امیرعبداللهیان نمایه

امیرعبداللهیان در گفتگوی تلفنی با بورل گفت: تردید داریم که طرف غربی آماده رفع تحریمهاست یا به دنبال رفع یکطرفه نگرانی های خود است.

به گزارش مشرق، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده مذاکرات وین بامداد امروز (پنجشنبه) و در آستانه ادامه مذاکرات وین به منظور لغو تحریم‌ها، در تماس تلفنی با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان،توضیحاتی در خصوص روند مذاکرات داد.

وی ضمن ابراز خرسندی نسبت به ادامه مذاکرات وین، ارزیابی خود را از دیدگاه‌های طرف‌های مذاکره کننده ارائه کرد.

بیشتربخوانید:

درخواست بورل از امیرعبداللهیان درباره مذاکرات

بورل همچنین با ذکر این نکته که چالش‌هایی ممکن است به مذاکرات لطمه بزند، ابراز امیدواری کرد با تلاش و تعامل همه طرف‌ها، مذاکرات وین به سمت دستیابی به یک توافق پیش برود.

شهر وین برای دومین بار بعد از ۶ روز باز هم میزبان مذاکرات ایران و گروه ۱+۴ است و تهران اعلام کرده‌ به دنبال توافقی خوب در راستای رفع تحریم‌هاست و نه تعجیل دارد نه اجازه می‌دهد کسی با وقت و انرژی‌اش در وین بازی کند و امید دارد طرف‌های مقابل هم رویکرد سازنده‌ای را در پیش گیرند.

بر همین اساس نشست کمیسیون مشترک برجام ساعت ۱۲ به وقت محلی (۱۴:۳۰ به وقت تهران) در وین برگزار می‌شود.

* بورل به آمریکا و سه کشور اروپایی یادآور شد که مذاکرات باید واقع بینانه باشد

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گفت‌وگوی تلفنی با امیرعبداللهیان تأکید کرد که به آمریکا و سه کشور اروپایی نیز یادآور شده که مذاکرات باید واقع بینانه باشد و طرفین در آن احساس پیشرفت کنند.

وی همکاری سازمان انرژی اتمی ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را  مهم خواند و از تماس‌های موجود و تداوم گفت‌وگو و همکاری‌های فنی ابراز خرسندی کرد. 

تردید داریم که طرف غربی آماده رفع تحریم‌هاست یا به دنبال رفع یک‌طرفه نگرانی‌های خود است

بورل در خصوص برنامه کنونی هسته‌ای ایران خواستار رفع برخی نگرانی‌ها شد.

لازم به ذکر است سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه هشتم آذر ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره سفر اخیر گروسی به تهران گفته بود: سفر گروسی به تهران در چارچوب همکاری‌های  فنی ایران و آژانس انجام شد و گفت‌وگوهای خوبی در سطوح مختلف انجام شد و این گفت‌وگوها ناتمام ماند، به خاطر اینکه در برخی واژه‌ها و مفاهیم به توافق قطعی نرسیدیم ولی بندهای توافقی تقریبا نهایی شده و هیأت ایران طی روزهای آتی برای نهایی کردن متن با آژانس جلساتی را خواهد داشت و مراودات بین دو طرف در سطوح مختلف ادامه خواهد یافت. 

* حسن نیت و جدی بودن جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به یک توافق خوب

وزیر امور خارجه کشورمان در گفت‌وگوی تلفنی‌اش با بورل با مفید خواندن تعاملات صورت گرفته بین مذاکره کنندگان در وین، بار دیگر بر حسن نیت و جدی بودن جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به یک توافق خوب تأکید کرد.

*یک هیأت از سازمان انرژی اتمی برای دیدار و گفت‌وگو با مقام‌های آژانس راهی وین است

امیرعبداللهیان افزود: ما همواره با آژانس همکاری نزدیک داریم و در همین راستا یک هیأت از سازمان انرژی اتمی ایران برای دیدار و گفت‌وگو با مقام‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی راهی وین است.

لازم به ذکر است، علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران نیز در هفته‌ای که گذشته در وین با گروسی دیدار و گفت‌وگو کرد و این گفت‌وگوها را مثمرثمر خواند.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه از مواضع و بیانیه سه کشور اروپایی و رفتار آنها از طریق موضع گیری منفی سیاسی و رسانه‌ای انتقاد کرد و با غیر سازنده خواندن این چنین کارزارهای رسانه‌ای، آن را  عاملی در  پیچیده تر کردن اوضاع و کند کننده روند توافق توصیف کرد.

لازم به ذکر است در هفته جاری شاهد مواضعی از سوی سه کشور اروپایی عضو برجام بودیم. از یک سو یک سخنگوی وزارت خارجه آلمان گفته بود: ما پیشنهادهای ایران را با دقت و به طور کامل بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که ایران تقریباً تمام مصالحه‌هایی را که قبلاً در ماه‌ها مذاکره سخت به دست آمده بود، نقض کرده است. این پیشنهادها پایه‌ای برای پایان موفقیت‌آمیز گفت‌وگوها نیست.

از دیگر سو «ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه شامگاه سه‌شنبه در اظهاراتی اعلام کرد که شواهد درباره مذاکره با ایران دلگرم کننده نبوده و تصور می‌کند ایرانی‌ها به دنبال تعلل در گفت‌وگوها هستند. البته پیش از این نیز وزارت خارجه فرانسه اعلام کرده بود که پیشنهادات ارائه شده ایران در خصوص پرونده هسته‌ای پایه معقولی برای هیچ توافقی نیست. علاوه بر این «لیز تراس» وزیر خارجه انگلیس نیز دیروز (چهارشنبه) و در آستانه مذاکرات وین برای اعلام کرد: «مذاکرات در وین آخرین شانس ایران برای بازگشت به برجام است».

* مواضع و نظرات واقع بینانه و سازنده روسیه و چین

امیرعبداللهیان در گفت‌وگوی تلفنی‌اش با بورل با اشاره به رایزنی‌های موجود، مواضع و نظرات روسیه و چین را واقع بینانه و سازنده خواند. 

وزیر امور خارجه کشورمان خاطرنشان کرد: اگر همکاران اروپایی، بدون پیش فرض‌های اشتباه و با دقت متون پیشنهادی ایران را مطالعه کنند، متوجه خواهند شد که پیشنهادها در چارچوب برجام و متمرکز بر مباحث ناتمام در گفت‌وگوهای ژوئن ۲۰۲۱ است. البته بدیهی است که نقطه نظرات ایران در ابعادی با نگاه و رویکرد طرف غربی تفاوت داشته باشد. 

* همه در وین هستیم که مذاکره کنیم تا به یک توافق خوب برسیم/هیچ پیشنهاد سازنده و روبه جلویی را از طرف مقابل دریافت نکرده‌ایم

امیرعبداللهیان افزود: ما همه در وین هستیم که مذاکره کنیم تا به یک توافق خوب برسیم.

وزیر امور خارجه ضمن انتقاد از تداوم بی عملی غرب حتی در میز مذاکرات وین خاطرنشان کرد: تاکنون ما هیچ پیشنهاد سازنده و روبه جلویی را از طرف مقابل دریافت نکرده‌ایم و این در تعارض با اعلام حضور جدی آنان در مذاکرات است. 

امیرعبداللهیان اضافه کرد: در هشت سال گذشته به اندازه کافی حرف زده شده و وعده بی عمل داده‌اند، اما امروز وقت عمل است و ما برای رسیدن به توافقی جدی و خوب تلاش می‌کنیم.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین تأکید کرد: برنامه هسته‌ای ایران کاملا صلح آمیز است، اما رفع نگرانی هسته‌ای با رفع کامل تحریم‌های برجامی ارتباط مستقیم دارد. 

امیرعبداللهیان گفت: تردید داریم که آیا طرف غربی اصولا آماده رفع تحریم‌ها است، یا اینکه صرفا به دنبال رفع یکطرفه نگرانی‌های خود است.

وزیر امور خارجه کشورمان ابراز امیدواری کرد که طرف غربی مذاکرات با حسن نیت، ابتکار عمل و ایده‌های سازنده در ادامه مذاکرات حضور یابد تا شاهد پیشرفت سریع مذاکرات باشیم. 

*علی باقری و تیم همراه وی برای رسیدن به توافق و رایزنی با ۱+۴ تا هر زمان که لازم باشد در وین خواهند ماند

رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین نقش جوزپ بورل به عنوان مسئول هماهنگ کننده مذاکرات و انریکه مورا معاون وی را سازنده ارزیابی کرد و از تلاش‌های آنها قدردانی و اضافه کرد که علی باقری مذاکره کننده ارشد ایران و تیم همراه وی برای رسیدن به توافق و رایزنی با ۱+۴​ تا هر زمان که لازم باشد در وین خواهند ماند.

امیرعبداللهیان و بورل جمعه ۱۲ آذر نیز تلفنی درباره مذاکرات گفت‌وگو کرده بودند. وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگوی تلفنی با بورل گفت: غرب ابتکار عمل واقعی خود را در خاتمه دادن به تحریم‌ها ارائه و به تکرار شعارهای قبلی و ناقض حقوق و منافع ملت ایران پایان دهد. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۵:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
    1 0
    اروپایی های رذل می خواهند با حفظ تحریم ها همچنان حلقوم مردم ایران را فشار دهند. باید غنی سازی 88 درصد رو شروع کنیم تا حساب کار بیاد دستشون.
  • IR ۲۱:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
    2 0
    درخواست ما از دولت و مجلس، مقاومت مقتدرانه در برابر فشار غرب، و مقابله به مثل زیر است: 1- سیاست قطعی اعلام شده از طرف امام خامنه ای در تمام ابعاد ذکر شده که ظرافت های بسیار دقیقی دارد و خط قرمز ماست، کلمه به کلمه و مو به مو به طور شجاعانه اجرا گردد. 2- آمریکا باید تمام تحریم‌ها را با هر بر چسب و به هر بهانه و در هر زمانی که وضع کرده است، برای همیشه و به طور یک جا و در عمل لغو کند. 3- آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان باید هزینه‌ ی تمام خسارت‌هایی را که در این شش سال به دلیل عمل نکردن به تعهداتشان در برجام وارد کرده اند، بپردازند. 4- کل مطالبات منابع ما که به دلیل تحریم مسدود شده یا به هر دلیل دیگر توسط غربی‌ها پرداخت نشده است، در هر کشوری که باشد باید وصول گردد. 5- هیچ تضمینی به جز اجرای عملی موارد فوق حتی اگر در سطح کنگره و سنا باشد، هر چند لازم است، اما کافی و پذیرفته نیست. 6- انجام این موارد باید دقیقاً مورد راستی‌آزمایی طولانی مدت قرار گیرد. 7- تا زمانی که راستی آزمایی کامل صورت نگرفته است، نباید هیچ محدودیتی پذیرفته گردد و صنعت هسته‌ای با سرعت تمام در هر سطح و میزان مورد نیاز ممکن توسعه یابد. دوربین‌های نظارتی آژانس بین المللی انرژی اتمی که در واقع آژانس جاسوسی صهیونیست‌ها از تأسیسات هسته‌ای است، جمع آوری گردد و اجازه حضور به این جاسوسان صهیونیست ها در کشور داده نشود، تا مجدداً شاهد ترور دانشمندان هسته‌ای یا خرابکاری در تأسیسات هسته‌ای نباشیم. 8- شرط‌هایی فراتر از لغو تحریم ها در تقابل با سیاست‌های استکباری ظالمانه غرب از جمله خروج آن ها از منطقه و عدم حمایت آن ها از رژیم صهیونیستی گذاشته شود، همان گونه که آن‌ها بعد از شش سال عمل نکردن به تعهدات خود در لغو تحریم‌ها شروط جدید هم اضافه می‌کنند. 9- مکانیسم ماشه باید از برجام حذف گردد تا آمریکا نتواند با بازگشت صوری به برجام، از این امتیاز یک طرفه به ضرر ما سوء استفاده کند. 10- مذاکرات نباید فرسایشی و بی ثمر باشد، لذا باید برای انجام موارد فوق ضرب الاجل قرار داد و مذاکرات را تا زمان انجام موارد اشاره شده در عمل، هر یک سال یک بار در روز امضای برجام، به حال تعلیق در آورد. 11- همت اصلی تمام مسئولان کشور در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، خنثی سازی و بی اثرسازی تحریم ها، و حذف دلار از چرخه ی اقتصاد کشور باشد.
  • IR ۲۱:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
    0 0
    بدیهی است که به دنبال رفع یک طرفه ی نگرانی های خود است.
  • IR ۰۸:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۹
    0 0
    جناب اقای امیر عبدالهیان : ما کاری به غربی های پست فطرت و فرومایه نداریم . ایران شرایط خودش را روی میز مذاکره میگذارد و انها هم باید تکلیف را هر چه زودتر مشخص کنند. ایران کشور مستقلی است و تا ابد هم نمیتواند منتظر این اراذل و اوباش غربی بماند و در نتیجه کار خودش را هر جور که بخواهد پیش میبرد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس