنیت در سفرهای شخصیت ها به خارج از کشور

محافظت از شخصیت‌ها در خارج از کشور برعهده شما است؟

در خارج از کشور سازوکار دیگری دارد. وقتی مهمان می‌آید با خود محافظ می‌آورد اما با سازوکار ما، اگر از ایران نیز هیئتی برود با سازوکار آنها هماهنگ می شویم البته تمهیداتی خاص نیز برای خود داریم.

سردار معمولا گروه‌های پیش‌رو چند روز قبل از سفر یک مسئول به یک کشور خارجی ، به آنجا سفر می کنند؟

کشور مقصد برای ما بیگانه است، بنابراین همکاران سپاه حفاظت برای استفاده از تمام ظرفیت ها و برای حفاظت بهتر چند روز قبل به آن کشور سفر می کنند، البته سفیر ایران در آن کشور نیز توجیه است و تاکنون مشکل خاصی در این زمینه نداشتیم.

چند ماه پیش در آمریکا کتابی منتشر شد با این موضوع  که ۷ سال پیش در آمریکا به طرف آقای احمدی‌نژاد گلوله شلیک شد.

من نشنیدم.

 

شهادت محافظ احمدی نژاد در سیستان ناشی از سوءقصد به رئیس جمهور نبود

در سیستان و بلوچستان آقای احمدی‌نژاد مورد سوء قصد قرار گرفت و یکی از محافظانش نیز به شهادت رسید. توضیحی در این زمینه می‌فرمایید که برای این شرایط چه تمهیداتی اندیشیده شده و مسئله چگونه پیش آمد؟

حادثه سیستان مربوط به شخص احمدی‌نژاد نبود. موضوع مربوط به یک منطقه دیگر بود. رئیس جمهور پس از ورود به استان، به تمام شهرها و برخی بخش‌ها و دهات این استان سفر کرد.

ما باید همکاران خود را با توجه به نوع مسئولیتمان به منطقه گسیل می‌کردیم، بنابراین محافظان رئیس جمهور که به یکی از مناطق مورد بحث رفته بودند زمان مراجعه از یک منطقه به منطقه دیگر، با اشرار آن منطقه درگیر شدند که این درگیری منجر به شهادت یکی از همکاران شد.

جایگاه حقوقی شخصیت ها در نوع حفاظت از آنها موثر است

در سپاه حفاظت انصار المهدی(عج) از چند مسئول محافظت می‌شود و رده‌بندی مسئولان به چه صورت است؟

تعداد براساس موارد ابلاغ شده، محاسبه می‌شود که از بیان عدد معذوریم. در تعیین رده نیز پارامترهایی مطرح می‌شود که آنها بحث خاص خود را دارند. یکی از آنها جایگاه حقوقی فرد است که از سران قوا تا وزرا را در بر می گیرد و براساس آن پروسه رده تعیین و ابلاغ می‌شود.

شهید رجایی توسط عوامل صهیونیستی به شهادت رسید

با توجه به تهدیدهای آمریکا و رژیم صهیونیستی، دغدغه شما نسبت به حفاظت از مسئولین بیشتر نشده است؟

آیا این تهدیدها مربوط به یک دو سال اخیر است یا ۳۲ سال است که این تهدیدات وجود دارد؟ این تهدیدات وجود داشته، هست و خواهد بود. امروز آنها تهدیدات را به صورت تهدیدات نرم در آورده اند.  امروز مدعیان حقوق بشر، جنایات را در فضای مجازی آموزش می‌دهند که باعث افزایش تهدید می شود، آموزش نحوه ساختن بمب در این فضا، به معنای گستردگی تهدیدات است.آنها از ابزار و فناوری روز برای اهداف تروریستی استفاده می کنند، اما مدام دم از حقوق بشر می زنند البته این حقوق بشر فقط مربوط به کشته شدگان حادثه بوستون است که توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی و دیگر  شخصیت‌ها محکوم شد. هر جایی که اقدام تروریستی انجام می‌شود یا از طرف آمریکا یا رژیم صهیونیستی و یا کار مشترک است. شهید رجایی نیز توسط تجهیزات صهیونیست‌ها به شهادت رسید.بنابراین می توان گفت این کشورها به دلیل داشتن ابزارها و امکانات تبلیغی طرفدار حقوق بشر شناخته شده‌اند و ایران نیز ضدحقوق بشر معرفی می‌شود.

فیلم مربوط به اقدامات حفاظت هواپیمایی ساخته می شود

کشورهای غربی در حال حاضر فیلم‌های مختلفی در تبلیغ توانایی حفاظتی خود تهیه می کنند. سپاه و نیروی حفاظتی ما قصد انجام چنین کاری که علاوه بر نشان دادن توانمندی نیروها موجب غرور می‌شود، ندارد؟

چنین امکانی وجود دارد.البته احتمالا همکاران حفاظت سپاه در حفاظت هواپیمایی، برنامه‌ای را دنبال می‌کنند و در آینده‌ای نه چندان دور در مورد آن صحبت خواهند کرد.

در دنیا نمونه‌ای همچون جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد

به عنوان نکته پایانی اگر مطلبی در نظر دارید بفرمایید.

مسئولیت سپاه پاسداران، پاسداری از انقلاب اسلامی و حفظ دستاوردهای آن است. هر جایی که انقلاب اسلامی دچار خطر شود، سپاه باید اقدام کند. امیدوار هستیم یک روزی جمهوری اسلامی ایران به شرایطی برسد که همه مشکلات از پیش روی آن برداشته شود، البته این امر دور از ذهن نیست که تمام شرایط‌  را رصد کرده و بتوانیم از هر نقطه‌ای از کشور احاطه و اشراف به تمام شرایط حفاظتی و امنیتی و انتظامی پیدا کنیم. جمهوری اسلامی ایران دارای این ظرفیت‌ها و پتانسیل های زیادی است آن را نیز بارها اثبات کرده و امیدواریم این سازوکار خوب مهیا شود. در دنیا نمونه‌ای همچون جمهوری اسلامی ایران نداریم، زیرا بسیاری از کشورها و وضعیت‌ها را دیده‌ام. داشتن یک حکومت با در راس قرار داشتن ولی فقیه و داشتن فرزندان شهید پاک و صادق به همه دنیا می‌ارزد. باید قدر این نظام دانسته و برای آن ایثارگری کرد. سپاه حفاظت انصار المهدی نیز در حال انجام این اقدامات است که  امیدواریم خدا به همه ما به برکت ولی‌عصر (عج) توفیق بدهد که این مسیر را به سرانجام برسانیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 1
  • رضا ۱۲:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۹
    0 0
    پس سال 74 هواپیما 707 در راه کیش دزدیده شد و به اسرائیل رفت جریانش چی بود اگر هواپیما ربایی موفقی نداشتیم بعد سال 63
  • محمد بياتي ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۹
    0 0
    باسلام درود مي فرستم به روح پر فتوح حضرت امام راحل وتمام شهدا كه در اه حفظ انقلاب واسلم به شهادت رسيدند .وسلام برسبز قامتان حسيني وپاسداران حريم ولايت ورهبري ،ما دوستار ولايتمدارن هستيم .
  • ۱۴:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۹
    0 0
    خب عزیز دل اون هواپیما ربایی که با حمایت صهیونیست ها انجام شد بعد از چند ساعت توقف در خاک فلسطین اشغالی با فشار سیاسی جمهوری اسلامی به همراه کلیه مسافران به ایران بازگشت ..
  • بيسواد ۱۴:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۹
    0 0
    دوست عزيز!دوستدار نه دوستار
  • حمیدرضا ۱۶:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۹
    0 0
    خدا قوت ما به وجود نیروهای دلیر و شجاعی مانند شما در جمهوری اسلامی ایران افتخار میکنیم
  • ۱۷:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۹
    0 0
    درود مي فرستم به روح پر ملکوتی حضرت امام راحل وتمام شهدا كه در راه حفظ انقلاب از جانشان مایه گذاشتند
  • ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۰
    0 0
    مصاحبه خیلی ضعیفی بود
  • علی امرایی ۱۵:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۶
    0 0
    درود خداوند بر شما من همیشه عاشقه این شغل بودمو هستم ولی سعادت نداشتم مولا علی یارو نگهداره همتون

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس