کد خبر 1500715
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۸
پاشنه‌ آشیل موفقیت طرح دارویار کجاست؟

رئیس‌ انجمن داروسازی بالینی ایران گفت: در طرح دارویار قرار بود تفاوتی در پرداختی از جیب مردم برای خرید دارو ایجاد نشود، یعنی اینکه مردم نباید مابه التفاوت قیمت دارو را از جیب بپردازند.

به گزارش مشرق، جمشید سلام‌زاده رئیس‌ انجمن داروسازی بالینی ایران با اشاره به اجرای طرح نسخه‌نویسی الکترونیکی توضیح داد: آنچه در عمل مشاهده می‌شود میزان مصرف دارو در کشور پس از اجرای طرح الکترونیکی شدن نسخ تغییر نکرده است و تعداد اقلام دارویی در هر نسخه با نسخه‌های کاغذی تفاوتی ندارد.

وی ادامه داد: موضوع فرهنگسازی در مردم برای عدم اصرار برای تجویز دارو، عدم مصرف خودسرانه دارو و آموزش صحیح نسخه‌نویسی به پزشکان و تجویز منطقی دارو از مواردی است که می‌تواند کمک زیادی به کاهش مصرف دارو در کشور کند.

سلام‌زاده توضیح داد: همچنین باید نظارت در این زمینه نیز افزایش پیدا کند. در حال حاضر هر نسخه شامل سه الی ۴ نوع دارو می‌شود. از سویی میزان مصرف مسکن‌ها و داروهای ضد درد و التهاب در کشور ما بالا است و در همه دنیا این تیپ داروها پر مصرف هستند. بسیاری از بیماری‌ها عارضه درد و تب دارند و در حال حاضر بر اساس آنچه در نسخ می‌بینیم این داروها جزء داروهای پر مصرف هستند و مردم نیز می‌توانند به صورت بدون نسخه این داروها را تهیه کنند.

وی خاطرنشان کرد: طرح دارویار قرار نبود پرداختی از جیب مردم را کاهش دهد بلکه قرار بود تفاوتی در پرداختی از جیب مردم برای خرید دارو ایجاد نشود، یعنی اینکه مردم نباید مابه التفاوت قیمت دارو را از جیب بپردازند. در حال حاضر واقعیت این است که در تأمین منابع لازم برای تسویه حساب داروخانه‌ها و مراکز بیمارستانی این منابع به اندازه کافی تأمین نشده است و در بودجه ۱۴۰۲ میزان بودجه مناسبی به این طرح اختصاص داده نشده است ممکن است طرح دارویار منجر به افزایش پرداختی از جیب مردم شود و کمبود منابع به این طرح لطمه خواهد زد.

سلام‌زاده عنوان کرد: بودجه وزارت بهداشت و دارو برای سال ۱۴۰۲ حدود ۶۰ درصد کمبود وجود دارد.

وی در ادامه با اشاره به کمبود متخصصین داروسازی بالینی در کشور افزود: تعداد متخصصین به اندازه‌ای نیست که بتوانند خدمات مورد نیاز بیماران را پوشش دهند. اگر ۱۵۰ هزار تخت فعال در کشور داشته باشیم حدود ۵۰۰ نفر نیروی مورد نیاز این رشته را می‌توانیم تأمین کنیم که همین موضوع منجر به کمبود نیرو شده است.

وی تصریح کرد: در بین رشته‌های تخصصی داروسازی رشته داروسازی بالینی جزء پر اقبال‌ترین رشته‌ها است و دانشجویان برای ورود به این رشته تمایل دارند.

سلام‌زاده عنوان کرد: باید جایگاه تعریف شده در مراکز بیمارستانی برای این رشته تصویب شود، خدمات دارؤسازان بالینی باید تحت پوشش بیمه قرار گیرد و فشار ناشی از ارایه خدمات به بیمه شده و بیمار بستری وارد نشود.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • سیدمهدی IR ۱۲:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۹
    1 0
    مشرق جان مادرت اینو منتشر کن و یک گزارش تهیه کن از مشکلات صنعت دارو در تابستان میلیاردها تومان خرج می کنیم تا مواد اولیه و مواد جانبی رو به کارخانجات دارویی برسانیم بعد بخاطر دستور وزارت نیرو برق صنایع هفته ای یکر وز کامل باید قطع بشود تا برق ذخیره شده صرف مصارف خانگی شود . خب کل یخچال و سیستم های چیلر و سردخانه ما قطع میشه - سیستم های برودتی آسیب میبینه و میلاردها تومان مواد نابود میشه شرکت نفت ابدا همکاری نمی کنه و گازوئیل تخصیص و سهیمه صنایع حساس مثل دارو را نمی دهد و بیشتر شرکتهای دارویی امکان روشن کرئن دیزل ژنراتور را هم ندارند چون گازوئیل را شرکت نفت و پخش فرآورده ها نمی دهد متاسفانه مسئولین کشور فرق صنعت حساس دارو با صنعت کنسرو سازی و رب گوچه فرنگی را نمی دانند و هیچ حمایتی از این صنعت نمی کنند تابستان دارو تولید نشود پاییز و زمستان کمبود دارو خواهیم داشت از الان ما بچه های صنعت دارو گفتیم مثل پارسال تذکر دادیم و کسی گوش نکرد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس