انتخابات سوریه

انتخابات سوریه در شرایطی برگزار می‌شود که تحرکات اخیر آمریکایی‌ها از طرح جدید ضد دمشق در سایه آخرین دور ریاست جمهوری احتمالی بشار اسد خبر می‌دهد.

سرویس جهان مشرق - انتخابات ریاست جمهوری سوریه امروز در شرایطی با اعلام لیست سه نفره نامزدهای پست ریاست جمهوری، یعنی عبدالله سلوم عبدالله، بشار حافظ اسد و محمود احمد المرعی برگزار می‌شود که این کشور از یک دهه گذشته درگیری خونینی را با گروه‌های تروریستی و تکفیری مورد حمایت غرب و برخی رژیم‌های عربی منطقه تجربه کرده است. روز پنجشنبه ۲۰ می نیز مرحله نخست انتخابات ریاست جمهوری سوریه با رای شهروندان سوری مقیم خارج، در سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌های سوریه برگزار شد. انتخابات کنونی از برخی ابعاد متفاوت از گذشته بوده و از اهمیت دو چندانی برخوردار است. بعد از بازنویسی قانون اساسی سوریه در سال ۲۰۱۲ این دومین و آخرین دوره‌ای است که بشار اسد رئیس‌جمهور کنونی سوریه می تواند کاندیدای رسیدن به پست ریاست جمهوری شود. همین موضوع اهمیت انتخابات را برای جریان‌هایی که روزگاری بر روی براندازی سخت افزاری دولت سوریه حساب کرده بودند، افزایش می‌دهد.

نکته دیگر اینکه انتخابات کنونی همراه با برخی متغیرات سیاسی از جمله بازگشایی برخی سفارتخانه های عربی در دمشق و احیای مناسبات دیپلماتیک و نظامی با این کشور و افزایش کنترل نظامی سوریه در مناطق بیشتری از خاک این کشور انجام می شود. به این ترتیب امروز بعد از گذشت ۱۰ سال برای اولین بار در مناطق که پیش از این خارج از کنترل دولت سوریه بودند، از جمله حومه شمالی لاذقیه نیز انتخابات برگزار خواهد شد.

 از دیگر تفاوت های این دوره از انتخابات با دوره های پیشین، برگزاری انتخابات در شرایط همه‌گیری ویروس کرونا است که بنابر اعلام مسئولان سیاسی این کشور اقدامات و تدابیر لازم برای پیشگیری از ویروس در سایه مشارکت گسترده مردمی در انتخابات فراهم شده است.

انتخابات سوریه و تحرکات مشکوک آمریکایی‌ها برای تخریب فضای سیاسی/ آیا آخرین حضور بشار اسد در انتخابات ریاست جمهوری سوریه خواهد بود؟ +تصاویر

انتخابات در سوریه همانند سالهای گذشته فارغ از ماهیت رأی گیری و نامزدهای شرکت کننده به عنوان یک مراسم ملی مورد توجه شخصیت های سیاسی و فرهنگی و مردم عادی این کشور قرار گرفته و همواره تظاهرات‌های پیاده و خودرویی در حمایت از کاندیداهای مورد نظر آنان برگزار می‌شود. گرچه تبلیغات انتخاباتی رقبای بشار اسد کمتر از وی بوده و در سایه محبوبیت سیاسی اسد، آنها امید چندانی به پیروزی در این انتخابات ندارند، اما این دو نفر نیز فعالیت‌های تبلیغاتی قابل توجهی را دنبال می کنند.

سیاست‌های دوگانه غرب در خاورمیانه

یکی از نکات مهم برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سوریه این است که  این کشور طی دو دهه گذشته با وجود تنش ها و درگیری های گسترده‌ای که در آن دنبال می شد، هرگز روند دموکراتیک کشور را رها نکرده و تمامی انتخابات صورت گرفته در این دهه گرچه در  برخی مناطق سوریه به دلیل عدم کنترل دولت تعطیل شده بود، اما به صورت کلی لغو نشد. مقایسه این روند با برخی رژیم‌های عربی منطقه که تاکنون رنگ صندوق رای و برگزاری انتخابات آزاد را به خود ندیده اند، نشان دهنده مواضع دوگانه و راهبرد جانبدارانه غرب نسبت به کشورهای منطقه است. این در حالی است که هجمه یک دهه گذشته صورت گرفته از سوی غرب ضد سوریه به بهانه ایجاد دموکراسی و آزادی در این کشور دنبال شده، اما کشورهایی که هرگز رنگ دموکراسی و آزادی را ندیده اند، نه تنها مورد خشم واشنگتن و متحدان این کشور نبوده‌اند، بلکه از مهمترین هم‌پیمانان و مشتریان تسلیحات سردمداران کاخ سفید به شمار می‌روند.

انتخابات سوریه و تحرکات مشکوک آمریکایی‌ها برای تخریب فضای سیاسی/ آیا آخرین حضور بشار اسد در انتخابات ریاست جمهوری سوریه خواهد بود؟ +تصاویر


تیم اندرسون نویسنده استرالیایی و صاحب کتاب جنگ پلید ضد سوریه به مناسبت برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در این کشور در نامه‌ای به کنسولگری سوریه در سیدنی نوشت که انتخابات برگزار شده در این کشور دلیلی بر ناتوانی آمریکا از مجبور کردن ملت سوریه به تسلیم شدن در برابر این کشور است. وی تاکید کرد که این انتخابات امروز نیز با وجود جنگ شدیدی که از بیش از یک دهه گذشته ضد سوریه به راه افتاده است، در موعد مقرر خود برگزار شد و منتظر موافقت یا اعلام نظر دولت‌های متجاوز نماند. وی  این اتفاق را به ملت تاریخ ساز و قهرمان سوریه تبریک گفت.

دیوید اسمیت  یکی دیگر از فعالان سیاسی نیز در نامه‌ای مشابه تاکید کرد که سوریه با وجود جنگی که از بیش از ۱۰ سال پیش آغاز شده، به صورت مستقل و آزاد و با ثبات باقی مانده و انتخابات ریاست جمهوری نشان دهنده پیروزی ملت سوریه است که هرگز شکست نخواهند خورد.


دخالت‌های مشکوک آمریکا در روند انتخابات

کارشناسان مسائل بین‌المللی معتقدند که دوره آینده ریاست جمهوری سوریه شاهد افزایش فشارهای غربی و تلاش آمریکا و متحدان این کشور برای مانع‌تراشی نسبت به گرایش کشورهای عربی به سمت دمشق خواهد بود. آنها  به این ترتیب تلاش خواهند کرد مانع از بازسازی ویرانی های ناشی از جنگ سوریه شوند تا شاید بتوانند آخرین دوره از ریاست جمهوری بشار اسد در این کشور را به روزگاری تلخ در اذهان عمومی مردم سوریه تبدیل کنند.

در مقابل، بشار اسد با شعار «امید برای کار» وارد کارزار انتخاباتی شده و امیدوار است در این دوره بتواند در روند بازسازی سوریه و خروج از تبعات امنیتی سیاسی و اقتصادی یک دهه جنگ فراگیر ضد این کشور، سوریه را به  شرایط مطلوبی برساند.

آمریکا به عنوان یکی از مهم‌ترین جریانهای مداخله جو در سوریه که پیش از این سهم قابل توجهی در حمایت از گروه‌های مسلح و تروریستی داشته، در حال حاضر نیروهای خود را به بهانه مبارزه با داعش در مناطق نفت خیز شمال شرق سوریه مستقر کرده است.

بنا بر اعلام منابع خبری موجود، اوایل هفته جاری هیأتی آمریکایی برای دیدار و گفتگو با مسئولان ارشد گروه های مبارز کُرد شمال سوریه موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد)» و «مجلس سوریه دموکراتیک» و اعضای بلند پایه مجلس و بزرگان عشایر الرقه و همتایان نظامی آنها در ائتلاف بین المللی موسوم به ضد داعش به رهبری آمریکا و نهادها و مؤسسات بین المللی بشر دوستانه وارد شمال شرقی سوریه شدند.

انتخابات سوریه و تحرکات مشکوک آمریکایی‌ها برای تخریب فضای سیاسی/ آیا آخرین حضور بشار اسد در انتخابات ریاست جمهوری سوریه خواهد بود؟ +تصاویر

براساس آنچه روز دوشنبه ۱۷ ماه مه در پایگاه الکترونیک سفارت آمریکا در دمشق منتشر شده، اعضای هیأت آمریکایی را «جوی هود»، نماینده معاون وزیر خارجه آمریکا به همراه «امی کترونا»، معاون وزیر خارجه آمریکا و جانشین نماینده ویژه این کشور در سوریه و «دیوید براونشتاین»، جانشین فرستاده ویژه آمریکا در سوریه و «زهره بیل»، مدیر شورای امنیت ملی عراق و سوریه در کاخ سفید تشکیل می دهند.

اگرچه جانشین معاون وزیر خارجه آمریکا اعلام کرده که این دیدارها با هدف هماهنگی با نیروهای کُرد در مبارزه ضد «داعش» صورت می گیرد، اما هدف اصلی آن بهره‌برداری از پتانسیل گروه‌های سوری معارض نظام سوریه هم زمان با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری در این کشور است. تحرکاتی که مشابه آن را طی سال های گذشته و برگزاری دورهای پیشین انتخابات نیز شاهد بودیم و این روند با تحریک کُردها به عدم مشارکت در انتخابات و یا گرفتن امتیاز از نظام سوریه مقابل وعده‌های فریبنده‌ای همچون استقلال کُردها و خودگردانی مناطق کُردنشین در شمال و شمال شرق سوریه همراه بود.

در حالی که رسانه‌های آمریکایی از ماه‌ها پیش با برخی پوشش های خبری جهت‌دار از جمله انتشار تصاویر ابو محمد الجولانی سرکرده گروه تروریستی تکفیری «جبهه النصره» سابق و «هیأت تحریر الشام» کنونی با لباسی رسمی و بدون فرم نظامی و اظهارات وی در دلجویی از غرب به دنبال تطهیر چهره وی هستند، هنوز مشخص نشده که برنامه‌ آمریکایی ها در دوره پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سوریه چیست، اما آنچه که مسلم است، اینکه همه این تحرکات با هدف استفاده ابزاری آمریکا از «جبهه النصره» در شمال سوریه و «قسد» در شمال شرق این کشور برای نقش آفرینی در عرصه سیاسی آینده سوریه صورت می گیرد.

انتخابات سوریه و تحرکات مشکوک آمریکایی‌ها برای تخریب فضای سیاسی/ آیا آخرین حضور بشار اسد در انتخابات ریاست جمهوری سوریه خواهد بود؟ +تصاویر

تحرکات آمریکا در شرایطی دنبال می‌شود که این کشور به همراه تعداد قابل توجهی از کشورهای اروپایی از جمله انگلیس، فرانسه، ایتالیا و آلمان از حدود یک ماه پیش تلاش دارند مشروعیت انتخابات ریاست جمهوری در سوریه را زیر سوال ببرند. این طرف‌ها در عین حال  تلاش می‌کنند به کشورهایی که به دنبال عادی سازی روابط با دولت دمشق هستند، فشار وارد کرده و اجازه بازگشت شرایط امنیتی و سیاسی و بین‌المللی گذشته به دمشق را ندهند.

شاید بتوان بخشی از طرح جدید آمریکا در سوریه را در مقاله دیوید بولوک کارشناس مسائل بین المللی در آکادمی سیاست‌های خاور نزدیک واشنگتن مشاهده کرد. وی در این مقاله آورده است که آمریکا باید کمک‌های خود به آوارگان سوریه را افزایش داده و تجارت و سرمایه گذاری خود در بخش‌های خارج از کنترل دولت بشار اسد را افزایش دهد. بر کسی پوشیده نیست که این سیاست با هدف تقویت تجزیه طلبی مناطق کردنشین در سوریه دنبال می‌شود.

بولوک معتقد است که سیاست‌های  کنونی آمریکا در سوریه باید مبتنی بر ادامه حمایت های نسبی از نیروهای دموکراتیک کرد در راستای ابقای نیروهای نظامی آمریکا در مناطق شمال شرق این کشور باشد و در درجه دوم نیز آمریکا باید چراغ سبز خود به اسرائیل برای حملات موشکی ضد مواضع ایران در سوریه را نشان دهد، به ادعای این تحلیلگر آمریکایی، این اقدام گرچه نمی‌تواند فعالیت‌های ایران در سوریه را متوقف کند، اما باعث ناامن شدن این فعالیت ها خواهد شد.

دیوید شینکر مشاور وزیر امور خارجه سابق آمریکا در مسائل خاور نزدیک نیز با تأکید بر سیاست آمریکا در رابطه انتخابات ریاست جمهوری سوریه می‌نویسد که مسئولان آمریکا باید با همراهی شرکای اروپایی خود تمامی اقدامات لازم برای شکست این انتخابات و اجرای مفاد قطعنامه ۲۲۵۴ را انجام دهند. وی می‌گوید که  بایدن از طریق انتخاب فرستاده جدید خود در امور سوریه، باید نقش محوری واشنگتن در این پرونده را به دیگر متحدانش نشان دهد.

انتخابات سوریه و تحرکات مشکوک آمریکایی‌ها برای تخریب فضای سیاسی/ آیا آخرین حضور بشار اسد در انتخابات ریاست جمهوری سوریه خواهد بود؟ +تصاویر


به این ترتیب به نظر می رسد آمریکایی‌ها که از براندازی دولت سوریه به صورت نظامی و سخت افزاری درمانده اند، تلاش‌های خود را بر روی دوره باقیمانده ریاست جمهوری اسد کرده اند تا بتوانند در بیشترین حد ممکن اقدامات وی برای بازسازی ویرانی ها و پایان دادن به جنگ داخلی سوریه را ناموفق کنند. گسترش فشارها در عرصه اقتصادی و تحریم‌های حداکثری این کشور و مانع تراشی در روند سرمایه گذاری های خارجی ابزار مهم واشنگتن در ادامه این راهبرد به شمار می‌رود. این در حالی است که سیاست تجزیه طلبانه واشنگتن ضد سوریه با تحریک کردها همچنان پلان‌های عملیاتی خود را پشت سر می گذارد و واشنگتن از اجرای نهایی این رویکرد ناامید نیست.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 50
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 16
  • IR ۱۵:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    59 28
    خدایار ویاورتون باشه مردم مقاوم سوریه ودوستداران مقاومت درودبه رهبروریس جمهوربزرگ سوریه اقای اسد. انشالله یکه تاز انتخاباته بارای بالا
    • IR ۱۸:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
      11 17
      چرا همسرش بی حجابه؟
    • IR ۲۱:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
      14 8
      حجاب همسرش به درک. فشار بیارید به دولت آینده تا بازار عراق و سوریه و لبنان که ترکیه و چین درش جولان میدن رو بگیریم
    • حسین IR ۱۱:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۶
      1 5
      حکومت سوریه یک حکومت سکولاره و تنها به خاطر منافع مشترک که دشمنی با اسرائیله روابط دوستانه با ایران داره. هر دوستی ای نشانه اشتراک ایدئولوژیک نیست. در ضمن اسلام بین عموم مردم (نه همه) در سوریه و ترکیه بیشتر شبیه یه اعتقاد صرفه و به عرصه عمل نمیرسه. مثلا خیلی هاشون حجاب ندارن ولی اسمن مسلمونن( شبیه برخی ها در ایران) پس زیاد تعجب نکنین
  • IR ۱۵:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    46 44
    خیلی مسخره است دو تا حامی اسد به عنوان رقیب اسد با بشار رقابت میکنن خخخخخ
    • IR ۱۷:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
      24 29
      مسخره خودتی احمق
    • IR ۱۷:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
      31 14
      تازه شده مثل ایران
    • IR ۱۸:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
      6 9
      یکیشون از حزب اپوزوسیونه
    • SE ۱۹:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
      6 4
      مثل جهانگیری و روحانی
    • IR ۲۰:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
      9 14
      مغلطه نکن تازه شده مثل دموکراسی اربابت آمریکا
    • سرباز IR ۲۰:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
      6 11
      همینه که هست
    • IR ۲۱:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
      5 10
      نه اینکه تو غرب انتخابات خیلی آزاده
    • SG ۰۵:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۶
      3 6
      به امثال شما میگن عقب افتاده ی سیاسی، امیدوارم آقای اسد پیروز شود، مردی که ایستاد و مانند خیلی از بزدلان تاریخ در شرایط سخت فرار نکرد و ماند و از نو ساخت.
  • IR ۱۵:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    31 36
    زنده باد مقاومت
    • IR ۱۹:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
      13 10
      مقاومت در برابر کی؟!!! سوریه توسط روسیه اداره می شود
  • احسان US ۱۵:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    36 6
    این یکی از رقابتی‌ترین انتخابات دنیاست.
  • IR ۱۶:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    12 10
    در سایه محبوبیت سیاسی اسد
  • IR ۱۶:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    11 19
    خدا نکنه بشار برگرده
  • RO ۱۷:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    38 24
    حجاب اجباری هم فقط برا مای بدبخته
    • SE ۱۹:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
      11 18
      عزیزم راه بازه. یک قدم برو آنطرف مرز همه جوره میتونی.
    • IR ۰۰:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۶
      3 1
      نباید به ایرانی بگی بره بیرون. باید ضرورت ها رو به ادمها فهموند
    • IR ۱۱:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۶
      0 5
      وضع خیابونا رو که میبینی؟!میشه بگی کدوم حجاب اجباری؟مگه حجابی هم هست که اجباری باشه
    • IR ۲۳:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۶
      1 2
      کدوم حجاب؟فعلا بی حجابی اجباریه
  • FR ۱۷:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    27 18
    من هم ميل دارم مثل زن علوي بشار اسد لباس بپوشه ميتونيم از شيعه به علوي تغيير دين بديم اقاي روحانى ؟
    • FR ۲۰:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
      8 5
      یعنی حالا که مثل خانم اردوغان لباس میپوشی هم مذهب ایشان هستی؟!
  • حسین IR ۱۷:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    9 2
    اصلا رقابت بین چه کسانی بوده؟ همینجوری مردم فقط رفتن رای دادن به بشار اسد!؟
  • GB ۱۷:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    9 19
    مثلا مسلمانه بشاراسد..خوش غیرت یه روسری سرخانمت بزن. .مثل خانم اردوغان که واقعا حجابش کامل است..ادم کیف میکنه..
  • GB ۱۷:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    8 8
    بشار اسد اگه ادعای مسلمانی داره حجاب زنش درست کنه.مثلا نماینده ی یک ملت مسلمونه ولی زنش بی حجاب دوگانگی به این میگن چطورقبول کنیم جنابعالی یک مسلمونی!؟
  • حسام IR ۱۷:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    17 13
    حتی بشار اسد هم در موضوع حجاب به مردمش زور نمیگه .... دمش گرم ...لااقل تو این موضوع به نظر مردمش احترام میگذاره
    • SE ۰۱:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۶
      4 2
      پس می بینید که آزادی بهانه است! اصلا برای همینبی حجبی ها و رقاصی ها بود که ارتش سوریه بدون کمک حزب الله و فاطمیون و سپاه قدس در حال سقوط و شکست بود.
    • IR ۲۳:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۶
      0 3
      تو ایران که وضعیت بدتره مردم برتر از هالیوودی خودشون رو آرایش میکنن امر به معروف و نهی از منکر هم که میشن هرزه بازی درمیارن
  • IR ۱۸:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    6 3
    جالبه توی عکس های شما مردم سوریه حجاب دارن الا زن اسد
  • IR ۱۸:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    1 2
    از نظر آمریکا یا شما دست نشانده آنها باید باشید یا دشمن! از این دو حالت خارج نیست.
  • IR ۱۸:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    13 6
    ما ایرانی ها کلی شهید مدافع حرم در سوریه دادیم شعار شهید مرحوم حججی این بود که مار رفتیم که روسری از روی سر زنهامون نیفته،
  • IR ۱۹:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    5 7
    دراین دوره اسدخیلی بیشترازقبلهارای خواهدآورد.
  • جاویدایران NL ۱۹:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    17 5
    آخرین دور؟؟؟؟؟ نخیر، همچین شوخی هایی نداریم، بشاراسد تا آخر رئیس جمهور سوریه میمونه. اگر کنار بره یعنی غرب پیروزشده
  • IR ۲۰:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    7 6
    بشار اسد طرفدارش بیتر از قبله
  • IR ۲۰:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    7 5
    نابودی آمریکا و اسرائیل صلوات
  • DE ۲۰:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    6 4
    روز پیروزی مقاومت
  • IR ۲۰:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    6 5
    ای ول
  • کارشناس IR ۲۰:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    7 4
    ای ول ای وله
  • IR ۲۰:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    11 5
    فقط اسد.
  • گیمر IR ۲۰:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    2 0
    آپارات گیم
  • IR ۲۱:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    6 5
    اقای اسدهرچی که باشه اول سوری هست دوم تاپای جان مردانه ایستاد سوم نوکرومزدور بیگانگان نشد وثابت کردکه دربرابردیکتاتورهای عالم ومزدوران حقیرووطن فروشان سرخورده باتمام وجودایستاد وهرگزباحقیران دنیاپرست ودیکتاتور ومزدوران تروریست عالم سازگاری نداردومردانه تااخرخط استاد وواقعادمش گرم وقابل تقدیروستایشه واونایی که دم ازدیکتاتوری میزنند کرو کورولال ونااگاه هستند وعده ای هم جاهل ومزدورند که اینهمه جنایت امریکا وال سقوط وامارات حقیر ذلیل واسراییل نکبت را نمیفهمند وفقط نجاست اونهارو قرقره میکنند
  • مجتبی از زنجان IR ۲۱:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    3 6
    تمام مردم سوریه یعنی تمام اقوام ساکن در سوریه(عرب.کرد.چرکس.آشوری.ترکمن.ارمنی و...) به امید سوریه متحد و همدل انشالله هر چند تفرقه در سوریه زیاد هستش
  • IR ۲۲:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    1 3
    دمشق قدیمی ترین پایتخت دنیا ک ۵ هزار سال قدمت و تمدن فرهنگ دارد . سراسر شام ک این منطقه جز شما ل شبه جزیره عرب محسوب میشه ک بسیار زیباست... وافراد مشهوری مثل فیلیپ عرب ک قدمت ۲۰۰۰ سال پیش اهم پادشاه روم شد... ان شالله شر این جنگ هم از این کشور عربی .اسلامی خلاص بشه..
  • مجتبی از زنجان IR ۲۳:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
    3 2
    برای سوریه آرزوی موفقیت انشالله تقسیمات کشوری ایران بازنگری شود انشالله
    • IR ۲۳:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۶
      0 2
      یعنی چی تقسیمات کشوری ایران بازنگری شود؟
    • مجتبی از زنجان IR ۱۳:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۷
      0 0
      افزایش استان ها و حذف پسوندهای نژادی
  • IR ۰۳:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۶
    2 2
    بشار فارغ از غلظت دین و مذهبش جز نفرات جبهه مقاومته

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس